Keresés

Részletes keresés

Berlusz Móni Creative Commons License 2012.10.25 0 0 231

Hű de jó mondás! :-)

Előzmény: Törölt nick (228)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.25 0 0 230

Hát, ha neked csak ennyi jött le, akkor én nem sajnálom, mert szeretek okítani. Bízom benne, hogy akit tanítgatok, egyszer majd megérti. Már, ha van benne értelem, ha még nem drogozta szét magát. Szóval én hiszek, a szó erejében és soha nem érzem feleslegesnek, hogy kiálljak azért, amiben hiszek. Igaz én nem is rongáltam magam drogokkal és nem is az alkohol a központi kérdés a gondolataimban, hogy, ha ellenvélemény van az alkoholról, drogosokról, akkor felháborodjak és inkább ne is vitázzak.

De mindenkinek a maga képességei szerint!

Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.25 0 0 228

És persze gyerekkorukban sokan csinálnak hülyeségeket, de mikor felnőnek, 99%-ban nem akarják a hülyeségüket normává emelni.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.25 0 0 227

A milla egy nulla. Minek kéne erősen fikázni? A véleményt modták el az emberek. Gondolom, azt még a száztagú millánál sem tilos. aki kimegy a napra, ne csodálkozzon, ha megég. Tetszett volna nem deviánskodni, akkor talán többen vennék komolyan a millát is, annál az egy-kétezer arcnál, akik maguk is deviánsak.

Előzmény: Törölt nick (225)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.25 0 0 226

De olyan általánosítást nem tesz senki, hogy a pálinkafőző alkoholista, csak a drogos, hogy mentegesse magát. Ti egymás közt persze, hogy nem mondjátok valakire, hogy drogos, mert mind azok vagytok. De egy kívülálló csoportnak, ti egyenként drogosok, deviánsok is vagytok, azon túl, hogy utcaseprők. Meg kell valahogy különböztetni a többi, nem drogos utcaseprőtől. Ahogy a drogos (önjelölt) politikust, meg a libákkal kárt okozót is, a többi politikustól.

Az ismerősöm az unokanővérem gyereke, az unokaöcsém. (Azt hiszem erre nincs más szó.) És ő is egypár füves cigivel kezdte. akkor még a család is csak ráhagyta, legyintettek, nem baj, hogy sokba van (van lóvé doszt), de kinek árt. Megtudták kinek. Az édesanyja azóta járja az országot és előadásokat tart, hogy nehogy más is úgy járjon mint ők. A tv-ben is volt párszor. Tudod, az a srác is érteles volt, diplomás, négy nyelven beszélt (a külügyben dolgoztak a szülei, mindig más országban) ő is csak egy kis füvet próbált ki. Egy darabig ment is békésen.

A másik három teljes joggal mondott, ha neked ez valamiért fáj is. De tőlem te akár cigányozhatsz is, ha azt hiszed ettől jobb fénybe kerülnek a drogosok!

Előzmény: Törölt nick (223)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.25 0 0 222

Én nem hiszem azt. Csak szólok.

Gondoltam egyébként, hogy érintett vagy, de én akkor is azt mondom, sokkal szigorúbban kell eljárni a drogosokkal! Kártékony, az egész társadalomra romboló hatású a szer.

Előzmény: Törölt nick (218)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.25 0 0 221

Hogy vannak hülye törvények, az messze nem azt jelenti, hogy minden törvény hülye. A drogosakra vonatkozót én még szigorítanám is. A családomban volt a nagy engedékenységnek halálos áldozata. Az unokanővérem fia, ezelőtt tizenpár évvel előbb kb. két év alatt kifosztotta a családját (még a ruhákat is elvitte a szekrényből, hiába cseréltették le a zárat), majd túladagolta magát, miután a valaha kifejezetten gazdag család össze vagyonát (az ingatlanokon kívül) kábítószerre költötte.

Aki törvényt szeg, jogilag sem mind bűnöző, bárki bármit gondol. Csak megemlítem.

