Keresés

Részletes keresés

1ibolya Creative Commons License 2009.05.22 0 0 5865
Bocs,hogy közbekotyogok,ha nem sikerül a csere én Pusztavacsi vagyok és nekem is van tarkalevelüm.Ha kérsz hajtást,szívesen adok
Előzmény: növénybubus (5864)
növénybubus Creative Commons License 2009.05.22 0 0 5864

:( örkényi.

a levágással soha nincs gond,max teszel mellé egy botot:D

majd nyár végén teszek fel képet az enyémröl,akkor már szép bokros lesz.

a hajtáscserével pedig: majd postázunk  XD

Előzmény: tonyi8 (5863)
tonyi8 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 5863
A gondom az, hogy nem nagyon van hova kivinnem:( Most átraktam a lakás egy világosabb pontjára, de olyan hely sajnos nincs ahol egész nap sütni tudja a nap.
Kíváncsi leszek a sokágú növényedre:) Én is gondolkodtam rajta, hogy visszavágom és hadd terebélyesedjen, de lehet, hogy már túl hosszú a szára hozzá és nem bírná el a súlyt.
Hajtáscserében benne vagyok amennyiben Nyíregyháza környéki vagy:))
Előzmény: növénybubus (5862)
növénybubus Creative Commons License 2009.05.21 0 0 5862

igazán nincs mit.kivitted???azt lefelejtettem,hogy októberben,amikor már napközben hüvés az idö,akkor kell visszavinni a lakásba.az enyémek(két tő van egy 25??ös cserépben sajnos a télen nagyon megkopaszodtak,mert egyszer lusta voltam elvinni szellöztetés közben az ablaktol.de nem is volt baj,mert most az összes lehullatott levele helyén egy-egy új ágat hoz:Da nagyobbik tő az kb másfél méteres,a kissebbik 40 centi körüli.a nagyon maradt 3 levél a tél folyamán, a kicsin egy se.. képzelheted akkor,hogy mennyi ága lesz!!!!mert most mindegyik levele helyett hoz:D

az enyém sima zöld levelü,ha gondolod majd csereberélhetünk hajtást :D

Előzmény: tonyi8 (5861)
tonyi8 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 5861
Köszi szépen, már hónapok óta szenved szerencsétlen, azt hittem vége, de most reményt adtál:))
Előzmény: növénybubus (5859)
házicseléd Creative Commons License 2009.05.21 0 0 5860

Szervusztok! Tegnap láttam az Oázisban tarka színű, szív alakú viaszvirág levelet egy kis cserépben. Nem mertem megvenni, mert nem tudom,hogy kihajt-e a tövéről.

Szerintetek?

növénybubus Creative Commons License 2009.05.20 0 0 5859
abszolut semmi probléma nincs vele,max annyi,hogy kicsit sötét helyen van...javaslom,hogy sürgösen vidd ki a szbabdba,egy árnyékosabb helyre,és szépen szoktasd hozzá a napfényhez.ezt ugy tudod,hogyaz árnyékos helyröl szép lassan mondjuk heti rendszerességgel olyan helyre viszed ,ahol elöszörcsak kevés nap éri,mondjuk reggek vagy este.következö héten már olyan helyre viheted,ahol egész délelött/délután éri napfény.a harmadik héten már teljes napon lehet.és mivel ez egy szines levelü fajta,gyönyörü leveleket fog hozni,olyat,hogy a közepe ragyogó cirtomsárga lesz,a szélei pedig méregzöldek.öntözni a szabadban ,ha nagyon meleg az idö,én napi 2x szoktam,de ugy tudod megnézni ,hogy kell e locsolni,hogy ledugod az ujjad a földbe,és ha 2 cm-es rész már száraz,akko kell.de szerintem egy átültetés is ráférne,kb 5 centivel nagyobb cserépbe nyugodtan teheted,az általános virágföld,vagy a pálmaföld tökéletesen megfelel neki.arra figyelj,hogy soha ne tocsogjon vizben,az alátétben/kaspóban sem állhat soha,mert akkor berohadnak a gyökerei....sok sikert kivánok hozzá,és ha nagyon türelmes vagy,és mindenigényét kielégited,esetleg virágozhat is :D
Előzmény: tonyi8 (5858)
tonyi8 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 5858
Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban, hogy mi lehet a gondja? (bocs a minőségért, telefonnal készült)

Köszi

de-guky Creative Commons License 2009.05.12 0 0 5857

Pedig "v" mind a kettő :(

Sajna az ehetőkből csak egy maradt meg az is csak vegetál.

A télen megszállta őket egy penészgomba és vége.

Előzmény: taormina1 (5853)
növénybubus Creative Commons License 2009.05.12 0 0 5856
minden jó lesz,csak egyet kivéve.mégpedig a buzogányfa.az én ismeretein szerint ö egy sivatagi növény,ezért nagyon kevés vizet,rengeteg napfényte igényel,és alacsony páratartalom mellett is kielégitöen fejlödik.de a medinillád nagyon szép
Előzmény: hannabori (5855)
hannabori Creative Commons License 2009.05.12 0 0 5855

Köszönöm a válaszod!

