Az összes könnyű, vagy csak egyet-kettőt néztél? Ezer meg egy féle tölgy van. Majd a kazánban megmutatja magát :D szokásos helyről vetted, vagy új embertől? Ha az erdészet hozta, akkor szinte biztos hogy tölgy.
Más, látom bazalttal van leszórva a helye ;)
Azért néztem be, hogy megkérdezzem, TI milyen területre tetetitek le a rönköket? Ha emeli a platót és úgy pottyan, meg pár hétig nem vágod el, a füvet simán kinyírja, meg csurom gödör lesz minden. Sőt, egy rakat gyom is érkezik a fával, vagy pedig a megváltozott körülmények miatt kelnek ki, nem tudom...
Nagyobb méretű bazaltra gondoltam, aztán ha kéreg meg forgács marad közte, hát így jártam, max kinő a gaz... vagy letakarom valamivel, amit meg kiszab a lezuhanó fa... vagy lapvidrátorral megdolgozom, de ha ráesik a fa, lehet megbontja... betont szintén feltöri, így kilőve, meg randa is lenne. Apró kavics megint esélytelen. Vagy 20 cm nagyobb szemcseméretű, kavicsos sóder, lapvibrátorral megdolgozva. Ha az autó kerekei által megdolgozott sávokban nem nő ki a gaz, akkor talán itt sem. Aztán lehet azért nem nő ki, mert rendszeresen járunk rajta.
Lenne egy komplett ipari hidraulikus egységem eladó hasító gép építéséhez. Használt de jó állapotú. Motor, szivattyú, tartály egybeépítve nyomásmérő órával, tömlővel, gyors csatlakozóval, motorvédő elektronikával. 220v ról üzemel 180bar nyomással ami szabályozható. Beépíthető függőlegesen és vízszintesen is. Érdeklődni emailban vagy telefonon. Elérhetőségek az adatlapomon.
Egy ventilátorral nem hűtöd le, mert ahhoz kellene 1 olajhűtő is.
Azt meg el kellene helyezni valahol. Gyári gépeken nem nagyon fér el, ha figyelembe veszem, hogy a lezuhanó fa ne tegyen kárt benne, és megmaradjon a mobilitása.
Gyári gépekkel is el lehet dolgozni egész nap, mi ketten 1 nap felvágtunk 8 erdei köbméter fát.
Értem amit mondasz, meg köszönöm is. Csak gondoltam a 46os a 21 és a 68 között van. De igazad van, veszek bele 68asat. Biztos ami biztos. Végülis nem egy egetverő összeg.
😀 Jogos, de: nálunk a vizesvágóban van ilyen olaj, ami 4000 bar víznyomást állít elő, dupla dugattyús vízhűtéses 37kw motorral...70-80 fokos olajjal üzemel. Ha azt bírja szerintem ezt is kell, ha nem akkor persze cserélek másikra.
Gondoltam hogy most nem akciozzák. Majd figyelem az ár alakulását, bár külföldön sem láttam olcsóbban söt...
Olajat 46-osat gondoltam bele (ez van, mannoil)
Igázából úgymond kényszerhelyzet van, mert térkövezve lett szinte az egész udvar, és idén is ahol hasogattam persze a tuskót mindig máshová téve, ott a térkövet is "igazítottam" sokat visszaolvastam itt is meg máshol is. Nekem jónak tünik, de gondoltam azért rákérdezek, hátha... A lényeg az volt hogy erös legyen meg visszafele gyors.
A cégnél van egy 6t Atika, egész strapabíró, akkor gondolom ez se lehet roszabb.
Nem tűnik rossz gépnek, súlyából ítélve tudja is azt a 7 tonna körüli értéket.
Ahhoz képest, hogy használtan egy ilyen gép 80-90 ezer nem tűnik drágának.
Bár én a lengő asztallal nem vagyok kibékülve.
A folyamatos használat csak az olajtól függ. Ha nagy melegben téli olaj van benne, /21-es/ akkor hamar feladja.
Vagy tenni kell rá egy olajhűtőt.
Enyémben 68-as olaj van, + olajhűtő így 0-24-ben mehet.
Nem hiszem, hogy fűtési szezon közepén akcióznák, bár ki tudja, ahogy a legtöbben a tüzelőt is fűtési szezonban szerzik be, így a hasítógépet is. Tehát szezon közepén nem jellemző, hogy leakciózzák.
Scheppach hl710 400v-ossal van valakinek tapasztalata/véleménye. Évi 10 em fát kellene hasogatnom 30-40 cm hosszban.
Az idei már készen van. Mikor akciozzák ezeket le? 133 ezer jelen pillanat, ér ennyit. Mennyit órát bír folyamatosan használva? Lesz talán olcsóbb január felé?
én is azon vagyok így utólag és kollégával beszélgetve is az a vélemény, hogy valami nem OK azzal a géppel. Idén ő is csak szenvedett vele azt hitte a fa nagyobb görcsösebb, mert eddig jobb volt.
8T 380-as gyári gép, volt szerencsém 60cm-es ághelyes rönköt majdnem torta módjára felszeletelni vele, csak mindig forgatni kellett, szépen szétbontottam vele, nem lehetetlen. Engem is meglepett a gép.
Sziasztok! Szüksége van valakinek tűzifára? Van pár kivágandó fám Budapesten, amit a kivágásért cserébe el lehet vinni.
1 fenyő (kb 20-25 cm-es törzs), 6-7 magas tuja (12-20 cm-es törzsűek, s kb 6-7 méter magasak), valamint pár darab barack, cseresznye, meggy (10-16 cm-es törzs).
de nem csak ott akadt el volt amikor az él ép hogy belement.
a hasított rönk az első hasítás volt akkor lett bekapcsolva
beszéltünk a kollégával reggel, azt mondja első éven nem emlékszik hogy ennyiszer elakadt volna neki idén viszont ő is szenvedett vele, lehet valami nincs rendbe a géppel.
Azt mondja olaj se volt cserélve benne nem tudom az mennyire befolyásolja a teljesítményt.
Jó lenne tudni, hogy a legegyszerűbb nyomást mérni rajta.
Nem mértem. Azt, hogy le is tud szabályozni, csak akkor tudtam meg, mikor apró darabokra szedtem egy nagytakarítás után, és ismerkedtem vele, melyik csavar mire való. Tuti, hogy koppanásig be volt tekerve a szelep rajta. Most lehet, hogy csak 3-4 tonnát tud nyomni, de legalább még egyben van.
Megmérted, mekkora erőt fejt ki mikor leszabályoz?
Valószínű azért volt hegesztve, mert ahhoz az erőhöz gyenge a váz.
Nem ez lenne az első eset. :)
Az, hogy a nyomáskorlátozó nem szabályoz le, nem indok, mert egy ilyen gépet úgy kell megtervezni, hogy azt az erőt, ami a motor lefulladásához vezet, azt el kell viselnie.
Sajnos nem csak ezek a kis gépek, hanem a nagyok 8-10-12 tonnásoknak is alul van méretezve a vasváza.