Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.05 0 0 2768
Gyűjtsünk Gyurcsánynak!

Gyurcsány Ferenc a Napi Gazdaságnak adott interjújában arról is beszélt, hogy családja és vállalkozásai is megérzik a megszorításokat. A gyógyszertárban, amikor meglátják, hogy kinek a nevére szól a recept, kevesebbet mosolyognak, a gyógyszer nekik is többe kerül, a gázszámlájuk megduplázódott - sorolta a kormányfő. Az Altushoz tartozó cégeknek a 4 százalékos szolidaritási adó miatt 20-30 millió forinttal több társasági adót kellet fizetniük tavaly. Az osztalékadó mértékének 20-ról 25- százalékra emelése miatt pedig évi 4-5 millió forinttal csökken Gyurcsány jövedelme. (Napi Gazdaság)
palánkos Creative Commons License 2007.03.01 0 0 2767
Egy kis adalék abból, hogy mire képes egy önkormányzat. Olasom a Népszabadság honlapján: Bp. XVI. kerület önkormányzata úgy döntött, hogy Persányi Miklós és Novák Dezső adják vissza a diszpolgári elismerésüket. www.nol.hu
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2766
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2765
Sokan vannak, de nem ők a többség.
Előzmény: Árpi (2763)
rebondo Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2764

Kevesebb,mint nyolcszázezer ember végez konkrét termelő munkát.

Virágját áruló hetven éves nénit megkerget a finánc,mert nem adott
nyugtát...a pénztárnál meg föl lehet venni néhány milkát hozomra...
Árpi Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2763
Sajnos még sokan vannak, akik haszonélvezőiként élnek a "politika" kiszolgálóiként.
(Azért írtam idézőjelben, mert a politika valójában egy kicsit más lenne, ha nem itt és nem most lenne.)
Előzmény: Törölt nick (2762)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2762
Ha majd erre rájönnek az emberek, s nem hagyják magukat egy szűk elit által kettéosztatni, akkor jön el itt a változás. Majd ha rájövünk, hogy a Viki-Feri meccsnek nem lehet győztese, de az ország lehet a vesztese, majd akkor. De szerintem ez még odébb van.
Előzmény: Árpi (2761)
Árpi Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2761
Pedig a demokráciának a lényege épp az lenne, hogy ne egy kiválságos réteg játszótere legyen az ország.
Előzmény: Törölt nick (2760)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2760

Kinek az érdeke ez az "oszd meg és uralkodj" ?

A teljes politikai elitnek mindenképpen.

Előzmény: Törölt nick (2758)
Árpi Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2759
Kinek, kinek! Azoknak, akik a zavarosban való halászásra kapott jogként élik meg a poziciójukat.
Előzmény: Törölt nick (2758)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2758

Szerinted kinek az érdeke, hogy rumli, felfordulás, hirig legyen?

Kinek érdeke az állandó konfrontáció? Az egyébként sem túl derülátó népesség heccelése, uszítása?

Ki próbálja belesulykolni az emberekbe, hogy amit a saját szemükkel láttak az erőszak őrjöngésekor, azt nem is látták?

Beleolvasva a ""civil"" jelentésbe a szept/okt eseményekről, már nem csodálkozom a móri itéleteken sem. Ha egy ilyen pontatlan, általánosító, tendenciózusan félrevezető  fércmű kerül ki annak a kezei közül, aki a büntetőjogot tanítja, akkor mit várjunk a tanítottaktól? Aki butaságból, vagy koncepciós okokból pl. összemossa az előállítást az őrizetbevétellel és/vagy a letartóztatással! Egy büntetőjogász!

2007 Magyarország.

Árpi Creative Commons License 2007.02.23 0 0 2757
Azt nem tudom, Orbán minek örül jobban. Ha meg neadjisten közéjük lő a sok barom az Astoriánál, akkor a rendőrséget fogja hibáztatni, hogy nem védték meg őket. Mint ahogy ők október 23-án is azt mondták, hogy a rendőrség dolga lett volna kordont vonni köréjük. Azt persze nem mondták meg, hogy milyen alapon vizsgálhatta volna a rendőrség, hogy X bemehet a kordonon belül, Y meg nem. Pedig anélkül meg teljes joggal állíthatták volna, hogy önkényesen tartottak távol bárkit is a rendezvényükről. No meg ugye, aki rendez valamit, maga köteles gondoskodni a rendezvény biztosításáról is.
Mikor veszik már észre "odafent" a két nagypártnál, hogy teljesen szétverik az országot morálisan? És nem a hazugságoknak, hanem a gátlástalanságnak a következménye mindez, márpedig abban is mindkét oldal egyformán bűnös.
Előzmény: kígyószisz (2756)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 2756
Toroczkai László lapja elismerte: Szilvásyék igazat mondtak!!!
A Hírszerző cikke itt olvasható.

