Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 118

Egy 2007-es szerződést nézve ez igencsak sanszos.

Mikor szaladtak el a törlesztések?

2009-2010?

Előzmény: Alex Raps (117)
Alex Raps Creative Commons License 2014.01.17 0 0 117

Mindegy az. Csak a végén nehogy a bank fizessen! :)))

Előzmény: Törölt nick (86)
Alex Raps Creative Commons License 2014.01.17 0 0 116

Hülye hitelfelvevők mindig is lesznek. Egyik jellemzőjük hogy sosincs gondjuk önrészre (nincs megtakarításuk) a másik pedig az hogy az ÉCS-t figyelmenkívül hagyva annak akár kétszeres futaidejére adósodnak. :P 

Előzmény: tombadillo (83)
Alex Raps Creative Commons License 2014.01.17 0 0 115

:D

Előzmény: Törölt nick (77)
Alex Raps Creative Commons License 2014.01.17 0 0 114

Amikor a Ptk. szerinti elszámolás következik be (a magyar jegybanki kamatos) akkor forintban határoz a bíróság. Magyarán figyelmen kívül hagyja a CHF árfolyamot és csak azt a forint összeget tartja nyilván amit megkapott a hiteles. Ha CHF lenne az elszámolás alapja akkor a CHF jegybanki kamataival kellene elszámolni. :)

Előzmény: Unerwünschter Gast (64)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 113

Kamatot is követelhet.

1/2010. (VI. 28.) PK vélemény az érvénytelenség jogkövetkezményeiről

9. A kamat illetve a használati díj az eredeti állapot helyreállítása körén kívül eső olyan járulékos igények, amelyek a visszatérítendő pénz-, illetve dologszolgáltatás adott időtartamon keresztül történt birtoklásán és használatán, mint többlettényállási elemen alapulnak.

Szóval ez a kamatkövetelés sem olyan kristálytiszta.

Előzmény: Törölt nick (96)
armadillo_ Creative Commons License 2014.01.17 0 0 112

és nem érzed úgy hogy átqrták a bucidat a jó kis bankok?

Előzmény: tombadillo (108)
Alex Raps Creative Commons License 2014.01.17 0 0 111

A bíróság csak forintot ismer. Azzal a forinttal számol amit a hitelfelvevő megkapott a banktól.

Előzmény: Orltran_ (31)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 110

http://www.lb.hu/hu/kollvel/12010-vi-28-pk-velemeny-az-ervenytelenseg-jogkovetkezmenyeirol

Azt már felülírták, az alapjait képező PK.32. állásfoglalást meghaladottnak tekintik.

A linken lévő az új.

Előzmény: Unerwünschter Gast (106)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 109

csakhogy még én is évekig kevesebbet fizettem, mintha Ft hitel lett volna, akik korábban vették fel, azok meg tovább és jobban jártak, mielőtt elkezdtek rosszabbul járni.

Ez vitathatatlan tény.

Az átlátható és vállalható kockázati sávon belül mozogva nem is lett volna ekkora baj a dologból.

Előzmény: tombadillo (108)
tombadillo Creative Commons License 2014.01.17 0 0 108

amikor felvettem, 30.000 volt. most is annyi, írtam miért. csak nem 4 év maradt, hanem akkor fejeződik be, amikor elfogy.

ja. szívás mindenhogy, de azt mutattam be, hogy ha ma semmissé tennék az eredeti szerződést, akkor sem járnék jobban. és igen, ha lakáshitel lett volna akkor meg pláne. szal fals a számításod, hogy egy hatéves hitel semmissé tételével jól járhat a hitelt felvevő.

csakhogy még én is évekig kevesebbet fizettem, mintha Ft hitel lett volna, akik korábban vették fel, azok meg tovább és jobban jártak, mielőtt elkezdtek rosszabbul járni.

"Most légy erős!

Eladni sem tudod a kocsidat."

tudom, hogy nem tudom eladni, nem azt írtam, hogy nem szívok, hanem hogy én voltam a hülye (ha akkor nem cserélem újra, már 2 éve nem kéne fizetnem egy vasat sem a régiért, és valszeg még működne.

Előzmény: Törölt nick (92)
tombadillo Creative Commons License 2014.01.17 0 0 107

nem hibádzik, mert amikor megnőtt a törlesztő, a bank felkínálta a lehetőséget, hogy többet fizetek, vagy ugyanannyit, de tovább. szal annyit fizettem amit írtam, és nyilván szívás a dolog, csak akkor sem járnék jobban, ha semmis lenne mondjuk ma.

Előzmény: DIDORO (89)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2014.01.17 0 0 106
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 105

Hát, hogy bár a két vagy több fél között megkötött szerződés semmis, mégis a részteljesítések folytán szerződésen kívüli kötelmek keletkeznek, vagy keletkezhetnek.

Előzmény: Törölt nick (103)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2014.01.17 0 0 104

Ha az ügyfél devizában kérte volna, akkor azt a bank nem tudta volna teljesíteni.

Miért ne tudta volna? Mi is az a deviza?

Előzmény: DIDORO (81)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 103

De hiába van úgy, nem marad következmények nélkül.

Mire gondolsz konkrétan?

