Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.18 0 0 3380

"Titok az, hogy vannak még hűséges emberek,  akik nem hazudnak!!!  "

kik ezek az emberek?

Előzmény: 11_11 (3374)
11_11 Creative Commons License 2021.08.18 0 0 3379

1Pál első levele a Korinthusiakhoz   1. fejezet:  versek 17-13, 16, 18, 20-24, 26-29,

Címzés, üdvözlés

Pál, Krisztus Jézusnak Isten akaratából elhívott apostola és Szószthenész testvér az Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, elhívott szenteknek; mindazokkal együtt, akik a mi Urunk Jézus Krisztus nevét, az ő és a mi Urunk nevét bárhol segítségül hívják: 3k egyelem nektek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól.

Hálaadás a gyülekezet lelki ajándékaiért

Hálát adok értetek az én Istenemnek mindenkor azért a kegyelemért, amely nektek Krisztus Jézusban adatott. Mert őbenne meggazdagodtatok mindenben: minden beszédben és minden ismeretben, amint a Krisztusról való bizonyságtétel megerősödött bennetek. Ezért nincs hiányotok semmiféle kegyelmi ajándékban, miközben a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenését várjátok, aki meg is erősít titeket mindvégig, hogy feddhetetlenek legyetek a mi Urunk Jézus Krisztus napján. Hűséges az Isten, aki elhívott titeket az ő Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre.

Óvás a pártoskodástól

10 A mi Urunk Jézus Krisztus nevére kérlek titeket, testvéreim, hogy mindnyájan egyféleképpen szóljatok, és ne legyenek közöttetek szakadások, hanem gondolkodásotokban és meggyőződésetekben jussatok egyetértésre! 11 Mert azt a hírt kaptam rólatok, testvéreim, Khloé embereitől, hogy viszálykodások vannak közöttetek. 12 Úgy értem ezt, hogy mindenki így beszél köztetek: Én Pálé vagyok, én Apollósé, én Kéfásé, én pedig Krisztusé. 13 Hát részekre szakítható-e Krisztus? Talán Pál feszíttetett meg értetek, vagy Pál nevére keresztelkedtetek meg? 16 Igaz, megkereszteltem még Sztefanász háza népét is, rajtuk kívül azonban nem tudom, hogy mást is megkereszteltem volna.

A kereszt igéje Isten hatalma

18 Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje. 20 Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol e világ vitázója? Nem tette-e bolondsággá Isten a világ bölcsességét? 21 Mivel tehát a világ a saját bölcsessége útján nem ismerte meg Istent a maga bölcsességében, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket. 22 És miközben a zsidók jelt kívánnak, a görögök pedig bölcsességet keresnek, 23 mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság, 24 de maguknak az elhívottaknak, zsidóknak és görögöknek egyaránt az Isten ereje és az Isten bölcsessége. 26 Mert nézzétek csak a ti elhívatásotokat, testvéreim; nem sokan vannak köztetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők. 27 Sőt azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket, 28 és azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek, és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket, 29 hogy egyetlen ember se dicsekedjék az Isten színe előtt.

