Menő csávó érkezik a faluba. Mindenki tudja hogy már itt van, mindenki tudja hogy előbb utóbb zsebrevágja a kocsmárost, a polgármestert stb. Az a kérdés, ki hívja meg először egy sörre.
Egy-kettő. De itt most tömegével jelenhetnek meg a cégek, legalábbis én ezt vettem ki.
Hallgatok én híreket, de azt is mondta a viktor, hogy k-rva jól teljesítünk, meg rohadt jól állunk, és nemsoká' jönnek a nagy nyugati cégek, sorra építeni a gyáraikat a magyar melósoknak... na mármost ebből vagy azt felejtette ki, hogy hány évtized alatt, vagy hogy hány száz munkásnak...
Nézem itt jobbra a suzuki reklámot... vegyen új suzukit, kap 8 liter motorolajat ajándékba... netán az autóba töltik bele, vagy kannástól kapom eme nagy értékű ajándékot? És ha kannástól kapom, beleszámít-e az ingyészervízbe ha van ilyen, és odaviszem? :D üzemanyag fogyasztás 3,6-7,1 liter 100 km-en. A 3,6 gondolom a számítógépen járatott változtatra van :D
Nini, felébredt az öreg a délutáni szunyából :D gondolom már hortyog is :D
A kérdést rosszul tetted fel. Viktor ki tud-e belőle húzni valami hasznot? Vagy aki nyeri a választást. Mert haszon az bőven lenne, kérdés mit tudnak kinyerni.
És tetszik mondani a kínai munkamorált is bevezetik, ahol minden héten öngyilkosságok történnek? Vagy a gipszkarton falakat, hogy ne is lássák egymást a szalagmelósok? Mert ha ezeket a veszteségeket Kína le tudja nyelni, akkor valamin keresni kell. Gondolom ez részben a magyar bérből lesz, meg hogy ide gyártanak valami vackot. Netán minőségi terméket, de hát azt meg miért pont itt gyártanák? Egyáltalán mivel foglalkozik ez a távözlésben foglalatoskodó kínai cég?
De az elefánt fél az egértől, nem? :D legalábbis az ősi dakota népmese szerint...
Most szépen elvitatkoznak azon, hogy 103 ezer, vagy 103,5 ezer legyen a minimálbér... de ugye a sárgáknak nem szakmunkás kell, tehát jönnek a robotmelók...
Engem csak az bosszant az egészben, hogy valamire még csak meg sem emlékezünk, de holokauszt megemlékezés van 30 egy évben... aztán 48 meg 56-os megemlékezésekre azt mondják, ünnep...
Pont az lenne a lényeg, hogy ne egy dologgal legyen tele az ország, jövőre holokauszt emlékév...
Írtam mennyibe kerül az új, raklapostól, keretestől, műanyagtartályostól, csapot is kapsz talán :D
No akkor arra mondja meg kend a választ, hogy fog minket Kína kihúzni a sz@rból? Viktor szerint hülye aki válságban nem kínai beruházásokat hajt végre... lesz majd sok kici occo bolt? Mert hogy egy cég két éven belül 1500 embert vesz fel, az dícséretes az eddigi 50 milliárd / 100 emberes átlaghoz... de vajon lesz-e több is, vagy csak lehúzzák a magyar cégek a rolót?
Nem emlékszem arra, hogy olvastam volna konkrét számot a kommunizmus áldozatainak, vagy a sztálini önkény áldozatainak a számáról. Ez nem is számháború kérdése.
Legyen fél, fél millió, csak a vita kedvéért. Nem borzasztó?
56 után kevesebb, mint 400 embert végeztek ki. Hanyagoljuk el?
Haynau, a bresciai hiéna, az olasz és a magyar szabadságmozgalmak vérbefojtója még ennél is kevesebb embert végeztetett ki, tudomásom szerint. Őt talán már szeretni kéne?
A nünbergi per egyértelmű volt. Benne volt a vádpontokban, senki nem cáfolta. A résztvevők az óta sem.
Tény, hogy megtörtént, nem érdemes megpróbálni elkenni.
Ez az egész ügy nagyon macerás. Tény, hogy rengeteg hamis adatot tényként közöltek - emberi bőrből lámpaernyő pl. -. Tény az is, hogy nem mindenhol voltak gázkamrák. Erdőket felásni persze nem lehet, de tömegsírokat sem találtak. Csak a szemtanúkra hivatkozni meg elég kétes dolog. Nyílván ott is tényként közöltek hazugságokat - pl. a ziklon b-t gáz halmazállapotban szállították, és kék színű és szúrós szagú volt, ami nem igaz, mert szilárd anyagként ládákban szállították, és színtelen, szagtalan gázt képez, amúgy elsődlegesen fertőtlenítésre használták akkoriban -. Aztán ott vannak tovább azok az adatok, amikkel lehet számolni. Állítások szerint 20 ember fért el egyetlen m2-en, és több ezer ember egy vasúti szerelvényben... de valaki azt is felvetette, hogy lehetetlen napi több száz holttestet elégetni, sőt, a német dokumentációkban feltűnően kevés szenet rendeltek ehhez. Meg ugye maga a tény, hogyan lehet túlélni hat haláltábort? Bizonyos fényképeket egyszerűen letagadnak, de azt nem állítják, hogy azért sportoltak meg szórakoztak a táborban, mert épp propagandafilmet forgattak a németek. Nagy furcsaságok ezek. A krematóriumok sem üzemeltek folyamatosan, sőt, nagyon gyakran meghibásodtak. Volt amelyik két év alatt többszáz napig javítás alatt volt.
