Ez kb. 35.000 HUF. Ha tekintetbe vesszük, hogy ezért 49 single és 7 DVD jár, akkor lemezenként alig több mint 600 Ft-ot kell kiadni, amit legfeljebb egy second hand lemezbolt tudna überelni, ez biztos.
De azért egy ilyen gyűjtemény valóban csak azoknak való, akikre illik az OLI leírása a kollekció ajánlójában (hogy tudniillik zavarba hozza őket egy olyan kérdés, hogy "vazze, neked nincs meg a Cocoon CD?! mekkora lúzer vagy ecsém...) :-))))
És akkor még nem is meséltem el az Innocence esetét. HMV UK feladta március 21-én, nem jött meg. Panaszomra április 13-án újraküldte, nem jött meg. 5 nap után - ami általában a szállítási idő feladástól - mindkét esetben naponta érdeklődtem a csomagátvevő helyen, a Dózsa György úton, ahol a nagyon kedves 80 IQ-jú néni a kockásfüzetben megnézte, hogy beírt -e a nevemre érkezett küldeményt. Unszolásomra még az LP nagyságú csomagokra is rápillantott. Mindezek után semmi.
Reklamálni az tud, aki feladta, vagyis én max. a postásunkat kérdezhetem, hogy nem felejtett -e cetlit bedobni.
Egy barátnőm, aki egy hete Milánóban volt, végül megvette 25 euróért, és most írok majd a kedves HMV-nek, hogy utalja vissza a pénzemet, harmadjára ne is próbálkozzon.
A Magyar Posta legnagyobb baja a dolgozói, meg a minőségellenőrzés hiánya.
Véletlenül a munkahelyemen számlák gyártásáért és küldéséért felelek, a Magyar Posta ott is a leggyengébb láncszem. Boldogan mosolyog a kapcsolattartó, amikor több ezer számlát hetekkel később postáznak, hogy mivel nem ajánlva volt, ők nem tudják mi történt, dobozt sehol sem találtak elfekvőben, de egyes postahivatalok "emlékezetük" szerint valóban később kapták meg a leveleket a Posta levélelosztó központból. És itt tübb százezer számláról beszélünk...
Más. A Japán Universal törölte a Volta Revisited boxot...
I'm sending you this email to let you know that we just received an
> > update
>
> > from the Universal Music Japan informing us that the release of the
> > CD
> > below will be cancelled, unfortunately.
> >
> > Volta Revisited$B!!(B[w/ DVD, Limited Release]
> > Bjork
> > Release Date: 2008/06/11
> > Catalog Number: UICP-9033
> >
> > No details about the reason for cancellation has been provided.
> >
> > At this time, there is no indication to show whether or not it might
természetesen én sem mernék általánosítani, de azt kijelenthetjük, hogy a Magyar Posta mind Európában, mind világszinten nincs az élvonalban.
az alábbi eset is egyedi, szüleimmel történt meg, de kellőképpen meghökkentő:
egy alkalommal szüleim úgy értek haza, hogy a ház előtt szerteszéjjel szórva hevertek a levelek (köztük egy fontos hivatalos levél is). mivel a levélszekrény nagyon jól zár, mérete is megfelelő (A4-esnél nagyobb újságok is összehajtás nélkül beleférnek), és még a kutya sem fér hozzá, elég nehéz elképzelni, hogy a szél szippantotta volna ki az utcára a leveleket.
mivel nem ez volt az első hanyagság, édesapám panaszt tett telefonon keresztül az illetékes postahivatal ellen. a következő alkalommal, amikor arra járt a postás, megállt, és szabályszerűen leb@szta édesapámat: hogyan veszi a bátorságot, hogy panaszt tesz, ahelyett, hogy négyszemközt beszélnék meg a dolgot.
ezt a fellépést (panasz esetén méltatlankodás) egyetlen szolgáltató egyetlen alkalmazottja sem teheti meg.
az eset egyedüli pozitív tanulsága: a Magyar Posta komolyan veszi a panaszokat, és nagyon gyorsan felelősségre vonja az érintett alkalmazottakat (ellenkező esetben indokolatlan lenne a postásunk heves reakciója)
a szolgáltatást (általános értelemben) hazánkban mind a szolgáltatóknak, mind az ügyfeleknek tanulniuk kell még...
"de a postások fejében is rendet kellene rakni...Nemhiába egy csomó helyről nem lehet Magyarországra rendelni"
és a vásárlók fejében is! nagyon sok dolog nem a postán tűnik el, hanem az átvevő tagadja le, hogy megkapta! pl a mutebanknál ezt simán megeszik és újraküldik az egész cumót anélkül, h megnéznék, h igazad van vagy nincs! és sokan erre játszanak...
