Keresés

Részletes keresés

PPeter Creative Commons License 2003.08.22 0 0 7751
bundee,

szerintem is a Nero körül lehet a hiba, érzésem szerint a PC-s fájlrendszerben (az első trackben) lehet a gubanc, talán rosszul állítja össze a program (ezért amikor PC-ben akarsz a fájlokhoz nyúlni, rossz helyre vagy érvénytelen módon hivatkoznak a fájlrendszer mutatói). Az asztali lejátszónak mindez édesmindegy, mert NEM a lemez első trackjének fájlrendszeréből veszi az adatokat (mint a PC), hanem kimondottan a VCD/SVCD szabvány szerint keresi a pointereket, sávkezdeteket a lemezen, ezek meg talán rendben vannak a PC-s szempontból elcseszett korongon is.

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: bundee (7739)
PPeter Creative Commons License 2003.08.22 0 0 7750
Kis pontosítás:
A VCD/SVCD nem multisession!
Ugyan két (vagy több) trackből áll, amelyek közül az első MODE2 Form1-ben tárolja a PC-s fájlrendszert és a különböző pointereket, a többi MODE2 Form2-es formájú track pedig maga a film anyaga, de mindez egy sessionön belül található, ezért illik amúgy Disc-At-Once módban írni (a legtöbb program csak így hagyja egyébként).

PPéter
CDGRAB.HU

Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7749
Vision Express-el is próbáltad vagy csak a Nero-val ?
Előzmény: Alien (7745)
fönök Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7748
Lassan már azt sem tudom, hogy mit csináltam a sok próbálkozásban. Most olvastam, valaki írt a Denonomról, hogy az a jó benne, hogy a cd-reket is bírja, mindegy milyenek. Akkor valószínű, hogy a másolásban van a hiba. Ha hazamegyek rögtön kipróbálom megint simán átmásolni.
Előzmény: fönök (7747)
fönök Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7747
Mert okos emberek azt mondták, hogy először imidzsfájlt kell írni. De lehet az is, hogy a sok próbálkozásban változtattam meg ezt is.
Előzmény: Zolcsi Baba (7746)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7746
Meg is adtad a választ. Régebben on-the-fly csináltad. Most miért nem úgy csinálod ?
Előzmény: fönök (7744)
Alien Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7745
Hát nem azért, de egy-két gyermekbetegsége tényleg van a Nero 6.x-nek. Ami engem a legjobban bosszant: Az 5.x-esekben lehetett úgy videocd-t csinálni képekből, hogy rengeteg képet bele lehetett húzi, a 6.x-ben pedig 99 kép után kidob, míg a réginél összefűzte jól a sok képet.

Van rá valami orvosság?

fönök Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7744
Persze, hogy a legkisebb sebességgel írom, igaz a régebbieket úgy ahogy volt on-the fly másoltam, és azok mennek. A cd-rek ugyanazok, mint egy hónappal ezelőtt voltak. Van közöttük 74-es és nyolcvanas. Csak azt nem értem, hogy ha nem állítottam át semmit, akkor mi változott meg.
Előzmény: Zolcsi Baba (7742)
fönök Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7743
Köszönöm a választ, a probléma magva az, mint az előbb írtam, hogy akkor még azt hittem, hogy a clonecd-vel megoldom a problémámat, és azzal ugye nem sikerült két 40 perces cédét egy cd-rre összeszerkeszteni.
Előzmény: Zolcsi Baba (7736)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7742
A 6.0.0.7-ben. De most már csak a 11-est tudod a Nero oldaláról leszedni, abban meg javítottak.
Ugyanolyan sebességüek a cd-r-ek, mint a régiek? Az íród leg kisebb sebességével írod az audio-t? Én nem a Denon-ra, hanem az író/cd-r/beállítások valamelyikére gyanakszom. Ha a haverod lejáccója megeszi, az csak (biztosan) annyit jelent, hogy kevésbé kényes, mint a Denon, de nem jelenti azt, hogy a tiéd rossz lenne.
Előzmény: fönök (7740)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7741
Ha nem sajnálsz 150-200 ruppót, akkor ezzel a konfiggal is tehecc próbát egy cd-r-re...
Előzmény: bundee (7739)
fönök Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7740
Sziasztok! Itt egy újonc. A 6.x-re állítólag nem érdemes frissíteni, mert hiba van benne.
Azonban nektek is szeretném feltenni a kérdésemet, hátha tudja valaki a választ. Az íróm relatíve új (négy hónapos), és eddig az írt audió cédéket le tudta játszani a Denonom. A legutolsókat azonban csak részben akarja, holott ugyanazzal a programmal (nero), és ugyanazokra a cd-r-ekre (három különböző fajta) írtam. Kipróbáltam a clonecd-t is, azzal se megy. A haverom lejátszója megeszi. Ha letesztelem, akkor nincs rajta hibás szektor. Nem értem, hiszen a régebbieket továbbra is megismeri, változtatno pedig nem változtattam semmit. Aki tud, kérem segítsen, mert nagyon nem szeretnék új cédélejátszót venni (ez sem volt olcsó).
Előzmény: Zolcsi Baba (7738)
bundee Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7739
En meg azon gondolkodtam, hogy ezek a lemezek, amikkel probalkoztam, mivel eleg regiek, mar nemnagyon tudjak esetleg elviselni a multisessiont. Sima cd-kre irt (s)vcd filmek jok voltak korabban. Csak azt nem ertem, hogy akkor asztali dvd miert vitte egybol.