Előzmény: Törölt nick (101)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 102

Nyilván jobban jár az adós, a bank pedig rosszabbul, de nem annyi a történet, hogy az adós kipengeti a felvett tőkerészt és vidáman elgyalogol. 

Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 101

De hiába van úgy, nem marad következmények nélkül. 

A semmis szerződés, attól, hogy az, még nem teszi meg nem történtté az addigi teljesítéseket, viszonosan, vagy viszonosság nélkül. 

A semmis szerződés esetén a megkötött szerződés abban a formájában semmis, de még  nem jelent egérutat egyik vagy másik félnek.

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 100

Persze, hogy az, csak hát ez nem a megkötésének pillanatában szokott kiderülni.

Attól még így van.

A semmisség érvényesítése már egy másik előadást igényel.

Aki a semmisségre hivatkozik, annak erősen ajánlott, hogy a semmisség fenn is álljon!

Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 99

A másik oldal is, annak is ugyanúgy jár a kamat.

Amúgy nem a kamatok miatt szaladtak ám el a törlesztők, hanem az árfolyam-változás miatt.

Ezeket a különbözeteket eddig a bank szépen benyelte, az elszámolás során viszont a kifejezetten a kölcsön (kamatok nélküli) tőkerészét csökkentik.

Ez a nem mindegy.

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 98

A semmisség megállapításához külön eljárásra nincs szükség.

Elvileg. 

Nem attól semmis, mert a Bíróság annak mondja. 

Nem hát, de addig ki hiszi el? 

Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 97

A semmis szerződés a megkötésének pillanatában is semmis. 

Persze, hogy az, csak hát ez nem a megkötésének pillanatában szokott kiderülni. 

Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96

Ha arra gondolnál, hogy egy semmis szerződés esetén a bank csak a hitelösszeget követelheti vissza, akkor sajnos tévedsz. 

Kamatot is követelhet. 

Előzmény: Alex Raps (93)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 95

Ez így csak egy általánosítás és nem érinti az állításom lényegét.

A semmis szerződés a megkötésének pillanatában is semmis.

234. § (1) A semmis szerződés érvénytelenségére - ha a törvény kivételt nem tesz - bárki határidő nélkül hivatkozhat. A semmisség megállapításához külön eljárásra nincs szükség.

Nem attól semmis, mert a Bíróság annak mondja.

A Bíróság a semmiség feltételeinek fennálltát állapítja meg.

Előzmény: Törölt nick (91)
Alex Raps Creative Commons License 2014.01.17 0 0 94

Ja. Csak mivel ez nem egy valóság show ezért ez szerencsére nem is úgy van ahogyan leírod. :)

Előzmény: Törölt nick (7)
Alex Raps Creative Commons License 2014.01.17 0 0 93

Ne feledjük hogy az első hitelek 2002-ben 12 éve kezdődtek és a legfiatalabbak is ebből már 6 évesek. Ha gépjármű hitelekről van szó - és azt feltételezzük hogy a hiteles rendben fizetett végig - és mostanában kezdődött perről beszélünk akkor már a bank tartozik. Ha pedig annuitással számolt lakáshitelről akkor fél futamidő körül már a befizetés összegei elérik a felvett hitel összegét. Persze ez csak olyanokra igaz akik a bírósági határozat megszületéséig becsülettel fizetik a hiteleiket.

Aki pedig elbukott azon egy ilyen bíróai határozat annyit segít, hogy a bank követelését nagyságrendekkel csökkenti vagyis a béréből bírósági végzéssel levont max 50%-os teher rövidebb ideig húzza a vállát. Szóval valamiféle módon mindenkinek megéri.    

Előzmény: nyúllabda (5)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 92

na figyu. én 2006-ban vettem egy kocsit frank alapó hitelre, 10 éves futamidőre. a törlesztő 30.000 ft/hó, a kocsi 3.000.000 Ft volt.

6 év alatt visszafizettem kb 2.160.000Fft-ot. ha ma nullázzuk, még tartozom majdnem egy millával (más kérdés, hogy papíron majdnem kettővel).

Amikor felvetted a hitelt, mennyi volt a törlesztésed?

Most mennyi?

6 év múlva is tartozol a kocsi árának több, mint a felével.

Mit akarsz bebizonyítani?

most légy erős, nincs egy millám, max, ha eladom a kocsit, de akkor meg nincs kocsim.

Most légy erős!

Eladni sem tudod a kocsidat.

ha lakáshitel lenne, akkor még cifrább a helyzet, mert kocsi nélkül még ellennék valahogy.

Igen, a lakás más tészta.

Ott jelenik meg az igazi kiszolgáltatottság.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 91

A szerződés semmítésének vagy semmisségének is lehetnek és általában vannak is következményei. 

Előzmény: Törölt nick (86)
Alex Raps Creative Commons License 2014.01.17 0 0 90

Ez a logika sajnos tévút. :)

Előzmény: mmormota (3)
DIDORO Creative Commons License 2014.01.17 0 0 89

A példád ott hibádzik, hogy a kezdeti 30 ezres törlesztőd mára valahol (már kb 3 éve). 50.60 ezer között van. Úgyhogy jó eséllyel már kifizetted az autót...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!