Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1331

Úgy látom, "kapisgálódik" már a dolog. Kormányzati szándék erejével kompenzálni, ebből lesz a felháborodás. Mert nehogy azt higgyük, hogy jó megoldás közpénzekkel kipótolni a fizetéseket? Meg az sem jó, ha ezt megparancsolják a vállalkozásoknak, abban a pillanatban elbocsájtanak vagy elhúznak. Nem lenne presztízsveszteség átírni, kijavítani a matekpéldát, vagyis módosítani az SZJA-törvényt. Persze adóéven belül ez kockázatos, hisz eddig is arról voltunk híresek, hogy nem stabilak a gazdasági törvényeink. A rossz megoldás még rosszabbakat szül, aztán jön a házimacska tipikus esete a házicérnával, a belegabalyodás.

dj Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1330

Jaja! Haladunk. Aztán meg majd azért rítok, hogy nincs OÉT. Dehát minek is, ha azokat a megállapodásokat nem tartják be a felek?

Előzmény: Törölt nick (1329)
Socok Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1328

Ne ítélkezz ilyen hamar! Jönnek a vörösgárdisták, végig látogatják az üzemeket, önkritikára kérik azokat a tulajdonosokat, akik szembemennek az új forradalmi irányzattal. Ha itt végeznek, jönnek a profeszorok, a színészek, írók, költők, filozófusok/ bocsánat azokkal már elkezdték/. Mindenkinek meg kell érteni azt amit az alkotmánybíróság tagjai megéreztek, hogy a lógané közelről elviselhetettlen, ha bele nyomják az orrukat/ nem tanultak a történelemből, a potenciális diktátorok nem a környezetük biztatására lettek valóságosak, hanem az ellenállás hiánya tette Őket azzá./.

Aztán itt vannak a "négyek bandái", akik mindíg beleharapnak- kínjukban- a magyarságukba.

Edward király, angol király. Léptet fakó lován: Körötte csend amerre ment, És néma tartomány./ jelenleg csak vízió/
Előzmény: piréz vitéz (1327)
piréz vitéz Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1327

Több dolog zavar:

1: előkerült Arogáns Tóni, akit négy éve a süllyesztőbe tettek és megjelent helyette Rogán Antal polgármester

2: a demagógia: nem elég, hogy nem oldották meg minden tavaly év végi figyelmeztetés ellenére, hogy az új szabályokkal együttesen nem fog a nettó növekedni (azaz nőtt az állami elvonás), most azt akarják, hogy ezt az elvonást még fejelje meg a munkáltató azzal, hogy emeli a béreket.

Azaz a nemsikerült nagy nettóbér növekedésből nagy bérköltséget és így nagyobb adónövekedést szeretne az állam kihozni.

Dilettánsok gyülekezete.

És még a vállalkozók a hibásak, hogy az állam elbaszta a törvényeket, hogy nem akarnak önként és dalolva még több adót fizetni a nettó bér tavalyi nettóra történő visszapótlásával. Ez meg nagy LOL.

kibédi medve Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1326

Ok. De az elején nem írtad, hogy növekedett a bruttód!! Így más a leányzó fekvése.

Előzmény: IGAZ456 (1324)
kibédi medve Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1325

Örülj neki. de itt azokról van szó, akiknek nem nőtt a fizetése, és a kormányzati kommunkációval ellentétben valóban csökkent a nettó bérük az új adótáblának köszönhetően.

Előzmény: IGAZ456 (1323)
IGAZ456 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1324

No jó....hogy elgondolkozz: a változásig 35 eFt-ot kaptam havonta, most 48 eFt-ot.

Ebből kiszámíthatod, milyen óriási bruttó díjazást kapok......!

Előzmény: kibédi medve (1316)
IGAZ456 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1323

Sajnos egyáltalán nem magas a nyugdíjam. Ezért az összevonás után fizetendő 16 %-os SZJA sem növekedett, viszont havonta többet kapok.

Előzmény: kibédi medve (1317)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1322

Hát persze de így hazudik mindent különválasztva a fideszkórus.

Előzmény: kibédi medve (1321)
kibédi medve Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1321

Ja... csak ezt több mint egymillióan nem érzik....

Előzmény: kireszavaztam (1320)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1320

Jajj nehogy azt hidd, hogy a fideszt védem.

De figyeld a mondatot. A 16  %-os egykulcsos adóval mindenki jobban járt.

Ez igaz is a többi intézkedés nem a 16%-os egykulcsos adó bevezetése.

Hogy azoktól meg kevesebb a nettó, ki nem szarja le. A zegykulcsos adó jó és jól járató. Érted?

Előzmény: kibédi medve (1319)
kibédi medve Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1319

És add hozzá a csökkentett összegű adójóváírást a gyerekteleneknél... Máris eltünt a 0,5 % többlet...

Előzmény: kireszavaztam (1318)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1318

Nem volt 0 százalék a zadó az 17 százalékos volt, ne keverd bele a zadójóváírást amit a zalkalmazottak kaptak.

Ez 16 lett ez -1%, nyugdíjjárulék emelés 0,5% így lett 0.5%-os többlete mindenkinek legalább.

Előzmény: Törölt nick (1315)
kibédi medve Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1317

Vagy qrva magas a nyugdíjad...