én egyébként nem szidom a postát! többszáz sikeres (ebben a hónapban kb 60!!!) e-bay tranzakció után (németország-magyarország, adok-veszek) mindig a postát használom, általában még biztosítást sem kötök és soha semmivel sincs gondom! minden megjön, minden elmegy.
egyszer volt gondom, amikor a német feladó valami német futárcéggel küldött valamit, aki alig talált meg, aztán én alig találtam meg őket, már majdnem visszavitték a cuccot.
szal nyilván nem maga a tökély a posta, de azért...
Srácok, nagyon durva a magyar posta. Mi rendszeresen rendelünk neten, rengeteg esetben úgy kapja vissza a feladó, hogy a megrendelő nem vette át. Holott se cetli, se semmi nem volt. Egyszer elkaptuk a postást, mert már a harmadik(!) rendőrségi tanúskodási behívást sem kaptuk meg. Ő erre szerintetek mit válaszolt? "Mit érdekel engem, én már csak 2 hétig dolgozok itt" Sajnos nemcsak a központi telephelyen vannak organizációs problémák, de a postások fejében is rendet kellene rakni...Nemhiába egy csomó helyről nem lehet Magyarországra rendelni.
"én az OLI-tól rendeltem a Surround boxot, de kétszer kellett elküldeniük, a Magyar Posta eltüntette (ott is vannak Björk rajongók:)"
a mi postánkon ezek szerint Björk-utálók vannak, mert az én Surrounded boxomat kézbesítés helyett visszaküldték az OLI-nak... :-) még szerencse, hogy az OLI-nál nagyon rendesek és rugalmasak voltak: begépelték nekem a szöveget, amit a Magyar Postától kaptak (hogy a címzett nem jelentkezett a csomagért), és a kérésemre újra elküldték.
másodjára megérkezett a csomag. az a durva, hogy az első esetben még értesítő cetlit sem hagyott a postásunk, hogy itt járt...
szóval van egy kis "izgalom" a külföldi csomagrendelésben, de az OLI-tól bátran lehet rendelni, nagyon rendesek.
én az OLI-tól rendeltem a Surround boxot, de kétszer kellett elküldeniük, a Magyar Posta eltüntette (ott is vannak Björk rajongók:). Az alapárra kb. 20% VAT-ot még rátesznek, a postaköltség is elég rapszodikus, hol darabra megy, hol az egész csomagra. Az árat meg rögtön levonják a kártyáról, nem csak akkor, amikor feladják a csomagot, mint az Amazon. De most olcsó a font és a 20 font alatti ár nem rossz.
A Voltát viszont 4500-ért a Rockstól megéri megvenni (már aki akarja egyáltalán), én azt megrendeltem tőlük, de még nem kaptam. A Musicland külön kérésre bakelitet is behoz.
A duplalemez a minőség miatt van, ha sok a szám, a minőség jobb, ha a barázdák nem túl sűrűn vannak. De ez az árat nem befolyásolja, ahogy látom.
köszönöm az infót. én idáig csak az OLI shopban néztem meg az árakat, onnan gondoltam, hogy beszerzek az albumokat, szépen egyesével (kerekítve 13 font/album, kivéve a medúllát, ami 14), postaköltségnek plusz 5 eurót írnak... nem rendeltem tőlük még soha, ezért nem vagyok jártas ebben a témában. help me
idáig csak a rockstól kértem infót / szerzek be dolgokat de a musicland.hu-n hol vannak bakelitek? vagy ők is kérésre szereznek be lemezeket?
miért nem lehetett minden albumot kiadni 180 heavy változatban ? miért kellett az utolsó albumokat dupla LP-n kiadni ??? :D
még valami: esetleg tudna valaki tippet adni, hol lehetne beszerezni Boards Of Canada lemezeket ?? :)
Egy hete kértem ajánlatot a rocks-tól és a musiclandtől. Londonban 15-25 font között vannak (2 hete megvettem Björk első, gyerekkori lemezét, érdekes, de semmi több), Milánóból múlt hétvégén 20 euróért megkaptam a Debut-öt (nem a heavy vinylt). Ott az Innocence 25 euró volt.
Rocks (csak háromra adott árat)
Debut (Heavy Vinyl) 8000ft Post Homogenic 8000ft Vespertine Medulla Selma's Songs Volta 4500ft Greatest Hits
Musicland:
Volta (dupla LP): 6500 ft Debut 8000 ft Post 8000 ft Homogenic 8000 ft Vespertine 8000 ft Medulla 8000 ft Selma's Song 8000 ft Greatest Hits 11000 ft
Kérdés: kinek vannak meg Björk albumai lemezen (vinyl) ? csak átfutott az agyamon a gondolat, hátha van olyan "elborult" ember aki még ezt is begyűjti rajtam kívül. és itt most nem a voltás kislemezekre gondoltam.
Madonnára visszatérve: az earth intruders, ill. az innocence számokon is érezni hogy timbaland "ott volt", nemhogy még madonna új albumán annál a bizonyos hat számnál! én nem csalódtam ebben az új albumban. hozta a tipikus madonna szintet. erős hármas. nem fogom agyonhallgatni az tuti. az etalon (IMO) a ray of light, music. pont