ez a vád azt hiszem megér egy külön topicot is: "Szanyi Tibor szerdán a Facebookon folytatta a Gyurcsány-szimpatizánsokkal vívott szópárbajt: most az őszödi beszéd került szóba. Kijelentette: azt a beszédet maga a szónok és közvetlen munkatársai, közös döntéssel adták át a sajtónak." - Facebook, MNO
Ja, akkor most jön a másik mantra, hogy nem is látták/nem is hallották, hogy mernek akkor véleményt mondani róla...:o)
Rég lejárt szavatosságú patronok ezek, a helyetekben ezeket már rég a szemétdombra dobtam volna, mert ezek hihetetlenül ócska, primitív "érvek", a hülyeség imamalomszerű szajkózásán kívül semmit sem érnek.
Mindazt a 3 mondatot, amit a Fidesz azóta sulykol. Legalább engem ne nézz hülyének, ha kérhetlek. Ha felmérést készítenének, hányan olvasták valójában végig azt a beszédet, érdekes számok jönnének ki...
Az emberek tökéletesen értették az őszödi beszédet, nem kell azt nekik balról félremagyarázni. Azt mondani meg egyenesen degeneráció, hogy az emberek félreértették azt, ha nem "igazságbeszéd"-ként értelmezték.
Jót tesz az országnak, ha Gyurcsány új pártot alapít. A régi, Szanyi-féle gárda megmaradhat a szociális osztogatás programjánál, kiderül, milyen sikerrel." Jót tenne. De ez nem ilyen egyszerű. Gyurcsány nehezen hagyhatja ott a kiépült infrastruktúrával és anyagi alapokkal rendelkező MSZP-t. Iszonyú munkába és pénzbe kerülne kiépíteni egy új pártszervezetet és nem biztos, hogy három év elég lenne rá. Jobban jár, ha elviszi az MSZP-t és otthagyja a kihalásra ítélt ősbölényeket. Ők is érzik, ezért támadják olyan hevesen. A küzdelem tétje, hogy ki marad a párt szervezete nélkül. Mert annak nem sok esélye marad.
... Gyurcsánynak nem volt érdeke saját maga megbuktatása, a beszédkiszivárogtatás viszont egyértelműen a Gyurcsány-buktatók érdekében állt ...
Igen.
... Ezek részben Orbánék voltak, részben az MSZP-s belső őskövületek. Jól egymásra találtak ...
Gyurcsány politikai ellenfelei a Gyurcsány-ellenességtől a legkevésbé sem lesznek egységesek, és azért nem, mert egymást is legalább annyira utálják, mint amit Gyurcsány Ferenc megtestesít.
... Jót tesz az országnak, ha Gyurcsány új pártot alapít ...
Azt nem tudom megítélni, hogy jót tesz-e az országnak, de azt tudom, hogy más, reális, akárcsak középtávon is működő politikai alternatívájuk nincsen.
Szanyit nem az eszéért szeretik. Egyetlen érdeme, hogy fehér hollóként egyéni körzetben tudott nyerni.
Gyurcsány sokkal okosabb Szanyinál, ezért mondta el zárt körben a beszédét. Ha a közvéleménynek szánta volna, akkor elmondta volna valamelyik tévében. A megszorításokat fokozatosan, a figyelmet mindig másvalamire terelve vezette volna be, mint ahogy most a Fidesz-kormány teszi.
Gyurcsánynak nem volt érdeke saját maga megbuktatása, a beszédkiszivárogtatás viszont egyértelműen a Gyurcsány-buktatók érdekében állt. Ezek részben Orbánék voltak, részben az MSZP-s belső őskövületek. Jól egymásra találtak. Szanyi valószínűleg maga is a Gyurcsányt hátbatámadók között volt, a ciklus alatt egyfolytában fúrta a min.elnököt. Az eü. reformot a parlamentben az MSZP-s konzervatívok buktatták meg, ekkor is összejátszva az akkori ellenzékkel. A reform eredetileg magán-egészségpénztárakról és tizenvalahány (mint a mostani Fidesz-javaslatban) súlyponti kórházról szólt. Ezt az MSZP frakció kiherélte, végül lett a törvényben 7 db mini-OEP és kb. 70 "súlyponti" kórház. A népszavazás már csak a pont volt az i-re. Szanyi mindvégig reformellenes volt és kádárista retorikával áskálódott.
Jót tesz az országnak, ha Gyurcsány új pártot alapít. A régi, Szanyi-féle gárda megmaradhat a szociális osztogatás programjánál, kiderül, milyen sikerrel.
Ennek az ügynek semmi köze nincs ahhoz, hogy valaki elhiszi-e amit Szanyi állít, vagy nem hiszi el, mint ahogy ennek az adott személyre vonatkoztatható intelligencia melléklete is tökéletesen zárójelezhető.
Ennek az ügynek a politikai indítékháttere kiválóan leképezi azt a politikai valóságot, amiben élünk, és bizony, Szanyi úr jelen, Gyurcsány ellen indított politikai operációs hadművelte is szorosan ebbe kapcsolódik, pusztán csak a tőle megszokott, darabos szellemi szinten.
Ez a valószínűbb változat. Valaki már írta, hogy Orbánék nyári kommunikációja egyértelműen jelezte, hogy tudnak a beszédről, emlékszem, én is csak néztem, milyen alapon váltottak a hazugság sulykolására. Valami rosszabbat akartak Gyurcsányék elkerülni, de valamit elrontottak.
A történet szálait követve az világos, hogy a 2006. szeptember 17-én, a Kapu c. folyóirat motoros futárai által különböző rádió és televíziós csatornákhoz kiszállított hangfelvétel Gyurcsány köreiből ered.
Mint ismeretes, a szeptember 17-én megjelent felvételt a 2009 áprilisában Boloviában kivégzett Eduaro Rozsa-Flores vitte a Kapu szerkesztőségébe, és a felvétel eredetét tekintve azt Szilvásy Györgyig vezette vissza.
Ez a felvétel azonban nem azonos azzal a felvétellel, amit közvetlenül a beszéd elhangzását követően lopott el valaki, és amely felvétel rövidesen eljutott a Fidesz vezetéséhez.
Az, amit Gyurcsány köréből indulóan tettek ezzel a felvétellel, mindössze csak egy elhárító akciónak tekinthető, és azért következett be, mert nem volt más választásuk a már javában zajló események láncolatának megszakítására.
Nem a parancs miatt mondott le, hanem azért, mert a válság az éppen határon billegő magyar gazdaságot a válság a csőd szélére juttatta. Ebben a helyzetben olyan vezető kellett, akinek nem kérdőjelezi meg a pártja minden lépését, és nem támadja ágyúval az ellenzék. A vezetőváltás egy újabb felrázás volt, ha úgy vesszük. Ilyen helyzet 2006-ban nem volt, minek parancsoltak volna.
A beszéd célja az volt, hogy felrázza az MSZP-t, olyat mondott el nekik indulatosan, amit részletekben mindenki tudott. Így rájuk zúdítva viszont hatott.
Nemcsak ostobaság volt a kiszivárogtatás, de a baloldal számára végtelenül káros. A nagyokosok nem mérték fel, hogy ezzel elsősorban nem Gyurcsánynak ártanak, hanem az elkövetkező négy év kormányzását lehetetenítik el. Ez be is jött, a baloldal romokban és még most is huzakodnak.
Valaki kiadta korábban az ellenzéknek, nézd meg a retorikájukat a nyilvánosságra kerülést megelőző hetekben! - Gyurcsány szerintem csak beelőzte a fideszt ...