Hát, nem is tudom, jobban érzem-e magam ettől a hírtől, hogy a Szilvásyék nem hazudtak, lehet, hogy jobb lett volna, ha hazudnak. Vagy mégsem?
Árpi Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2755
Előzmény: Törölt nick (2633)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2754
Bocs, ma csak átfutó tétel voltam, tényleg nem volt időm visszaolvasni. Csak ez megtetszett. Ha meg tudsz nekem bocsátani.
Előzmény: kígyószisz (2753)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2753
A 2738.sz. hozzászólásban ezt linkeltem be és a továbbiakban erről beszélgettünk.
Persze, nem kell visszaolvasnod egy napot sem, minek.
Előzmény: Törölt nick (2752)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2752
Egy kis Tóta W., a jobbik évjáratból:

http://index.hu/velemeny/jegyzet/settlers/?main&rnd=65
rebondo Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2751
Szerintem ez mind csak beszéd,ami fedi a lényeget.Még a magam gondolatait sem
hallom,ha beszélek.Ne is legyenek gondolataim...ugyanott tartunk ,mint harminc éve.

Megszünt,tönkrement egy hálózat,mely átszőtte az elmúlt húsz-huszonöt évet,
szövetében volt kicsinyes és nagyívű,lábszagú és kecses,kialakult,összeállt,
működött.(Mi ez? Kezdődik a mezőgazdasági termeléssel,folytatódik a kiskereskedelemmel,kisiparral,a belőle kifejlődő ágazatokkal.)Súlyos politikai és gazdasági hibák következménye,hogy az a szerkezet széthullt,lehetne mondani,hogy nem is volt támasza,lehet ,hogy csak álom volt.Nem érték ma sem a gyár,sem az ember.A hazai privatizátor könnyen szerezte,a külföldi is csak hasznot keres.
Az a fajta élet,ami a nyugat sajátja,csak távolról csillogó és vonzó,de inkább
taszító,ha annak a jövedelemnek a töredékéből kell megélni.
Nem lehet a csökkenő népességet mégse a jövedelemmel összekötni.
Ma Magyarországon kilátástalanság van,az önfenntartó -önfejlesztő társadalmi
strukturák hiánya kétésfélmillió embert bizonytalanított ell,ezek talpraállására
nem lehet számítani.Középosztály,értelmiségi ?Ha anyagi javakért küzd,nem
variál.Elfogad.
Vállalkozások omlanak be,az építőipar-ingatlanpiac erősködik még,hátterükben
inog a magyar gazdaság,a politikai elit elszakadt a valóságtól,döntéseit nem
befolyásolja napi helyzet,legföljebb a szavazóegységállampolgár négyévente.
Ami az utcán folyik,az is ehhez műsor.
Én liberálisnak hiszem magam,hiszem hogy a verseny erősít,az amatőröknek
nincs remény.A Világ mindig változik,állandóan,ez változatlan.
Előzmény: kígyószisz (2743)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2750
Ott is az történt, amire most gyanakszom: nagyon meg akarták-akarják találni a tetteseket, ezért valahogyan mindig előkerülnek "bizonyítékok". Ha nem az első házkutatásnál, hát a másodiknál biztosan! :-)
A Kaiser-ügyben színezi a történetet, hogy a 25 milliót nem kell visszafizetnie a tanúnak, mivel "megelőzte", hogy Kaiserék további bűncselekményeket kövessenek el!
Eszem megáll.
A rendőrség esetleg saját maga nem előzhetné meg az ilyesmit olymódon, hogy bevarrja a bűnösöket? Mármint a valódiakat, természetesen :-)
Előzmény: Árpi (2749)
Árpi Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2749
Ezeket valamiért mégis jobban el bírom hinni, mint az előzőeket.
De ez mást is felvet: a halálbüntetést. Hogy Kaiser és Hajdú nem angyalok, az világos. DE nagyon úgy néz ki, hogy nem is olyan tömeggyilkosok, mint amiért elítélték őket. Pedig arra simán halálbüntetés járt volna a régebbi törvények szerint. Ez az, ami miatt én ellenzem a halálbüntetést. Túlzottan, végzetesen jóvátehetetlen.
Előzmény: kígyószisz (2748)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2748
Miért jut eszembe erről a most újra megtalált móri bűnözők ügye?
Most is olyan szép bizonyítékok vannak: fegyverek a spájzban, 5 éves cipő eltéve, stb.
Előzmény: Árpi (2745)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2747
A rendet fenntartani mindig a rendőrségé - helyesen (mármint hogy kinek a dolga).
Előzmény: kígyószisz (2746)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2746
A rendet fenntartani mindig a rendőrségét, s egyetértek Árpival a szakmaiságról.
Ez valahogyan nem sikerül annyira jól, mint amennyire jogosan elvárhatnánk. Az október 23-ával kapcsolatban is sok hiba történt (amelyeket ki kell vizsgálni és a felelősöket, illetve a túlkapásokat elkövetőket meg is büntetni, lefokozni, stb.), de alapvetően mégiscsak a rendőrségre kell bízni, hogy gondoskodjon a nyugalmunkról, a védelmünkről.
Arra a kérdésre nem igazán tudok jól válaszolni, hogy milyen eszközökkel, mert ahhoz a szakmához nem igazán értek.
Előzmény: deres szádorgó (2744)
Árpi Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2745
Kérdezheted azt is. Még mindig ugyanazt mondanám: a rendőrségé, és szakszerűen. Mert ez legalább annyira szakmai, mint politikai kérdés. És ha hideg fejjel végiggondolod az utóbbi idők (évek) történéseit, akkor szerintem ugyanarra a következtetésre juthatsz: nem politikai, hanem szakmai gondok vannak a rendőrséggel. Nem a felső vezetésről beszélek, mert az mindig is politikai poszt, ha beismerik, ha nem. Hanem arról, hogy mi is történik az utcán. Hogy találnak, vagy kreálnak bizonyítékokat. Hogy a szakszerűség, vagy az eszetlen kapkodás vezeti őket. Csak hát mitől lenne jól kiképzett a rendőr, ha kénytelen még akkor is politizálni, amikor a rablót kergeti? A politika felelőssége szerintem kb. ebben van. De mindkét oldalé.
Előzmény: deres szádorgó (2744)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2744

