Keresés

Részletes keresés

-Kopi- Creative Commons License 2000.10.01 0 0 546
van valakinek USB porttal ellátott netMod-ja? 1általán kis hazánkba hoztak be ilyet?
VaLaki Creative Commons License 2000.10.01 0 0 545
szerelőkkel, hogy bántatok ?
jattelőrejelző gesztusok ?
Epoilacoda Creative Commons License 2000.09.30 0 0 544
Kicsit ellent kell mondjak OpLabnak. Neki mar elmeseltem ü most itt is: kb. 2 perc volt beuzemelni, beleertve az NT kotelezo ujrainditasat is a RAS dolgok ujrakonfiguralasa miatt...

Megy sima egycsatornas es ketcsatornas ML-PPP-ben is, Elenderes elofizetessel. Analog vonalak is mukodnek, egyelore. Lehet, firmware kerdese a dolog ? Vagy egyedi peldany problemaja volt OpLabnal ?

Nekem mas a tortenetem, ami idevag:
Megrendeltem augusztus 31-en, a regi akcioban a cseret. Szeptember 11-gyel be is vittek a rendszerukbe :-(, ki is jottek, hogy szerelnek, akkor NetModot hoztak, de kiderult, hogy a sarki kontenerben nincs szabad ISDN kartya. Elmentek, en felhivtam a megfelelo Matavos holgyet, aki raboritotta Obudara az asztalt, most jottek penteken ujra. Hoztak kartyat a sarki kontenerbe, de most Elcont hoztak hozza. Mindegy... Hivom a 1212-t, hogy kellene nekem erre Mindenkinek kedvezmeny, ficko mojol, kozli, van rajta hetvegi kedvezmeny, ugyhogy nem lehet. Jo, akkor szedjek le azt - senki nem mondta amegrendeleskor, hogy a ketto egyutt nem megy ! - es tegyek fel a Mindenkineket, az tobbet er nekem. 21 percet !!! toltottem el a vonalban, nagyobbreszt a suket csendet hallgatva, mire kideritette, hogy nem lehet, mert azonos nappal nem vehet le es tehet fel kedvezmenyt !!!, vagyis leveszi penteken a hetvegit, es hetfon tudja feltenni a Mindenkineket ! Megkerdeztem, hogy hogyan lehet az, hogy a hetvegi kedvezmenyt ho vegevel (szombat) le tudja szedni, de a masikat elsejevel nem tudja feltenni, erre kozolte, hogy tudna, de nem dolgoznak vasarnap. Erre csak azt tudtam mondani, hogy a szamitogepek korat eljuk, egyszeruen nem tudom azt elkepzelni, hogy ennek ne lenne megoldasa a rendszerukben - vagy ha megis, akkor dobjak ki, csinalunk helyette valami hasznalhatot. A 21. perc vege fele a ficko mar kisse ideges volt, mert tudvan tudta, hogy csupa olyasmit vetek a szemere, amit valoban vetheto, es hogy csak kicsit nagyon hunyok a dologban.

Mindenesetre turtoztettem magam, csendben elkoszontem tole - hiaba uvoltok vele egy sort, attol neki nem lesz jobb, de nekem sem. Mindegy, hetfotol Mindenkinek, es ujra kerek lesz minden.

Mas, kerdes: be lehet-e ugy allitani az Elcont, hogy mind a ket analog porton becsorogjon egy szam, de ha mind a ketto szabad, akkor csak az egyiken ? Ha barmelyik foglalt, akkor a masikon, ez megy, ha mindket a/b-re raprogramozom a szamot. Viszont igy a kozpontomnak ket fovonalat is becsongeti, ha szabad mindket a/b csatlakozo...

ElC.

