Viszont ő nem mondott le, így lényegtelen, mit akart, ha ilyen komoly baj esetén csak úszik az árral és fizetésével. "Szurkolói szösszenet" felzúdulásunk? Inkább nem írok semmit e lebecsülésre.
Ebben a helyzetben az egyetlen helyes és értelmes cselekvés a szurkolók részéről, ha létszámban és erőben is megmutatják az erejüket; különösen úgy, hogy vitathatatlanul az egyik legfontosabb attribútumai a veszprémi kézilabda sikereinek.
Sokszor kérte a klub a segítségünket, most mi is kérnénk valamit: alázatot, szerénységet, tiszteletet és tisztességes munkát mindenkitől ott, ahova a hivatása rendelte.
Aki most kritizálja ezt a kezdeményezést, nem cselekszik másként, mint ami miatt ez a megmozdulás létrejön: a saját egóját a klub érdeke elé helyezi.
Másrészről semmi olyan nem történik most a csapat körül, mint amit ne láthattunk volna már elégszer az elmúlt 14 évben: ezért a megoldás keresésénél is azt kell megvizsgálnunk, hogy mikor és mivel sikerült (véges számú esetben) meghátrálására kényszerítette ezt a cinikus arroganciát. Ez kizárólag akkor működött, amikor a hatalom esszenciáját, sőt egyetlen célját jelentő hatalommegtartás lehetőségét - akár csak kicsit is - veszélyben érezték: a Mandiner cikke kremlinológiailag egyértelműen jelzi, hogy magasabb szinteken is elfogyott a türelem. Az a kormányzat, amely un. nemzetstratégiai ágazatnak tartja a sportot, nem fogja hagyni, hogy az ország 2. számú kirakatcsapata körül ilyen látványos indulatok kulminálódjanak (egy hónappal a választások előtt).
Szerintem beáldozzák a harmadik vonalbeli menedzsert és keresnek egy kevésbé konfrontatív, esetleg helyi kötődéssel rendelkező figurát, aki persze - a rendszer működésének sajátosságai miatt - nem fog tudni jelentős kérdésekben más lenni, de alkalmas lehet a konszolidáció elvégzésére.
Nagy Laci kulcsfigura a történetben: Karmelita-vendégként, egykori élsportolóként a szava mindig többet fog érni a hatalomközpont számára, mint bármelyik cégvezetőé.
Top vélemény, elismerésem. Igenis, válasszuk külön a politikát a sporttól. Várj.....Mországon? Bocsánat, hülyeséget írtam, álomvilágban élek. De bánom is én, ha kedden az egész Városi Tanács ott áll mellettem.
Teljesen igazad van. Elképesztő a politika nyílt beleállása a sportba, bár most nekünk ez kedvez. De nézzétek Győrben is mi zajlik a polgi körül, így nagyon nehéz csúcsot nyújtani a pályán.
Ideje teljesen megtisztulmi. Csík, Sevinger, persze a Haribos kislány, Szabó….stb. Természetesen Ilic és Gulyás is mehet tanulni. Srácok, kell az az igazi papír. Laci maradjon és legyen végre kézilabda vezetés. Nem családtagok, nem szeretők, szakemberek.
Ha jól emlékszem Vranjes idejében maga a nagyfőnök osztogatott neki észt egy rendezvényen amin kicsit meglepődött Ljubomir. Ezek után már bármi lehet...