Világos beszéd, örülök, hogy egyetérthetek. Nemcsak azért, mert alapvető fontosságú ügyek ezek; hanem azért is, mert a paranoid félreértéseken túlmutató sok kicsi egyetértés segíthet a normális véleménycsere kialakításában.

Talán egy darabig nem kérdezem, hogy kinek a feladata az utcákon-tereken a rend fenntartása, s milyen eszközökkel.   ;-)

Előzmény: kígyószisz (2743)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2743
Úgy vélem, nincs véleménykülönbség köztünk az alábbiakban:
- ösztönözni a gyerekvállalást itthon, különféle eszközökkel és többek között a családi adózással,
- határon túli magyarok gyors és könnyített letelepedését kellene elősegíteni (ez elsősorban a Vajdaságra vonatkozik, hiszen ott merülhet fel mostanában ilyen igény),
- s csak mindezeket követő sorrendben esetlegesen más betelepüléseket fontolgatni, amennyiben az szükséges, de ezt természetesen, előzetesen széles körű társadalmi vitára és gondosan megalkotott törvényre kell bízni,
- szintén ugyanezen módon megszületett törvény hivatott a spontán betelepüléssel kapcsolatos hazai álláspont képviseletére is.
Előzmény: deres szádorgó (2741)
Árpi Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2742
Igen, jól mondod. Mivel mi kis gazdaság vagyunk, kis piac, kénytelenek vagyunk (lennénk) jobban alkalmazkodni a külföldiek elvárásaihoz, ha jót akarunk, és nem mérhetjük magunkat ilyen szempontból Olaszországhoz vagy Nagy-Britanniához.
Előzmény: deres szádorgó (2740)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2741

Jó cikk, jó gondolatok. Jó lenne, ha ehhez hasonló alapon egyetértés alakulhatna ki, egyfajta nemzati minimum.

Nem vagyok rendszeres Tóta-olvasó, kevés tapasztalatom pedig azt súgja: mintha a tartalom súlya nála is fordítottan aránylana az odamondós handabandázással. Mellesleg jó lenne tudni, hogy melyik büfében látott mosolygós kínait...  ;-)

Előzmény: kígyószisz (2738)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2740

Jogos amit mondasz, de ezeket az ügyeket szerintem nem kéne túlértékelni: Volt időszak, amikor a londoni Cityben rendszeresen robbantottak, Németország, Olaszország vezető személyiségeit gyilkolták meg, s ettől nem vett fordulatot a gazdaságuk. Szerintem a ribillió annyival durvább ez esetekben, mint e gazdaságok a magyaréhoz mért súlya. Mondjuk az utcai zavargások elég nehezen menthetők (az EU figyelmeztetett is a magyar rendőrség szakmai színvonalának javítására), de a kormányválságok, ill. a kemény politikai szambenállás korántsem ritkák a térdésünkben: hirtelenjében lásd Olaszország (tegnap mindott le félidőben a kormányfő), Románia (az elnök élő adásban hazugozta le a kormányfőt), vagy akár Csehország és Lengyelország eseteit.

Előzmény: Árpi (2739)
Árpi Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2739
Csakhogy nálunk mostanában már a kiszámítható üzletmenet kezd kétségessé válni. És szerintem az sem mellékes, hogy nálunk nem a külvárosokban égtek az autók sem, hanem az üzletemberek által is kedvelt környékeken. Szóval szerintem a politika felelőssége mindkét oldalon nagyobb, mint amit mutatnak. És most már olyan hosszan elnyúlik a széthúzás, ami igenis károsan befolyásolja az ország külföldi megítélését, és ezzel hosszú távon nagyon rontja a lehetőségeinket is. Máshol legalább kifelé törekszenek egységes arcot mutatni.
Előzmény: deres szádorgó (2737)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!