Előzmény: oplab (542)
oplab Creative Commons License 2000.09.30 0 0 542
Azt meg elfelejtettem az elobb megirni, hogy a netmod, amit a szerelo hozott, egy hasznalt darab volt. Ez egyreszt akkor derult ki, amikor levettem a falrol, hogy befurjam a masodik felerosito csavart - mert csak felakasztotta az elcon helyere - es ekkor lattam, hogy akkora adag kosz van a hatan, ami meg a jo Bartok Bela uti kornyezetben (ahonnan leszedte) is csak honapok alatt johet ossze. Hogy honnan tudom, honnan szedte le? Az 1-es analog portra be volt programozva egy Bartok Bela uti Kft telefonszama. Meg egy szivas, nem neztem meg, hogy mire volt programozva ez a port, csak masnap. Faxra volt allitva, igy a rola kimeno hivasra csodak tortentek az ellenoldalon (pl. hivom az egyik kollegat, es mind a 10 hivoszamara kozli, hogy az allomas az elofizeto kivansagara nem kapcsolhato. Hivjak a szamomat es csak a Siemens Profiset cseng, az analog keszulekek a lakasban nem. Hivom a sajat bunkofonomat, kicseng, es nincs csengetesi visszhang a telefonban. (ez adta egyebkent a megoldast, mert a bunkofon kiirta, hogy FAX). Ehhez kepest mar csak aprosag volt, hogy a szerelok lezarast nem tettek az S0-busz vegere. Nem voltak hajlandok itthagyni a 4 falicsatlakozot, ugy kellett megvennem a boltban a hetvegere hagyott tovabbi szerelesekhez, mert csak egyet szereltettem fel veluk, nem akartam rogton kabeldzsungelt csinaltatni a lakasbol (nem is volt naluk, csak ketto, mint kesobb kiderult...) A netmodot hozo ifju titan meg elfelejtkezett arrol, hogy be kellene allitani a ket kapcsolot, igy duplan volt lezarva az S0-busz egyik aga, viszont extended buszra volt atallitva, ezert aztan az azon az agon levo ISDN vegberendezes nem mukodott... Szoval ha en lennek a MATAV muszakon ezeknek az emberkeknek a fonoke, akkor azota mar nem is lennek a fonokuk. :-)
turosderelye Creative Commons License 2000.09.30 0 0 541
Egy hónapja tértem át itthon ISDN-re, Eicon 2.1 ISA-t tettem bele, franc tudja, de nincs vele gondom. Amig a sokasag este 10-ig nem jelentkezik be, 12,5-14,3 között van a letöltésem. Utána viszont hajnali 4-ig rettenetesen lelassul.
A 2 csatornás forgalom egy elöfizetéssel ott megy, ahol a Matáv mostanában bövitett központot, egyelőre nem tudják a szoftvert megváltoztatni. Röhej de így van.
Az ejnye-bejnyéről meg csak annyit, hogy mint egyszeccű polgár én honnan tudjam, hogy mi az 2 csatorna meg ilyesmi ? :))
Az Elender este még szarabb. Szar az egész magyar gerinc.
Egyébként meg 4000-ért telefonozni a Mindenkinek (mindkét csatorna benne foglaltatik), azért ez elöbbre lépés.
oplab Creative Commons License 2000.09.30 0 0 540
Kerdeseid nagy reszere lasd az elozo hozzaszolasomat.

Nincs rajta USB, csak a helye. (A gorog valtozaton van)

Nekem az nem felel meg, hogy 128-cal csak Win alatt negy, es ha egy szolgaltato olyan galad, hogy csak ezt biztositja, akkor tunes a piacrol.

Most beszeltem a MatavNet muszaki ugyelettel, csak pingvineztek arra, hogy mas szolgaltatonal siman mukodik Linux-szal, naluk meg csak egycsatornasan (a ketcsatornas elofizetesen). Ugy latszik,mar megint a fonokseget kell abajgatni. Pedig nekik mas lenne a dolguk. Pl. megfelelo embereket kivalasztani a muszaki vonalra.

