Csupán érdekelne várható-e szerintetek komoly balhé az országban?Aki szerint igen, kérem indokolja meg szerinte miért és miféle- és azt is hogy szerinte mikorra tehető?
... Viszont a vérengzést a nem kívánatos alternatívaként jelöltem meg, legalább is az volt a szándékom. A demokrácia keretein belül és azt súrolva az pedig számos más eszköz is lehet ... Ne forgasd ki a szavaimat, mert az viszont nem vitapartnerség ...
Semmiféle kiforgatásról nincsen szó, pusztán én értek a fogalmak konceptualizálásához, és leírtam ezzel kapcsolatban a véleményem.
... Ez eddig közösség volt, úgy ahogy. Tartsd tiszteletben ...
Az is a közösség tagja, aki ezen a fórumon életveszélyesen fenyegeti meg mások családját? Érdemes a tiszteletre egy ilyen ember?
Ez egy vitafórum, vélemények közlésére való, én elmondtam a véleményem, ha a topiknyitó széndéka a polemizálgatás, én nem mondok véleményt a topikjában feszegetett kérdésről, mert annak tétje jóval magasabb, és jóval többet ér a polemizálgatásnál.
Ha meg nem, számíthat a részvételemre, ha kell a segítségemre is.
Komoly balhé lesz, ha most nem állok neki főzni. Székelykáposzta lesz, de a sütőben megfőzve, mint a sólet. Isteni, sok hagymával és némi fehér bor ízesítéssel. Adok a refomnak is, mert pulykacombbal készül. Na, nyaljátok a szátokat! Este bekukkantok, meglám, hogy áll a forradalom!
Én meg amatőr nyelvész vagyok. Ez itten, mint a neve is mutatja, dili, bohóckodás, komoly témák feletti viccelődés. Ezért aztán így is fogjuk/fogom fel. Ha nem így gondolkodnék, akkor valami komoly politikai rovatba járnék, nem pont a Polidilibe. És komoly vélemény is írható ide, mert nemcsak dili, hanem fórum is.
Amúgy meg a topiknyítónak más szavakkal már adtam választ: Isten ments egy komoly balhétól! És fel is soroltam, hogy én mit tartanék annak.
... mert ez a polidili és semmi más, mint szórakozás ...
A véleményem az, hogy a puszta szórakozásnál azért egy kicsivel többről van szó, mikor valaki egy olyan kérdést kezd el feszegetni, aminek akár az is lehet az értelmezése, hogy legyilkolnak-e ebben az országban sokezer ember, adott esetben téged, engem, a topiknyitót, a családunkat, vagy nem.
Na, én ebből nem csinálok politikai kérdést. Az már más, hogy kivel nem ülök egy asztalhoz, de az sem pártszimpátia alapján történik. Kizárólag kötekedők közül zárom ki magam.
Maraggyá má! Nem társadalomtudós vagyok, csak egy amperkergető etchnikus. Különben is, mindenkinek lehet véleménye.
Viszont a vérengzést a nem kívánatos alternatívaként jelöltem meg, legalább is az volt a szándékom. A demokrácia keretein belül és azt súrolva az pedig számos más eszköz is lehet. Ne forgasd ki a szavaimat, mert az viszont nem vitapartnerség. Asszem eddig is jól megvoltunk itt kormánypártiak és mások. Ez eddig közösség volt, úgy ahogy. Tartsd tiszteletben!
Egy akadémiai székfoglalótól egy fogalom konceptualizáció azért még mindig elég messze áll (szerencsére).
... egyszerűen némi disputa ... nem biztos, hogy akarunk-e pontos definiciót ... talán csak polemizálgatunk ...
Ezt is lehet! Ebben az esetben ez mutatja a topik kérdésnek komolyságát.
Ezek után már tényleg érdekel a tisztelt topiknyitó válasza, hogy csak némi diputát, polemizálgatást akart-e a kérdésről, vagy komolyabb válaszra pályázott.
Na, most már én is szisszentek egy Sopronit! Éljen a hűség városa! Bőralá! A szexárdit a jövő héten hozzák. Az az igazi! Meg a szürkekabát. Nyamm-nyamm! Ebben legalább minden magyar egyetért - talán.
Sztem nem. Egyrészt az előző kormány alatti, hatalom megdöntésére tett kísérletek kudarcba fulladtak. Belátják az emberek, h hívhaltják megszorításnak, struktúraváltásnak, szerkezetváltásnak, vkik vesztesek lesznek. Aztán sztem a Kossuth térre már nem is adnak gyülekezési jogot. És a legfontosabb, míg 2006-ban a rendőrség teljesen felkészületlen volt a tömegdemonstrációkkal szemben, ma már megfelelő technikai eszközökkel, tapasztalattal rendelkezik. Meg sztem a balosok kellően lusták is, és a huligánokkal nem hiszem,h egy gyékényen árulnának.
A konceptualizáció nem sarkosság, annak eldöntéséhez ad segítséget, hogy mihez képest határozunk meg valamit. Társadalomtudományos kérdések megközelítéséhez akár tetszik, akár nem, csak ezt az utat lehet járni, különben semmilyen út nincs, tehát az nem is vezethet sehova.
... A komoly balhé racionálisan nem értelmezhető ...
Ennek a problémának az áthidalásához találtuk ki az interszubjekciót.
... Először is kérjük meg a topiknyitót, definiálná a komoly balhé kifejezést ...
Egyetértek.
De arra is javaslatot kell tennie, hogy mely időintervallumon belül várja ezt, ha várja egyáltalán, azaz először arról kellene nyilatkoznia, hogy szerinte várható-e komoly balhé.
... Komoly a vérengzés. Komoly a társadalmi szembenállás, ami egyéb akciókban fejeződik ki a demokrácia határain belül, de azt súrolva ...
Igen, csakhogy itt két különböző dologról van szó! A vérengzés, az messze nem ugyanaz, mint egy olyan tásadalmi szembenállás, ami a demokrácia határain belül marad.
Ha az egyik definíciót elfogadjuk a komoly balhé fogalmának definiálására, a másikat szükségszerűen nem fogadhatjuk el.
... Ésatöbbi stb ...
Tehát nem érhet véget a mondandónk azzal, hogy ésatöbbi stb, hiszen ebben az esteben minden fontos kérdést nyitva hagytunk, azaz nem válaszoltunk semmit.
Akik hajlandók polemizálni, azok egyike sem. Néhai nagybátyám mondta, hogy kisfiam, amíg a nagyhatalmaknak nagy a pofájuk és ameddig tárgyalnak, addig nem kell félni, nem lesz háború. Majd akkor, ha a csend tart sokáig!
... mert ez a polidili és semmi más, mint szórakozás. Mert mehetnék leszedni a sárgabarackot is, de semmi kedvem ilyen dög melegben. Inkább itten hülyülök megfele. Meg valahogy programozni sincs kedvem, mert itthon nincs légkondi, bár nagy meleg sincs, mert 60-80 centisek a falak. A hülyeségre meg mindig kapható vagyok. :-DDD)))