Keresés

Részletes keresés

Mantis Screamer Creative Commons License 2016.08.19 0 0 199

Etiópiából vált Eritrea. Ennyi.

Előzmény: Grossbau (195)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.08.19 0 1 198

"Ja, és azt is hiányoltad, hogy az állam / önkorrmányzat/ stb. miért nem javítja meg a te házadat.

Ilyen előzmények után mégis mire vársz...???"

Pont erre vár....

Előzmény: bidámbidám (197)
bidámbidám Creative Commons License 2016.08.19 0 2 197

kommunista érzelműnek ne legyen nagy háza és kertje, vagy hasonló.

Már megbocsáss, de másik topikon te azt proponáltad, hogy tiltsák be az öröklést, ergo hogy nemkommunista érzelműtől vegyék el a szorgos élet alatt összegyűjtött vagyonát.

Magyarul: dögöljön meg a szomszéd tehene is.

Nehogy már az előrelátó ember gyereke jobb kezdéssel indulhasson, mint azé, aki a fizetés másnapján a kocsmában veri el a pénzét (segélyét).

Ja, és azt is hiányoltad, hogy az állam / önkorrmányzat/ stb. miért nem javítja meg a te házadat.

Ilyen előzmények után mégis mire vársz...???

Előzmény: püfffneki (176)
joevagyok68 Creative Commons License 2016.08.19 -1 1 196

na ez az !

Ez segítőkész, sima "hétköznapi"  építő/építkező/építtető percek alatt bedobta a winwatt-ba és mondott eredményt !

"Bedobtam neked winwattba a két verziót. 10*10m-es ház 4db 5*5-ös szobával. 40cm-es tömör tégla külső falak, 40cm vasbeton födém és aljzatbeton, 10cm porotherm tégla válaszfalak. Nincsenek ajtók és ablakok a házon, a szobák között. Talaj hőmérséklet 10cfok, filtráció kikapcsolva.

Az 1. ház össz. hővesztesége 8,32kW

A 2. verzióban 4,85kW"

(1, Kint -10 fok van, négy szobát fűtök 20 fokra

2, kint -10 fok van, 1 szobat fűtök 20 fokra, a többi 3 meg a fűtött szobától legyen mondjuk 5 fokos.")

Te meg 7diplomával órákat számolgatnál ?!

Mondjuk - mint olvasom- ha rossz "tételeket"/"törvényeket" használsz számításnál, akkor lehet, hogy tényleg órákba telik !

Előzmény: hétdiplomás hétnyelvű (189)
Grossbau Creative Commons License 2016.08.19 0 0 195

És mi a különbség az entrópia és az entalpia között      ?   Ez volt nekem az,  amikor feladtam.

Előzmény: Beer Monster (193)
Grossbau Creative Commons License 2016.08.19 0 0 194

Nos akkor egy másik energetikai problémát vetnék fel.

Az egyik ismerős állította, hogy nem érdemes  levenni a fűtést, ha elmegy az ember   8 - 10 órára,  vagy többre is  pl. 24 órára, mert a visszafűtés  több energiát igényel mint a hőmérséklet tartása.  Tehát abszolút felesleges, sőt  anyagilag káros levenni a fűtést.

A másik vélemény meg az, hogy bizony hasznos levenni a fűtés, mert  így kevesebb energiát fogyasztunk.

Kinek van igaza ?

Beer Monster Creative Commons License 2016.08.19 -1 0 193

A Boyle-Mariotte törvény a gázok sűrítésének törvényszerűségét írja le, gépészetben nagynyomású palackok méretezésében használatos. Az épületfizikához ellenben nem kapcsolódik.

A termodinamika 3. főtétele az abszolút nulla hőmérsékletű állapot valószínűségi előfordulásáról szól, nincsen az épületfizikához köze.

Remélhetőleg így pontosodik a kép.

Beer Monster Creative Commons License 2016.08.19 -1 1 192

Szervusz,

Ez lehet, hogy bejön a társalgóban, de ne lepődj meg, ha az építész topicon hülyének néznek érte majd.