Nem tudom ez volt e valahol, a Veszprém - kukac facebookról van:
"VESZPRÉM HANDBALL AKADÉMIA – Felfüggesztették Dinko Đanković edzőt Forrnak az indulatok a Telekom Veszprém férfikézilabda-csapata körül. Az együttes egymás után másodszor nem lesz ott a Bajnokok Ligájában, a Final Fourban. Százak formálnak véleményt a kudarcról vérmérsékletük szerint. Pedig az igazi forgószél még csak most kezdődik a klubnál. Közben véletlenül kiderült, hogy a Veszprém Handball Akadémián sincs béke. Ha baj van, akkor baj van – fogalmazott frappánsan a belügyeket jól ismerő egyik ismerősöm. Elolvastam a veszprémi U21-es csapat szegedi győzelméről szóló tudósítást. Semmi feltűnő nem volt benne. Aztán ránéztem az akadémia honlapjára, amelyen meglepetésemre nem Dinko Đanković edző értékelte azt az idegenbeli győzelmet, amellyel a fiatalok két fordulóval a bajnokság vége előtt a második helyen végeztek. Ezzel NB I.-es jogot is szerezve. De természetesen nem léphetnek az élvonalba, hiszen egy klubnak nem lehet két első osztályú együttese a legjobbak mezőnyében.Az már korábban eldőlt, hogy a fiatal akadémistákból NB I.-es gárdát kovácsoló horvát edző az idény végén távozik a klubtól. Júliustól az élvonalból kiesett Fejér B.Á.L. Veszprém szakvezetője lesz. Kíváncsivá tett, hogy egy ekkora siker végén miért nem ő mondott véleményt. – Nem tudom, március végén a klub vezetői közölték velem, hogy nem folytatjuk a három éve megkezdett közös munkát, de nem indokolták meg – válaszolt Dinko Đanković. – Csak annyit mondtak, hogy új edző érkezik a helyemre (Tombor Csaba – a szerkesztő). Mint ahogy azt sem tudom, miért függesztették fel a munkámat az utolsó három mérkőzésre úgy, hogy edzést sem vezethetek és már Szegedre sem mehettem el. Kérdezze meg a vezetőket.Megkérdeztem. A felfüggesztés oka nem az volt, hogy a Fejér B.Á.L. Veszprém elleni házi rangadón csak döntetlen volt az eredmény. És még csak az sem, hogy kiderült, Éles József NB I.-ből kiesett együttesének lesz a szakvezetője. A válasz úgy szólt, hogy nem kezdte meg a szakember az új együttes alapjainak lerakását az akadémiánál. Ami egy kicsit furcsa, hiszen egy kimenő korosztállyal alkotott nagyot, amely NB I.-es tagságot ért. Ilyenkor nem az utolsó három fordulóban kell figyelmeztetni a feladatára. – Fantasztikus három év volt ez a fiatalokkal, lépésről lépésre értük el az eredményeket és jutottunk el a végére a bajnoki ezüstéremig – folytatta Dinko Đanković.– Nagyon büszke vagyok a srácokra, remélem, közülük néhányan játszhatnak majd folyamatosan a legmagasabb osztályban.
Az akadémiáról távozó sikeres szakember elmondta, hogy Éles József klubjának ajánlata volt az első opció, amit örömmel elfogadott. Konkrétumok még nincsenek. – Szeretem az új kihívásokat és meggyőződésem, hogy valami jót alkotunk együtt. Bár még részleteket, konkrét célokat nem tudok. Alig várom már, hogy újra dolgozhassak – fogalmazott Dinko Đanković.Eddig még meg nem erősített információk szerint az NB I.-től búcsúzott veszprémi klub az élvonalba feljutott Győri ETO-val kerülhet szoros, szakmai együttműködési kapcsolatba."
Azt meg egy szurkoló remekül levezette Veszprémben hogy tökéletes volt Porgának az, hogy nem jutott Final4-ba a csapat, hiszen a meccs napján hiányozna 4-5 ezer szavazat..
Ha selyemzsinór, ha nem, jó esetben sehol nem fordulhatna elő, hogy egy polgármester beleszóljon a helyi csapat ügyeibe. Ez az ügy a Csík-Mészáros-Kormánypárt vonalon - figyelembe véve a felfokozott országos, és a kézilabda nyomán helyi közhangulatot - nehézségeket okozhat a veszprémi Fidesznek, így Porga Gyulának is az egy hónap múlva esedékes választásokon. Nem szeretnék illúzióromboló lenni, de a posztja és kiállása szerintem nem több, mint haszonhúzás a helyzetből, így próbálva megnyerni a szurkolók támogatását egy hónap múlvára...