Lehoztam a padlásról ezt a virágtartót.A szarvasagancs páfrány is ha jól tudom ha nem a leveleit spriccelik szereti a párát. Tettem még mellé egy buzogányfát, Ő is páraigényes.

Lehet hogy nem látszik de a virágtartó aljában van egy 3 centi mély alumínium "tepsi" gyárilag. Majd azt telerakom kaviccsal és öntök rá vizet. Úgy jó lesz ugye?

Előzmény: növénybubus (5851)
hannabori Creative Commons License 2009.05.12 0 0 5854

Pillangóvirág:

taormina1 Creative Commons License 2009.05.12 0 0 5853
Budaörsi Kiskert Áruház és olcsó megoldás??? Szerintem ez önmagában ellentmond:-)!
A Wolldüngerrel meg legföljebb birkákat locsolhatnál, növényekhez inkább Volldüngert szoktak ajánlani:-)
Hogy vannak az ehetö muskátlik?
Nekem csak citromizü van, de az idén gyönyörüen virágzott.
Előzmény: de-guky (5852)
de-guky Creative Commons License 2009.05.12 0 0 5852

Én meg veszek 10 kg kombinált műtrágyát ami megfelelő arányban tartalmaz  N-t

P-t K-t és ebből teszek hetente kéthetente az öntözőkannába egy fél marékkal.

Ez egy elég olcsó megoldás. Ott veszem a Budaörsi Kiskert Áruházban. Van azonban

külön  nitrogén, foszfor és kálium műtrágyám is. Ezekbők szükség szerint többet adok egyes növényeknek. Ahogy Te írod a Wolldüngert is "porban " veszem, igy

kb 1-2 % a a műtrágyázási költségem, mintha oldatokat vennék.

Előzmény: taormina1 (5848)
növénybubus Creative Commons License 2009.05.06 0 0 5851

kedves hannabori! a szarvasagancspáfrányt nemigen lehet szétültetni,mivel cssak egy tövet nevel. a vascsövet annyiban tudod kimélni,hogy a növényt inkább átteszed egy állványra,vagy hasonló.

a medinillával kapcsolatban pedig.... szereti a nagyon világos,de nem napos helyeket,max reggel,vagy este érje egy kevéske nap.nagyon magas páratartalmat igényel,igy  egy növényvitrin lenne neki a legalkalmasabb,de gondolom,nem fogsz most gyártani neki egyet.. :D  az is megteszi,ha egy kaviccsal feltöltött tepsire rakod,és a tepsit feltöltöd vizzel. átültetését minden tavasszal cészerü megejteni,kissé tőzeges virágföldbe( jótanács: a tőzeget használat elött nagyon alaposan áztasd be,különben,ha áztatás nélköl kevered földbe,és ülteted bele a virágot,öntözésnél az összes tözeg kimosódik a talaj tetejére-saját tapasztalat)

locsolni nyáron bőségesen lehet,de ne tocsogjon a vizben,télen kicsit visszafogottabban,de ne sivatagiasan. sok sikert!

Előzmény: hannabori (5839)
Vikusz1977 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 5850

Köszönöm a válaszod, Taormina1 Neked is!

Én arra gondoltam hogy egy 1 literes kiürült tápoldatos-flkakonba csinálok egy 10 %-os oldatot, tejhát 100 grammot oldok fel benne, és akkor a 10 ml-es osztású kupakkal tudom adagolni.

1 liter vízhez egy kupakosztásnyit.

Csak az a kérdés hogy fel oldódik-e 10%-os töménységben.

Annak örülök ha nem romlik-poshad meg, bár a flakonos tápok  végüli is így készülhetnek. Feloldják vízban a sókat.

Vikusz

Előzmény: bombaba (5849)
bombaba Creative Commons License 2009.05.05 0 0 5849
A Volldüngert használom már egy éve citrusok, leanderek (és hoya) tápozására.
Mivel nem kell egyszerre 10 liter, egy literes, decis beosztású műanyag flakonban csinálok egy 10-szeres töménységű oldatot, és abból töltök ki 1-2 decit 1-2 liter vízbe, amikor kell. Permetezéshez dupla mennyiségű vízbe.
Az eredeti adagolás beöntözéshez 10 l vízbe 1 ek, nálam a tömény oldat 1 l vízbe 1 ek. Ha nem esővízzel csinálod, nem romlik meg. (Legalábbis nálam eddig még kitartott.)
Egyébként tényleg sokkal olcsóbb.
Előzmény: Vikusz1977 (5847)
taormina1 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 5848
Nem láttam még ilyet, de én a kertben használok Blauspur Volldüngert, azt egyszerüen csak kiszórom, vékonyan bedolgozom és kész. Lehet, hogy a szobanövények is elvannak vele.Pl az Osmocote-ot kifejezetten így kell használni, aztán a granulátum egy fél évig adagolja magát.
Előzmény: Vikusz1977 (5847)
Vikusz1977 Creative Commons License 2009.05.04 0 0 5847

Sziasztok!