Előzmény: hétdiplomás hétnyelvű (189)
hétdiplomás hétnyelvű Creative Commons License 2016.08.19 -1 1 191
Boyle-Mariotte törvény, termodinamika 1-2-3 főtétele. Google a barátod lesz.
püfffneki Creative Commons License 2016.08.19 -1 0 190

Nyilván nem.

Kicsik voltak a gyerekek és neki több járt úgy gondolom.

Előzmény: arnyekxxx (187)
hétdiplomás hétnyelvű Creative Commons License 2016.08.19 -2 1 189
Majd pont annak fogok itt számításokat tologatni (órákat számolni) akinek a legalapvetőbb fizikáról (hatodikban tanítják) sincs halvány fingja se?

Majd ha kifizeted.
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.08.19 0 1 188

legyél püffneki barátja legelőször ha ilyen ezermester vagy, segíts rajta ha mi ehhez kevesek voltunk

Előzmény: joevagyok68 (185)
arnyekxxx Creative Commons License 2016.08.19 0 1 187

akkor 3 ezer köbméter gáz fogyott az alsó szint 2 szobakonyhájához.

Ma a részleges fűtéssel ( bár közben megépült a tetőtér) 1500 alatt vagyunk.

A szobábban ahol lakom 20 fok van

30 éve is 20 fokra fütöttétek az egész házat?

Talán amikor süt a nap befelé hozza a meleget.

jaja hozza az a meleg - nyáron. Télen meg viszi ki a benti 10fokot a kinti 0-ba.

Előzmény: püfffneki (173)
püfffneki Creative Commons License 2016.08.19 -1 0 186

Ez maszatolás.

Konkrétan ha találnál ideírnád.

Méghogy falun garzon....

Előzmény: tárkonyos cipó (184)
joevagyok68 Creative Commons License 2016.08.19 -1 1 185

"Utóbbit ajánlom neked is."

Ha most elsorolom neked, hogy az elmúlt 12 évben miket is csináltam a "házkörül", akkor leszel a baátom....vagy ne legyek telhetetlen.....az "ismerősöm" ?

Szóval betonoztam alapot garázsnak, építettem rá könnyűszerkezetes garázst, csináltam terasz tetőt, pincelejáró fölé tetőt,gyerekeknek mászóvárat, tetőteret visszabontottam újra hőszigeteltem, kartonoztam, festettem, vellanyt szereltem, fűrdőt kifordítottam szájrú, kartonoztam, csempéztem vizet szereltem, vegyeskazános, majd faelgázos fűtést-puffer szereltem...

jaaa kéményt is béleltem

Meg napkollektort is raktam fel

Nem rinyálva !

Leszel a  baátom "ismerősöm" ?

Sajnos facebook profilom nincs, hogy bejelölhesselek..

Előzmény: Mantis Screamer (171)
tárkonyos cipó Creative Commons License 2016.08.19 0 0 184

Te szerencsétlen.

Csak beütöd, hogy "eladó lakás", a város nevét, és keresel.

Pölö:

http://www.jofogas.hu/magyarorszag/lakas?max_price=10000000&st=s#xtor=SEC-3391-GOO-%5B24815975647%5D-%5Bna%5D-S-%5B+moh%C3%A1csi%20+elad%C3%B3%20+lak%C3%A1sok%5D

De asszem, a fiamnak van igaza, ő mondogatta egyetemista korában: aki hülye, haljon meg.

A küszöbön is lehet, elszáradva. Vagy a leszakadt terasz alatt, laposan.

Előzmény: püfffneki (181)
tárkonyos cipó Creative Commons License 2016.08.19 0 0 183

Nem kiskorú. X... :)

Előzmény: Mantis Screamer (174)
tárkonyos cipó Creative Commons License 2016.08.19 0 0 182

A "különben belerokkan" azért püffneki esetében erőst oximoron... :)

Előzmény: hétdiplomás hétnyelvű (134)
püfffneki Creative Commons License 2016.08.19 -1 0 181

El vagy te szállva a telekáraktól.

Mennyi lehet 4 milla?

