Keresés

Részletes keresés

MrJones512 Creative Commons License 2024.12.29 0 0 36400
Előzmény: Handi567 (36399)
Handi567 Creative Commons License 2024.12.29 0 0 36399

Vezetékesbe esetleg tudnátok ajánlani valami jóféle ütve csavarozót? Csak akkusokba találtam.

refse2 Creative Commons License 2024.12.29 0 1 36398

Ezért kell "buta" utángyártott akkut venni.

Előzmény: MrJones512 (36397)
MrJones512 Creative Commons License 2024.12.29 0 0 36397

"ha összegyűlik pár darab akkor szétszedem és kicserélem a rossz cellákat, van hogy 3 aksiból csinálok 2 jót."

Hát... nem tudom, hogy a komolyabb kisgépgyártók bevezették-e már, de laptopoknál nem elég a cellacsere, az akkuban lévő elektronikát is "ki kell ütni", mert számlálja a töltési ciklusokat. Aztán ha elérte az előre beállított ciklusszámot, akkor nem hajlandó tovább tölteni, merthogy szerinte vegyél te új akkut.

Előzmény: refse2 (36396)
refse2 Creative Commons License 2024.12.29 0 0 36396

Utángyártott akku az amin nincs makita felirat.

Az első makita gépemhez ilyet vettem, mert olcsóbb volt mint az eredeti.

Vettem már használt gépet eredeti aksikkal meg töltővel, de az aksit eladtam a töltővel együtt.

Egyébként eredeti aksit eredeti töltővel, utángyártott aksit utángyártott töltővel kell tölteni !

Nekem ez a tapasztalatom, ezért ment az eredeti.

Az aksik egyébként szétszedhető, javíthatók.

Van belőle vagy 10 darab+ 2 db rossz is, ha összegyűlik pár darab akkor szétszedem és kicserélem a rossz cellákat, van hogy 3 aksiból csinálok 2 jót.

Makita 18 voltos gépeimből van vagy 20 különböző, így erre az akkucsaládra rendezkedtem be, és nem bántam meg.

Előzmény: traktoros82 (36393)
refse2 Creative Commons License 2024.12.29 0 1 36395

A drillpro (dnipro, violeworks, stb) makita koppintások.

Nem jobbak a makitánál csak olcsóbban elérhetők.

Három sarokcsiszolóm van ebből, az elsőt aliexpressen vagy ebay-en vettem, akkor még teljesen noname változatban.

Mivel gyakran vágok vele cserepet, betont, erre sajnálom a makitát.

A sok portól az egyiknek a csapágya tönkre is ment.

Kidobhattam volna mert az árát behozta, mégis szétszedtem hogy lássam belülről is.

A forgórész markolat felöli végén lévő kis csapágy adta meg magát.

A javításhoz csak 4 csavart kellett kicsavarni, kicserélni a kb. 300ft-os csapágyat, és újra mehetett tovább a gép.

Volt otthon megfelelő méretű csapágy, így kb fél óra alatt megvoltam vele.

Nekem ez sokat számít! Nemkell szervízbe vinni, várni, vizetni (a lenyúlást is).

A gépről pár negatívum:

A hangja elég nyers, kicsit sikítós, kis helységben zavaró (én megszoktam)

A fordulatszámot lehet állítani de nem tudod hogy pontosan mennyi a fordulatszám egyes állásoknál.

A fordulatszámot nem folyamatos lépésekben állítja fölfelé, hanem egy magas után egy alacsony, utána megint magas.

A kijelző ledek az aku töltöttségét nem jelzik pontosan, olyan mintha nem is lenne. (nekem az akukon van töltöttségjelző így engem ez nem zavar)

A beállított fordulatszámot a három gépből csak az egyik jegyzi meg, a többi a kikapcsolás után a legmagasabb fordulaton indul újra.

A pozitív dolgok:

Makita akkuval működik, olcsó, az alkatrészek talán csereszabatosak az eredetivel,(ezt még nem teszteltem) 

Ergonomikus a fogása (makita koppintás), nincs rajta makita felirat (tolvajok kerülik).

Mnagy Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36394
traktoros82 Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36393

Ha leirnád a véleményed, tapasztalataid és hogy milyen gépeket használsz azt megköszönném. Erről a márkáról se hallottam még soha. Dnipro-ról már igen, de ez még teljesen új.

Makita akkukkal működik? Utángyárott akku alatt mit értesz? 

Ha visszaraktad a dobozába a makitákat és ezeket használod akkor ezek ugyanolyan ha nem jobb gépek ezek szerint......

