Egyetemisták vonultak a jogállam védelmében
NyomtatásKüldés e-mailben
Hírszerző 2010. december 02. 19:15
Frissítve: 2010. december 03., péntek, 08:53
Több száz egyetemista részvételével zajlik fáklyás felvonulás az Orbán-kormány Alkotmánybíróság hatásköreit szűkítő lépései elleni tiltakozásul.
[AD]
Tetszett a cikk?
Megosztás Google Readerben
Megosztás egyéb oldalakon
Hirdetés
[AD]
Kapcsolódó témák
orbán-kormány
tiltakozás
egyetemista
alkotmány módosítás
„Mi vagyunk az első nemzedék, akik jogállamban nőttek fel, ne legyünk mi az utolsók is!” – ez a jelmondata annak a megmozdulásnak, amit egyetemisták szerveztek. A hallgatók azért tiltakoznak, mert a kormány csorbította az AB jogkörét, miután a testület első körben alkotmányellenesnek minősítette a végkielégítések 98 százalékos különadóját.
Az egyik közösségi oldalon is szervezett megmozdulás felhívása szerint ez „ jóindulattal is csak kicsinyesnek és jogállamellenesnek nevezhető - bosszúgyanús – lépés” volt, és elfogadhatatlan, ezért szervezik a tüntetést. Helyszíni tudósítónk szerint több százan vonulnak Dél-Budán az egyetem tér felé a havas eső ellenére is, a hangulat vidám, békés.
http://hirszerzo.hu/belfold/20101202_egyetemista_tiltakozas_orban
A mai fiatalok egy része (nem is kevesen) már jóval többet dolgozik 18 éves korára, mint a 60 óra. Van, ahol ők tartják el a családot, mert a szülők munkanélküliek.
Amikor felégették az ártatlan fa állványozást a Balett intézet körül
azok is járókeretes mamák és külföldi turisták voltak?
Azok a szlvásy mocskos provokátorai lehettek, miből tart ezt megcsinálni? Csak akarni kell!
Nem kétlem én hogy elkaptak olyanokat is akik csak a naggyulésen voltak, azt se hogy tulkapások és atrocitások estek meg a letartóztatottakkal
Idős olasz turista is kórházba került, mondta is hogy probált olaszul magyarázni a felé rohanó rendőröknek de puff kapott egyet a tonfával. Ez tömeges volt, mármint hogy utcán tartózkodó civilelket bántalmaztak pl. Szabolcsból felvezényelt rendőrök
Azok, akik anno nem mozdultak meg a "túlkapások" miatt, nem emelték fel szavukat a rendőri brutalitás, az azonosítószám "nélküliség" stb. láttán, most se tüntessenek! Ne játszák el, hogy ők védik meg Magyarorszáon a jogállamiságot. Nem hitelesek.
Ezt akartam a 4 évvel ezelőtti eseményeket felhozva érzékeltetni. Érted?
Nem a szám számít. Az csak a régen volt Fidesz tüntetéseken szzámított, mikor Rákai Filippus megszámolta őket, aztán hónapokig vitatkoztak, hogy 2 millió, ket és fél, vagy 200 ezer volt-e:O)))))))))
Igen, ők is védnék a jogállamiságot. Sokra még nem mennek vele. Majd később, ha másoknak is felnyílik a szeme.... És ez nem az MSZP-től függ. Ők csak szívesen kihasználnák az elégedetlenséget. A fiatalok kifejezetten kérték, hogy politikusok mellőzzék a megmozdulást. Nagyon helyesen.
Attól félek, hogy ha ez ezen a kormányon fog múlni, akkor nem sok diplomás fiatalnak lesz munkája. Nekik nem jut abból az egymillió új munkahelyből.
A bulizásról meg csak annyit, hogy az egyetemisták sem buliznak sem többet, sem kevesebbet, mint mondjuk a szakmunkástanulók. És szerinted mégis mikor bulizzanak, ha nem akkor amikor fiatalok?
Nem mondtam, hogy rednben volt, hanem azt mondtam, hogy rendőri túlkapás volt, amiért megindult a felelőségre vonás. Ennek ez a módja. Ellenben újra ondom, hogy a lényeget is értsd: ez nem a demokrácia alpjairól szól.
Nem kell keverni a kettőt.
Tüntetni joga van bárkinek, akinek nem teszik valami. Tetted te is, akkor most miért vagy kiakadva?