Tüdőrák. Rengeteg információ van a neten a különféle táplálék-kiegészítőkről. Ide olyan sorstársak jelentkezését várom, akiknek közvetlen tapasztalataik vannak bármely táplálék-kiegészítővel kapcsolatban. Tudom, hogy van itt rengeteg onkológiai topic, de nem tudok 100 000 hozzászólást elolvasni.
Kösztönöm
De a 285-ös paragrafus is simán megáll a legtöbbjükre...
Kuruzslás 285. § (1) Aki jogosulatlanul ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet fejt ki, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. (2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a kuruzslást az orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével követik el.
(3) E § alkalmazásában orvosi gyakorlatra jogosult az, akinek hazai egyetemen szerzett vagy külföldi egyetemen szerzett és honosított (egyenértékűségi záradékkal ellátott) orvosi oklevele van, illetőleg az a külföldi állampolgár, aki népjóléti miniszter engedélye alapján oklevelének honosítása nélkül fejthet ki orvosi tevékenységet, feltéve mindegyik esetben, hogy nem áll az orvosi tevékenységtől eltiltás hatálya alatt.
Nekem már van bizonyítékom, a levél (névvel, emilcimmel és telefonszámmal), és megvan a linkem is szponzori vásárláshoz. A megtévesztő hirdetések önmagukban ugyan még nem merítik ki a csalás tényét, mert vásárlás nélkül még nincs károkozás. Ha azonban az ember vásárol is, akkor jöhet a Btk.
373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás kisebb kárt okoz, vagy
b) a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást
ba) bűnszövetségben,
bb) közveszély színhelyén,
bc) üzletszerűen,
bd) jótékony célú adománygyűjtést színlelve
követik el.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás nagyobb kárt okoz, vagy
b) a kisebb kárt okozó csalást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon követik el.
Az MLM szerintem felfogható bűnszövetségnek is. :)))
Ugye már tisztáztuk, hogy ez egy félreértés volt a részedről!! De még hányszor fogd ezt emlegetni ennek ellenére?? Akkor újra elmondom, hogy akiket ezzel próbálsz félrevezetni, megnyugodhassanak! Tehát, mivel azt mondta az orvos, hogy a hólyagdaganatok nagy része rosszindulatú szokott lenni, ezért ők azt várták, hogy a 9 daganat az lesz.... Megjött a patológiáról az eredmény és az jött, hogy mind a 9 jóindulatú.. Tehát mi ennek a terméknek tudtuk be, hogy a várakozással ellentétben jóindulatúak voltak a daganatok! Ugye többször nem kell elmagyaráznom és ugye többször nem magyarázod félre? Kezd unalmas lenni!
Nagyon helyes, nincs kivétel. A fogyasztó megtévesztése büntetést kell hogy vonjon maga után. Legyen az bármilyen vállalkozás, vagy akár MLM ügynök. Nincs enyhítő körülmény.
Ez a doktornak nem nevezhető véglény kilóra eladta a diplomáját és a nevét. Ilyen téren jó érzésű embernél a cél nem szentesítheti az eszközt.
Az alapítvány, amit annyira emlegetnek, valóban létezik, de csupán az adózás elkerülése végett hozta létre a Dr. Arnold S. Leonard aki elvileg a Rain kitalálója.
Ne csinálj magadnak ebből problémát! Ők kizárólag egyetlen dolgot vesznek figyelembe: valamilyen módon el akarják adni a terméküket a betegeknek, jelen esetben a rákosoknak. Náluk a cél szentesíti az eszközt. Még orvost is állítottak maguk mellé, dr. Ketskés Norbertet, az alternatív rákterapeutát.
Nekem pont ez a problémám az ilyenekkel, nem vesznek figyelembe egy sor befolyásoló tényezőt, és minden eredményt az ő terméküknek tudnak be. Ebben pont olyanok, mint a "gyógygombás" Varga.
Nem, csak arra próbálok rávilágítani, hogy Te a körülmények ismerete nélkül állítod erről a termékről, gyógyítja a rákot, és ezt alá is támasztod egy történettel, vizsgálati eredmények nélkül. Így jogos a kétségem a termék hatásával kapcsolatban.
Lehet, hogy ő is ennek a "löttynek" tudja be a hatást, de lehet, hogy volt ott ezernyi más dolog is. Ez az amit nem tudsz, de ennek ellenére ennek a "löttynek" tudod be a hatást. Ami nagyon valószínű, hogy nem ennek köszönhető!
Elfogadom, amit mondasz..De az figyelemreméltó lenne, ha 3 hét múlva felhívna téged és közölné, hogy kér még 5 doboz C vitamint -nem olcsó, mint tudjuk-.. Akkor saját magát is becsapja?
Igen, mert egyértelműen megmutatkozik rajta a nagyzolás, hogy Ő nem engedte, gondolom a következő mondata az volt, hogy márpedig ő két lábbal és dohányozva fog meghalni. Egyértelműen sántít a történet.
De, ha a beteg elmondja, hogy az amputációt már kiírták, de ő nem engedte... közben kiderül mondjuk, hogy láncdohányos is.... elmondja, hogy az orvos azt mondta neki, hogy max 1 hónap és ha nem engedi, akkor neki annyi! - tegyük fel, hogy ez az előzmény! Akkor is kételyeid lennének?
Kétségekkel fogadnám, mert ha nem ismerem a körülményeket, akkor bizony jogos kételyem lenne. A beteg elmondása kevés, mert elég gyakran elfelejt elég fontos dolgokat is elmondani. Ezért joggal vannak kétségeim.
Ha egy térd amputáció előtt álló nőnek te ajánlanál nagy mennyiségű C vitamint -ez csak egy fiktív példa- és 2 hét múlva azt mesélné neked, hogy a negyedik nap elkezdett bizseregni mindkét lábszára és két hét után az orvosai megállapították, hogy megindult a teljes keringés.......Akkor te szégyellnéd magad és nem tudnál a tükörbe nézni?
Nem azt mondom, hogy becsapod saját magad, hanem azt, hogy téged csapnak be, amit te továbbadsz és ezzel keresed a pénzt. Mire alapozva mondod azt, hogy jó termék?
Ha nem jó a termék, akkor szerinted én és a családom, hogy tágabb ismeretségig ne menjek miért isszuk??? Saját magunkat becsapjuk?? Nézz utána és megláthatod, hogy nem csak betegek fogyasztják, hanem sportolók is, akik szintén nincsenek becsapva!
Üdv. Vetem a fáradságot és utána néztem ennek a terméknek.
Nem vagyok hasra esve tőle. Jó nagy rizsa, nagyon durva ár, semmi teljesítmény. Az állítások, ami erről a termékről született, az mind az egyes összetevőire vonatkozott, de bizonyos esetekben még külön-külön az összetevők esetén is kétséges.
Ez is egy újabb MLM- cég egy semmilyen termékkel és megint a betegekről akarják lehúzni az utolsó bőrt.
Természetesen csodálatos terméktapasztalatokkal alátámasztva.