Pedig csak te hiszed hülyének, aki egyszerűsít. Az egyszerűsítés, messze nem az ostoba emberek sajátja. Aki meg drogos, az bizony drogos, ha mellette, mondjuk jó szakács akkor is. Ha valaki elveszi a más libáit és nem fizeti ki, noha ő megkapta az ellenértékét attól akinek továbbadta, akkor az libás lesz, ha van akinek ez politikai meggyőződése miatt nem is tetszik. És folytathatnám. Szerintem inkább az, az idióta, aki politikusokat próbál védeni, főleg, ha a nincs miért. Mi hasznot hozott neked a libás, vagy a drogos vagy akár a gyurcsányi? Mi jót tettek neked?  (A cigány nem illik ide, mert nem valamilyen akaratlagos dolog, hogy valaki cigány, vagy sem. Ha ezt a fogást gondolták találni ellensúlyozandó a tolvajt, mellényúltak, mert nem ugyanaz a kategória.)

Nem tudom hol élsz, de bizony Pesten élőben is ugyanezeket mondja az emberek döntő többsége, ha szóba kerülnek a politikusok. Én gyakorlatilag a fél napomat cégvezetőkkel töltöm (a másik felét meg melósokkal), ha éppen melózok, de ott is ezek mennek, folyamatosan, ha szóba kerül a politika. Persze nem csak ezek, de ezek szinte mindig.

Előzmény: Törölt nick (217)
ballib_a Creative Commons License 2012.10.25 0 0 220

Ez most hogy jön ide a Kendermagos Millához?

Előzmény: Törölt nick (146)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.25 0 0 216

Az alkotmányuk viszont nem teszi lehetővé, hogy akarata ellenére megfosszák állampolgárságától. Azt is tudta. Meg azt is, hogy  a tótok a külföldi tótoknak, ha kérik szó nélkül megadják az állampolgárságot, akár harmadik állampolgárságként is. Ki nem tatja ott be a törvényeket? Akár az emeberiesség és a logika törvényeit is?

Az azerinél minden törvényes volt.

Keverj mindet ide, hátha majd azt mondja a többség ennek hatására, nem is baj, hogy egy kábszeres, vezető politikus szeretne lenni Magyarországon. Szerinted mennyi esélyed van?

Előzmény: Törölt nick (213)
armadillo Creative Commons License 2012.10.25 0 0 210

nem kell ehhez semmilyen stratégia, említett elvtársaid öntevékenyen szolgáltatják a muníciót. Tálcán kínálják, belőlük jön.

Előzmény: Törölt nick (209)
julwczar Creative Commons License 2012.10.24 0 0 208

Folosleges ezzel a hirhedt esettel jonni, ma egy magyar fiatal nem fog felni egy cannabis fogyasztotol, hiszen talalkozik veluk, es o is probalta mar.

Az ejszakai eletben, vagy rosszabb esetben a csaladjaban viszont latja hogy mihez vezet az alkohol, akar meg a sajat boren is tapasztalja.

Fuvel nem fogsz fiatalokat ijesztgetni, mert ismerik. Az alkoholt is ismerik.

Előzmény: Mycroft Holmes (203)
Biga Cubensis Creative Commons License 2012.10.24 0 0 207

igen. és érthető is az a lépés. én azt mondtam, a hazai fogyasztásra igaz, hogy a politika bevált. senki sem szeretné, hogy az ő országába járjanak azok szívni, akiknek máshol tilos. 

Előzmény: Mycroft Holmes (205)
Biga Cubensis Creative Commons License 2012.10.24 0 0 206

Topolánszky azt mondja, hogy "A befejezett emberölések 47 százalékát szintén ittasan követik el." A "kínai zombi" pedig úgy tűnik, az alkoholtól kattant be. Ez azt jelentené, hogy az alkoholtól vagy a fűtől zombivá válnak emberek? Inkább azt jelentheti, hogy akivel amúgy sem stimmel valami és még iszik, vagy drogot fogyaszt, abból nagyobb valószínűséggel fog kitörni. A fű veszélyességére vannak komoly statisztikák, és elég hátsó helyen kullog, csak valahol a kávé után.

Előzmény: Mycroft Holmes (203)
Mycroft Holmes Creative Commons License 2012.10.24 0 0 205

"Hollandiában bevált, ott csak a drogturisták okoztak gondot, ami ellen léptek is."

