Az önkormányzat mellett már ott vannak a részönkormányzatok is. Mennyi segítség kell még a közgyűlés többségének, hogy végre az előtte álló feladatokról beszéljen? Mit szándékozik tenni pl. a csatornázással, az utakkal, milyen rendszerben képzeli el a város fejlesztését, stb.?
Ma találkozóra hívták a Fürdő utcai civil házban tanyázó civil szervezetek (12) a képviselőket, mert az a hír terjedt el, hogy az önkormáynzat be akarja zárni a házat, sőt, le akarja bontani. Segesdi János polgármester elmondta, hogy szó sincs róla, ez egyszerűen rémhír. Sőt, a következő közgyűlésen a civil szervezetek megerősítését célzó előterjesztés is lesz, a Fürdő utcai ház pedig valószínűleg ismét gazdát kap.
A Magyar Világ c. hetilapban megírtam, hogy az ÉKA többek között az akadálymentesítést is felvette a programjába. Az MSZP kilépett. Nos, becsülendő, ha valaki a segítségre szorulókra (kismama, nagymama, fogyatékos ) is gondol. csak igy tovűbb, ÉKA !! üdv.
Azt hiszem, nagyon jó lenne, ha Érden valóban együttműködés jönne létre a közélet résztvevői között. És remélem, nem válik színházzá a dolog, mint néha (sajnos) a Közgyűlés. Még az apró kérdőjelek szintjén sem... Vagy ha mégis, legalább ne nekünk játszanak a résztvevők, hanem a gyerekeinknek! Olyan mutatványok kellenek, amelyekre ők mondják majd 20 év múlva, hogy "Bravó!" Ehhez viszont, úgy látom, tényleg nem a pártok egyetértése kell csak, hanem mindenki munkája. Mert lehet, hogy politika az is, ha valaki "csak" dolgozik a közért, de észre kell venni, hogy a "politika" a "politizál" a "politikus" szavak az utóbbi hónapok nagykoalíciós együttműködése következtében a legsúlyosabb szidalmakká váltak. Érdekelne, milyen civilek bevonására gondolsz, különösen azok után, hogy nemrég még az volt ugye az álláspontotok, hogy ők is "párt". No meg különösen azok után, hogy a választások eredményének ismeretében már azt is megtudhattuk, hogy a "civil" az nem más, mint "polgári"...
Újhelyi Gyulával (aki eredetileg indítványozta), Csőzik Lászlóval (SZDSZ)? Segesdi Jánossal már beszéltem a szándékról, s támogatják. Az MSZP és a civilek még hátra vannak. Egyébként nem gondoltam a közgyűlés elé terjeszteni az ÉKA összehívását, csak a végeredményt.
Nem. Azt már kezdem megszokni. (Lásd még ÉKA, közlekedési szakemberről szóló passzusa, novemberben elmaradt előterjesztés. Mint megtudtuk, a jegyző az oka.)
Voltál már a Kutyavári utcai rendelőben? És nem Schütz dr. feleségének rendelőjét, hanem három háziorvos számára rendelőt. Szerinted kinek kellene finanszírozni? A háziorvosoknak saját zsebből? És a bejelentett Bem téri rendelő, az is fideszes lesz? Vagy az csak elterelő hadművelet? Mert a rendelő önkormányzati tulajdonú lesz, és a régi eladásával a pénz nagyja megtérül. A vádaskodás, a személyeskedés nem mindig jön be. A Duna utcai gyerekrendelőhöz az önkormányzat támogatást adott, pedig az magántulajdon, és mit tesz Isten, ott dolgozik a bukott, de akkor még regnáló polgármester felesége. Ehhez nem volt szavad? Vagy az más?
A részönkormányzatról: egyet megszavaztak arra a területre már a múltkor. Szerinted normális dolog egy körzetben két részönkormányzat? Hiszen módjuk van részt venni a másikban, csak el kell menni, nincs onnan kitiltva senki. Ha elmentek volna az alakuló ülésre, benne is lehetnének a vezetőségben. De nem mentek el. Most meg verik a palávert.
És különben is: ki fél és mitől? Nem úgy ismertem meg pl. Árpit, Otterlot és a többieket, hogy most reszketnének.
Milyen tanulságos! Senki nem háborodik fel azon, hogy a fideszes képviselő feleségének orvosi rendelőjét közpénzen hozzák rendbe! Senki sem háborodik fel azon, hogy minden részönkormányzatot megszavaztak, csak azt nem, amely nem fideszes érdekeltségű! Az aljegyzői pályázat kiírása is szó nélkül marad.
A szavazógépezetre most senkinek nincs egy szava sem. Az óvatos "tartózkodás" gombnyomogatások sorozata is, úgy tűnik, természetessé vált.
Eddig elhittük. De ez az utóbbi... Nem kéne. Ez a dolgod, csinálod, kész. Nem kell homályosítani. Ide azért elsősorban nem a hülyék járnak, bármilyen hihetetlen is ez egyeseknek.
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a város honlapján ezen a részen elérhetőek a részönkormányzatok aloldalai. Remélhetőleg a jövőben is olvashatóak lesznek itt a meghívók, a részönkormányzatok tevékenységéről szóló beszámolók, fontosabb döntéseik, hírek.
Némi prekoncepcióval azt tartanám elfogadhatónak, ha hirtelen olvasható lenne a város honlapján mind az előterjesztés, mind a jegyzőkönyv, mind pedig az elfogadott határozat!
Az eredeti hozzászólásomból szándékosan kihagytam egy részletet. De ha már így átmentünk országos (párt)politizálásba, akkor most kiegészítem: ezt a roppant kedvezményes hitelt a Kormány "Sikeres Magyarországért" programjának köszönhetően veheti fel az Érdi Önkormányzat.
Vajon mi indokolhatta a zárt ülés? Vajon miért nem ismerhetik meg a város polgárai sem az előterjesztést, magát a koncepciót, sem pedig a vitában elhangzottakat. Tulajdonképpen az is csak egy januári előterjesztés szövegéből derül ki, hogy módosítással vagy anélkül elfogadták a Lakás-Koncepciót.
Gondolom olyasmikről lehetett szó, hogy mekkora a város lakásvagyona (naprakész, hiteles-e egyáltalán a nyilvántartás?), milyen állapotban vannak az önkormányzati lakások, milyen része kihasználatlan, mit kíván a város ezzel a vagyonnal kezdeni, milyen bérleti díj politikát kíván folytatni, stb.?
Vajon mi indokolja az ilyen információk eltitkolását a nyilvánosság elől?
Hej, de kár, hogy ezt így írtad be! Tudod, a vállalkozói szférában valamiért nem szeretik a másikra mutogatást. Ha a fórum nem szünetelt volna, eredetileg csak ennyit akartam beírni: "Éljen! Ez tényleg jó hír. Így tovább!" De erre már mégsem írhatom be ezt! Mert azt mégsem helyeselhetem, hogy tulajdonképpen minden rossz!
nem hagy más lehetőséget, mint a hosszútávú fejlesztési hitel felhasználása és alkalmazása. Természetesen megfelelő módon meg kell támasztani egy nagyon erős pályázati munkával.
(Terv: kb 20-30 milliárd)
Ez így együtt az egyetlen lehetőség a vagyonvesztés nélküli karbantartásra, felújításra, illetve folyamatos fejlesztésre, felhalmozásra.