Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.13 0 0 52835

Örülök :-) ! Néhány éve óriási élmény volt megismerni ezt a technológiát és megtapasztalni, hogy is kell nézni, hogy lásd. Rengeteg ehhez hasonló van a neten, nekem nagyon tetszenek.

Előzmény: gesztenye301 (52834)
gesztenye301 Creative Commons License 2015.12.13 0 0 52834

Először nem értettem, hogy ez miért jó, de most már látom :) 

Előzmény: Törölt nick (52833)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.13 0 0 52833

A képben egy rózsa van 3D-ben. (sztereogram)

Előzmény: Törölt nick (52830)
Rózsaromantika Creative Commons License 2015.12.13 0 0 52832

Köszönöm.Remélem lesz még több is.Nyáron akciósan lehetett venni az Obiban.

Előzmény: Ametiszt59 (52831)
Ametiszt59 Creative Commons License 2015.12.12 0 0 52831

Csodás ez a fásbazsarózsa. Ő rá emlékszem, hogy raktál fel róla képet. Nagyon gyönyörű a színe.

Előzmény: Rózsaromantika (52826)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.12 0 1 52830

Egy kis érdekesség :-)  ( 3D )

Rózsaromantika Creative Commons License 2015.12.12 0 0 52829

Köszönöm.Több éves már,de semmi gond vele.Most dobálta le a leveleit.Tavasszal az elhalt részeket levágom az első élő rügyig.Lassan nő,de azért szépen terebélyesedik.Hagyományos bazsáim is vannak,piros,rózsaszín színben.Ha minden igaz van fehér is,bár annak még nem láttam a virágját.Rossz helyre ültettem anno,tavaly kapott új helyet,és még nem virágzott.

Előzmény: lovevintage (52828)
lovevintage Creative Commons License 2015.12.12 0 0 52828

Rózsaromantika ez csodás! Nagyon szeretnék én is ilyet a kertbe, káprázatos lehet amikor virágzik. Igényel valami különösebb gondozást?

Pár helyen láttam a házak előtt védett fekvésben hatalmas bokrokat, és piszok irigy voltam rá tavasszal :-)

Engem az igazából nem zavar, hogy egyszer virágoznak, ha úgy vesszük a tulipánok is - mégse tudom a kertet elképzelni nélkülük. Kárpótolnak a hatalmas, gyönyörű virágfejükkel és a frenetikus illatukkal.

Előzmény: Rózsaromantika (52826)
lovevintage Creative Commons License 2015.12.12 0 0 52827

Nagyon szeretnék fásszárú paeoniát, de abból egyelőre csak 1 db van kísérleti jelleggel, mivel az előző sajnos nem maradt meg.

A lágyszárúakból vásároltam be idén (pl: Largo, Mrs.Franklin D. R., Neon, Starlight, Bella rosa, Primevere, Gay Pare, Scarlet O'Hara, Rico, Karl Rosenfield, Barbara, Kansas, Mme Calot, William F. Turner, Madame Furtado, Angelika....)

A hostát egyet én is vásároltam az idén szintén kísérleti jelleggel.( Egy kicsit aggódok a csigák miatt.)

A szellőrózsából is, ha jól emlékszem vettem egyet. A hunyorok is felkeltették az érdeklődésemet, párat abból is szívesen látnék a kertben.

Előzmény: Ametiszt59 (52825)
Rózsaromantika Creative Commons License 2015.12.12 0 0 52826

Nálunk minimális az árnyékos helyek száma,így csak napfénykedvelő növények jöhetnek szóba.Kár hogy a bazsarózsák is csak egyszer nyílnak,pedig nagyon szépek tudnak lenni.Pár éve kaptam egy fás szárút,amin gyönyörű virágok vannak tavasszal.

Ametiszt59 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 52825

Fás vagy lágyszárú bazsarózsa?

Én is elég sok olyan virágot szereztem be az idén ill. tavaly ősszel, mint te is, többek között bazsarózsákat. Kíváncsian várom, hogy melyik milyen lesz.

Nálam az újabb kedvencek közé tartoznak a hosták és a szellőrózsák, így a kevésbé napos helyen is van miben gyönyörködni, és persze ezekből is van elég sok fajta ami elcsábulásra ad okot.

Előzmény: lovevintage (52823)
lovevintage Creative Commons License 2015.12.11 0 1 52824

Úgy látom itt (szinte) mindenkit érint a "függőség". Olyan ez mint valami láncreakció, ha beleszeretek egy növénybe kell belőle legalább 30 féle, aztán jön még egy másik fajta és abból sem elég egy féle .... már félek előre mi lesz a következő növénycsoport (vagy minek nevezzem).