Előzmény: 11_11 (3372)
11_11 Creative Commons License 2021.08.17 0 0 3378

Apostolok Cselekedetei.: 2: fejezet : 1-21 és 26-28, verse

1Amikor elérkezett pünkösd napja, ugyanazon a helyen mindnyájan együtt voltak. 2Egyszerre olyan zúgás támadt az égből, mintha csak heves szélvész közeledett volna, és egészen betöltötte a házat, ahol ültek. 3Majd lángnyelvek jelentek meg nekik szétoszolva, és leereszkedtek mindegyikükre. 4Mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek, és különböző nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogy a Lélek szólásra indította őket. 5Ez idő tájt vallásos férfiak tartózkodtak Jeruzsálemben, az ég alatt minden népből. 6Amikor ez a zúgás támadt, nagy tömeg verődött össze. Nagy volt a megdöbbenés, mert mindenki a saját nyelvén hallotta, amint beszéltek. 7Nagy meglepetésükben csodálkozva kérdezgették: „Hát nem mind galileaiak, akik ott beszélnek? 8Hogyan hallja hát őket mindegyikünk a saját anyanyelvén? 9Mi pártusok, médek, elamiták és Mezopotámiának, Júdeának, Kappadóciának, Pontusznak, Ázsiának, 10Frígiának, Pamfíliának, Egyiptomnak és Líbia Cirene körüli részének lakói, a Rómából való zarándokok, zsidók és prozeliták, 11krétaiak és arabok: halljuk, hogy a mi nyelvünkön hirdetik Isten nagy tetteit.” 12Csodálkoztak, és ezt kérdezgették egymástól: „Mi lehet ez?” 13Mások gúnyosan megjegyezték: „Teleitták magukat édes borral.”

Péter beszéde.

14Péter a többi tizeneggyel előlépett, és zengő hangon beszédet intézett hozzájuk: „Zsidó férfiak és Jeruzsálem lakói mindnyájan! Vegyétek tudomásul és hallgassátok meg szavamat! 15Nem részegek ezek, amint vélitek, hisz a napnak még csak a harmadik órájában vagyunk, 16hanem ez az, amiről Joel próféta szólt: 17A végső napokban – mondja Isten – kiárasztok Lelkemből minden testre. Fiaitok és lányaitok prófétálni fognak, az ifjak látomásokat látnak, az öregek álmokat álmodnak. 18Még szolgáimra és szolgálóimra is kiárasztom Lelkemet ezekben a napokban, és prófétálni fognak. 19Csodákat teszek fenn az égben, és jeleket adok lenn a földön: vért, tüzet és gomolygó füstöt. 20A nap elsötétül, a hold vérbe borul, mielőtt eljön az Úrnak nagy és nyilvánvaló napja. 21Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.

26Örül hát szívem és nyelvem énekel, sőt testem is reményben nyugszik el. 27Mert nem hagyod a lelkem az alvilágban, nem engeded, hogy rothadás érje Szentedet. 28Az élet útját mutattad meg nekem, és örömmel töltesz el színed előtt.

Előzmény: Törölt nick (3375)
11_11 Creative Commons License 2021.08.17 0 0 3377

Joel könyve  2: fejezet  1-22, és 26 vers   (28- 31  téves  !!!)

Az Úr napja és a jelen pusztulása

1Fújjátok meg a harsonát a Sionon, fújjatok riadót szent hegyemen! Reszkessen az ország minden lakója, mert elérkezik az Úr napja, már közel is van. 2A sötétségnek és a komor fellegeknek napja az, felhőnek és homálynak napja! Mint a szürkület, a hegyekre borul egy nagy és hatalmas nép; sohasem volt hozzá fogható, ezután sem lesz többé nemzedékek nemzedékén át.

A hódító sereg

3Előtte tűz emészt, mögötte meg láng perzsel; mint az Éden kertje, olyan előtte az ország, utána meg kietlen sivatag: menekülni nem lehet előle. 4Harci paripákhoz hasonlók, mint a mének, úgy száguldanak. 5Hangjuk, mint a harci szekereké, amelyek a hegyek magasára hágnak; pattog, akár a lobogó tűz, amely fölemészti a tarlót, mint egy hatalmas, harcra kész nép. 6Előtte remegnek a népek, minden arc elsápad. 7Száguldanak, mint a hősök, mint a harcosok, megmásszák a falakat. Biztosan haladnak útjukon, nem térnek le ösvényükről. 8Egyikük sem akadályozza a másikat, mindegyikük a maga útján halad. Mindenen áthatolnak, és nem szakadnak el egymástól. 9Betörnek a városba, felfutnak a falra; bemennek a házakba, az ablakon keresztül behatolnak, mint a tolvaj.

