(- Csak olyan kinevezéseket hajtottam végre, amihez jogom volt. - Olyan emberekkel akik tönkretették az országot nem kívánok együttműködni. - Egy ponton terjesztem ki a kétharmados törvények körét. - Nem csinálok titkot abból, hogy megkötöm a következő kormány kezét. Nem csak a következőét, hanem a következő tízét.)
Kell neki gondolkodni társadalmi problémákon? Nem kell. De azért megteszi, vitára bocsátja az elképzeléseit, legfeljebb te azt mondod rá, hogy vicc, én meg azt, hogy tetszik.
A nagyon profi megoldást a kormánytól várjuk el, mert azért fizetjük őket, de tőlük csak a segélyért rabszolgát program telik. Na, az tényleg nem vicc, mert tragédia.
A cikk mennyivel visz közelebb bármiféle megoldáshoz? Ilyen színvonalú gyermeteg irományt öt perc alatt összeüt akárki. Miről kellene vitázni ezt illetően?
Előbb legyen színvonal. A szerzőjétől ennyit legalább el lehetne várni.
Csányi még hat évvel ezelőtt a MN-ban eképpen elmélkedett...
Természetesen minden kultúra, minden kulturális nemzet meg akarja tartani magát, ez érthető, de ez idézi elő a túlnépesedést. Másrészt a mennyiséggel szorosan összefügg az életminőség. Én habozás nélkül egy ötmilliós, hajléktalanokat és nyomorgókat nem ismerő nemzetre szavaznék, a húszmilliós nyomorgóval szemben.
Csupa épkézláb ötlettel, amelyből a legcsúcsabb a következő: A roma probléma háromnegyedét meg lehetne oldani, ha a romákat valaki rávenné a kertművelésre.
GigaLOL! És még erre az amatőrebbnél amatőrebb megoldásokkal operáló bréjnsztromingra mondanád azt, hogy jó? Ez vicc! :-)
Azt is illene elfogadni, hogy a maga sajátos módján ugyan, sok kivetnivalóval, de a kormány valós problémákhoz nyúlt, némelyiket húsz éve kéne végremegoldani. Ebben nem gáncsolni kéne, mert az visszaüt. Keresni kéne az együttműködés lehetőségeit,
Hm. Te úgy látod, hogy valóban ugyanerről volt szó?
Csányi elég baloldali ahhoz, hogy, ha annak látta volna, akkor feltétlenül kiemeli.
Csányi, akkor is akadémikus, ha "szépírónak" vallja magát.
Gipsz Jakab is annak tartja magát, ha megjelentet egy könyvet.
Egyébként a szerző devalválásával nem csökkented a cikk mondanivalóját.
Igen, van benne (már a becéző formában) némi intellektuális fölény, meg a mondanivaló tompítására irányuló szándék, meg érzelmi vonatkozásokat tartalmaz.