Hogy mennyi lehet egy ilyen doboz? Realisan kiskerekedelmi aron nem igazan lehet tobb 300 nemet markanal. A benne levo cucc alapjan meg annyi se. Erdeklodj a fornaxnal, vagy az elcon magyar kepviseletnel, ha megtudtal valamit tedd kozkinccse, mert gondolom mast is erdekel. (Meg az is, hogy vehetsz-e ilyet, azaz szoba allnak-e a telefonszolgaltatokon kivul halandokkal is).

Előzmény: tangerine (537)
oplab Creative Commons License 2000.09.30 0 0 539
> Mi volt a gondod az Elcon-nal?
Kb. annyi esely volt a normalis hasznalatara, mint kamikazenak a tizedik bevetesre. A hetfo deli szerelest kovetoen (mar amikor hoztak, akkor mondtam a szereloknek, hogy nem pont ez kellene, de azt mondtak, hogy a netMod megszunt, csak ez van (sic!)) estig kb. 1500 Ft szamlat csinalt a gagyi, a felesleges, kikapcsolhatatlan 2 perces passzivitas utani lebontasaval. (Mindket csatorna!). Az elkepzelheto osszes PC-s oprendszer alol kiprobaltam. Linuxra ra se boffent, OS/2-re vallat vonogatta, Windows NT-bol lazan nem ment, 98-bol volt hajlando dolgozni (Mielott valaki szolna a BSA-nak, az oprendszer dobozok itt vannak a polcon, licenccel egyutt... :-)). Estere kiegyeztem a modemes kapcsolattal, az hibatlanul ment az egyik csatornan Linux alol reggelig. Reggel viszont nem volt 1-es analog csatorna. Feloras halozatbol kihuzas utan se. Ekkor beragtam, felhivtam a 143-at, hogy tipuscseret kerek. Delben a helyi TC-bol felhivott egy szerelo, akinek elmondtam a remtortenetet, amire azt felelte, hogy szivesen hoz egy masik Elcon-t, de tipuscsererol szo se lehet. Erre azt mondtam, hogy akkor hagyja fuggoben a hibat. Masnap delelott, majd harmadnap reggel is kerestek a 4473101-rol (ez a hibabejelento kimeno szama, ami viszont visszahivhatatlan, egyiranyusitott). Vegul is egy holgy a 143-on mondta, hogy van egy nyitott hiba, azert kerestek. Elmeseltem, turelmet kert (kiakadt azon, hogy a kozpont-beli szerelo hogy mondhatott ilyet), 3 perc mulva mar azt kerdezte, hogy mikor johetnek. Ez volt 1/2 10 tajban, megallapodtunk a delutan 3-5 kozottben. 1/2 5-kor ketyegett a netMod. Kezdettol jobban, mint az elcon. Az elcon hianyossagai a netmoddal szemben: Nincs offhok clip kuldes analog portra. Nem megy at rajta a matavos ebresztobeallitas (*55*hhmm#). Nem cimezheto a beszelgetes felfuggesztese, tehat a flash *79*x# nem megy, hanem csak siman fel lehet fuggeszteni. Milyen elmeny is az, ha mindket analog portrol felfuggesztettek egy-egy beszelgetest, es utana keresztbe veszik vissza. Nem lehet kuszoberteket 0-ra allitani a vele adott kezeloprogrambol a BOD-hez. 3 masodperc minimum, 240 masodperc maximum, kapcsolasi sebesseg also hatara 8 kb/s. (Mondjuk a 3 masodperces minimum kivetelevel a program felboncolasaval meglehetett talalni a kiskaput, de a t. felhasznalok hany ezreleke kepes ezt megkeresni?) IP-forgalom hianyaban lebont ontevekenyen.

Nehany hasznos, de nem publikalt parancs az elconhoz:

(Ezek a parancsok mind AT**-gal kezdodnek. Ha egyenlosegjelet irsz utanuk es erteket, akkor beallitanak, ha nem, akkor lekerdeznek. ?-re vegzodtetve megadjak a parancsrovidites kifejteset, es altalaban az ertelemzesi tartomanyt).