bundee

Előzmény: Zolcsi Baba (7738)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7738
Próbálj az 5.5.10.42-re vagy a 6.0.0.11-re frissíteni, és úgy megcsinálni/megpróbálni ugyanezt. Veri kiváncsi lennék az eredményre...
Előzmény: bundee (7737)
bundee Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7737
nero 5.5.9.14 - svcd tamogatassal, stb...

Gondolom en, hogy multisessionkent irja, ugyanis a beepitett VCD irast valasztottam

Egyebkent igen, tobb session van rajta, van a lemeznek, meg vannak a filmeknek - osszesen 5 track, 4 filmnek.

Megprobaltuk az egesz cd-t "grabbelni", illetve csak egy tracket, de nem lehetet bemountolni.

bundee

Előzmény: Zolcsi Baba (7736)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.21 0 0 7736
Nagyvad(7716): Ha adatcödöt teszel be, akkor is hallható a pattogás, amíg benn van a lemez ? Ha igen, akkor lehet hangkártya(driver?) gond is...
Az ATAPI meg nem egy világmárka... :o( Illesztőfelületnek igen, gyártónak viszont necces...

bundee(7721): Ha van esze... :o))) 7720: Hányas ez a Nero ?? Merhogy ű tünik a leírtak alapgyán a leggyengusabb láncszemnek...
Állj ! Multisession-ként írja (úgy kéne..)? Az első szessönben van a stuktúra, a másodikban a dat/mpeg. Lehet, hogy a második szessönt valamiér nem tunnyátok ólvasnyi....???

fönök(7722): Fábúl vaskarika... magyarán nem sok értelme van a kérdésnek... :o)
Ha másolásvédett az imidzsek tartalma, akkor
ad 1. nem lehet 2 cödönek 1 label-je
ad 2. hiába egyesíted pl. UltraISO-val még ha nem label-érzékenyek is, mert akkor elvesznek a másolásvédelmek (SafeDisc, SecuROM, stb.), és akkor azért lesznek használhatatlanok...
Ha meg nem másolásvédettek, akkor meg mi értelme a 2 külön imidzsnek ?? UltraiSO/Nero/stb.-ban gyártasz egy újat, és ráhajigálod a fájlokat-könyvtárakat, und csüsz !

fönök Creative Commons License 2003.08.19 0 0 7735
Hogy lehet cloneval két cédét egyre írni? Tudja valaki?
Előzmény: PPeter (7724)
bundee Creative Commons License 2003.08.19 0 0 7734
Hmm, regen mintha aktivabb lett volna ez a forum :) Vagy mindenki bokaig all a balatonban? :)

bundee

bundee Creative Commons License 2003.08.18 0 0 7733
Sziasztok!

Tapasztaltam egy erdekes problemat: adva vagyon nehany mpeg file, amiket kiirtam nero-val vcd-kent. Egy ujrairhato lemezt hasznaltam, szepen kiirja, semmi gond. Probalom ellenorizni powerdvd-vel, kozli szar a lemez - kiveszem, megtorlom, ujraprobalom - ugyanaz. Wincommanderrel probaltam leszedni az aviseq fileokat, "read error". Gondoltam, regi mar a lemez, az a gond. (12x-esen irtam). Berakok egy masik ujrairhatot, felirja (4x), nemolvassa. Na, eredeti lemezre mostmar csak 1 filet rakok fel, ami 100% vcd szabvany (a tobbi kozott volt nehany mas is, gondoltam ez zavarja be). Jelenseg: ugyanaz.

Hazaviszem a lemezeket, remenykedve hatha van csoda, es az asztali dvd viszi majd (erre a celra keszult a lemez egyebkent) - es csodak csodajara megy.