Kerestem valami olcsóbb megoldást a növények tápozására, mint a flakonos tápoldat.

Fórumokon olvastam hogy egy Volldünger, illetve egy Ferticare nevű vízben oldható komplex műtrágyát használnak sokan.

A kérdésem: ebből ha csinálok mondjuk egy 10 %-os töménységű vizes oldatot, akkor azt el tudom tárolni egy műanyag flakonban egy évig, vagy megromlik?

Csak mert úgy lenne jó, ha nem kellene minden egyes öntözéskor újkra feloldani, méricskélni a grammokat stb.

Előre is kösz

Vikusz

bombaba Creative Commons License 2009.04.29 0 0 5846
Jó a szemmértéked, valóban 7x7-esben volt. Átültettem kb 16-os cserépbe, saját keverésű kaktuszföldbe, de nem volt túlzottan átszőve gyökérrel a földje. Tőzeget nem használok, nem szeretem.
Egyúttal átültettem az idén tavasszal vett új hoya-kat is, amik nagyobb cserépben voltak, de igen kis gyökérrel. Azok kisebb cserépbe kerültek.
Előzmény: növénybubus (5844)
A77 Creative Commons License 2009.04.29 0 0 5845
Kb. 2 m-es Schefflera alul nagyon felkopaszodott, ezért arra gondoltam felaprítom 3-4 darabra szaporításra. Mivel eddig csak fikusszal csináltam ilyet, a kérdésem, hogy ezt a növényt is ugyanúgy lehet-e gyökereztetni?
növénybubus Creative Commons License 2009.04.28 0 0 5844
hát ilyen fiatal korban még lehet évente ültetgetni :) meg elég termetes korához,és cserepéhez képest( ha jól látom,7x7-es ben van)12-es v 14 es cserép lenne jó, a 14 est azért javasolnám inkább,mert könnyebb földet tömködi a földlabda és a cserép közé... sima kaktuszföld elvileg jó,de én szoktam bele keverni 50 százalék tözeget is.ha meg nem kapsz kaktuszföldet,akkor az "általános" virágföld is kitünően megfelel neki( ha azt vesszük,nagyanyáink korában még halovány lila gőzük sem volt,mi a kaktuszföld). az én nagymamám is sima virágföldben tartja,és akkora!!! MEG VIRÁGOZNI IS SZOKOTT NEKI.mongyuk nem futtatgatja semmire,egy egyszerü virágtartóban van,majdnem a plafonon,közel az ablakhoz,nyáron sem teszi ki,mert egyszerü kis panellakásban laknak.... mégis,meglepöen gyönyörü
Előzmény: bombaba (5842)
bombaba Creative Commons License 2009.04.28 0 0 5843
Tanácsom az nincs, de ilyet eddig mindig csak éppen kipurcanóban láttam, ekkorát még nem. Az a nagy bogyó meg a kisebb zöld milyen része?
Előzmény: hannabori (5839)
bombaba Creative Commons License 2009.04.28 0 0 5842
Gondoltam, hamarabb virágzik, ha nem ültetem át. Néha kap tápot. (Hol citrustáp, hol kaktusztáp...)
De ha szerinted kellene, akkor átültetem.
Köszi.
Előzmény: növénybubus (5841)
növénybubus Creative Commons License 2009.04.28 0 0 5841
nagyon szép! egy átültetés azért már ráférne :D
Előzmény: bombaba (5840)
bombaba Creative Commons License 2009.04.28 0 0 5840
Korábban ígértem egy fotót a tavaly nyáron gyökereztetett hoya carnosaról, egész nyáron napon tanyázott, télen meg keleti ablakban. Ez lett belőle, már kiköltözött a napra az újakkal együtt.
hannabori Creative Commons License 2009.04.27 0 0 5839

Ennek a szétültetésében tudnátok tanácsot adni?

Hatalmas és már hajlik alatta a vascső.

hannabori Creative Commons License 2009.04.27 0 0 5838

Mégegy kép:

Előzmény: hannabori (5837)
hannabori Creative Commons License 2009.04.27 0 0 5837

kicsit közelebbről:

Előzmény: hannabori (5836)
hannabori Creative Commons License 2009.04.27 0 0 5836

Kiakasztottam egy pár szobanövényem a pergolára, 4 féle viaszvirág, 1 gyertyavirág. Kint most ugyanolyan hőmérséklet van mint ittbent, 17 fok.

Már napok óta nem süt a nap, legalább szokják a fényt, nem kell árnyékba tenni őket. Ahol a pergola van, oda 11 óráig süt a nap, és délután fél 5-től újra. Tehát a déli napsütés kizárva.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!