MSN - sajat hivoszam beallitas
PTP - szolgaltatas-tipus beallitas (ne piszkald, hacsak nem koltozol Franciaorszagba)
SUB - alacimzes
CMLP - kimeno szamcsoport tiltas
CHAPPWD - az MLPPP masodik csatorna felkapcsolashoz kell
CHA - utolso hivas dija
CHATOL - osszes hivas dija - ezek akkor, ha elofizetted a szolgaltatast.
BOD - Bandwidth On Demand be/kikapcsolas
BODIT - felkapcsoalsi idokesleltetes (ezt nem lehet 3 mp. ala vinni)
BODDT - lekapcsolasi idokesleltetes, ezt viszont 65535 mp-ig ki lehet tolni
BODIV - hany kb/s-nal lepjen be a masodik csatorna?
BODDV - hany kb/s-nal lepjen ki a masodik csatorna?

Ezen kivul meg az

ISDN

parancs van, amit nem fejtettem meg, mert addigra elvittek a szornyeteget, illetve (ezek mar komplett parancsok), az

ATI77
ATI99

kulonbozo verzioadatokat ad meg (azt hiszem, a 99-es benne van a leirasban,csak a masik nincs)

Előzmény: Törölt nick (536)
Vajk Creative Commons License 2000.09.30 0 0 538
En miert nem tudok 128-cal konnektalni alarmixre, Elconnal?
Csak az egyik piros eg, es ha beszelek a masikon vonalon, akkor is csak egy eg..
Előzmény: tangerine (529)
tangerine Creative Commons License 2000.09.30 0 0 537
Oplab!

Mitol jobb a netmod, az elconnal? Leszamitva az USB portot. (Ha jol tudom azon van.)
Nalam megy win es linux alatt is. Igaz 128-al csak winnel, de ott semmi gond vele. A belepes kb. 5 sec.
Es hogy cserelted le? Adtak masikat, vagy vettel?
Telleg mennyi lehet egy ilyen "doboz"?

udv: Gab

tangerine Creative Commons License 2000.09.30 0 0 535
Ujabb tapasztalat:

Az L&R is beenged 128k-val, de par masodperc utan lebont az egyik.

oplab Creative Commons License 2000.09.30 0 0 534
Hetfo ota - kezdetben nem tul boldog, de miota az Elcon cimu ipari hulladekot elvittek az uthenger ala, es hoztak helyette egy netMod-ot, azota mar majdnem elegedett - ISDN-es vagyok. Egyetlen problemam a MatavNet Linuxos 128 k-s belepesevel van. (Van 128k, visszaigazoltak, mar kezdetek ota az). Ha mashova hivok be Linux alol, minden hibatlan. Kapok egy IP-t, aztan reggel 6:59-kor leold a cron. MatavNetnel Linux eseten - Win alatt rendben van - teljesen ugyanazzal a modszerrel a kovetkezo tortenik. Nyogvenyelos autentikalas, ami tovabb tart esetenkent, mint a modemes behivasnal (ez viszont Win alatt is igy van), kapok egy IP-t, majd 20-40 masodperc utan meg egy IP-t (az itt bemutatott esetnel 6 perccel elobb indult a kapcsolat, a masik B csatornan beszeltem, majd annak bontasa utan kapaszkodott fel a masik ag). A kapcsolatot addig lehet hasznalni, amig csak egy IP van, utana gyakorlatilag meghal. A logfile-ba ilyen szemethegyek kerulnek:

