Ma délután 16:00-tól a XI. kerület rádiójában a Fúzió Rádióban interjút hallhattok élőben a Solaris Fusion-ról. D. Kiss Gábor fogja kérdezni Tamást. Aki a XI. kerület körzetében jár, ha teheti hallgassa. FM 93,5 MHz.
Civil az éterben - 2007.09.09. A 'Civil az éterben' a közösségi rádiókról, a média és a kultúra szerepéről, fontosságáról szól minden oldalról megvilágítva.Természetesen sok muzsikával. A legendás SOLARIS zenekar folytatásaként 2007 májusában megalakult a SOLARIS FUSION BAND! Sokan szerették itthon a Solaris instrumentális progresszív rockzenéjét, de igazi nagy sikereiket mégis Japánban és a tengerentúlon aratták. Nem is akármilyet, hanem kimondottan ZAJOSAT! (USA, Canada, Brazilia, Mexico) Sajnos Magyarország a ZENEI TEHETSÉGEKBEN hiába NAGYHATALOM, ami a megélhetést illeti, az egy zenekar számára igen nehéz. Gömör László dobos és Pócs Tamás basszusgitáros a Solaris két régi tagja, a sok nehézség ellenére sem adta fel. Újjászervezték az együttest és a Solaris Fusion új babérokra tör! Így van ez jól, teljes szívvel drukkolunk nekik, hogy sikerüljön ismét, de most már tartósan a csúcson maradniuk. 2007. szeptember 9-én a SOLARIS tagjai lesznek a CIVIL AZ ÉTERBEN műsor vendégei! Lehet TELEFONÁLNI és az együttes tagjaival BESZÉLGETNI. A Solaris zenészei elsődleges feladatuknak tartják, hogy a PROGRESSZÍV ROCKZENE elismertségét növeljék. 2007. szeptember 14-én a budapesti PLANETÁRIUMBAN lépnek fel 18 és 21 órakor. Óriási bulira van kilátás, hiszen egy nagyszerű zenekar újjászületésének lehetünk tanúi! Ezt nem lehet kihagyni! És hogy hol lesznek még havi rendszerességgel láthatók és hallhatók, az majd kiderül a műsorból. Menjetek a SOLARIS koncertekre és hallgassátok a CIVIL RÁDIÓT az FM 98-on! Szerkesztők: Radó László és Géczi Gábor
Úgy hiszem, hogy a Solaris Fusion is el fog kápráztatni mindenkit 14-én a Planetáriumban. Egy biztos, a zenekar minden tagja minden tőle telhetőt meg fog tenni ezért.
Szigorú szabályok szerint szeretem szortírozni Solaris-számaimat. Szerény személyem számításai szerint százharminckilenc szerzeményt számlálnak, szigorúbb szabályok szerint számítva számuk szinte százra szűkül. Számos szerzeményük számcímét sci-fi szerzőktől szedték, szokatlanul színvonalas, számtalanszor szívet szorongatóan szép számaiktól szinte szárnyalok. Szövevényes szerkezetű szerzeményeik szövegben szűkölködnek, szerepük szükségtelen, sziporkázó szólókkal szoktak szólni. Szeretem szegényesen szigetelt szobámban szétáramoltatni számaikat, szomszédaim szintúgy szívlelik. :) Számos szeparáltan szerzett szólóalbum szintén színesíti szimpatizánsaik szobáját. Születésüktől számított századik szezonváltáskor szülőföldjükön szívből szóló szólamokkal szolgáltak százak számára. Számtalan szemtanú szerint Szédületes Otthon Látni ARégi Idők Solarisát!
Azért ez tök jó szerintem, hogy tényleg sokan követik ezt a fórumot (még ha nem is szólnak hozzá) és viszik más fórumokba is a szeptember 14-i Solaris Fusion koncertek hírét!
Mint pl. kd_butcher is, akinek a nickje ismerősnek tűnt nekem, innen az Indexről.
És valóban, a nevére rákeresve több olyan topikot is találtam, ahol jómagam is megfordulok vagy csak olvasom ezeket.
