"Na most, E mezőnek csak töltés tud forrása lenni. (körbeveszel egy térrészt egy felülettel, ha erre integrálod E-t és az nem nulla, akkor abban a térrészben töltés van)"
Sajnos ez nem igaz. (Veszely Gyula mondta.)
D forrása a valódi töltés.
Határfelületeken E keletkezhet és megszűnhet.
(És ahogy az elektromos mezőbe helyezett fémgolyónál láttuk, a polarizáció csak skálázási probléma.)
Te meg változatos, egymásnak is ellentmondó marhaságokat írtál. Azt hittem, legalább azt felismered, hogy ha Maxwell modellben gondolkodsz, akkor jó amit én mondok, és ellentétes az, amit te. De nem, ez se sikerült.
A példával azt próbáltam megmutatni, hogy a rotáció általában egy diffúz valami, nem valamiféle diszkrét pontok.
Volt az az állításod, hogy mágneses mező valami módon forrásos E mezőt hoz létre. Na most, E mezőnek csak töltés tud forrása lenni. (körbeveszel egy térrészt egy felülettel, ha erre integrálod E-t és az nem nulla, akkor abban a térrészben töltés van) Na most, ilyet mágneses mező változása nem tud. Időnként kevrted, homályban hagytad, hogy azt ugyanabba a rendszerben hozza létre szerinted B változása, vagy B-t másik rendszerbe transzformálva jön létre. De egyik se megy. Vákuumban nem jelenik meg töltés se így, se úgy.
Na, erre próbáltalak rávezetni, nem sok sikerrel. Néha úgy tűnt, azt hiszed, a B rotáció az valami diszkrét pont, amiből mondjuk transzformációval töltés lesz, ezét próbáltam mutatni, hogy a rotáció nem ilyen.
Máskor keverted az az E mezőt, ami a B változásából jön, azzal az E mezővel, ami a töltések elmozdulása miatt jön létre.
Aztán a korong kerületére meg nem határozott forrásból származó E pőlust képzeltél. ami valahogy nem töltésekből jön, hanem ki tudja miből.
mmormota, könnyíts a lelkeden! Ismerd el a tévedésed! Hogy nem értetted a forgó HK mágnes megoldását. És köszönd meg nekem, hogy elmagyaráztam, felnyitottam a szemed, tanultál tölem. Tartozol nekem.
Rögtön láttam fejben. Nagyon egyszerű példa volt. De hol a hiba, azt mondd, ne túráztas feleslegesen! Mondd meg konkrétan, mi a hiba, és javítsd ki! Ja azt nem, csak terelve ködösítesz... Persze. Hülye is látja, zátonyra futottál. De már kezdesz így unalmas lenni. Hát konkrétan látni, hogy hamis vagy.
Igen, az első duplaábrával éppen azt akartam megmutatni, hogy mennyire hasonlóak az objektumtól már kicsit odébb, és mivel az elektromos dipólusnak tuti nincs rotációs vektormezeje, akkor gyanús, hogy az áramhuroknak sem.
Nem akartam becsapni. Azt akartam, hogy valami képe alakuljon ki, mi a rotáció. Attól félek, a feladattal se sikerült, mert szerintem megkereste a képleteket, és mechanikusan alkalmazta, megértés nélkül.