Az Úr napjának látomása

10Színe előtt megremeg a föld, megrendülnek az egek, a nap és a hold elsötétedik, a csillagok elvesztik fényüket. 11Az Úr hallatja szavát serege színe előtt. Mert serege töméntelen, s akik parancsát végrehajtják, azok hatalmasak. Mert nagy az Úrnak napja, igen félelmetes. Ki állhat meg színe előtt?

Felhívás a bűnbánatra

12Ezt mondja az Úr: Késedelem nélkül térjetek vissza hozzám teljes szívetekből, böjtölve, sírva és gyászolva. 13A szíveteket szaggassátok meg, ne a ruhátokat. Térjetek vissza az Úrhoz, a ti Istenetekhez, mert jóságos és irgalmas, nagy a türelme és csupa könyörület; utálja a gonoszságot. 14Ki tudja, hátha visszatér és újra megbocsát, s áldás fakad a nyomában, étel­ és italáldozat az Úr, a ti Istenetek számára? 15Fújjátok meg a harsonát a Sionon, rendeljetek el böjtöt, hirdessetek ünnepet, 16gyűjtsétek egybe a népet, hívjátok össze a gyülekezetet! Gyűjtsétek egybe a véneket, hívjátok össze a gyermekeket, meg a csecsemőket! Jöjjön elő hálószobájából az ifjú férj, nászházából az új asszony! 17Sírjanak a papok, az Úr szolgái az előcsarnok és az oltár között, és mondják: „Könyörülj, Uram, népeden, ne hagyd, hogy gyalázat érje örökségedet, s ne csúfolhassák őket a népek! Ne mondhassák a népek körében: Hol van az Istenük?”

Az Úr válasza

18Ekkor az Úr féltékeny szeretetre gyulladt országa iránt, és megkegyelmezett népének.

A csapás megszűnése

19Az Úr válaszolt népének és ezeket mondta: „Nézzétek, küldök nektek gabonát, újbort és olajat, úgy, hogy jóllakhattok velük. Nem hagyom többé, hogy a népek között gyalázat érjen benneteket. 20Aki észak felől jön, azt elkergetem. Száraz és kietlen földre űzöm, előhadát a keleti tenger felé, utóhadát a nyugati tenger felé. Rossz illata felszáll, romlása érzik.” [Mert gőgös volt.]

Látomás a bőségről

21Ne félj, termőföld, ujjongj és örülj, mert nagy dolgot vitt végbe az Úr! 22Mezei állatok, ne féljetek, mert kizöldülnek a puszta legelői! A fa meghozza gyümölcsét, a fügefa és a szőlő megadja termését. 26Ehettek és jóllakhattok, és akkor majd magasztaljátok az Úrnak, a ti Isteneteknek nevét, aki csodálatos dolgot tett veletek. [Népem soha többé nem vall szégyent.] 