Mértékkel és a helyén kell kezelni minden egyes dolgot, mert amíg nincs egyértelmű bizonyíték, nem lehet kijelenteni, hogy pl. hat millió ember halt meg. Ezt a végső számot is lejjebb vitték a holokauszt szakértők.
5,6 millió embert írnak, de ezt még nemes izraeli kutatók is megkérdőjelezik. Én akárhogy nézem, a komcsi rendszerekhez képest ez ,,apróság''.
Nagy kérdés, hogy tudtak a németek mindent megsemmisíteni, ha gyorsan elpucoltak onnan? De az elejére is visszamehetnénk, ugyanis Hitler ajánlatait rendre elutasították, nem csoda, hogy begőzölt az ürge.
Lakás fűtés méretezésnél lehet az energiaszükségletre számításokat találni. Felfűtési potlék, szélpótlék, minden kutyafülét figyelembe vesznek.
Számítgatás helyett, tartanék egy próbafűtést, hogy kiszámoljam a létesítmény "fajhőjét" Tehát, hogy 1 fok melegítéshez hány KW energia kell. Ebből már megnézhető, hogy mennyi víz, tárol elég energiát.(Változatlan külső hőmérsékletnél.)
Ha hordó helyett köbös konténert akarsz használni, lehet, hogy tudok a beszerzésben segíteni. KB 8-10 000 forint egy darab, ami már egyszer volt használva.
Annyi víz és a növények? (A víz mennyiségét hogy számoltad ki?) Esetleg úgy fér el, hogy alul a a víz, fölötte a növények.
Mondok egyet. Folyamatban van a melegházam megduplázása. Már be van üvegezve teljesen. Megvettem bele egy 2x3x0,9-es fürdőmedencét. Igaz nincs fele annyi se, de előbb-utóbb meglátom, hogy mennyi hőt tud tárolni és mennyit kell pótolni. Teljes a benapozottság, D-i vekvés, üvegtető. Majd beszámolok a tapasztaltakról.
Az rendben, hogy amikor napközben kisüt a nap, akkor a hordó víz betárol valamennyi meleget, de ez sokszor nagyon rövid idő. du 3-tól reggel 9-ig (minimum) fűteni kell és ha éjjel kint -5 (-10, -15) van, akkor az a hordó víz nagyon gyorsan lehűl +5 fokra és mondjuk ha akkor indul az elektromos fűtésem, amivel bizony azt a ménkű sok vizet a nagy fajhőjével is fűtenem kell, különben lehűl a ház! Ezt viszont a méretezésénél igen csak figyelembe kell vennem. Erre gondoltam. Na, most egy 6 m2-es teleltetőbe cirka 12-15 m3 hova, mennyi vizet kell/lehet/szabad berakni, hogy a növények is elférjenek, fényt is kapjanak és az egész úgy működjön, ahogy elképzeltük.Vagy rosszul gondolom?
"Másik dolog, ha már kertészkedés, hogy a 70-es években, sőt, már az 50-es években tudták az usa-ban, hogy milyen károsak a növényvédőszerek... mégsem tettek semmit, már akkor látható volt a különböző lobbik ténykedése".
Igazán erre nem tudom a választ csak találgatok.
Talán csak kisérletezés "vietnámi háború" vagy a nagy Amerikai állom alpjai,
vegyel min 5000 cm3-es v6-os autót ami 100-on 25 liter fogyaszt és akkor
egy Amerikai áttlag családba be is nő sűlhetsz mert már vagy valaki.
Vagy amikor pl Amerikai állampolgárságot egyszerű volt kapni,hogy??
Lépj be katonának az USA-ba, apróbetűs lehetett ez "de tudd hogy te leszel az első frontvonalban".
Ugye csak megértetted azokat "kodolt" Hsz-okat mivel viccelődtél is.
Lenin és Sztálin közt volt egy nem hívatalos beszéd,Lenin hívatta Sztálint és kérdezte ,hogy bizhatom rád a vezetést?? Sztálin válasza,hát ugy hogy volt egy jó
tanárom,Lenin válasza, nem tudom hogy meg e tanultad amit tanítottam.
Biztosan, sőt, egyértelműen. Meg még ha a kínaikat is hozzávesszük, meg Kóreát, akkor főleg. Csak az oroszoknál hideg van, az hideget meg nem bírja a jeruzsálemi klímához szokott népség, így nem követelhetnek kártérítéseket...
Egyébként most olvastam valahol, hogy '45 körül a német lágerekben az oroszok alakították ki a gázkamrákat... vagy csak egy-két helyen, vagy valami ilyesmi... mi lehetett vele a céljuk...
Ha ánnó Lenin nem lép félre, és megmarad a jóval emberségesebb marxi eszméknél, szerintem még a hidegháború is orosz győzelemmel érhetett volna véget. Teljesen máshogy festenének az erőviszonyok. Tudom, nincs ha :D
Másik dolog, ha már kertészkedés, hogy a 70-es években, sőt, már az 50-es években tudták az usa-ban, hogy milyen károsak a növényvédőszerek... mégsem tettek semmit, már akkor látható volt a különböző lobbik ténykedése.
Érdekes dolog, hogy már a 70-es években is a mezőgazdaságban, mint legegyszerűbb munkában és jövedelemforrásban látták a kiutat. Azóta sem valósult meg soha sehol az olyan mértékű önellátás, ami milliárdokat spórolhatna a segélyezési rendszereknek...