Keresés

Részletes keresés

Greylupus Creative Commons License 2005.01.07 0 0 755

nem figyeltem:) egy csigaházból csak a két csápja, a "szeme"?, meg az ollóinak a hegye látszott ki:) - lehet, hogy remeterák volt, nem tom.. de hétfőn megokosodom, ok?:)

TÜDŐ???? a lökött gazdija:))))))

Persze, hétfőn küldök, most már itthon leledzem, és a mailcimed benn van a benti levelezőmben.. de hétfőre összeállítok neked egy kisokost és átküldöm, ok?

csak nem...?????

:)

Előzmény: Törölt nick (754)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.07 0 0 754

A rák jöhet. Kék?

Van egy ismerősöm ismerőse, a kék rákjának azt a nevet adta, hogy TÜDŐ. :-))))

Farkas, tudnál nekem emilben görény-kisokost küldeni?  köszi

Előzmény: Greylupus (753)
Greylupus Creative Commons License 2005.01.07 0 0 753

hétfőn rákérdezek, akkor úgyis megyek tücsökért..

Na azért ebben ne reménykedj:))) azért (hála istennek) ennyi féle hüllőt nem tart- csak ezt az egy szerencsétlen leopárdot.

Ezen kivül nyuszik, tengerimalacok, papagájok, halak meg egy rák üldögél benn..

Előzmény: Quaint (752)
Quaint Creative Commons License 2005.01.07 0 0 752

Lehet elajándékozza nekünk. A gekko a tied lehet nekem agáma kell:) lehetőleg vizí:)  A többin Cebussal osztozzatok.:)

Na de komolyan. Tényleg megkérdezheted. Lehet hogy olcsobban odaadja.

Előzmény: Greylupus (751)
Greylupus Creative Commons License 2005.01.07 0 0 751

ez jó hír:)

én meg ma láttam, hogy az "állatkereskedés" ajtajára ki volt írva, hogy az üzlethelység kiadó...

megpróbálom megtudni, hogy mi a terve az állatokkal..

Előzmény: Quaint (750)
Quaint Creative Commons License 2005.01.07 0 0 750

Mindenkit megnyugtatok, hogy Ő kelme  jól van:)

Tegnap vittem haza tücsköt. Ugy levadászta csak lestem. Szabályosan rávetette magát.

Sáskát én is kerestem, de nincs soha. :(

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.07 0 0 749

ennyitől még nem lesz baja. nem midig fogadják el elsőre a számukra ismeretlen kaját.

Előzmény: Quaint (747)
Greylupus Creative Commons License 2005.01.06 0 0 748

Szia:)

Még nem adtam neki.. Nálunk a tücsök a fő táp és néha adtam neki csócsának viaszmoly lárvát is... Most cebus javaslatára vadászom a zöld, fiatal sáskára, de még nem sikerült rálelnem..

Nálunk Gyula eszik.. mit eszik, zabál.. mit zabál, fal:)

Tegnap voltam a "kereskedésben".. a nőstény gekkó még mindig ott üldögél.. nagyon kis apróka (mármint dagadt Gyulához képest:). Danival dumáltunk róla, kicsit ügy tünt, hogy rácuppant a témára... én nagyon szeretném megmenteni.. már addig eljutottunk Daninál, hogy megkérdezte, hogy mibe kerül.. most minden nap próbálom felhozni a témát, hátha.. (bár minden ismerősöm azzal érvel ellene, hogy ha megveszem, hoznak helyette másikat... és az összes gekkót úgysem fogom tudni megmenteni..)

Szurkolok, hogy ne legyen beteg a gekkód. Sőt Gyula is szurkol:) - főleg, ha beígérek neki újabb tücsköket:)

Előzmény: Quaint (747)
Quaint Creative Commons License 2005.01.06 0 0 747

Szia Farkas. Te Gyulának szoktál adni gyászbogár lárvát?

Most elsején csak azt kaptam. Nagyon néha kapnak ilyet. A kicsi szereti.  Beraktam neki, elkezdett mászni a kicsi meg lerohanta.:) De a nagy nem eszi meg. :(

Idén még nem is evett. Ma veszek neki tücsköt. Remélem nem beteg.