Haveromhoz atviszem, pc-dvd olvaso - jelenseg: nemolvashato...

Probaltuk legrabbelni a lemezt, es bemount-olni (deszep is a magyar nyelv :), nem megy.

A furcsa az egeszben az, hogy csak az avseq fileokat nem lehet olvasni, a tobbi filet at lehet masolni a vinyora.

Nem olyan fontosak a fileok, mert adatkent is kiirhatom, egyszeruen csak a jelenseggel nem tudok mit kezdeni.

Van valakinek otlete?

bundee

bazalo Creative Commons License 2003.08.18 0 0 7732
Srácok, köszi a jótanácsokat, nagyon frankó ez a freedb dolog. Mennyi időt eltököltem azzal régebben, hogy a számokat bepötyögtem, miközben egy mozdulattal le lehet hívni a netről az adatokat.

Az EAC esetében az jó, hogy tud cd-textet olvasni, tehát amit korábban már így írtam, azt egy mozdulattal beolvassa...

Random- Creative Commons License 2003.08.17 0 0 7731
Terjeszteni tilos a zenét saját használatra lehet a gépeten.

Azért írják azt, hogy le kell törölnöd mert gondolom akkor nem lehet a nyakukba húzni a terjesztést mert felhívják a figyelemd, hogy töröld le.

A lényeg, hogy lehet otthon egy mázsa mp3 cd-d is saját használatra. Csak ne tedd ki a netre. Vagy ne áruld pézé.

Előzmény: kicsiati (7730)
kicsiati Creative Commons License 2003.08.17 0 0 7730
Sziasztok!

Sokféle hír kering a Neten, hogy mit szabad, és mit nem a CD írással kapcsolatban! De most melyik az igaz?
Állítólag szabad letölteni a netről zenét, és ha azt csak saját célra használod, akkor nem követsz el bűncselekményt. Ugyanakkor akik feltöltik a zenét, azt írják ki, hogy ha letöltöd a zenét, akkor köteles vagy 24 órán belül letörölni a gépedről!
Most akkor hol az igazság?
Van valahol egy hivatalos szöveg, hogy mit lehet, és mit nem?

Nagyvad Creative Commons License 2003.08.16 0 0 7729
az asztali lejátszóban semmit nem hallani a pattogásból, viszont ha a gépen hallgatom, akkor még azután is pattogást hallani, miután leállítottam a lejátszást. egészen addig, amíg ki nem veszem a cd-t...
az íróm: a ATAPI CDRW 52
beletettem más íróval írt lemezt és EZ IS PATTOG!
vagyis a cd körül van a gáz, nem az írás a gond, de pontosan mi? illesztőprogi, driver, egyéb gondolat, és MEGOLDÁS?
Előzmény: Nagyvad (7728)
Nagyvad Creative Commons License 2003.08.16 0 0 7728
awe!
ma megírtam életem első cd-jét, nero6-tal, de valamiért az összes szám alatt hallható valamilyen halk pattogás. ennek mi lehet az oka? miként lehet kiküszöbölni? thx a választ előre is
a forest mighty black Creative Commons License 2003.08.15 0 0 7727
Ne szóljunk bele olyasmibe, amiről fogalmunk sincs, please.

nem kell jogi doktoratus ahhoz, hogy valaki rajojjon, hogy az EU es Nemetorszag torvenyei nem ervenyesek Svajcban.

Nem csak a fejlesztés problémás, hanem az, hogy bizonyos képességei miatt az EU legtöbb országában csak kiherélve lehetne árulni a szoftvert.

az internetes ertekesites eseteben ugye ez abszolut nem relevans, miutan leOKztal egy nyilatkozatot, amelyben kijelented, hogy a te orszagod torvenyei nem tiltjak a masolasvedelem kikeruleset. aztan nezzen utana aki akar. meg aki tud.

Itt egy másik levél is, némileg cáfolja az előzményeket (úgy tűnik a cégen belül nincs egységes álláspont)

olvasd el a Kastl-interjut a CTben. nem ugy nez ki a srac mint aki aggodik. Svajc szarik a RIAA-ra.

We never judge about the legality or illegality of other companies' products.

ugy tunik konzultaltak egy ugyveddel, ez elozo levelet meg valami tulbuzgo supportos irta.

let the new Copyright law come into force and then we'll see how to proceed.

magyaran kivarjak, hogy Svajc is ratifikal-e ilyen torvenyt, ami szerintem erosen valoszinutlen.

És persze maga a tény, hogy tavaly november óta nem volt frissítés a programhoz.

nyilvan kellett a kapacitas a CloneDVD fejlesztesehez.