Az indoklás (fordításban) szerint: "In order to tackle the nuisance and criminality associated with coffee shops and drug trafficking, the open-door policy of coffee shops will end."

Előzmény: Biga Cubensis (198)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.24 0 0 204

Végre egy jó hír!

A kormánypárti politikusok erősek és tehetségesek!DDD

Előzmény: Paulus Brain (78)
Mycroft Holmes Creative Commons License 2012.10.24 0 0 203

"A fu nem veszelyes, a crack igen."

A miami kannibál: „Although police sources had speculated that the street drug ’bath salts’ might have been involved, preliminary toxicology reports were positive only for the presence of marijuana.” & A többszörösen büntetett elkövető bűnlajstroma többek között tartalmazza: „The remaining charges were mainly related to marijuana, which he had expressed a desire to quit.”

Előzmény: julwczar (201)
KanapéKözgazdász Creative Commons License 2012.10.24 0 0 202

tévedés, nem tiltják az egész világon szigorúan - sőt, nagyon sokáig nem foglalkoztak vele, aztán az usa elkezdte nyomatni az alkohol és drogellenes kampányát, amit exportált mindenhova

Előzmény: Törölt nick (179)
julwczar Creative Commons License 2012.10.24 0 0 201

Magyarorszag egy csomo olyan jobb/bal oldalt erinto demagog hulyeseget importalt az utobbi evekben, amikrol itthon nem volt vita soha.

Ez azert szomoru, mert vannak tenyleg lenyeges kerdesek.

A drogokkal kapcsolatban meg az ezredfordulo elott nem emlekszem ilyen szintu atpolitizaltsagra.

Volt viszont egy kivalo felvilagosito program, ami oszinte volt. Szepen elmagyarazta, hogy a fu az nem veszelyes, viszont a kemeny anyagoktol zombi leszel. Ilyeszto kepek voltak heroinistakrol, meghozza itthonrol (mert azert voltak boven).

Talan ennek is koszonheto, hogy itthon nincs kemenydrog-jarvany, vagy neadjisten crack.

Ha elkezd a politika hazudni, es demonizalni a fuvet, akkor hiteltelenne valhat a drogprevencio.

Szexualis felvilagositassal peldazva: ha engem egyszerre akarnak felvilagositani az AIDSrol, a fogamzasgatlasrol, es arrol hogy az onkielegitestol kihullik a hajam es Isten megol egy kismacskat, akkor fennall a veszelye, hogy az egyik hazug tulzas miatt a valodi veszelyt sem veszem majd komolyan.

A drogok teren csak az oszinteseg mukodik. A fu nem veszelyes, a crack igen. Es idegentol ne fogadj el italt, mert lehet hogy randi drog van benne. Igen, van csoportosan elkovetett nemi eroszak ma Magyarorszagon, randi drogokkal. De nincs orult fuves aki kessel tamad nyugdijas nenikre.

Nem szabad a drogokrol hazudni.

Előzmény: Biga Cubensis (199)
GPhaus Creative Commons License 2012.10.24 0 0 200

Itt is van még némi régi info erről a Kendermagos emberről. 2011 elején már nyílt topik egy hasonló témában.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9207396&la=121778566

De ennek a topiknak a címe lényegretörőbb, azt nem lehet letagadni.

Biga Cubensis Creative Commons License 2012.10.24 0 0 199

egyébként személyes véleményem az, hogy az ország még nem érett meg komolyabb szabályozásra, de az sem teljesen oké, amerre ma halad a drogpolitika. ez egyébként egy olyan terület, ahol jól lehet a tudománnyal, eredményekkel, statisztikákkal operálni, de politikai és érzelmi kérdéssé vált. holott szépen végig lehet nézni a módszereket itthon és külföldön, azok több éves eredményeit, beszélni és következtetéseket levonni, és csak azután változtatni akármit is. de ennek a fajta megbeszélésnek (szakmai, ártalomcsökkentést, felvilágosítást végző szervezetekkel) nem igazán van manapság lehetősége.

Előzmény: sefu (196)
Biga Cubensis Creative Commons License 2012.10.24 0 0 198

más a véleményem ezekről a dolgokról.

