Mondjuk nyilván nagyon jól felkészültek belőlünk,azért sem adnak egy pillanatnyi levegőt sem.De ugyanilyen erővel mi is felkészülhettünk volna belőlük,bár nyilván a két keretet össze sem lehet hasonlítani,de elvi szinten mehetett volna. Le kell higgadnunk ez az első,pontosabban meggondoltabban kell játszanunk.Itt még most megzavarhatjuk őket.
Ez a Rytas azért vert egy euroligás Zalgirist, mi pedig egy Oroszlányt, azért tegyük hozzá..Idegenben nem egyszerű, ez a különbség szerintem ránk nézve hízelgő. A szurkolók és a csapat sem vette a Falcot fél vállról. Védekezésben, gyorsaságban egy másik szintet képviselnek a mai napon, ha reális akarok lenni, ezért persze ezen a szinten már nincs olyan, hogy könnyű dobás.
Plusz a csapat nekem valamiért fásultnak tűnik, különösen Zozó.
Hát persze, de még sok bedobott kosarunk is olyan "bekínlódott" dobás volt.. Meg igazából teljesen mindegy hogy dobunk, amíg 50 pontot kapunk egy félidőben.. itt szerintem inkább az a gáz.
Most lehetett volna "nyugodtan" veszíteni való nélkül játszani, erre most vagyunk a legidegesebbek. Most van tét ha nyernénk akkor ugye tuti továbbjutás valamelyik helyen. Fel kell javulni a dobás biztonságban.
Hát igen.. és belőlünk meg a szokásos agresszivitásunk is hiányzik.. Simán átszaladnak rajtunk. Mondjuk ez alapján, amit eddig láttam, elég komoly keretük van..
Oké, ezt nyilván Te látod jobban, mert Te vagy ott. Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy Litvánia drágább hely lenne, mint Anglia, ez nagyon nem életszerű.
Érezd jól magadat, énekeld majd torkod szakadtából a magyar himnuszt, hiszen rendes, jóravaló magyar emberek vagyunk.
Bár én még nem jártam Litvániában, de ahogy tudom és hallom egy nagyon nyugodt és élhető ország. Nem értem miért nem tudod jól érezni magadat, ha elutazol valahova? Ha jól emlékszem, akkor Bonnból is hasonló érzésekkel jelentkeztél be, pedig gondolom Vilniusban nincs olyan sok migráns. Kicsit gyanús, hogy politikai alapon tolod ezeket a véleményeidet.
Szóval érezd jól magadat, gondolom a kocsmák azért talán nem szarabbak, mint nálunk.
Sajnos nem történt meglepetés, ahogy várható volt az olasz csapat nyerte a mérkőzést. Ezzel viszont jó eséllyel az is eldőlt, hogy a lengyelek fognak a negyedik helyen végezni, a Falco csapata pedig történetében először play-in párharcot fog vívni. Persze jelenlegi helyzetünkben bízhatnánk az első helyben is, de azért a realitás a második vagy harmadik hely lenne. Nyilván egy esetleges mai bravúrral nagyobbat is lehetne álmodni. Egy vereség esetén viszont nem mindegy annak mértéke, mert ebben a csoportban könnyen lehet, hogy majd három csapat is 4-2-vel fog végezni, szóval az egymás elleni eredményeknek komoly jelentősége lehet. Én már most aláírnám a második helyet, hiszen akkor hazai pályán kezdhetnénk a play-int és ha mondjuk három meccses szériában sikerrel vennénk, akkor minimum 8 hazai mérkőzésünk lenne az idei BCL szezonban, ami nagyon jól hangzik.
A Litvániába elutazóknak jó szurkolást kívánok illetve azt, hogy győzelemmel térjenek majd vissza Szombathelyre.
Csoportellenfeleink hétvégi bajnoki mérkőzéseinek eredményei:
Slask Wroclaw - Szczecin 66-67
A Slasknak ez volt zsinórban a harmadik veresége és összességében az új szezon hat meccséből ötöt elveszítettek (lengyel bajnokság 1-3, BCL 0-2). Simán a levegőben lóghat náluk egy edzőváltás is, talán az mentheti meg őket ettől, hogy a következő három meccsüket (egy BCL, kettő bajnoki) otthon játsszák, bár hazai pályán sem megy nekik eddig (háromból három vereség).
Reggiana - Brescia 68-80
A második negyed rövidzárlata (9-22) okozta BCL ellenfelünk vereségét, de még így is pozitív a mérlegük az olasz bajnokságban és jelenleg a nyolcadik, még playoff pozíciót érő helyen állnak. Holnap a Slask vendégeként lépnek pályára a BCL-ben és én azért nem bánnám, ha lengyel siker születne, bár nyilván az olasz csapat az esélyesebb.
Rytas - Siauliai 118-109
Látva az eredményt lehet, hogy a vilniusi csapat már ránk készült és egy laza dobópárbajra tették le a voksukat a keményebb védekezés helyett. Mindenesetre jó formában van a Rytas, a litván bajnokságot vezetik (5-1) , viszont hazai pályán már ők sem veretlenek.
Egy normális beszélgetéshez hogyan passzol ez a cinikus megjegyzés? Olyan mintha antipátiát sugallnál felém, de gondolom ezt kizárhatom. Ha mégis, akkor érdemes akkor "használnod", amikor okot adok rá, nem csak úgy bármikor. A korrektség legalábbis ezt kívánná.
De nem azért lesz a Honvéd-Ose, mert a tévé önszántából változtatta meg az eredeti verziót. A Falco szerintem örülhetne a minél több tévés meccsnek, ha már a BCL úgysem nézhető egyik adón sem. Nem hinném, hogy három óra differencián múlna bármi is az erőnlétet illetően.