11_11 Creative Commons License 2021.08.17 0 0 3376

V. A SÁTOROS ÜNNEP Jézus fölmegy az ünnepekre és tanít.

7:fejezet  1-14, 16, 18-22,24, 27, 33, 37-38. és 45. versei,

1Jézus ezután bejárta Galileát. Júdeába nem akart menni, mert a zsidók az életére törtek. 2Közeledett a zsidók ünnepe, a sátoros ünnep. 3Ezért testvérei így szóltak hozzá: „Kelj útra, és menj el Júdeába, hogy tanítványaid is lássák tetteidet. 4Hisz senki sem működik titokban, ha azt akarja, hogy tudomást szerezzenek róla. Ha képes vagy ilyenekre, akkor lépj a világ színe elé.” 5Testvérei sem hittek ugyanis benne. 6Jézus ezt válaszolta nekik: „Nekem még nem érkezett el az időm, de nektek mindig megfelelő az idő. 7Titeket nem gyűlölhet a világ, de engem gyűlöl, mert bizonyítom, hogy gonoszak a tetteik. 8Menjetek hát föl az ünnepre, én azonban nem megyek föl erre az ünnepre, mert még nem telt be az időm.” 9Ezt mondta nekik, s ott maradt Galileában. 10De azután, hogy testvérei fölmentek az ünnepre, ő maga is fölment, csak nem nyilvánosan, hanem titokban. 11A zsidók keresték az ünnepen. „Hol van?” – kérdezgették, 12s a nép körében sokat emlegették. Némelyek azt mondták, hogy jó ember, mások meg azt, hogy félrevezeti a népet. 13De a zsidóktól való félelmében senki sem beszélt nyíltan róla. 14Amikor már eltelt az ünnep fele, Jézus fölment a templomba, és tanított. 16Jézus így felelt nekik: „Tanításom nem tőlem való, hanem attól, aki küldött. 18Aki magától beszél, a saját dicsőségét keresi. Aki azonban annak dicsőségén munkálkodik, aki őt küldte, az igaz, s nincs benne hamisság. 19Hát nem adott nektek Mózes törvényt? Mégsem tartja meg egyiketek sem a törvényt. Miért törtök az életemre?” 20„Te ördögtől megszállott – szólt közbe a nép –, ugyan ki tör az életedre?” 21Jézus azonban folytatta: „Egyetlenegy tettet vittem végbe, s mindnyájan megütköztök rajta. 22Mózes parancsot adott a körülmetélésre – bár nem Mózestől eredt, hanem az ősatyáktól –, és szombaton is elvégzitek a körülmetélést. 24Ne látszatra ítéljetek, hanem igazságosan ítéljetek!”

Vita a Messiás származásáról.

27Róla tudjuk, honnét származik, a Messiásról azonban, ha eljön, senki sem fogja tudni, honnan való.” 33Ekkor Jézus azt mondta: „Már csak rövid ideig vagyok veletek, aztán visszatérek ahhoz, aki küldött. 34Keresni fogtok, de nem találtok, mert ahol én vagyok, oda ti nem jöhettek.” Az élő víz ígérete.

37Az ünnep utolsó, nagy napján Jézus a templomban volt és fennhangon hirdette: „Aki szomjazik, jöjjön hozzám és igyék, 38aki hisz bennem: belsejéből, az Írás szava szerint, élő víz folyói fakadnak.”

Újabb vita a Messiás eredetéről.

45A szolgák is visszatértek a papokhoz és a farizeusokhoz. Ezek kérdőre vonták őket: „Miért nem hoztátok magatokkal?”

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.17 0 0 3375

másold be légyszi a lusták kedvéért

Előzmény: 11_11 (3373)
11_11 Creative Commons License 2021.08.17 0 0 3374

A  titok !!!

A János evangéliuma: 7:4-7,24, 27,33,37-38,és 45 vese

az idézetek jók de kevés ! Ezt bárki alkalmazhatja, sőt az egész idézetet is.

Van látható és láthatatlan előkép.

Ez látható is és láthatatlan az üzenet is miért? mert ebben van akinek szólt. Mindenkinek más az üzenet.

A bibliákat sokan át írták ( Jézust  és az Apostolokat és sorolhatnám tovább  üldözték, de nem az Isten  üldözte , hanem a hamis próféták.

Titok az, hogy vannak még hűséges emberek,  akik nem hazudnak!!!  

De  a prófécia igaz mind  amiket  leírtam,nem hamisak !!!

János evangéliuma : 7: fejezet: versei, 1-14, 16, 18-22,24, 27, 33, 37-38. és 45.

Előzmény: 11_11 (3373)
11_11 Creative Commons License 2021.08.17 0 0 3373

Üdvözlet  mindenkinek !

Szeretném megkérdezni ezek a Bibliai üzenetek  hamisak vagy igazak ?  Várom  az érveléseket !!!

11_11 Creative Commons License 2021.08.16 0 0 3372

Ezekből a  sok biblia versekből, amit el küldtem, nagyon sokat lehet  tanulni, hogy miért ??? 

Egyenlőre titok  és meglepetés !!!

