Egészséges ember a Himnuszról, más, még a múltban elismert alakról és szellemi termékről negatív kontextusban nem beszél.
Ez nem képezheti erkölcsi relativizmus tárgyát. Akarom mondani, dehogynem! ťÉn nem a Himnuszt dolgoztam fel, egy általam írt dalba beemeltem szövegrészeket Kölcsey költeményéből, ez nem nemzeti himnuszunk, melyet Erkel komponált Kölcsey verséreŤ mondja a modern művész. Ha jól értem, a sexuális utalásokkal teletűzdelt izének a szövege akkor csak véletlenül egyezik a nemzeti imádsággal, s bizonyára Kölcsey nem volt elég kreatív ahhoz, hogy teletűzdelje a maga verzióját ilyen kifejezésekkel. (Sok mindent hittem volna, de hogy Kölcseyből is hülyét lehessen csinálni, azt kevésbé ) Nem volt elég progresszív.
Apropó, miért is hívtam izének ezt az izét? Egy interjúban kifejtette az illető ugyanis, hogy akiket sért, az ne tekintse ezt művészeti alkotásnak. Hát, ha ilyen lehetőség is van a szabad választások leibnizi világában, élnék vele. A kérdés a következő: ha nem művészeti alkotás, mint ahogy a mainstream művek 95%-a nem az, akkor mi? Az elnyomók provokációja a józan, jó ízlésű emberekkel szemben. Akik saját problémáikat piedesztálra emelve azokat a köz bajainak hiszik. Majd azután még a józan (remélem) még többség kénytelen magyarázkodni magának, hogy de egyébként a szólásszabadság jegyében ez az egész teljesen rendben van.
Elég sokan ismerik, hallgatják. Valószínűleg nem szabad hagyni, hogy ilyen csúnyákat mondjon a kormányra, pártokra, mert a hallgatói még azt találják hinni, hogy ezt büntetlenül lehet. Ezért kell a cirkusz az ügyészséggel.
Tudom, meghallgattam a számot. Nagyon lírai. Szépen hozza a kisembert, akit kétségbeejt és dühít a helyzete és kapaszkodik a lelkében élő jóba, amit a Himnusz fejez ki itt. Jól sikerült szám szerintem. (Sosem hallgattam volna meg, ha nincs róla a topik. :))
De legalább megint elbasznak egy csomó pénzt ökörségekre.
Pedig egy civilizált országban annyi történt volna, hogy számot meghallgatni, utána eljárást megszüntetni bűncselekmény hiánya miatt, oszt mehet az irattárba 3 A4-es lap.
Most meg jegyzőkönyvek meg mindenfaszom elpöcsölés napokig.
Biztos nincs más kivizsgálnivalója a zügyészeknek.
Az, hogy a fülük botját nem mozdítanák, ha csak a Gyurcsányt bazmegozta volna le.
Egyértelmű, hogy politikai az indíték. Lomnici ügyben nagy csend. Károlyi emlékhely meggyalázásban szintén.
Aztán, ha analógiát akarunk, vegyük például Fábry szlovákosított himnuszát..az valóban kifigurázása a himnusznak (szvsz nagyon jól sikerült és nem hinném, hogy a himnusz ellenében tette). Erről nincs vizsgálat, ugye?
Itt jelenleg egy qrva szó nincs a himnusz kifigurázásáról, viszont fáj az Orbán bazdmeg és a szügyészség is érintett.
Ez az egész történet inkább a "beszólt ez a piszok Dopeman, tanítsuk móresre" tényállását veti fel, most már jogi útra terelve.
Mitől sérültek volna a nemzeti jelképek (ez esetben a Himnusz)? Ha így lenne, ahogy mondod, akkor egy válogatott meccsen sem volna szabad elénekelni a Himnuszt, mert utána erősen bazmegol a nézőközönség.
Amúgy meg érdemes meghallgatni és sajnos tökéletesen igaza van. Nem kedvelem Dopemant, de tulképpen azt mondta ki, amit mi is gondolunk a politikai elitünkről.
És valóban birkák vagyunk, hogy hagyjuk magunkat xopatni, váltószámban. Tisztelet a kivételnek a parlamentben is.
Pofátlan végkielégítések? BKV, MÁV? Hagyó?
A mostani érában: Szíjjártó? Lézer Jani, havi egymillás kocsibérlésével? 300 milla budapesti önkorminak? Sorolhatnánk reggelig.
Lehet más a politika? Ahha. Lehet, egy másik országban.
Az, hogy a fülük botját nem mozdítanák, ha csak a Gyurcsányt bazmegozta volna le.
Egyértelmű, hogy pilitikai az indíték. Lomnici ügyben nagy csend. Károlyi emlékhely meggyalázásban szintén.
Aztán, ha analógiát akarunk, vegyük például Fábry szlovákosított himnuszát..az valóban kifigurázása a himnusznak (szvsz nagyon jól sikerült és nem hinném, hogy a himnusz ellenében tette). Erről nincs vizsgálat, ugye?
Itt jelenleg egy qrva szó nincs a himnusz kifigurázásáról, viszont fáj az Orbán bazdmeg és a szügyészség is érintett.
Itt nem a bazdmegelés önmagában a jogi probléma, hanem a bazdmegelések közé szőtt Himnusz-sorok, ami felveti a nemzeti jelképek (ebben az esetben a Himnusz) megsértésének jogi tényállását.
*látható, hogy dopeman munkásságát nem kimondottan lájkolom, igazából a rap- et, mint irányzatot komoly atrocitásnak gondolom, a jóízlés és az esztétika ellen. ettől függetlenül, azonban felháborítónak és aljasnak minősítem az ellene folyó eljárást.