nem figyeltem:) egy csigaházból csak a két csápja, a "szeme"?, meg az ollóinak a hegye látszott ki:) - lehet, hogy remeterák volt, nem tom.. de hétfőn megokosodom, ok?:)
TÜDŐ???? a lökött gazdija:))))))
Persze, hétfőn küldök, most már itthon leledzem, és a mailcimed benn van a benti levelezőmben.. de hétfőre összeállítok neked egy kisokost és átküldöm, ok?
Még nem adtam neki.. Nálunk a tücsök a fő táp és néha adtam neki csócsának viaszmoly lárvát is... Most cebus javaslatára vadászom a zöld, fiatal sáskára, de még nem sikerült rálelnem..
Nálunk Gyula eszik.. mit eszik, zabál.. mit zabál, fal:)
Tegnap voltam a "kereskedésben".. a nőstény gekkó még mindig ott üldögél.. nagyon kis apróka (mármint dagadt Gyulához képest:). Danival dumáltunk róla, kicsit ügy tünt, hogy rácuppant a témára... én nagyon szeretném megmenteni.. már addig eljutottunk Daninál, hogy megkérdezte, hogy mibe kerül.. most minden nap próbálom felhozni a témát, hátha.. (bár minden ismerősöm azzal érvel ellene, hogy ha megveszem, hoznak helyette másikat... és az összes gekkót úgysem fogom tudni megmenteni..)
Szurkolok, hogy ne legyen beteg a gekkód. Sőt Gyula is szurkol:) - főleg, ha beígérek neki újabb tücsköket:)
Szia Farkas. Te Gyulának szoktál adni gyászbogár lárvát?
Most elsején csak azt kaptam. Nagyon néha kapnak ilyet. A kicsi szereti. Beraktam neki, elkezdett mászni a kicsi meg lerohanta.:) De a nagy nem eszi meg. :(
Idén még nem is evett. Ma veszek neki tücsköt. Remélem nem beteg.
ilyen pókom nekem is volt.. a nagy arachnofobiám mellett elkezdtem etetni egy pókot a bejárati ajtó feletti lámpánál.. ügyesen megfogott mindent, többször is láttam vedleni (nem úgy mint Gyulakomát:)))
aztán elmentem nyaralni és anyu letakarította.. azóta sem ápoltam ilyen közeli kapcsolatot pókkal:) nem tudom milyen fajta lehetett, de egy szép sáv volt a potrohán..
jól hangzik! majd egyszer talán beszerzünk ilyet is. :-))))
Én is etetgettem egy pocus házicus-t a lakásban, de a dög meglógott. Valószínűleg hím volt, és nagyon kövér ivarérett hímmé neveltem, mert elment magának párt keresni. :-))))
Odaszőtte a hálóját a galéria lábához, mindig dobálgattam neki a lisztkukacot és a tücsköt. Érdekes volt. A végén már a csipesztől sem ijedt meg.
Török gekkók.
Nagyon félősek, egy fiú két lány volt, egyszer raktak 1 db tojást, ami terméketlen volt.
Egyébként aranyosak, néha olyan ramazurit csaptak esténként...
Néha érdekes ketyegő hangot adtak, sokáig kerestük, hogy mi lehet a hang forrása.
Később eladtam őket, egy fiúhoz kerültek, akinek rengeteg hüllője volt már, biztos jó dolguk van azóta is. Könnyű őket tartani, nagyon szépen fejlődnek, fürgék.
A pókra visszatérve, ez egy picike, teljesen veszélytelen pók volt, valami szobasarki pók, egyszer egy ismerősöm mondta, hogy szerinte karolópók lehet. Ezekszerint dajkapók biztos nem...
Mik a tapasztalataid a török gekkóval kapcsolatban?
Ahogy látom, együtt tartod a másikkal.
Ja, a dajkapókkal jó, ha vigyázol, mert elég ütős a mérge. Pedig nálunk nemigen élnek ilyenek, de ez kivétel. Van akkora méregkarma, hogy átszúrja az ember bőrét.
De egy pókos többet tudna erről mesélni.
nagyon érdekes ejtőernyőszerű hálót sző a természetben.
Ja, majd elfelejtettem, egy napig volt egy igazi nagy zöld varangyos békánk. Az utcán találtam kutyasétáltatás közben, elképlzelésem sincs hogy került oda. Nálunk töltötte az éjszakát, utána elvittük egy tóba. Tök jó fej volt.
dehogy baj, minden kép, ami fent van, publikus :-)
A vedlős képek nagyon jók, nekem is van egy csomó, de csak papírképen...
Biztos láttátok, az idők folyamán volt már néhány állatunk. Hörcsögök, halak, többféle gekkó, kutya, macska. Szeretjük őket.
hát ez a pók itt valami karolópók, vagy dajkapók lehet. Nagy reményeket fűztem hozzá, mert az állatkereskedésben vásárolt valamilyen kajában találtam, reménykedtem, hogy egy értékes pók lehet, csak még kicsi. Kb. 2 hónapig nevelgettem, és ilyen lett, utána elengedtem. Nagyon érdekes viselkedésű volt, olyan kis izgága. Betettem neki egy viaszmolyt, lerohanta, megmarta, aztán fél óra múlva elkezdte megenni.
Szóval néhány kép:
török gekkók
a kedvenc lányom
égei karmos gekkó, nagyon aranyos volt, de már akkor is rosszul nézett ki, mikor elhoztam, gondoltam helyrehozom, de nem sikerült.
az egyik leopárd az idei szaporulatból, a másik még a tojásban van, kb fél órával a másik után kezdett kibújni.
a pókot még nem tudtam levadászni, de helyette addig is kaptok négy vedlős képet. A gekkó a barátnőmé, de neki volt olyan nagy mázlija, hogy hajlandó volt a gekkó előttük nyiltan vedleni - és fényképezőgép is nála volt:)
sikerült megnéznem így is:) nagyon jók a képek és szépek az állatkáid:) (bár a pókkal biztos nem élnék együtt:) A gekkók milyen fajtáúak (a leopárdot felismertem:)
én is megmutatom a barátném gekkóinak a vedlését - neki sikerült le is fotoznia:)