Keresés

Részletes keresés

Tereza Creative Commons License 2005.03.19 0 0 914

Habarás : egy csészébe (nekem most a müzlis csésze a kedvencem) beleöntöd a tejet, vagy a tejfölt, beleszórsz lisztet, habverővel összekevered csomómentesre.

A forró ételből kicsit beleöntesz, hogy ne kapja össze, ha beleöntöd a főző ételbe, aztán folyamatos keverés mellett beleöntöd és összefőzöd.

Előzmény: BONNIE (909)
markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 913
Van egy Kandisin nevű édesítőpötty, aminek se mellékíze, se utóíze, mert a többitől én is émelygek, és azt szoktam picike vízben föloldani, az nálam az édesítőszer.
Előzmény: Tereza (911)
markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 912

Már mér' ítélnénk el? Nagyon méltánylandó, ha valaki áldoz a hobbijára.

Amúgy látod, Zitka se, én se használunk papírt a minikéhez. Az csak "felvágásból" kell :)

Szilikonost nem veszek, barátnőmnek van, és egyszerre csináltunk egyformát fémben és szilikonosban, és istenbizony jobb ízű és szebb lett a fémben készült.

Előzmény: Tereza (908)
Tereza Creative Commons License 2005.03.19 0 0 911

Most én is a súllyal felszálló ágban vagyok, azért sem szaporitom a sütést.

Ami az édesitőszereket illeti, volt valamilyen nagyobb dobozú édesitőszer (most már nem tudom, mi volt a neve, de cukorbetegeknek készült sütésre), és bizony azt nem birtam, elég rosszul voltam tőle, úgyhogy ki is dobtam. Úgyhogy én már egy kicsit félek a műcukroktól, de lehet, hogy minden szervezet más.

Persze, lehet, hogy a szakember mondaná, hogyha csak 1 db süteményt eszem, akkor nem lesz probléma (mert én ha mér eszem, akkor nem 1 db-ot).

Boccs az offért, bár az édesités is hozzátartozik a muflihoz.

Előzmény: markusjud (907)
markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 910

Az leginkább a "staubolás", amit írsz, pl. zöldborsófőzelékhez :)

Zsemleszínű nálunk a hörcsög, úgyhogy hörcsögszínű a rántás :)

Előzmény: BONNIE (909)
BONNIE Creative Commons License 2005.03.19 0 0 909

nemtom, en valahogy idegenkedek tole.... mint az iylen zsemleszinu, meg amennyit felvesz kifejezesektol.

miaz a habaras? lisztel beszor+valami foyladek hozza? (bocs Mami, tudom, h ezerszer elmondtad:-)))

Előzmény: Tereza (903)
Tereza Creative Commons License 2005.03.19 0 0 908

Lehet, hogy most elitéltek, mert ennek borsos ára van , de viszont egyáltalán nem használok "kapszlit" (de egy adagom van otthon), ami szerintem nem mellékes, mert úgy látom, hogy költséges, és sokat kell szaladgálni utána.

Szóval  Tefal szilikonos tepsi (forma?). Vasedényes üzletekben árulják (már amikor), mert gondolom, nem kapkodják az emberek. Majdnem 5 eFt. Elég új termék, mert a másikjuk meg nagy (vagy óriási) lukú.

Előzmény: markusjud (906)
markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 907

Jaj, ne hozz zavarba....

Szeretek kicsi, elcipelhető, kézzel ehető kajákat csinálni, ráadásul fogynom kell, nagyon sokat (alakul is szerencsére, le is kopogom) és ahhoz kisebb adagokra van szükség (ez tényleg működik). Az édesítőszeres receptekért is ezért zaklatok folyton mindenkit. Zöldséges pl. lehet (még csak terv szintjén gondolkodtam ilyenen) valami tojásos v. besameles-joghurtos zöldbab, borsó - tul.képp. bármi. A fasírtba is tehetsz zöldséget, illetve zsömi, morzsa helyett én zabpihét, korpát használok.

Előzmény: Tereza (895)
markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 906
háááááááááát az még belefér a mini kategóriába. Hol kaptál ilyenből 12 darabost? Milyen márka? Látod, mi meddig vadásztunk az egyetlen ismert minisre, erre kiderül, hogy van más is?
Előzmény: Tereza (904)
Tereza Creative Commons License 2005.03.19 0 0 905
És a lyukmélyedés kb. 2,5 cm.
Tereza Creative Commons License 2005.03.19 0 0 904

Az enyén 4cm alul és 5 cm felül. Akkor ez már nem mini?

Előzmény: markusjud (902)
Tereza Creative Commons License 2005.03.19 0 0 903

Milyen probléma lehet a rántással? Igaz, hogy habarás egészségesebb, de hát mindenhez nem passzol.

Előzmény: BONNIE (901)
markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 902

Tizenkét darabos minimuffinos????????????

Add alább az igényeidet a mérettel kapcsolatosan :)  A minike az 3 centi alul és 4 centi fölül!!! Lyukmélység 2 centi. Most van a kezemben a mufli (mindjárt a gyomromban lesz), onnan tudom ilyen pontosan.