Előzmény: refse2 (36392)
refse2 Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36392

Nekem Makita 18v-os gépcsaládom van.

Van sarokcsiszolóm ami még szénkefés.

Vettem mellé Drillpro-t ami makita aksival működik.

Azóta az eredeti makitát visszatettem a dobozába és csak ezt használom.

Bl motoros, fordulatszabályzós, és az eredeti makita árának kb. harmada.

Én csak utángyártott aksikat használok.

Amin nem spórolok az a vágó-csiszoló korongok, azok mind 3M cubitronok.

Ha komolyan érdekel a drillpro, leírom a tapasztalatom vele.

Előzmény: traktoros82 (36391)
traktoros82 Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36391

Igen, a Milwaukee, Makita pl pont megfelelő lenne. A flex gépeket még nem néztem át, de elsőre úgy tűnik nekem az már túlzás lenne. Aztán ki tudja, ha tényleg váltok és beindul a dolog lehet pár év múlva nem lesz gond akár a teljes csere flexre feinre vagy akármire......

Előzmény: Paco155 (36383)
traktoros82 Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36390

Lassan azért nagyjából kezd szűkülni a kör bár végleges döntés még nincs. :D

Hosszú távra szeretnék gépeket, gépcsaládot választani azért is rágódom rajta ennyit. Elkapkodni nem fogom. 

Előzmény: Paco155 (36382)
traktoros82 Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36389

Na igen, csak kérdés árban mennyi pl a különbség köztük. :D

Igen, ha sikerül majd a gépcsaládot kiválasztani akkor jön majd a kérdés, hogy de mit érdemes venni hozzá?! :D

Ez is 1 érdekes kérdés amúgy mert az elmúlt 10 évben akárhol is vettem pl flex korongot és rákérdeztem hogy melyiket ajánlaná ahány hely/ember annyi féle változat volt. 

Előzmény: idejétmúlt (36380)
idejétmúlt Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36388
idejétmúlt Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36387

Azt se tudjuk milyen gépeket szeretne.

Csak a flexröl volt szó és mért a flex mint márka.

Amúgy igencsak drága :D azt leteszed vót nincs :D

Hát igencsak rég 17 éve kb dobbantották meg az új hitachi furot. Meg errefelé nagyon szeretik nyitogatni a szerszámos teherautókat azt pillanatok alatt ott a milliós kár.

Meg én a ac/dc awigépért is vonakodva adtam ki a 130 e ft tot kb.. nemhogy egy flex flexé :D

Előzmény: MrJones512 (36386)
MrJones512 Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36386

"Lapról beszéltem nem korongról és kifejezetten az orrfűrészről."

Akkor bocs... így jár az, aki nem olvas vissza eléggé! :)

Előzmény: idejétmúlt (36385)
idejétmúlt Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36385

Lapról beszéltem nem korongról és kifejezetten az orrfűrészről.

Mint a videóban látható tipikus felhasználás a nyomom neki mint a bolond...

De persze igazad van.

Én ezért utálom a kézi gyorsdarabolókat mert ott láttam többször is szétszállni a korongot.

Volt okos alvállalkozó hogy majd vágja a vasat azt a lába bánta..

Előzmény: MrJones512 (36384)
MrJones512 Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36384

"Ha az acélt lassabban vágod vele sokkal tovább kitart a lap."

Apró közbevetés.

Minden forgácsoló szerszámnak megvan az a paraméter-kombinációja (vágósebesség, fogásmélység, stbstb...), amelyen a leghatékonyabban dolgozik. Minél nagyobb az eltérés ettől a kombinációtól, annál kisebb lesz az "éltartam". Azaz annál kevesebb lesz a vele végezhető munka.
Ez köszörülésnél (a flex is ilyen, ugye) például oda vezethet, hogy ha túl gyorsan akarsz vágni, akkor széttörik a korong - ha viszont túl lassan, akkor a csiszolószemcsék csúcsai a súrlódástól elégnek, a korong eltömődik és "beég".

Nna, az utóbbi esetben a korong tényleg nem nagyon fogy tovább, de vágni sem fogsz vele!

Ez flexelésnél a gyakorlatban úgy jelentkezik, hogy egyszer csak kezdi érezni az ember, hogy hiába nyomja a gépet, a korong mégsem harap.
Ilyenkor köszörű esetében jön a felszabályozás művelete. Flexnél pedig vagy korongcsere szükséges, vagy a nyomóerő átmeneti jelentős emelése, amitől az elégett szemcsék kifordulnak a helyükről. (Utóbbi művelet balesetveszélyes!)

