Én kb. öt éve ugyanazokat a csekkeket használom, azokon két számlaszám van. A számlatulajdonos számlaszáma, neve rovatban a 16720013-00010009 gyűjtőszámla száma van. Felette, a Megbízóazonosító (Befizetőazonosító) rovatban az én saját számlaszámom.
Csekken Cetelmnél nincs önálló számlaszám. A csekk gyűjtőszámlára megy, ez 1000 %, és a befizetőazonosító a kulcsinformáció, hogy megfelelő helyre kerüljön végül az összeg. A sima banki utalás esetén valóban van egyedi számlaszám Cetelmnél / ex-Oneynál, de a csekkre nem ez kerül.
A feltett kérdésre a levél gondolom nem ad választ. A Cetelem esetén központi gyűjtőszámlára megy a befizetés (tehát mindenkié 1 helyre), és onnan irányítják át a saját számládra a befizetőazonosító alapján. Szerintem ezt egyik napról a másikra nem szántják be, plusz ha mégis, akkor ehhez több minden kellhet pl. ÁSZF módosítás stb. Én is szoktam csekken fizetni, ez is van beállítva, de még nem jött ilyen levél, mondjuk ma még Póóóóóóósta sem.
jött levél a Cetelemtől (HK), hogy júniustól áttesznek utalásos törlesztési módba csekk helyett. vajon mi történik, ha mégis csekken fizetek? illetve mi van a május végén fizetett csekkekkel, amiknek a könyvelése esetleg átcsúszik júniusra...?
E hónapban jár le az auchanos hitelkártyám, a cetelem netbankban már megjelent a gomb, h tudnám aktiválni az újat, de kaptam egy e-mailt, h technikai ok miatt csak május végén fogják postázni az új kártyám, ha addig lejár a régi, akkor nem tudom használni a szolgáltatásokat, de ha van tartozás, akkor azt törlesszem…
Más is járt így v egyedi probléma?
Gondolom semmit se tudok kezdeni velük, h előbb elkészüljenek...
Éppen tegnapelőtt néztem, hogy vagy 5 Ft-tal többért adta az €-t, mint az mnb hivatalos árfolyama. De deviza, valuta, hülye vagyok hozzá, biztos jó az.
Ezek szerint éppen most változtattak, és jobb a Revolut váltás?
Egyrészt 100.000€-ig van OBA garancia. Másrészt a francia BNP Paribas bankmulti leányvállalata, elég kicsi rá az esély, hogy fizetésképtelenné válna. Harmadrészt emlékeim szerint 1990 óta Magyarországon nemzetközi/külföldi bank nem lett fizetésképtelen.
Mennyire megbízható ez a bank? Lekötés nélkül szeretnék pénzt elhelyezni valahol értelmes kamatra, ezt illetve a gránit bankot találtam, ahol viszonylag jó kamatot adnak. Viszont olvastam, hogy tavaly több milliárdos veszteséggel zártak, ez nem túl biztató. Sajnos már voltam csődbe ment pénzintézetnél, ezért kicsit tartok tőle.