Sep 29 21:57:03 x pppd[2746]: sent [IPCP ConfReq id=0x4 Sep 29 21:57:03 x pppd[2746]: sent [IPCP ConfAck id=0x1
Sep 29 21:57:03 x pppd[2746]: rcvd [IPCP ConfReq id=0x2
Sep 29 21:57:03 x pppd[2746]: sent [IPCP ConfAck id=0x2
Sep 29 21:57:03 x pppd[2746]: rcvd [IPCP ConfRej id=0x4 ]
Sep 29 21:57:03 x pppd[2746]: sent [IPCP ConfReq id=0x5 ]
Sep 29 21:57:03 x pppd[2746]: rcvd [IPCP ConfNak id=0x5 Sep 29 21:57:03 x pppd[2746]: sent [IPCP ConfReq id=0x6 Sep 29 21:57:04 x pppd[2746]: rcvd [IPCP ConfReq id=0x2
Sep 29 21:57:04 x pppd[2746]: sent [IPCP ConfAck id=0x2
Sep 29 21:57:04 x pppd[2746]: rcvd [IPCP ConfNak id=0x6 Sep 29 21:57:04 x pppd[2746]: rcvd [IPCP ConfAck id=0x7 Sep 29 21:57:04 x pppd[2746]: local IP address 145.236.121.57
Sep 29 21:57:04 x pppd[2746]: remote IP address 145.236.208.1
Sep 29 21:57:07 x SuSEfirewall: Firewall rules successfully set.
Sep 29 21:57:07 x pppd[2746]: Script /etc/ppp/ip-down finished (pid 2971), status 0x0
Sep 29 21:57:07 x pppd[2746]: Script /etc/ppp/ip-up started (pid 3139)
Sep 29 21:57:11 x pppd[2746]: rcvd [IPCP ConfReq id=0x3
Sep 29 21:57:11 x pppd[2746]: sent [IPCP ConfReq id=0x8 Sep 29 21:57:11 x pppd[2746]: sent [IPCP ConfAck id=0x3
Sep 29 21:57:12 x pppd[2746]: rcvd [IPCP ConfReq id=0x3
Sep 29 21:57:12 x pppd[2746]: sent [IPCP ConfAck id=0x3
Sep 29 21:57:12 x SuSEfirewall: Firewall rules successfully set.
Sep 29 21:57:12 zsoka pppd[2746]: Script /etc/ppp/ip-up finished (pid 3139), status 0x0
Sep 29 21:57:12 zsoka pppd[2746]: Script /etc/ppp/ip-down started (pid 3362)

...es igy tovabb, az idok vegezeteig.
Lathatoan 2 kulonbozo behivoszerverre, eloszor a 145.236.120.1-re es kesobb a 145.236.208.1-re kapaszkodik fel, majd elkezdodik a 145.236.121.57 es a 145.236.218.23-as IP parharca a ppp kapcsolatert. Mindez nagyon szep es izgalmas, csak eppen hasznalni nem lehet. Van-e valakinek otlete (azon kivul, hogy menjek mas szolgaltatohoz, amit rajtam kivul allo okok miatt nem tehetek)?

VaLaki Creative Commons License 2000.09.30 0 0 533
"Gondolod, hogy igy nem kell duplan fizetni? "

Igen, ez bizonytalanná tett, ezért PPP (pnp)-vel használom és akkor csak egy piros ég.
Amig a számlázást nem tudom meg.

Érdekes, hogy a leírás NT -hez - többek között -ML-PPP at COMx -et ajánlja, amivel nyílván ugyanúgy viselkedik és 128 K-ra megy két vonalon.

Az ELCON hazai forgalmazójától kellen info.

KKS Creative Commons License 2000.09.30 0 0 532
Koszi a firmware-t!
Most mar mukodik 128Kbit-en. Amugy nekem elo van fizetve az otthon csomag ugyhogy mehet mindketto vonalon, mert mindegyikre vonatkozik a kedvezmeny.
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.30 0 0 531
Pufi

intracom netMod kártyát kaptam, és win98se alól használom, enélkül nem működött.

Előzmény: Pufi (495)
HelpDesk Creative Commons License 2000.09.30 0 0 530
Kedves tangerine!

Ha a másik vonalról nem tudsz telefonálni, akkor bizony mindkét vonalat foglalod, dupla (kapcs.díj+forgalom). Néha valóban előfordulhat, hogy egy "mezei" 64k-s előfizetéssel tudod a 128 k-t, de ez egyértelmű szerződésszegés, és ha erre rájönnek, akkor bizony ejnye-bejnye.
Bár én ilyenről nem nagyon hallottam - mármint az ejnye-bejnyéről - de azt hiszemha működik is, szép csendben érdemes örülni neki...

