Egyébként az én infó tanárom azt mondta, hogy fél-egyévente ajánlott. Az 50 nap még a 97-tel is sűrű szerintem. Annyira azért nem volt az olyan vészes.
Vannak kiskapuk, amivel lehet hosszabbítani a Windows életét újratelepítés nélkül (felesleges programok uninstalása - nem törlése (!) - , töredezettségmentesítés, regeditben való turkálás, temp fájlok törlése programmal, meg egy rakás dolog). Egyébként azt olvastam, hogy ha rendeltetésszerűen használja a gépét az ember, akkor elvileg "örökké" jónak kéne maradnia. Persze egyszer a vinyó is megadja magát... :)
Persze kérdés, mi a rendeltetésszerű használat. Szerintem az, hogy csak azt telepíti fel az ember, amit tényleg kell, hetente átnézeti a gépet vírusírtóval, frissít minden programot és magát az oprendszert is, meg ilyenek. Ezek alapján az én gépem már halott :DDD
Jópár évvel ezelőtt egy számtech tanárom aki értett a dolgához azt mondta, hogyha valaki sokat használja a számítógépét akkor érdemes 50 naponta formázni, mert addigra szétveri magát a windows. Igaz ekkor javában win98 volt ami közel nem annyira stabil mint az xp.
Ma xp illetve már win7-nél valamint többi op rendszeren mennyi az az ideális eltelt nap mikor már lehet újra formázni a gépet rendszeres használat mellett?
Tudom ha már kezdenek lassulni programok meg hülyéskedik a gép, de mégis kíváncsi vagyok erre mennyi az az idő amikor már érdemes lenne újrahúzni a windowst.
Nem volna rossz áttérni az oepnBVE-re - ahhoz készül minden, többet tud, és nem zabálja jobban a gépet. Egyébként hiányolja a direct3D-t, azaz a netframework 2-t.
Amúgy mit szóltok az egyre agresszívabb, brutálisabb viharokhoz? Hála istennek eddig ahol én lakok és egy másik vidék ahol érintve vagyok megúszta a jeget és a nagy rombolást.
Pár évvel ezelőtt nem voltak ilyen szeszélyes nyarak...........
A műsorokat az IKO és a többi cég csinálja, a kereskedelmi csatornák pedig perkálnak érte. Nekik - mint ahogyan a rádióknak is - a reklámokból van bevételük, ők azért kapnak pénzt. Természetesen rendezvényekből is szerezhetnek pénzt, ha lehetséges. Ezen kívül ahogyan mondod, a sok hülye sms játékból szerzik a pénzt a reklámokon kívül. Ha csak félmillióan küldenek mondjuk a kedvenc énekesüknek egy sms-t poton 200 forintért, az is már hatalmas bevétel, és szerintem ennél többen küldenek. Persze a stúdiók, a stáb bérlése, fizetése is hatalmas összegekbe kerül, így gondolom a médiaiparban elég sűrűn repkednek hatalmas összegek (lásd a NeoFM 700 millás adósságát)
A második részre válaszolva én személy szerint nem nézem ezeket a szappanoperákat, mert iszonyatosan elvannak szúrva. Régen néztem az előbbit, de azóta... hajjaj. A másik pedig szerintem annyira reáltalan, amennyire lehet. Amennyi a reklámokból kiderül nekem, az az, hogy van egy kórház, ahol naponta vannak terroristák, latin-amerikai szerelmi és üzleti párbajok, és ezek mellé egy rakás életképtelen sztori. Én nem tudom, hogyan indult, de hogy ilyen az életbe nincs, az is biztos (itt legalább is).
Ez komplexebb, mert ha egy ilyen sorozatot csinálsz, a szereplőkről írhatnak a bulvárlapok is. (Van valami olyasmi pl., hogy ha az Aktívban elhangzik valami, akkor arról a Blikk írhat... - vagy nem tudom.
És ott is van reklámbevétel, mert a ténylegesen eladott számot valami 2,3-mal kell felszorozni, hogy megkapd, hogy hányan olvassák ténylegesen....)
De egyébként én is úgy tudom, hogy az a legdrágább idősáv reklámszempontból, amikor ezeket a sorozatok mennek. :)
Szerintetek egy napi sorozatban mi az ami hozza a hasznot?
Illetve egy napi sorozathoz miből áll elő a pénz?
Nyílván van a sok sms játék árából befolyt összeg, de ez a teljes költséget nem fedezi.
igaz, hogy ebben az időben a legnézettebbek a reklámok, hogy nyalnának jó sok sót a blokk összeállítói. Ám mégis mitől kaszálnak?
Ha már itt vagytok ti nézte-e magyar napi sorozatot ha igen melyiket Baártok közt vagy Jóban - Rosszban? Én utóbbit nézem, mert jó, legalábbis nekem tetszik.
Verőce és Vác között csak a fél pálya járható az "időszakos pályakarbantartás miatt"... Múltkor 7 percet álltunk Verőcén mert késett a szembe jövő vonat.
A legdurvább képregény, amit valaha olvastam! Angol tudás nélkül is megijeszt, de rendesen. Itt figyelmeztetek mindenkit, hogy tényleg nagyon parás, főleg a hangokkal, tehát ha teljességre vágytok, menjen a hangfal :DDD
A 30-as a Balaton mellet megy ,akkor miért is ne lehetne szebb mint a 70-es?Amúgy meg ,hülyeséget mondasz.Mondj egy helyet a 70-esen ahol lassú jel van ,vagy pályahiba?A 71-es tele van ilyennel ,így elég nagy hülyeséget mondasz ,hogy a 70-esre jobban ráférne.
Most nemrég voltam Balcsin osztálykiránduláson. Szerintem 100-szor szebben néz ki a 30-as vonal mint a 70-es. Remélem, nem bántó e megjegyzésem. Amúgyis ígértek valami váci állomásfelújítást, meg szerintem erre inkább ráférne a rekonstrukció, mint a 71-esre, ha nem zavar.