NAgyon becsapósis lehet, mert vagy Stokes, vagy 12trees..
Hány ezer forintos kérdés??
ha az elején járunk, akkor Stokes, ha a végén, akkor Ivy, egyébként 12trees:)
Egyébként tudtommal Stokes a konyhában rázogatja, és 12trees utánaoson...
Mrs. Lipton: Mabel ! Beraktam a sonkát ? Mabel: (szenvtelenül) Nem. Oldalra rakta a spájzban. Mrs. Lipton: Jaj, ne ! Mabel: Itt van a szatyromban ! Mrs. Lipton: Óh, Mabel, de nagy megnyugvás vagy nekem ! Mabel: Ne felejtse el, mikor a rákot porciózza ! Már nem is emlékszem rá, mikor ettem rákot !
Hát még ha az angol szöveg is rajta lenne... nyelvtanuláshoz jól jönne... például észrevettem, hogy gyakran használja a 'jolly'-t 'jócskán, igencsak' értelemben.
ahányszor nézem, nekem mindig ugyanaz jön ki. (persze leszámítva a felvétei szünetekben esetleg bekövetkező cseréket, ki rázogatja a bejárati ajtó lépcsőjének tetején a pénzzel kitömött vázát ?)
Cissy: Penelope velünk reggelizhet ? Őméltósága: Igen, persze. Elég korán jött. Cissy: Ha pontosak akarunk lenni, inkább túl későn. (Penelope is érkezik) Penelope: Jó reggelt, George ! Őméltósága: (feláll) Isten hozta ! Hol aludt, mondja ? Cissy: Mit gondolsz, hol ? Velem természetesen, hisz a társam. Őméltósága: Eeee ööö Egyen egy kis zabkását !
Teddy: George, tennünk kell valamit Madge Cartwright-tal ! Őméltósága: Ezt hogy érted ? Teddy: A lányok elvitték magukkal. És amikor reggel négykor megjöttek, én mélyen aludtam. De Madge megpróbált bejönni hozzám. Én bezártam az ajtót, de ő leveleket dugott be alatta. Őméltósága: Mit írt bennük ? (Teddy odaadja) Jóságos ég ! Ccccc ! (másikat ad, olvassa)"Nagy nőfaló !" Láthatólag nagyon szeret téged. Teddy: Áh, én ezt így nem bírom tovább ! Azt hiszem, jobban tenném, ha elmennék a gumiültetvényedre Malayába. Őméltósága: Teddy, szerintem nem gondolsz rá, mennyire gazdag ! Luxuséletet élhetnél, golfozhatnál, teniszezhetnél, csatangolhatnál naphosszat ! Teddy: De gondold el, mi várna rám éjszaka ?! A kis törékeny, fénylő arcú lányokat szeretem ! Ha Madge hozzám ér, úgy érzem, mintha letartóztatnának ! Őméltósága: Egyél kukoricapelyhet !
Kösz, ezek szerint létezett a királyság (uralkodói párral is?), és ezek szerint Napóleontól kaparinthatták meg ezt a területek a Habsburgok, gondolom, az 1815-ös bécsi konferencián. Lehet, hogy Boriszban nem is dalmát, hanem osztrák vér folyt??
"Henry:Itt mutatom! Stokes: Öt font ! Charles: Öt font ! .... Stokes: 15 font ! Ralph: 20 font ! Stokes: 21 font ! Ivy: Megőrűlt ! Nem tudja kifizetni ! Stokes: 23 font ! ....
Stokes: (fogai közt gyűri) Megszerzem ! Megszerzem ! 30 font ! Ralph: 35 font ! Stokes: 40 font ! Ralph:40 fontért az övé lehet!... "
Lady Lavender: Óh, nagyon jól ismertem! Ami azt illeti, köztünk maradjon, majdnem királyné lettem! Ivy: Hogy történt? Lady Lavender: Az anyja bejött a szobába és meggyújtotta a villanyt.
Na, nem kéne ám idepakolni az összes angol komédiasorozatot azok jellegzetes humorával együtt, mert ha Folytassa..., akkor innen már csak egy ugrás a Buszon-ra, ahonnan meg Arthur ugrik vissza a Mylord-ba James apjaként..., persze már egy kicsit öregebb kiadásban! :)))
"Oscar Wilde? Ő is cselédlányt akart elvenni?" XDDD
Nem egészen...:)))
Azonban a dalmát királyi pár "valóságalapjával" kapcsolatban én is bizonytalan vagyok.
Sorry, sorry..., az angol miniszterelnököket is keverem, de emlékeim szerint, mintha Gladstone neve is elhangzott volna valahol a sorozatban, talán épp Lady Levender szájából.
Jerry-vel kapcsolatban nem vagyok biztos a Hallo, hallo-ból, de innen a temetkezési vállalkozó ugyanaz, mint aki a Mylord-ban orvosként vizsgálta Teddy szellemi képességeit! :))
...és akkor egy újabb név a történelmi-irodalmi személyek közül..., ha már Gruber hadnagy szóba került, akkor legyen Oscar Wilde a Mylord-ból! :)))
:))) Én is imádom, bár az tényleg blődebb, mint a Mylord. Ebből is vannak szállóigéink otthon ("Nagyon jól figyeljenek, mert csak egyszer fogom elmondani!")
Jerry az egyik hülye angol pilóta benne. XD
Gladstone korábban élt, 1927-ben Stanley Baldwin volt a miniszterelnök. Természetesen konzervatív volt. :-)))
""Jajbazmeg"", Gruber! :)))) Most időnként újra nézem ezt a sorozatot is..., igaz, hogy ez hosszabb, és szerintem több is ebben az idétlen, humortalan geg, álpoén, stb., de azért mindezek ellenére itt is van egy, két, sok olyan jelenet, mozdulat, beszólás, amelyektől bizony vihogok, nyerítek! :))) Asszem, a szerzők közösek a két sorozatban, és van azért Gruber/Cowardon kívül más is, aki mindkét helyen felbukkan! :)))
Gladstone a miniszterelnök Angliában 1927-ben, ugye? :-)
"Na igen, én a történelmi dolgokra gondoltam. :))"
Oké, erről jutott akkor most újra az eszembe, hogy talán ezeket is összszedhetnénk a sorozatból! (Van jó pár történelmi-irodalmi alakra való utalás is.)
Én kezdem ezzel..., gondolom, valamilyen általános munkásmegmozdulás lehetett Anglia nagyobb városaiban, így Londonban is 1927 tájékán. (?)
"Teddy:Nem hiszem, hogy lesz még egy általános sztájk. A munkások megkapták a leckéjüket. Én egy buszt vezettem. (körbenéz) Őméltósága: Amikor közéjük keveredtünk, az egyik bányászt fejbevertem a pólóütőmmel. Elesett. Pont szemben a pónimmal és megijesztette ! Aztán egy másik tüntető belebökött ..."
"Stokes: Ha majd elég tapasztalt lesz ahhoz, hogy megértse egy komornyik kötelességgét, James 12trees, rá fog jönni, hogy elhivatott szolgáló vagyok ! Védem a gazdámat mindenkor ! Ha netán feledékenységből kifolyólag nem fizet eleget, hogy meghálálja a szolgálataimat, rajtam áll, hogy megtegyem a szükséges intézkedéseket !..."