Bár be kell valljam ha kicsit szégyenkezem is a gyengeségem miatt, a szívem mélyén mindig nagyon örülök egy újabb szerzeménynek.

lovevintage Creative Commons License 2015.12.11 0 0 52823

Örülök, hogy nem vagyok egyedül a függőségemmel:-) Nekem is még kiforróban van,  mi az aminél kölcsönös lesz a szimpátia, de a felsoroltak közül inkább talán csak a magnólia és a hortenzia a kényesebb, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok:-) A leginkább a bazsarózsák miatt vagyok izgatott, őket nagyon várom már.

(Ja igen, és az örökzöldeket kifelejtettem a listából. )

Előzmény: eske3 (52820)
Ametiszt59 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 52822

Már találtam neki helyet. Egy kedves ismerősömhöz került.

Előzmény: rozsa57 (52819)
Ametiszt59 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 52821

Ha úgy gondoljátok, hogy az újabb és újabb növények nem lesznek listán évről-évre, akkor tévedtek. Képtelenség megállni, ha egyszer be indul a folyamat. A függőség, az függőség!

Nálam is vannak már az utcán is rózsák. Hála ég nem bántja senki. Az idén pl. egy egész sövény került beültetésre a történelmiekből. Bár most már tényleg azt mondom, hogy több rózsa hozzám nem kerülhet!Viszont egyre azon agyalok, hogy mit is kellene melléjük társnövényként ültetni. Szeretnék valami hasonlót kialakítani, mint az angol soroknál. Majd várom a ti véleményeteket is,ha már nagyjából összeállt a listám.

Biztos klassz lesz látni majd tavasszal, hogy kinél hogyan alakul ez a sok szépség.

eske3 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 52820

Fantasztikus volt olvasni a rózsákon kívüli kedvenc növényeid felsorolását. A magnolia és az iris kivételével nekem is ezek a kedvenceim, bár a vonzalom nem mindig kölcsönös. Pl a bugás hortenziákkal nem nagyon boldogulok. Az irisekbe most ősszel szerettem bele és vettem is párat. Rózsa társnövényekkel is elkezdtem próbálkozni. Szóval nagy a várakozási izgalom.

Előzmény: lovevintage (52816)
rozsa57 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 52819

Ametyszt, ha még meg van a rózsa töved, én szivesen meg venném.

Rózsaromantika Creative Commons License 2015.12.11 0 0 52818

Már jó pár éve ismerős ez az érzés.

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.11 0 0 52817

Detto :-)! Tipikus "függőségi" jelek. Olykor megdorgálom magam, megkérdezem mikor lesz "elég", de annyira jó érzés látni mivé válik a kert a sok szépségtől :-).

Előzmény: lovevintage (52816)
lovevintage Creative Commons License 2015.12.11 0 1 52816

Ó ismerős az érzés. Ugyanígy vagyok mint ti. Nekem is került idén ősszel 6 db az utcára, mert már az udvarban nincs pofám több helyet feláldozni a rózsáknak. Így is kb 6 db-ot el kellett még valahogy passzolnom az udvaron belülre.

Úgy sündörögtem az udvaron mint egy szidott kutya, magam előtt is már kínos volt, hogy már megint nem bírtam nemet mondani. Bár azt mondom ennél rosszabb függőségünk ne legyen!:-))

(azt már meg se merem mondani, hogy hasonlóan érzek a bazsarózsákkal, sásliliomokkal, íriszekkel, magnóliákkal és a klematiszokkal, hortenziákkal, az hogy ezekből mennyi került idén a kertbe bele se merek gondolni,de 100 felett van a számuk biztosan)

Előzmény: Törölt nick (52815)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.10 0 0 52815

Errefelé nagyon sok helyen van rózsa az utcán kiültetve. Szépen virítanak egész nyáron, nem tűnik úgy, hogy bántanák őket. Nálam nincs még az utcán rózsa de mivel az utcafronton nincs kerítés - növekedésben lévő babérmeggy sövény van csak- így van olyan ami már-már szinte az utcán van. Az utcára kilógó almafáról néha leszedik ugyan az almát, a virágokat itt sem tépték le még eddig. Én is mindig megnézem, ki mit rendel, és persze ilyenkor akad olyan ami rögtön a "nekemiskell" címkét kapja. 