Előzmény: Tereza (896)
BONNIE Creative Commons License 2005.03.19 0 0 901
"termeszetesen" sutoporos. elsztovel meg sosem kezdtem... es vessetek meg, rantast sem csinaltam meg soha eletemben :-)
Előzmény: Tereza (900)
Tereza Creative Commons License 2005.03.19 0 0 900
Hát ez bámulatos. És élesztős, vagy sütőporos volt a "fagysztottad"?
Előzmény: BONNIE (898)
Tereza Creative Commons License 2005.03.19 0 0 899

Zitka,

sajnos be kell vallanom, hogy  régen  egymás után valszeg rosz élesztőt fogtam ki, nem kelt meg a tésztám (pedig elviekben ismerem a szabályokat), igy aztán elment az önbizalmam, és élesztős dolgokat nem szoktam csinálni. Majd csak rászánom magam valamikor.

Azt hittem, hogy a sütőpor hatása elillan a várakozásnál, de ezek szerint tévedtem, ha másoknál bevált.

Előzmény: Zitka (887)
BONNIE Creative Commons License 2005.03.19 0 0 898

Tereza! Ez is jo modszer :-) azt elfelejtettem az elobb irni, h olyat is csinaltam mar, h a betoltott papirkakat talcara raktam, es uyg be a melyhutobe. Aztan amikro “megkotott”, akkor beszortam dobozba. Ez suteskor annyival gyorsabb, h reggel kiveszem, besorakoztatom a tepsibe, es mikor hazajovok csak a sutot kell begyujtani, aztan mar mehet is.

Markusjud: ezesetben innen udvozlom a tisztelt eladoszemelyzetet, es felhivnam a figyelmet az alahuzott reszre.

markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 897
Röhögni fogsz: Oetker dokis :)
Előzmény: BONNIE (894)
Tereza Creative Commons License 2005.03.19 0 0 896

Érdekes, hogy ti milyen ügyesen bántok a többlet tésztával.

Mivel annyi sokat olvastam itt a minimuffinről, én is megkivántam. Hát lett egy 12 db-om. A múlt héten  (mert én nem vagyok mindennapi sütő) bekevertem a mazsolás-túróst JamiC szerintit, de a recept mennyiségeit feleztem. Igy is persze több lett. No, gondoltam, teszek belőle még egynéhány kapszliba, de aztán látva, hogy azok nem ülnek biztonságosan a tepsi mellett a rácson(azt hiszem, az én rácsomon nagyok a hézagok), csak 1-et hagytam (abból is kifolyt a sütőbe) és a többit bizony nyersen megettem.

Tereza Creative Commons License 2005.03.19 0 0 895

Markusjud,

te igen kreativ ember lehetsz. Sohasem jutott volna eszembe omlettet muflinban. Ez miért jó? Esztétikai élmény? Nem egyszerűbb a serpenyő? Nehogy kritikának vedd, inkább ámulok.

A fasirt is érdekes ötlet.

És milyen zöldséges kajákra gondolsz?

Valahogy nehéz ma internetezni, szakad a vonal.

Előzmény: markusjud (885)
BONNIE Creative Commons License 2005.03.19 0 0 894

Grrrrrr. Mindigis volt valami ellenerzesem az ilyen “allami aruhazakkal” (tudom, nemaz) szemben. Azt en is tudom, h minipapir letezik (most is figyel 150db a szekrenyben), vszeg a neni arrol beszelt, (leven akkor mar kosaramban volt az 5keres tepsi), h ahhoz illo nincs. Ki a gyartoja a vigszinhazas vasedenyes meretbenjo, de penztarcahoz nem minimuffos papirnak?

Előzmény: markusjud (893)
markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 893

Vasedényes néni rosszul tudja :( Vígszínházas vasedényben méretben jó van, csak a pénztárcámhoz nem passzol :(((((((((((((((((((((((((((((

Zitka, a "valamivel kisebb" auchanosod a minikébe jó?

Előzmény: BONNIE (892)
BONNIE Creative Commons License 2005.03.19 0 0 892

Index itt is vacak :-(

Kovetkezo adag varkoztatasa: eddig meg sosem lett belole baj, max picit jobban megkelt. Sot, ami megmaradt teszta (pl papirhiany miatt), az szepen ment a fagyasztoba, es ugy sem lett semmi baja. Max csodalkozast valtott ki, amikor kiszedtem az osszes maradekot, es egyszerre 4felet sutottem :-)

Papír a minitepsihez: vasedenyes neni szerint nem letezik :-(

markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 891
Apropó somlói:) A rekordom valamikor asszem 2000-ben egy hatkilósra sikeredett somlói volt. Azt hittem, napokig osztogatom majd, és családon belül másnapra elfogyott :)
Előzmény: Zitka (889)
markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 890

Lassú nagyon az index itt is.