Előzmény: Greylupus (746)
Greylupus Creative Commons License 2005.01.04 0 0 746

ilyen pókom nekem is volt.. a nagy arachnofobiám mellett elkezdtem etetni egy pókot a bejárati ajtó feletti lámpánál.. ügyesen megfogott mindent, többször is láttam vedleni (nem úgy mint Gyulakomát:)))

aztán elmentem nyaralni és anyu letakarította.. azóta sem ápoltam ilyen közeli kapcsolatot pókkal:) nem tudom milyen fajta lehetett, de egy szép sáv volt a potrohán..

Előzmény: Törölt nick (745)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 745

jól hangzik! majd egyszer talán beszerzünk ilyet is. :-))))

Én is etetgettem egy pocus házicus-t a lakásban, de a dög meglógott. Valószínűleg hím volt, és nagyon kövér ivarérett hímmé neveltem, mert elment magának párt keresni. :-))))

Odaszőtte a hálóját a galéria lábához, mindig dobálgattam neki a lisztkukacot és a tücsköt. Érdekes volt. A végén már a csipesztől sem ijedt meg.

Házi zugpók, ez volt a hivatalos neve.

Előzmény: PaT_PaN (744)
PaT_PaN Creative Commons License 2005.01.04 0 0 744
Török gekkók.
Nagyon félősek, egy fiú két lány volt, egyszer raktak 1 db tojást, ami terméketlen volt.
Egyébként aranyosak, néha olyan ramazurit csaptak esténként...
Néha érdekes ketyegő hangot adtak, sokáig kerestük, hogy mi lehet a hang forrása.
Később eladtam őket, egy fiúhoz kerültek, akinek rengeteg hüllője volt már, biztos jó dolguk van azóta is. Könnyű őket tartani, nagyon szépen fejlődnek, fürgék.

A pókra visszatérve, ez egy picike, teljesen veszélytelen pók volt, valami szobasarki pók, egyszer egy ismerősöm mondta, hogy szerinte karolópók lehet. Ezekszerint dajkapók biztos nem...
Előzmény: Törölt nick (743)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 743

Tök jók a képek!!

Mik a tapasztalataid a török gekkóval kapcsolatban?

Ahogy látom, együtt tartod a másikkal.

Ja, a dajkapókkal jó, ha vigyázol, mert elég ütős a mérge. Pedig nálunk nemigen élnek ilyenek, de ez kivétel. Van akkora méregkarma, hogy átszúrja az  ember bőrét.

De egy pókos többet tudna erről mesélni.

nagyon érdekes ejtőernyőszerű hálót sző a természetben.

Előzmény: PaT_PaN (740)
Greylupus Creative Commons License 2005.01.04 0 0 742
Istenem, gyönyörüek ezek a gekkók:) és ez a falatnyi pici.. gyönyörü:)
Előzmény: PaT_PaN (740)
PaT_PaN Creative Commons License 2005.01.04 0 0 741
Ja, majd elfelejtettem, egy napig volt egy igazi nagy zöld varangyos békánk. Az utcán találtam kutyasétáltatás közben, elképlzelésem sincs hogy került oda. Nálunk töltötte az éjszakát, utána elvittük egy tóba. Tök jó fej volt.

Előzmény: Greylupus (738)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 739

tök jók a vedlősök!

és milyen jól néz ki ez a pók!!!

milyen pók ez?

Biztos nem fog haragudni, mert letiltott oldalra tette fel a képeket. Itt a cégnél nem engedélyeznek bizonyos oldalakra való mászást.

Hát csak nem baj??? Ugye Pat Pan? na ugye???

PaT_PaN Creative Commons License 2005.01.04 0 0 740
sziasztok!

dehogy baj, minden kép, ami fent van, publikus :-)
A vedlős képek nagyon jók, nekem is van egy csomó, de csak papírképen...
Biztos láttátok, az idők folyamán volt már néhány állatunk. Hörcsögök, halak, többféle gekkó, kutya, macska. Szeretjük őket.

hát ez a pók itt valami karolópók, vagy dajkapók lehet. Nagy reményeket fűztem hozzá, mert az állatkereskedésben vásárolt valamilyen kajában találtam, reménykedtem, hogy egy értékes pók lehet, csak még kicsi. Kb. 2 hónapig nevelgettem, és ilyen lett, utána elengedtem. Nagyon érdekes viselkedésű volt, olyan kis izgága. Betettem neki egy viaszmolyt, lerohanta, megmarta, aztán fél óra múlva elkezdte megenni.