Ó! A tavaszt ugyanúgy várom, mint Te :-)! Nagyon sok más növény is került a kertbe idén a rózsákon kívül, meg egy csomó magot is vettem/kaptam, így nagy az izgalom, milyen lesz jövőre a kert :-) Közben meg majd kíváncsian várom a fotóitokat amikből rengeteg új ötlet/ihlet születik. 

Előzmény: eske3 (52814)
eske3 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 52814

Nálam már nemcsak a rózsák között, de az utcán is rózsák vannak. Az első 3-at tavasszal ültettem ki, másik 3-at szeptemberben. Kellett a hely az újaknak. Mégsem tudok ellenállni a kísértésnek.

Mindenki le akart beszélni az utcára ültetésről, hogy majd tönkre fogják tenni őket, letépik a virágokat stb, de érdekes, senki nem bántotta őket, pedig szépen virágoztak. Remélem így is marad, mert van még pár jelöltem.

Még el sem kezdődött a tél, de már alig várom a tavaszt, hogy lássam az új rózsákat virágozni. Nemcsak a magamét, de mindenkiét. Mindig megnézem az általatok rendelt rózsákat is a neten és olyan sok gyönyörűségre van kilátás.  

Előzmény: Törölt nick (52813)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.10 0 0 52813

Ha van árnyékosabb helyed, lehet célszerű lesz majd átültetni. A Florence Delattre is bájos.

Én egy Quai de Brumes-n gondolkodtam még, de végül nem rendeltem meg. Megpróbálok szigorú lenni magamhoz, mert én már át is léptem azt a bizonyos határt. Már a rózsák közé is rózsák vannak ültetve, így aztán, hacsak nem kerül az utamba valami különleges darab, nem jöhet több. Persze van még kettő a tarsolyban- Biedermeier, Wedding Piano-,, ami még jön tavasszal, de azután már tényleg csak úgy jöhet, ha megy is a meglévőből. 

Előzmény: gesztenye301 (52812)
gesztenye301 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 52812

Ez azért nagyon klassz, mert a lehető legnaposabb helyre ültettem.  Már látom én is a Myroses oldalán. Mindenhol megnéztem róla a leírást, de itt pont nem, mert még nyáron rendeltem meg a lottumtól. Lehet, hogy majd átültetem. Köszi.

Nagyon szép a Kizuma, én egy Florence Delattre-t szerettem volna, de valahol meg kellett húznom a határt, na meg jövőre is kell hagyni egy kis izgalmat :)

Előzmény: Törölt nick (52811)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.09 0 0 52811

Én is örülök :-) Legjobban annak, hogy végre minden el van ültetve. A "gombóc" gyökerű Kizuna, Massad rózsa. Viszonylag vastag gyökere van, csak nagyon rövid, ellenben szépek a vesszői. Remélem nem lesz vele gond. A név nélküli is egy Massad, a Docteurs Massad.  Tavalyi Petrovic rendelésben lett volna ha nem keveri el, így örültem, hogy itt megtaláltam. Elég sok fajta Massad rózsája van. 

Az Ilios hasonló a Blackberry-hez csak sötétebb, lilásabb? Sikerült árnyékosabb helyre ültetned? Azt olvastam róla, ott jobban kibontakozik. 

Előzmény: gesztenye301 (52810)
gesztenye301 Creative Commons License 2015.12.09 0 0 52810

Örülök, hogy végre te is megkaptad! Szépeket rendeltél! Hot chocolat nekem is most jött, Blackberryt is rendeltem, de végül lemondtam és Ilios lett helyette. Az a kicsi gomgóc gyökerű milyen fajta?

Előzmény: Törölt nick (52809)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.09 0 0 52809

Ma megérkezett a Myroses-tól a csomag. Leszámítva a többszöri ígérgetést és be nem tartást a feladásra nézve, a tövek viszonylag rendben vannak. Az eredési arány meg a fajtaazonosság tavasszal kiderül. 

pucok petronella Creative Commons License 2015.12.07 0 0 52808

Azok a kis zöldek a krampuszok!

Előzmény: eske3 (52806)
123agi Creative Commons License 2015.12.06 0 0 52807

Az enyém késő tavaszi ültetés, még sok tapasztalatom nincs vele. 

Előzmény: Ametiszt59 (52802)
eske3 Creative Commons License 2015.12.06 0 1 52806

Még ilyennel Mikuláskor nem találkoztam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!