HelpDesk

tangerine Creative Commons License 2000.09.30 0 0 529
VaLaki!

>ML-PPP at COMx-el nekem is 128, mindkét piros >világít a dobozon.
>Hogy csínáltam ?
>Vagy ne is írjuk ide, mert visszacsinálják ?

Csak nem. :)

>A számla a vonalra (ISDN) szól, tehát a dobozig.

Gondolod, hogy igy nem kell duplan fizetni? Legalabbis a telefonszamlat? En nem tudom, de szerintem ez olyan, mintha mindket telefonodon egyidoben beszelnel. Azaz elvileg nem egy 128-as vonalad van, hanem ket 64-es. Ugy is emlegetik, hogy ket fuggetlen vonal (annak ellenere, hogy 3 telefonszam), amit akar egyidoben is lehet hasznalni. Tudom, hogy fizikailag egy vonal.
Valaki hozzaerto felvilagosithatna. ;)

tangerine Creative Commons License 2000.09.30 0 0 528
FixY!

Bocs hogy keson irtam, de neha alszom is. :))
Egyebkent en is ugy talaltam meg, hogy az kb. 70 MB-nyi linux-listas levelek kozott keresgeltem "ISDN"-re, majd "NT1+"-ra, ezutan az Elcon kovetkezett volna. ;)
Viszont kivancsi lennek, hogy esetleg Linux alol is fel lehet-e menni 128 kbps-el, es hogyan. Mint kiderult Win alol megy az ML-PPP-vel tobbunknek is. Az .inf fajl szerint ez a ATB31-nek felel meg, de linux alol igy nem megy, csak ATB3-mal

tangerine Creative Commons License 2000.09.30 0 0 527
KKS!
Meg valamit. Ne a 1212-t hivd, hanem a 06-80-42-00-42-t.
Firmware van nekem is, vagy Pufinak (tole kaptam). De most kiteszem a webre. Itt megtalalod:
http://www.extra.hu/gabiqua/elcon29.bin (kb. fel MB)

tangerine Creative Commons License 2000.09.30 0 0 526
KKS!

At kell allitani az elofizetesedet ISDNS-re! A matavnetnel csak egy telefonba kerul, es max 4 ora. Az elendernel viszont nem ilyen egyszeru, fax vagy level, anyja neve kilenc peldanyban, stb. Nekem tegnap este 8 ota (mikor a faxot kuldtem) meg mindeig nem megy.

Nem hiszem, hogy a 2.9-es firmware segitene, mert nemem meg a regivel is mukodott, mielott feltettem a 2.9-est, tulajdonkeppen nem is tudom, hogy mi valtozott azzal, hogy 2.9 lett.

HelpDesk Creative Commons License 2000.09.30 0 0 525
+ 1 tipp:

A PC kártyák zavarának egy lehetséges oka, hogy nincs földelve a PC háza. A legtöbb PC ugyan ezt nem igényli, de maga a kártya igen.
Egyenlőre ennyi.
Üdv: HelpDesk

Előzmény: HelpDesk (524)
HelpDesk Creative Commons License 2000.09.30 0 0 524
Kedves CHARLI!

Először bocsi a késői reakcióért...
A kérdésedre szolid ismerettségi körömben a következő válasz született:
Igazából biztos recept nincs.
1. A PC kártya és az NT között kontakt-hibás a kábel. Erről egy egyszerű multimeter-rel meg lehet győződni, az ugyanolyan pólusú kábel két vége között az ellenállás közel 0-nak kell lennie.
2. Az NT és központ közt van a gáz. 143 levizsgálja.
3. Megváltozott a tárcsahang. Ezt egyébként nem biztos, hogy hallod, nem kell neki nagy változás, hogy bekavarjon... A kártya különleges beállítása között az ATX3 mód figyelmen kívül hagyja a tárcsahangot, persze ha fizikailag nincs vonal, akkor ez sem jó.
Ha egy sem müxik, ajánlott a Diva újratelepítése...