Paco155 Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36383

"A parksideot elengedném, de azért 1-1 gépbe nem szeretnék több 100 ezer ft-ot invesztálni. "

A munkavállalás miatti napi használatra a Milwaukee mondjuk pont jó gondolat. Viszont a fenti mondatoddal ütközik, mert  drágább mint a Metabo vagy Makita.....    Persze olcsóbb mint a Flex, Fein vagy Festool, és szélesebb gépkínálata is van. :P 

Előzmény: traktoros82 (36379)
Paco155 Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36382

"Neked mik a tapasztalataid a milwaukee gépekkel? Hibás gép, hibás akku, hamar letérdelő gép, szervízháttér stb....? Mekkora a különbség az M12 és az M18 között? "

Alapvetően hobbira használom, az első géphez 10 éve vett akku is tökéletesen működik meg a gépek is.  Éppen ezért szervízzel nincs semmi tapasztalatom, mert nem volt soha szükségem rá.

Amikor éppen mennek akkor nem kímélem őket mert pont ezért választottam ezt mert akár ipari használatra is megfelelő. Na meg mert tetszett a piros színe. :P 

Az M12 és az M18 között a legnagyobb különbség az akku feszültsége ( 12 illetve 18 Volt)  és ezáltal a teljesítménye. Mostanában már nagyjóból mindkettőnek teljes palettája van, de az M18 gépek nagyobbak, robosztusabbak és nagyobb teljesítményigényű dolgokra is van gép.   Az M12 meg a használat másik vége. Kompakt és bárhová befér. Én autószerelő műhelyben használom, nekem elég a kicsi is meg aztán M12-ben is van olyan ütvecsavarozó ami 500Nm feletti értéket tud, az azért sok mindent megold. Persze a láctalpas markolóhoz nem elég ahhoz az egyik M18-a 1000 felettije kell, De van 200 körüli is. :P. Nekem van M12-ből fúrócsavarozó, ütvecsavarozók, körfűrész, vékony szalagcsiszoló, polírozó-csiszoló, egyenesvágó, racsnis kulcs, és idén januárban kerül piacra egy új termék az akkus excentercsiszoló "palm sander" kivitelben azt megintcsak tervezem beszerezni. 

Ahogy a többi márkához tanácsoltam, itt is át kell nézni a termékkínálatot mert van vagy 150-200 féle szerszám  M12 ből és vagy másfélszerannyi M18-ból. https://www.milwaukeetool.eu/     Csak akkor állj rá, ha minden megvan ami neked kell. Egyéb esetben keress mást. 

Előzmény: traktoros82 (36377)
Paco155 Creative Commons License 2024.12.28 0 0 36381

"https://www.einhellshop.hu/einhell-sarokcsiszolok-357?page=2#content

Ez a parkside gyártója is."

Ez így ebben a formában nem igaz.  Van ugyan olyan Parkside gép amit az ERinhelltől matricáztak át,  de a kézi gépek főleg Kompernass gyártmányok, más gépek meg ahonnan éppen megvették.  

idejétmúlt Creative Commons License 2024.12.27 0 0 36380

Hát a flex a flex!

https://www.youtube.com/watch?v=f54bwctyW5o

6 percnél nézd a folyadékot.

Nekem azon akadt meg a szemem hogy ne rázza szét a kezem anno.

Jó gépek.

Viszont kurva sok minden függ a fűrészlaptól, vágó vagy csiszolótárcsától is. Lehet jó géped,ha ezek szarok.

Ha az acélt lassabban vágod vele sokkal tovább kitart a lap.

12 db akkum van min lusta vagyok megszámolni. Ferrex, parkside..

Mivel nem dolgozom velük csak hobbira vannak nem is fogok drága gépet venni de oda is min 4 darab kellene.

A hajógyárba vettem pár saját szerszámot mert a kezemet szét rázta az ottani szar gépek, ha maradtam volna vettem volna, de az egészség meg a nyugalom fontosabb volt :D

https://www.einhellshop.hu/einhell-sarokcsiszolok-357?page=2#content

Ez a parkside gyártója is.

Előzmény: traktoros82 (36375)
traktoros82 Creative Commons License 2024.12.27 0 0 36379

Konkrétan semmihez. Parkside. :)

De ha lehet szintet lépnék. Egyelőre barkács kategória viszont majd jó eséllyel munkaváltás miatt napi használat, de legalábbis a barkácsnál lényegesen sűrűbb. A parksideot elengedném, de azért 1-1 gépbe nem szeretnék több 100 ezer ft-ot invesztálni. 