Szívmelengető sorokat találtam a neten egy progrock fórumban. :o))
Idemásolom a vonatkozó részeket (változtatás nélkül), hogy ne kelljen keresgélnetek. A végén persze a linket is megadom.
Külön bája van az egésznek, jól megfigyelhető, hogyan születnek a LEGENDÁK :o)
Hares Jul 30 2007, 04:15 PM
Az East kapcsán elkezdtem keresgélni magyar prog bandák után. HOgy mennyi van!!!! El se hiszem....90%a kiment amerikába,és ott lett nagy siker... mint ez a "Solaris" is.... hihetetlen...
HaresAug 1 2007, 01:09 PM
VAn 1 magyar zenekar.Solaris. 25 éve kimentek amerikába és nagyon népszerűek lettek. Megvan a Nostradamus:Book of Propheties lemezük....kitűnő példája hogy minden progzenekarnak ki KELL (MUSZÁJ,KÖTELEZŐ) mennie Amerikába,mert itt éhenhal. Csodálatos album. :o)
leftoverture Aug 1 2007, 02:39 PM
az akkor monopolhelyzetnek köszönhetően nem volt lehetőség újabb lemezre, volt egy kiadó, élén egy emberrel, aki megmondta, hogy ez most jó-e vagy nem:)) a neoton família pl. jó volt. ;o) miután 84-ben kiadták a marsbéli krónikákat, ami pedig elég szép példányszámban fogyott akkor. egyébként én nem tudok róla, hogy kimentek 25 éve, de lehet, hogy nem jók az információim, akkor bocsesz. azt tudom, hogy két évvel a lemez megjelenése után feloszlottak. majd megalakult a napolen boulevard vincze lillával. pár évvel később még a japcsik is kiadták az említett lemezt, és később az amcsik leszerződtették őket egy koncertlemezre, ebből lett a live in los angeles, hatalmas sikerük volt.
ToolvidAug 1 2007, 05:28 PM
Solaris az istenség...örülök, hogy vannak emberek, akik még ma és most is kedvelik...a Marsbéli, a Nostradamus, és a koncertválogatások, mindmind zseniálisak... :o))
kd_butcher Aug 1 2007, 06:58 PM
Mellette. Ha már ennyire dícsérjük a Solaris-t (mellesleg teljesen jogosan), akkor egy kis reklám is jár nekik: idén megalakult az utódzenekar Solaris Fusion néven (http://www.solarisfusion.hu/), szeptember 14-én pedig dupla koncertet adnak a Planetáriumban.
Hares Aug 1 2007, 08:52 PM
Dejó hogy ismeritek ti is. :D Nem hittem volna...Mert erről már TÉNYLEG nem hallottam. :o) Csak sajnos csak a NOstradamus van meg...>_< Bár el leszek vele 1 ideig. :o)
Vagy vasárnap megmondom, hogyan tudsz az én dominanciámtól megszabadulni. Előbb sajnos nem érek rá. (és még nem tudom biztosra, megyek-e a Planetáriumba, pedig nekem hát ott a helyem!)
Hozzáértők segítségét kérem! Ha az itthoni gépünkön lépek be a Fórumra mindig localhost 3210en valahányadik hozzászólása " Szent a béke" jelenik meg mindig legfelül. A visszafelé csökkenő sorrend van beállítva. Már azt hittem sokáig semmi új a nap alatt, aztán egyszer elkezdtem visszalapozni, majd újra az első oldalra léptem és lőn teljesen új beírások is vannak. És ez mostanában mindig így működik.
1. belépés- Localhost szent békét köt
2. visszaugrás a 2. oldalra
3. 1. oldalra lépés és láthatom az új hozzászólásokat
És miből gondolod, hogy nem az vagyok? Mai modern korunkban a gépek már megtanultak folyamatosan írni és önmagukról simán hazudnak, mellébeszélnek is. (Ez a legfontosabb, amit az emberek világából elsőként eltanultunk!)