Remélem bejön valamelyik.
Üdv: HelpDesk

Előzmény: CHARLI (475)
KKS Creative Commons License 2000.09.30 0 0 522
Senki nem segit?
HELP!!!!
KKS Creative Commons License 2000.09.29 0 0 521
Ja azt meg nem is mondtam hogy nalam meg egyszer sem ment fel!Segitsen valaki, nem varhatok hetfoig, azert hogy hatha megmondjak az Elconnal hogy mit csinaljak!!!!!
Talan a 2.9-es firmware segitene?
Kinek van ?

Pleaseee!!!!

explorer68 Creative Commons License 2000.09.29 0 0 519
Az lehet FixY, de a Matáv ISDN-ből kifolyólag először csak matáv kütyükön keresztül indulsz el a nagyvilágba.
Előzmény: Törölt nick (513)
CHARLI Creative Commons License 2000.09.29 0 0 518
Egyfolytában ez történik velem is, a Datanetnél ilyenkor nem is érdemes próbálni az ügyfélszolgálatot, biztos, hogy foglalt és utána szeliden kijelentik, hogy igen, tudnak a problémáról, hamarosan megoldódik (ezt egy pár hete).
Előzmény: explorer68 (504)
KKS Creative Commons License 2000.09.29 0 0 517
Ha lehet akkor nekem is elmondaná valaki hogy akkor most mit csináljak a 'No answer' ellen?
Win98 + Matavnet + NT1
Ha lehet akkor emilben...
VaLaki Creative Commons License 2000.09.29 0 0 516
ML-PPP at COMx-el nekem is 128, mindkét piros világít a dobozon.
Hogy csínáltam ?
Vagy ne is írjuk ide, mert visszacsinálják ?
A számla a vonalra (ISDN) szól, tehát a dobozig.
Előzmény: tangerine (505)
tangerine Creative Commons License 2000.09.29 0 0 514
FixY!

Most talaltam a megoldast.
Muxik, kiprobaltam! Nem kell se kernet forditani se semmit!

Date: Thu, 24 Aug 2000 20:13:57 +0200 (MET DST)
From: VARDAI Mark
To: linux-kezdo@mlf.linux.rulez.org
cc: linux@mlf.linux.rulez.org
Subject: NT1+2a/b+V.24 ISDN siker!!!
Reply-To: linux@mlf.linux.rulez.org

Sziasztok!

Remelem nem feleselegesen irok, de nem talatam az archivumban erre
vonatkozo irast, ugyhogy megosztom veletek sikeremet. Sikerult beloni a
fent emlitett ISDN kutyut. Debian(potato) alatt a pppconfig-gal egy
szimpla kapcsolatot csinal az ember(en matavossal, dynamic ip, PAP-pal
probaltam, egy csatornassal) es utanan az /etc/chatscripts/provider
-ben (vagy amilyen neven letrehoztad a kapcsolatot) a '' ATZ helyere
beirod: ATB3 (Na ez az ami nincs dokumentalva, legalabbis nekem nem volt)
az ATDT(/P)xxxxxxx helyett meg ATDxxxxxxx -et irsz be, es remekul mukodik!

-------------------------------------
Vardai Mark
e-mail: taszilo@valerie.inf.elte.hu
http://valerie.inf.elte.hu/~taszilo

Fontos: Ha az ATD utani T-t nem torlod ki, nem megy! :-o

--

-Kopi- Creative Commons License 2000.09.29 0 0 512
http://netmod.borsodweb.hu/

ez lemaradt az előbb. nem szereti a fórum az a href taget?

-Kopi- Creative Commons License 2000.09.29 0 0 511
Találtam a netMod modemmel kapcsolatban 1 jó oldalt, (tuning, softver, etc...) nézzétek meg. az ott található kis freeware progival minden fontos beállitást el tudsz végezni a modemen, pl. a telefonszámok beírását, impulzus számolást, regiszterek kijelzése stb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!