A legfrissebb infók szerint kiadták egy külső cégnek a CloneCD 5 fejlesztését. Majd meglátjuk mi lesz.

ennek sztem sok ertelme nincs, mivel Kastl know-how-ja nelkul nem sokra fognak menni.

Előzmény: PPeter (7724)
rgranc Creative Commons License 2003.08.14 0 0 7726
360 forintokért árulják kiskerben. apró hiba, hogy pesten sehol sem.
nebamun kolléga (dicsőíttessék a nickje örökké!) kedvességével jutottam vala 10 darabhoz, amelyből párat már (megírva) el is ajándékoztam azóta, kirobbanó sikert aratva velük.
Előzmény: bazalo (7720)
version9 Creative Commons License 2003.08.14 0 0 7725
szebbek
audio-r vagy hoyg jeloljem designban a tdk az isten szamomra
Előzmény: bazalo (7712)
PPeter Creative Commons License 2003.08.14 0 0 7724
Ne szóljunk bele olyasmibe, amiről fogalmunk sincs, please. Ha már kötekedsz, legalább nézz utána, mielőtt beleszólsz valamibe.

Nem csak a fejlesztés problémás, hanem az, hogy bizonyos képességei miatt az EU legtöbb országában csak kiherélve lehetne árulni a szoftvert. Németországban van a legtöbb vásárlójuk és pont ott kellene - az ott hozott új törvények miatt - legjobban korlátozni a program védelmeket kijátszó tudását. Ez nem újdonság, bizonyos funkcióit már az USA-ban is tiltották kezdettől fogva (más kérdés, hogy könnyen kijátszható volt).

http://www.cdrinfo.com/Sections/News/Details.asp?RelatedID=3975

http://www.cdfreaks.com/news/7557

De ha lusta vagy utánamenni, akkor tessék:

"Thank you for your inquiry. From August 2003 our program will be illegal in Germany due to new copyrigh tlaws.Other european countries will follow... thus we are forced to discontinue the developement of our software. Otherwise we could be sentenced up to three years in prison.

CloneCD 4.2.0.2. will be the last version of this copy software. We"re sorry, but we have no other choice. Our company has moved to Switzerland, but we don"t know by now whether we will be safe from organizations like RIAA, MPAA, GEMA (Germany) there, thus we prefer to work on other software that is not forbidden. Please let us know if we can be of further assistance.

Sincerely,

Your Elaborate Bytes Team"

Itt egy másik levél is, némileg cáfolja az előzményeket (úgy tűnik a cégen belül nincs egységes álláspont), de utal arra, hogy felülvizsgálják az új törvényeket és aszerint lépnek, hogy jogilag milyen biztosítékot látnak a jövőre nézve:

"The last statement was not an official statement from Elaborate Bytes! We never judge about the legality or illegality of other companies' products. Another thing: As far as we are informed, the highest punishement for companies who sell software to circumvent copyright protections is one year in jail. The punishement of three years is for the people who really crack the software, the movies etc. and then sell it.

Concerning CloneCD: We never said that there will be no update anymore. It's right that CloneDVD took a lot of time and ressources, but: We do not give up CloneCD! Let us breathe a little bit after the release of CloneDVD, let the new Copyright law come into force and then we'll see how to proceed. "

És persze maga a tény, hogy tavaly november óta nem volt frissítés a programhoz. A legfrissebb infók szerint kiadták egy külső cégnek a CloneCD 5 fejlesztését. Majd meglátjuk mi lesz.

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: a forest mighty black (7723)
a forest mighty black Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7723
http://www.cdgrab.hu/2003_07.html

Bizonyos források szerint a CloneCD-t fejlesztő Elaborate-Bytes cég kénytelen befejezni a CloneCD további fejlesztését és forgalmazását, mégpedig az újonnan érvénybe lépett németországi törvények végett. Az újonnan hozott rendelkézesek ugyanis sokkal szigorúbban fogalmaznak a szerzői jog védelme alá eső alkotások, programok másolását elősegítő alkalmazásokkal kapcsolatban.

senkit ne zavarjon, hogy Kastl papa mar evekkel ezelott atkoltoztette a ceget tokkal vonoval svajcba, es magasrol szarik az EU torvenyeire. nem veletlenul all ott a www.elby.de-n nagybetukkel: Elaborate Bytes AG, Cham, Switzerland

szoval kivancsi lennek azokra a "bizonyos forrasokra". ne terjesszunk mar hulyeseget please.

bazalo Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7722
Igen ez a cdplayer.ini módosító dolog ez megjelent már.
Előzmény: Zolcsi Baba (7721)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!