Indiszkrét vagyok, ha csak úgy évtizedre megkérdezem, merre tartasz? Nem tudom elképzelni, hogy idősebb lennél nálam. Én még néhány napig 34 vagyok... :)

Előzmény: Zitka (889)
Zitka Creative Commons License 2005.03.19 0 0 889

>A trükközéssel sem lett jó a mufli, vagy másfélével próbáltad?

Szerintem akkoriban még kósza gondolat sem volt a muffin. :-) Valami normál sütivel próbáltam, és gyalázatos lett. Aztán nem is próbálkoztam többet. De mégis! Egyszer pizzával is megkíséreltem, de tragikus végeredménnyel. Az alsónak cipőtalp keménységű lett a tésztája, a felsőnek meg nyers maradt. Aztán megcseréltem, de azon már csak rontani lehetett... :-)

EGy próbát azért megér, legfeljebb ha kiszáradnak a muflik, megcsinálod somlói galuskának. :-)))))))))))))

nem hiszem az írásaid alapján, hogy az ifjúkorban nem vagy még mindig benne nyakig :)

Köszi :-))))), életmottóm, hogy "csak a humorom el ne hagyjon..." :-) Sokmindenen átsegít.

OFF: nálatok is x@rakodik a zindex, vagy lehet, hogy az axelero szőrözik nálunk? ON

Előzmény: markusjud (888)
markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 888

És az a valamivel kisebb jó a minikébe? Csak ha küldök pl. iskolai bulira a gyerekkel sütkét, akkor nem ártana. Amennyiért mondtad, annyiért a hülyének is megéri, hát még nekem...

A trükközéssel sem lett jó a mufli, vagy másfélével próbáltad? Én abban bízom, hogy mivel minikék a muflik, van módjuk átsülni. Rosszul gondolom, aszondod? :(

"Ifjú és bohó"... bár jóval több konyhai tapasztalatod van, mint nekem, ahogy látom, de nem hiszem az írásaid alapján, hogy az ifjúkorban nem vagy még mindig benne nyakig :)

Előzmény: Zitka (887)
Zitka Creative Commons License 2005.03.19 0 0 887

A minihez nem is kerestem papírt, mert pont ekkora méretűt még sosem láttam. Valamivel kisebb van is itthon [Auchan akcióban :-) vettem, kb. 100 ft volt a 75 db], a színesek meg tényleg dög drágák. A Vasedény hirdetésben is csak ez a normál méretű volt.

Több tepsi sütése: sajnos légkeverés nélkül nem megy az egymás fölött sütés. Én is kipróbáltam ifjú és bohó :-) koromban. A felső tepsi alja marad nyers, az alsónak meg a teteje. Valamicskét lehet trükközni, hogy félidőben megcserélni a kettőt, de nem az igazi! Az alsó egyszerűen lefogja a hőt.

Viszont nyugodtan be lehet keverni többet is - ezt Terezanak mondom. Semmi baja nem lesz. Az élesztős legfeljebb egy kicsit jobban megkel. :-)

Előzmény: markusjud (886)
markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 886

Muflisok! Akit még érdekel Oetker-tepsi: a Margit körútiban volt tegnap délután még legalább öt minikesütő, a Vígszínház mellettiben pedig rengeteg-rengeteg minike is, 12-es nagy is és 6-os nagy is, meg tengernyi kapszli.

Zitka! A minikéhez csak dögdrága papírt láttál Te is? A Vígszínháznál az oetkeres picis (igaz, színes) 150 darab ezerötszáz forintba kerül!!!! Ennyiért nem kell :(

Csilla! Igaz, hogy két boltból szedtem össze, de megvettem Neked a két ötkermuflizót!:)

markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 885

Eddig még csak másfajta (nem muffin) sütiknél használtam több tepsit, hogy míg az egyik sül, bekészítem a másikat. Az új muffintepsiket most vettem, még nem "vetettem be" őket, de eddig pl. az almás-zabpihéssel bajlódtam úgy, hogy dupla adagot kevertem be, és várhattam, míg az első megsül, kihűl, lyukakat kitörölgetni, újra kiolajozni (24 minikelyuk), újra telerak... na ezt akarom elkerülni a váltás tepsivel, és mire megsül, mehet be az új. A tésztának nem lett semmi baja, nem hiszem, hogy ártana neki - élesztős muflival pedig még nem próbálkoztam.

Sőt. Amint a szép régi Karancs sütőmbe sikerül egy pótrácsot szereznem, megkísérlek egymás alá-fölé két tepsit berakni. Nem hiszem, hogy egy gázsütőben ne lehetne egyszerre két szinten sütni, csak mert nem légkeveréses. A hőmérséklet egyenletes benne.

A nagylyukúakból az Oetkerest töltött muflihoz szántam, a "gagyibbakban" omletet, zöldséges kajákat, fasírtot tervezek csinálni.

Aztán majd meglátjuk. Először is idő kéne ezekhez - talán húsvétkor már nekiállok.

Bocs mindenkitől a sok szövegért...

Előzmény: Tereza (884)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!