1 Koríntusíaknak  írt levél: 1: fejezet: 1-13, 16,18, 20-24, 26-29. 

11_11 Creative Commons License 2021.08.16 0 0 3371

Jeremiás könyve : 23.fejezet.  1-6, 8-13, 15-20, 23-24, 29, 35 és 40.vers.

polária Creative Commons License 2021.08.15 0 0 3370

Mindenféle éginek látszo profétikus irat FOKOZOTT ODAFIGYELÉST munkát igényel !

Előzmény: creation of believers (3359)
11_11 Creative Commons License 2021.08.15 0 0 3369

Izajás  könyve: 61: fejezet: 1-6.

A prófétaküldetése.   1-6  Benneteket meg az Úr papjainak hívnak, és így neveznek: Istenünk szolgái. Melkizedek

Zsidóknak írt levél: 7: fejezet.1-13, 15, 17 és 20 verse. 

11_11 Creative Commons License 2021.08.15 0 0 3368

Dániel könyve: 10: fejezet:  14. verse   és

Joel könyve: 2: fejezet : 1-22, 26, 28-31. vers

11_11 Creative Commons License 2021.08.15 0 0 3367

Máté evangélium : 7 fejezet : 1-10, 12,16,  és 20 verse 

11_11 Creative Commons License 2021.08.15 0 0 3366

Jelenések könyve: 7 fejezet : 1- 13 és 16-17 verse.

Júdás levele: 1.fejezet: 1-2, 4-5, 7-9, 11-13, 16-17, és 20-25. verse.

11_11 Creative Commons License 2021.08.15 0 0 3365

János evangélium: 10: fejezet  1-17,20,22-24 és 42 vers

Jelenések könyve: 11: fejezet  1-12, és 14-19 vers

11_11 Creative Commons License 2021.08.14 0 0 3364

Most is vannak Felkentek !! Férfi és Nő is. Apol csel 2:17,18.  Óriási meglepetésem van a János:7. be

4-7,24,27,33,37-38,45 .

Előzmény: creation of believers (3360)
11_11 Creative Commons License 2021.08.14 0 0 3363

Énok könyve : 1-108 :fejezet mindenkinek ajánlom .

11_11 Creative Commons License 2021.08.14 0 0 3362

Apostolok Cselekedetei 2: fejezet  17,18.

Előzmény: 11_11 (3361)
11_11 Creative Commons License 2021.08.14 0 0 3361

János evangélium 7 fejezet  

Előzmény: Törölt nick (3317)
creation of believers Creative Commons License 2021.05.13 0 0 3360

A Biblia a letöbb nyelvre lefordított könyv, a legnagyobb példányszámban.

Az vitathatatlan tény, hogy a Biblia a legtöbb nyelvre lefordított könyv. Az interneten elérhető információk szerint viszont eddig „csak” körülbelül 2450 nyelvre fordították le legalább a Biblia egyik könyvét, és 438 nyelvre a teljes Bibliát. Teljesen pontos adatot valószínűleg nem várhatunk a kérdésben, mert jelenleg is legalább további 600 bibliafordításon dolgoznak a világ lelkes fordítói, így akár naponta is gyarapodhat a Biblia elérhető nyelveinek száma.

Talán meglepő lehet, de a Biblia toronymagasan vezeti a listát a körülbelül 3900 milliós példányszámmal. A második helyre Mao Ce-tung elnök idézeteit tartalmazó kötet került 820 millió eladott példánnyal

creation of believers Creative Commons License 2021.04.17 -1 0 3359

A mai világban kevés a tiszta forrás. Jézus Krisztusról hallhat az ember sokféle helyen, de az igazi, autentikus forrás csakis a Biblia lehet. Meghamisíthatják az üzenetet a különböző vallások, tévtanok, de aki számára a Szentírás elérhető, annak tiszta, hiteles képe lehet a Megváltóról és a szabadulás útjáról. https://www.wycliffe.hu/a-bibliaforditasrol/.

creation of believers Creative Commons License 2021.04.11 0 0 3358

IIP.1:

Mert nem mesterkélt meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és eljövetelét; hanem mint akik szemlélői voltunk az ő nagyságának.
17
Mert amikor az Atya Istentől azt a tisztességet és dicsőséget nyerte, hogy hozzá a felséges dicsőség ilyen szózata jutott: Ez az én szeretett Fiam, akiben én gyönyörködöm:
18
Ezt az égből jövő szózatot mi hallottuk, együtt lévén vele a szent hegyen.
19
És igen biztos nálunk a prófétai beszéd is, amelyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben;
20
Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.
21
Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.

creation of believers Creative Commons License 2020.12.14 -1 0 3357

Az "örök kárhozat " forditási hiba

Milyen az eredeti valóság?