Svájc, Hollandia jó példák. Hollandiában bevált, ott csak a drogturisták okoztak gondot, ami ellen léptek is. de a szabályozás óta inkább csak csökkent a saját fogyasztásuk. a csehek is lazítanak, az osztrákoknál is lazább a szabályozás, és nem ugrottak meg a statisztikák, sőt hosszú távon csökken a használat, lásd amit mondtam a tiltás pszichológiai hatásáról (főleg fiatalok esetében)

az arab országokban ne gondold, hogy nincs, vagy hogy visszaszorul, épp ellenkezőleg. 

természetes, hogy a tudatosság növekedésével a kíváncsiság és a nyitottság is megjelenik. ezeket középkori módszerekkel már nem lehet meggátolni, ésszerű és hatékony szabályozás kell.

én elég sok drogost ismerek, jó 8-10 éve magam is éltem vele, bár függő sohasem voltam, ezért is hagytam abba egyik napról a másikra.

nem azért gyilkol valaki elsősorban, mert drogos, vagy drogozott, mint ahogy az alkohol sem önmagától öl. felerősíthet olyan dolgokat, amelyek amúgy is benne vannak az emberben. tehát nyilvánvalóan ezek a tiltások csak látszatcselekvések, az okokat nem szüntetik meg. ha az egyik tünetet legyengíted, majd lesz másik.

Előzmény: sefu (196)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.24 0 0 197

Most ugye buszke vagy akkor a jelenlegi idióta bandára ?

A skizofrén orbán az idióta matolcsy és ne soroljuk fel a többi töketlen barmot ...

Előzmény: Törölt nick (193)
sefu Creative Commons License 2012.10.24 0 0 196

Mert van az a szint,amikor mar nem lehet megakadalyozni. Jamaikaban sem fog lehetni betiltani mar,meg Boliviaban sem,de nezd meg mondjuk az arab orszagokat. Ott nem sok drogos van/el mar. Ha itt is elengedjuk terjedni,akkor 10 ev mulva szinte lehetetlen lesz megallitani a folyamatot. Nem kivanom Neked,hogy egy drogos olje meg a lanyod,vagy a fiad,mert epp nincs penze anyagra,vagy ,mert epp olyan kedve volt,mint Bandi Kata gyilkosanak,a rendorgazolonak,a csaladirtonak...

Előzmény: Biga Cubensis (195)
Biga Cubensis Creative Commons License 2012.10.24 0 0 195

ehhez statisztika kellene.

ráadásul ilyen esetekben sokszor mindkettő jelen van. ittas és drogozott is...

mindenesetre egyre többen, még a drogháborút  indító USA is egyre inkább belátja, hogy a tiltás, büntetés fokozása épp az ellenkező hatást váltja ki.

csak a szabályozás segíthet, ahol a háborúra szánt pénzt inkább megelőzésre, felvilágosításra és a szabályozott rendszer működtetésére fordítják.

a drog is pont olyan mint minden más, amíg tiltott, addig sokkal többen kíváncsiak rá, mint amikor már legálisan hozzáférhető. 

Előzmény: sefu (186)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.24 0 0 194

Persze-persze, ez biztosan így van...

Előzmény: ax15 (191)
sefu Creative Commons License 2012.10.24 0 0 192

Vagy kozerkolcsbe utkozik. A pedofilok,a nekrofilek es meg sokan masok fiszetnenek,de szerencsere nincs az a penz.

Előzmény: ax15 (191)
ax15 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 191

Csak azt tiltják amin nincs meg az állam haszna.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.24 0 0 190
Előzmény: HierroF1 (187)
sefu Creative Commons License 2012.10.24 0 0 189

Az ENSZ-nek 193 tagorszaga van.Ebbol hanyban engedik meg,es hanyban tiltjqk meg drasztikusabban,mint nalunk,mondjuk a fuvet?

Előzmény: Nero Bianco (188)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.10.24 0 0 188

"Vajon miért tiltják és büntetik szigorúan az egész világon a drog kereskedelmet- és használatot?"

Nem mindenhol, és nem mindenhol ugyanazt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!