Abból nem jön ki a városban egy garzon, faluban meg soha egyetlenegyről sem tudok, de cáfoljál .

Előzmény: tárkonyos cipó (179)
joevagyok68 Creative Commons License 2016.08.19 -1 1 180

"remélem kiskorú vagy, az némi mentség lenne"

jaaaa...kiskorú

Meg bölcsész is..

Mentséget meg a hétdiplomás hétnyelvű "ismerős"baátod keressen, hogy miért nem igazolta még mindíg számításokkal, hogy miért kerül többe egy ház egy szobájának fűtése, mint ha ugyan azon ház összes szobáját fűtené !

Mert ugye ott ÉS azzal kezdődött a bazmegelés !

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=140671719&t=9233144

No várom az eredményeket , addig megyek vissza a bölcsészképző óvoda középső csoportjába..

Vagy mondjuk ha leül gondolkodni és rájön számolás nélkül hétdiplomás baátotok, hogy még sincs igaza, elég annyi, hogy "nincs igazam"..

Előzmény: Mantis Screamer (174)
tárkonyos cipó Creative Commons License 2016.08.19 0 0 179

Biztos hogy te mérnök vagy?

Ez olyan dedós szövegnek tűnik.

Belegondolva egy albérlet árába nem sok év kellene , hogy egy telek árát elfizetgessük.

Amúgy pedig ha a lebontás az opció, akkor akár ki is várhatjuk, míg tényleg leszakad az erkély

A mérnök nem a zilyen sumani-félék ostobaságait kell megolgya ingyé, varázslássaa.

A telekárért meg kapni egy garzont, még Bivalybasznádon is.

Ha pedig leszakad, oldd meg, hogy ott legyél - minden megoldódik egy csapásra, meglátod! :)

Édesistenem...

És ennek diplomásak a gyerekei... Nahiszen...

Előzmény: püfffneki (69)
püfffneki Creative Commons License 2016.08.19 -1 0 178

Igazából az erkély sem a hőveszteség miatt zavar, hanem azért mert úgy érzem mintha megmozdult volna lefele.

Tegyük fel a legrosszabbat és igazam van. Akkor bárki mérnöki, statikusi ismeretei szerint, mi lehet a megoldás?

Alá kéne támasztani?

Mantis Screamer Creative Commons License 2016.08.19 0 2 177

"kommunista érzelműnek ne legyen nagy háza és kertje, vagy hasonló."

ha a csodára vár hogy rendben is legyen akkor tényleg ne

"Mert végülis az az igazi szívfájdalom, hogy itt a hatalmas ház a nagy kert a belefeccölt rengeteg munkával kihasználatlanul."

meg kell mozdulnod a DNS-d ellenére, vagy így hagyod és keseregsz, vagy elköltözöl, vagy nem tudom mit akarsz kihasználni, hogyan, vagy te tudod mit akarsz ?

"De lehet szerencsés kimenetele is jó ötlet, vagy konkrét segítség."

Kaptál, de amúgy ha egy rohadt fényképet nem tudsz csinálni akkor mégis mit vársz ? Igazából nem vársz te semmit.

Előzmény: püfffneki (176)
püfffneki Creative Commons License 2016.08.19 -1 2 176

Igen ma már tényleg az aktuálpolitikában nyitnám, pl azzal a címmel, hogy kommunista érzelműnek ne legyen nagy háza és kertje, vagy hasonló.

Mert végülis az az igazi szívfájdalom, hogy itt a hatalmas ház a nagy kert a belefeccölt rengeteg munkával kihasználatlanul.

Sokan el vannak ezzel, nem bántja a lelküket. Emléxem 1 nő mutogatta 20 szobás palotáját, és megjegyezte hogy ebben szobában nem is volt még. És nem zavarja.

De engem minden kihasználatlan zavar, főképp, ha az enyém.

Igazából blogszerűnek szánom.

Más topikok is vannak amik csak egyetlen beíróról szólnak.

De lehet szerencsés kimenetele is jó ötlet, vagy konkrét segítség.

