Viszont kereskedőként te is tudod, hogy a te árad a nettó ár, a többi az állam haszna. Nézd meg a B&H oldalát ott minden nettóban van. Mert ott tartományonként más és más az ÁFA.
Persze azt is tudjuk, hogy mindennek annyi az ára amennyit adnak érte, de érdekes, hogy a használt termék " drágább " néha mint az új.
Lehet próbálkozni. Itt a fórumokon is próbálkoznak néhányan. Új D800 számlával, áfával Magyarországon 675e körül kapható. Ha valaki már kivitte a boltból, kérdés mennyit ér. Az biztos, hogy én soha semmiért nem adnék egy fillért sem a nettó ár felett, ha már egyszer kijött a boltból. Ehhez jön, hogy használta két évig, tett bele 30e expót, ami nem sok, de nem is jelentéktelen. Ilyen komoly cuccnál nyilván már az ebayt is megnézi a vevő. Itt van például egy: http://www.ebay.de/itm/Nikon-D800-36-3-MP-Digitalkamera-Schwarz-Nur-Gehause-/251536372282?pt=DE_Foto_Camcorder_Digitalkameras&hash=item3a90bc723a
Szinte biztos vagyok benne hogy 1650 Euro körül fogják lecsapni.2013-as és 11 ezer expós...
D800-ban meg nem ereztem a toroek hianyat, bar bizonyara jobb lenne vele. A nagyobb kijelzo segit az elesseg megtalalasaban. a LED visszajelzes is eleg pontos es hasznalhato.
Pont ezt írtam le, mit gondolok a Canon S és a nikon f6-J üvegekről. Többek közt ez a kettő is szerepel a focusingsreen által a D800 hoz kínált listán. A többi üveg kevésbé érdekel, mert én mikroprizmás üveget keresek. No meg nincs is módom az összeset megnézni. Sajnos a nikon D800 esetében a csere sem olyan egyszerű, mint mondjuk az EOS 5D II esetében. Az ár pedig szintén ott van a belinkelt oldalon.
Ha van valami amit eleve bele keszitenek, akkor talan. Kicsit csalodtam a katzeye-ban, hogy nem probalta. Bar lehet, mert nem egyszeru a maszek csereje. D200/300 egyszeru Volt Es tokeletes. Most, ha makrozom, a kijelzot hasznalom.
A D800 tukoraknajaba meg csak bele sem neztem Eddig. :)
Tegnap megnézhettem néhány mattüveget, egy canonos barátom segítségével. Láttam a Canon superpecision S, a brightscreen 20/20, a Nikon eredeti D800, és kb. a nikon F6-J üvegét.
A brightsreen ,,,üveg" tetszett legjobban, de ez ma már elérhetetlen, max nagyon komoly barkácsolási háttérrel, át kell alakítani valamilyen más géphez régebben készült brightcreen üveget. Nagyon tetszett, a 20mm átmérőjű mikroprizma frenetikus. A sarkokban azonban már volt homály.A komponálást is zavarja a 20mm átmérőjű kör.
A canon S üveg finom, precíz, a sarkokban is használható. Valóban mondjuk egy rekesszel sötétebb mint az eredeti Nikon D800 üvege, de a 2.8 és 2.0 fényerejű objektíveknél nem zavart. A legfőbb gond vele, hogy középen sincs mikroprizma. Jó üveg, 2.8 felett választható.
Nikon F6-J viszonylag világos, nem rossz üveg. Középen a 6mm átmérőjű mikroprizma jó. Talán ezt választanám, a focusingscreen oldalon ha drágán is, de rendelhető.
Tulajdonképpen mindhárom üveg nagyon jó, de nem olyan sokkal verik meg a D800 üvegét. Kérdés hogy érdemes-e megbolygatni egy jól működő és pontos rendszert. Sajnos a hivatalos nikon szervíz szolgáltatásokra ez ügyben nem lehet számítani. Talán nem olyan nagy gond a csere, de azért körülményesebb mint az eddigi Nikonokon, vagy a Canon 5D-n.
Legalabb egyedul voltal, egy vazzal? Elkepzeltem ahogy Mr Bean a helyedben tovabbra is aktivan "fotozott" volna a doglott geppel, boszen csavargatva a zoomot meg csettintgetve hozza.