Szóval néhány kép:

török gekkók
török gekkók

kedvencem
a kedvenc lányom

égei karmos gekkó
égei karmos gekkó, nagyon aranyos volt, de már akkor is rosszul nézett ki, mikor elhoztam, gondoltam helyrehozom, de nem sikerült.

idei szaporulat
az egyik leopárd az idei szaporulatból, a másik még a tojásban van, kb fél órával a másik után kezdett kibújni.
Greylupus Creative Commons License 2005.01.04 0 0 738

ok, itt a kép, de PaT PaN-nal Te számolsz el:)))

Greylupus Creative Commons License 2005.01.04 0 0 737

a pókot még nem tudtam levadászni, de helyette addig is kaptok négy vedlős képet. A gekkó a barátnőmé, de neki volt olyan nagy mázlija, hogy hajlandó volt a gekkó előttük nyiltan vedleni - és fényképezőgép is nála volt:)

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 736
LÉCCI!
Előzmény: Greylupus (735)
Greylupus Creative Commons License 2005.01.04 0 0 735

hát nekem minden pók pók:) egyedül a madárpókot, a kaszáspókot ismerem fel

ha kéred felteszem a képet, de aztán remélem Pat Pan nem fog megölni érte:)

(biztosan nem madárpók:)

Előzmény: Törölt nick (734)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 734

de milyen zöld pók?

dajkapók?

vagy madárpók? cambridgei?

MILYEN PÓÓÓÓK??????

Előzmény: Greylupus (733)
Greylupus Creative Commons License 2005.01.04 0 0 733

zöld pók:)

Előzmény: Törölt nick (732)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 732

Sziasztok!

Pat Pan lécci tegyél fel ide is képeket, mert a céges szerver letilt egy csomó helyről, így a képeket sem tudom megnézni.

Milyen pókod van?

Előzmény: PaT_PaN (729)
Greylupus Creative Commons License 2005.01.03 0 0 731

sikerült megnéznem így is:) nagyon jók a képek és szépek az állatkáid:) (bár a pókkal biztos nem élnék együtt:) A gekkók milyen fajtáúak (a leopárdot felismertem:)

én is megmutatom a barátném gekkóinak a vedlését - neki sikerült le is fotoznia:)

www.greylupus.atw.hu

ez alatt ha lefelé mentek, akkor Edke albumát keressétek és ott a gekkókat.. és ott van fénykép a vedlésről:)

Előzmény: PaT_PaN (730)
PaT_PaN Creative Commons License 2005.01.03 0 0 730
Na mégegyszer a link....

PaT_PaN Creative Commons License 2005.01.03 0 0 729
Sziasztok!

Ha van kedvetek nézelődni,<a href="http://kep.tar.hu/pat_pan/27569151"> itt van fent néhány kép az állatainkról.</a>
Quaint Creative Commons License 2005.01.03 0 0 728
Boldog új évet nektek:)
Greylupus Creative Commons License 2005.01.03 0 0 727
okok:) nekem sem tüntek/tünnek hülyének:) Eddig sem tartottam őket buta állatoknak, de amióta tartok is  egyet, méginkább nem érzem őket annak:)
Előzmény: Törölt nick (726)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.03 0 0 726

Igen, a nagy kavicsoktól, ha  véletlenül benyelik, kaphatnak.

De egyrészt a természetben sem figyel erre senki, másrészt tényleg nem hülyék.

Nálunk a mészgiriten apró fakéregdarabok vannak elszórva (desing), volt, hogy mohóságukban ráharapnak  a fakéregre, de MINDEN ESETBEN KIKÖPTÉK.

Szóval nem hülyék.

Előzmény: Greylupus (725)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!