Mantis Screamer Creative Commons License 2016.08.19 0 1 175

a tetőtér beépítése biztos hogy sokat számít

Előzmény: püfffneki (173)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.08.19 0 1 174

"Ez tegnap fel se tűnt...

Csak most, ahogy az "ismerős", mantis haverod megint "bölcsészezget"... (miközben józan paraszti ésszel nem tud gondolkodni, viszont jól megmagyarázta , hogy miért...)"

remélem kiskorú vagy, az némi mentség lenne

Előzmény: joevagyok68 (166)
püfffneki Creative Commons License 2016.08.19 -1 1 173

Mikor 30 éve lett gáz a nagyházban (eleinte nem volt csak a vegyes kazán) akkor 3 ezer köbméter gáz fogyott az alsó szint 2 szobakonyhájához.

Ma a részleges fűtéssel ( bár közben megépült a tetőtér) 1500 alatt vagyunk.

A szobábban ahol lakom 20 fok van , a többiben 10 körül.

Talán azért mert az erkély mint hőhíd fordítva is üzemel.

Talán amikor süt a nap befelé hozza a meleget. De ez csak tipp.

Mantis Screamer Creative Commons License 2016.08.19 0 1 172

Egyébként mondtak már olyat is, hogy a nyílászárók túl jók lettek, a pára (tudod ami  a levegőben van) ezért is találja meg a fal gyenge részeit.

Előzmény: Mantis Screamer (171)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.08.19 0 3 171

Egyelőre te mondtál hülyeségeket nagy magabiztossággal azt meg nem tudod, nálam mi miért van úgy de a topik témájánál maradva én nem vártam a csodát. És nem tudod már mit tettem a problémáim ellen túl azon, hogy mindenkinek elpanaszolom aztán ignorálom az összes ötletet hogy rossz a DNS-m a munkához. Én sok tanácsot nem fogadtam meg, más tanácsokat igen és úgy csináltam, és volt amit egyszerűen rábíztam a szakemberre mert  úgy láttam, nekem nem menne. Tökéletes nem lett most se, nem is lesz, sőt egy ház sose lesz teljesen munkamentes, valami mindig van. Ezt még te is tudhatnád. A topikgazda ha ezt nem bírja tényleg menjen lakásba, nem szégyen ez, sokan  belátták már hogy nem nekik való egy ház rendbetétele vagy szinten tartása és ettől még lehetnek kiváló szívsebészek amúgy.

Szóval ez a tükörbe nézési mániád elég mulatságos, az előzőt is megválaszoltam, persze kikerülted, elég óvodás szint amit nyújtasz.

És én nem írtam hogy mi kerül többe vagy kevesebbe, csak udvarias módon felhívtam én is a figyelmed, hogy a levegőnek van páratartalma és ahol van vagy hőmérsékletkülönbség vagy hőhidak ott lecsapódik. A falon ugyanúgy mint az ablaküvegen (olyat biztos láttál már) és a falon penészt generál.

Ha érdekel az én esetem, egy helyen például a túloldalon pincelejáró van az udvarból a ház alá, oda nem egysezrű hungarocelt tenni, ráadásul ez a sarok van legmesszebb a cserépkályhától.  A pincelejárót nem bontom meg ez miatt, de helyi villanyfűtéssel fűtöm és ha nem vagyok otthon akkor odaállítva működik a páraelszívő. Ennek ellenére például a szekrény mellett akkor is beindul penész, még néhány más helyen ahol a külső szigetelést nem lehetett megoldani csak ha a házhoz toldott szerkezetekben nagyobb kárt teszek mint amennyit okoz a probléma. De két év és és persze némi befektetés után én a városban nevelkedett fogalmatlan kétbalkezes mivoltom ellenére 90 százalékban megoldottam a problémát, egy berúgótanyából összehoztam egy fillérekből fenntartható 57 m2-es házat. Jelentős szakmai segítséggel, nem rinyálva és a nagypofát leállítva.

Utóbbit ajánlom neked is.

Előzmény: joevagyok68 (167)
arnyekxxx Creative Commons License 2016.08.19 0 0 170

[törölve]

mindegy

Előzmény: joevagyok68 (169)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!