Előzmény: Paco155 (36374)
traktoros82 Creative Commons License 2024.12.27 0 0 36378

Így van, pontosan. 1 márka gépeibe ruháznék be apránként csak azt nem tudom melyik legyen a befutó.....

Előzmény: Handi567 (36373)
traktoros82 Creative Commons License 2024.12.27 0 0 36377

Ez így van. Ezzel én is tisztában vagyok. Ezért is kérdezek és próbálok minél több infot begyűjteni mielőtt bármit is vennék. A géptestek sem olcsók, de aztán hozzá az akkuk és a töltő....főleg ha nem 1 család tagjai.....

Hosszabb távra szeretnék beruházni és lehetőleg 1 család gépeire. 

Neked mik a tapasztalataid a milwaukee gépekkel? Hibás gép, hibás akku, hamar letérdelő gép, szervízháttér stb....? Mekkora a különbség az M12 és az M18 között? 

Előzmény: Paco155 (36372)
traktoros82 Creative Commons License 2024.12.27 0 0 36376

Régen volt nekem is 1-2 makita gépem. Azok nagyon jók voltak. A maiak ishozzák vajon azt a szintet? Neked mikoriak a gépek? 

Előzmény: MrJones512 (36371)
traktoros82 Creative Commons License 2024.12.27 0 0 36375

Ejha, van áruk. Ezt a márkát nem ismerem. Ez ennyivel jobb mindnél? :)

Előzmény: idejétmúlt (36370)
Paco155 Creative Commons License 2024.12.26 0 0 36374

És mi tudjuk, hogy neki mihez van már akkuja?  Nem. Nalátod. 

Előzmény: Handi567 (36373)
Handi567 Creative Commons License 2024.12.26 0 0 36373

Azt tudja, hogy egyfajta rendszerbe érdemes gépet venni. Csak hogy melyik márkára ruházzon be, azt nem tudja. 

Előzmény: Paco155 (36372)
Paco155 Creative Commons License 2024.12.26 0 0 36372

Ha már pontokat szeretnél. 

Mindegy mit veszel de azt vedd amelyikhez van már akkud illetve ha egységesíteni akarsz akkor nézd meg melyik gyártónak van meg az összes szerszáma (ugyanazzal az akkuval) amit használni akarsz a jövőben. Nincs annál drágább dolog amikor minden géphez saját -különböző- akku van ugyanannyi töltővel. Maga a gép ára általában csak fele vagy még kevesebb az akkukénak ha normálisan akarod használni. Egy ilyen sarokcsiszoló egy óra használat alatt megeszik 3 db 5 Ah-s akkut akármelyik cégről van szó. Amíg az egyiket használod a másik kettő töltődik.  

Ha van 10 különféle géped amelyek ugyanazt használják akkor "elég" neked a 3 akku.  Ha 10 különféle géped van akkor 30-ra van szükséged. És nem mindegy hogy ha a 10 gép mondjuk félmillió forint akkor azokra 100 ezer forintnyi akkut veszel vagy egymilliót költesz.  Akármelyiket választod ne erre az egy gépre szavazz hanem a rendszerre. 

Én amúgy Milwaukee-t használok, de én az M12  akkusorozatra tettem le tizenéve a voksom, nem az M18-ra.  Te az M18-al jobban jársz ha folyamatos munkavégzésben gondolkodsz.   Csak viszonyításul az arányok. Az alapgép amit linkeltél 56 ezer forint akku és töltő nélkül.   Egy M18B5 akku  harmincezer  egy M18B8 pedig másik 56 ezer huf.  Egy darab töltőre is szükséged lesz ami 20 ezer.    Tehát a vásárlásnál a gép került legkevesebbe és még egyszer ugyanannyiba hogy működjön ( és még egyszer ugynannyiba hogy folyamatosan működjön).  Ez mindegyik gyártóra igaz. 

Tehát még egyszer, nem a gép számít hanem az akku, és az egységesítés. Azzal jársz legjobban.  

Előzmény: traktoros82 (36369)
MrJones512 Creative Commons License 2024.12.26 0 0 36371

Az csak kétkezesben van, 220-as. Egyébként kiváló. Úgy hét-nyolc év alatt egyet sikerült félig elnyűni (egy csapágycsere segített volna rajta, de inkább eladtuk és vettünk egy másik ugyanolyat).

Ami vasat és betont az szétvágott, vagy elcsiszolt... Hobbira: örök élet+1 nap.

Előzmény: traktoros82 (36369)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!