Anyag halmokban áll itt csak a cement ,mész ,állvány csavar ,szeg az ami hijja ,meg a fizum az még augusztusban leragadt ! Most meg még a kezemmel sem tudom hogy lesz, több mint egy hete nem tudom még becsukni sem a markomat !
Nálam is ez a probléma ,hogy csak kicsiket tudok előre lépni de ez túl lassú ekkora infláció mellett ! Mire spórolnál már értelmetlenné válik az anyag költségek növekedése miatt !
A kút az udvaron van, a kert több mint 10 méterre kezdődik, ott mégis köllött locsolni régön is. Hamarosan hozzáférök a kúthoz, majd möglesöm a szintjét.
Akkor lassan már lehet merni. A régi tanyán én is jártam úgy(fúrt kút szivattyú aknával) elindítom a szivattyút biztosíték le, vízben állt megfeledkeztem hosszantartó magas Duna. A faluban is a fúrt kút vízszintje 2-5m-en áll. Lassan időcsúszással követi a Dunát.
Én a télen a mienket meg ástam de kifogyott belőle a homok ,most agyagon áll ! Ha a kezem helyre jönne akkor kipróbálom mit tud vagy kirántja a vizet belőle a szivattyú ! Itt egyébként nem lett a télen több víz benne mint az elmúlt nyáron volt . ,nem esett annyi eső hogy a talajvizet meg emelje .
Mindenki ilyen jó környéken lakik hogy esik annyi eső nyáron hogy nem igazán öntöztök ! Akkor én a sivatagban lakok, itt az isten vize se elég ! 2 m2-re bármennyi víz elivódik !