Másképp nem jön ki...

Előzmény: IGAZ456 (1313)
kibédi medve Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1316

Akkor a csekély díjazásod nem igaz...

Előzmény: IGAZ456 (1313)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1314

Több, mert kaptam 9% bérfejlesztést.

IGAZ456 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1313

Én nyugdíj mellett elég csekély díjazással, szakértőként dolgozom egy cégnek. Az adóváltozás miatt nekem jelentős (számomra jelentős) összeggel több a nettó díjazásom. (Még akkor is, ha a következőkben fizetendő adóösszeget is figyelembe veszem.)

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1312

Tudod, mint mondtál? Kormányoldalról ezzel szokták illetni az egészségügyet.

Előzmény: RontóPál (1310)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1311

Ez már nem is ambivalens, hanem skizofrén helyzet. Polidiliház :-))

Előzmény: kireszavaztam (1309)
RontóPál Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1310

No igen, ez lett volna a következő felvetésem, illetve, ha esetleg mégis az 1házak kigazdálkodják, akkor viszont eddig túlfinanszírozottak voltak.

Előzmény: kibédi medve (1307)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1309

Igen hazugság mint az is, hogy a Fidesz a Kormány mög a kétharmados parlamenti többség az nem egy és ugyanaz.

A Fidesz elnöke leült tárgyalni a Kormányfővel amit aztán gyorsan meg is szavazott mint parlamenti képviselő.

Tiszta tudathasadás az egész:))

Előzmény: kibédi medve (1306)
kibédi medve Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1308

1. Aki nálam jobban utálja a szocikat, az festi magát.

2. De a fidesz kormány hazugságait, dilettantizmusát is nehezen viselem.

Előzmény: Törölt nick (1302)
kibédi medve Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1307

Mibül? Hát lendületbűl!!!

De ez elég diszkriminatív így. Ugyanis közfeladatot nemcsak egyházi intézményekben látnak el, hanem alapítványok, nonprofit és forprofit gazdasági társaságok is. Pl. veszprémi, debreceni, nyíregyházi kórházak, az összes háziorvos, stb. Őket miért hagyják ki?

Előzmény: RontóPál (1303)
kibédi medve Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1306

Az adójóváírás léte miatt önmagában az egykulcsos adó bruttó hazugság...

Előzmény: kireszavaztam (1305)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1305

Öcsém a topikot sem értem!

A zegykulcsos 16 százalékos szja bevezetésével mindenki nyert. Lögrosszabb esetben 0,5 százalékot:))

A többi nettócsökkentő intézkedés nem a zegykulcsos adó bevezetése.

Vigyázzatok olvassatok a sorok között abból ahogy mondják.:)))

Előzmény: Reader61 (-)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1304

Jéééé hán kié ez a super Audi S8, csak nem egy eladósodott ország, eladósodott huszanhatezredik önkormányzatának a polgármesteréé?? Aki mellesleg keszeg seggével még jó pár pénzfialó funkciót is meg tud ülni?

Előzmény: Törölt nick (1285)
RontóPál Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1303

Öööö... és mi a forrása?

Előzmény: kibédi medve (1301)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1302

Igen. Nekem több lett.

És egy okkal több, hogy utáljam a szocikat, meg az itt nyüzsgő bérenceiket.

kibédi medve Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1301

Több tízezren kaphatnak bérkiegészítést

2011. február 16. 12:15

Márciusban már megkaphatják a bérkiegészítést a KDNP szerint az egyházi fenntartású intézmények dolgozói.

Márciusban megkaphatják az egyházi fenntartású intézményekben dolgozók azt a bérkiegészítést, ami a 16 százalékos egykulcsos jövedelemadó bevezetése miatt esne ki fizetésükből - közölte Pálffy István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője.

Az oktatási, szociális és egészségügyi intézményekben dolgozók bérhiánya mintegy 1,2 milliárd forint. A kormány vállalása szerint a négy nagy történelmi egyháznak és az ilyen feladatokat vállaló kisegyházaknak ezen összegnek a felét, 600 millió forintot rendelkezésre bocsátanak. Így az érintett dolgozók következő bérfizetési papírján már legalább az a nettó összeg szerepelhet, ami decemberben. A döntés több tízezer embert érinthet.

Pálffy István szerint az erről szóló tárgyalások kedden megkezdődtek Jávor András, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma közigazgatási államtitkára és Szászfalvi László, a közigazgatási tárca egyházügyekért felelős államtitkára részvételével. A felek megállapították, hogy ezekben az intézményekben a bérkiegészítésre ugyanúgy szükség van, mint a közszféra bármely más területén.

A bérkiegészítés fennmaradó részének biztosítása, ütemezése a tárgyalások következő szakaszában "rajzolódhat ki". Van egy olyan kormányzati elképzelés, hogy a zárszámadási törvénynél kompenzálják ezt az összeget - fogalmazott Pálffy.

Az üdülési csekk megadóztatása miatt kialakult helyzetet szintén vizsgálja a bizottság - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1300

" Rábasztak a nyomorékok!"

Nem,nem a "nyomorékok" b... rá,hanem a 250 ezer alatt keresők.

Előzmény: Törölt nick (1285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!