Előzmény: polária (3356)
polária Creative Commons License 2020.12.13 0 1 3356

Az Új-Szövetség görög szövege az “aion” szót; melléknévként pedig az “aionosz” szót használja. Az egész Bibliában ezek a szavak 541-szer fordulnak elő.
A különböző új-testamentumi szótárakban az “aion” szónak igen sokféle jelentése van. Az “aion” és “aionosz” – mint főnév és melléknév – jelentése lehet: hosszú idő, régidő, ősidő, hajdankor; negatív értelemben: soha, soha többé, befejezés (pl. világvégére vonatkozólag, aratás ideje), életfogytiglan, generációk, jövőbeli korszak, állandóan, tartósan.
Az "örök kárhozat " forditási hiba

creation of believers Creative Commons License 2020.12.13 -1 0 3355

Ahhoz már elég vastag bör kell, hogy egy keresztény a lelkiismeretröl beszéljen. A kereszténységnél nincs erkölcstelenebb vallás. :)

Sajnos nagyon kevés lelkiismeretes ember van mindenütt.

https://www.youtube.com/watch?v=TH66wJPUlFE

Előzmény: pudingman (3354)
pudingman Creative Commons License 2020.12.13 0 1 3354

Ahhoz már elég vastag bör kell, hogy egy keresztény a lelkiismeretröl beszéljen. A kereszténységnél nincs erkölcstelenebb vallás. :)

Pál, egy bolond, tömeggyilkos, nögyülölö pszichopata volt, az mellé rómaibesúgó. :)

E-Mail wurde erfolgreich kopiert

Előzmény: creation of believers (3352)
Paleokrites Creative Commons License 2020.12.13 0 1 3353

a keresztény evangélista szerzők hazudták!

Ésaiásnál semmiféle Jézusra utaló jövendölés nem volt...

Előzmény: creation of believers (3348)
creation of believers Creative Commons License 2020.12.13 -1 0 3352

Kit imádnál most, ha Szaud-Arábiában születtél volna, Mert hogy semmilyen jézuskát, az biztos. :))

Nincs öröklött hit. Amit az agymosás által kaptál, abban hiszel. :))

Van mindenkinek lelkiismerete, ezt vagy sikerül elhallgattatni, vagy nem.

A Biblia álláspontja azokról akik nem ismerik a bibliai kinyilatkoztatást:

» Pál Apostolnak Rómabeliekhez írt levele » 2. fejezet

(Mert nem azok igazak Isten előtt, akik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, akik a törvényt betöltik.
14
Mert mikor a pogányok, akiknek törvényök nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényök nem lévén, önmagoknak törvényök:
15
Mint akik megmutatják, hogy a törvény cselekedete be van írva az ő szívökbe, egyetemben bizonyságot tévén arról az ő lelkiismeretök és gondolataik, amelyek egymást kölcsönösen vádolják vagy mentegetik.)

Előzmény: pudingman (3351)
pudingman Creative Commons License 2020.12.13 0 1 3351

Igen, ez nagyon meggyözö! :))

De a másik kérdésen érdekes módon átsiklottál. Kit imádnál most, ha Szaud-Arábiában születtél volna, Mert hogy semmilyen jézuskát, az biztos. :))

Nincs öröklött hit. Amit az agymosás által kaptál, abban hiszel. :))

E-Mail wurde erfolgreich kopiert

Előzmény: creation of believers (3350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!