Szeretnék egy kis segítséget kérni attól akinek van tapasztalata keltetésben.Magyar kacsáim a tojás feltörése után vagy még előtte elpusztultak ,csak a tojások kisebb aránya kelt ki.A bujtatáskor a pára 75%-volt a hőmérséklet 37,2 a szellőzők nyitva voltak!Mi lehetett a hiba?
Sziasztok, ebben a szeles időben rádőlt egy kisebb fa a kislibám lábára (4hetes kb) rátud állni, de nehézkesen mozog, eltörve szerintem nincs, kifogja heverni?
Kb 1 hónaposak lehetnek. szóját csak igen keveset kapnak nehogy fehérje mérgezést kapjanak. Tegnap adtam nekik Trisulmixet mert tüszkösnek láttam az egyiket. Reggel már jobban néztek ki. A jolovitot megpróbálom.
Köszönöm a segítséget.
Kakasokkal mit lehet csinálni hogy ne tapossák agyon a csirkéket ? Mondjuk épen most csak egy van és békesség van.
Össze szoktam kötni a lábukat meg megkörmölöm őket, jobbat eddig nem találtam ki.
Sziasztok azt hallottam hogy a kotlós (tyúk) ha kikeltette az adott tojásokat, utána lehet megint egyszer alárakni és azokat is kikelteti, hogy ez igaz e vagy sem? Ti hallottatok már ilyenről?
Sziasztok!Kezdő vagyok még.Vannak fehér magyar kacsáim,de nem tudom meg különböztetni melyik a tojó és melyik a gácsér.Tenne fel valaki képet nekem egy gácsérról?Köszönöm
Az enyémek több mint két hetesek de éjszakára a kotlós mellé-alá bújnak.
Mikor egész kicsik voltak azt is észrevettem, hogy a kotlós meg a gúnár beterelte őket a tűző napról az árnyékba szundikálni. Amelyik elaludt a füvön a napon, azt addig noszogatták amíg be nem húzódott az árnyékba.
Sok érdekeset lehet látni ha van ideje az embernek figyelni őket.
Ahogy előttem írták látatlanba felesleges bármit is mondani, de lehetnek okok, amelyek miatt elpusztulhatnak:
- keltetési hibák, amelyek most ütnek vissza.
- Estére kapnak lámpát az ólba? Ha tápot se kapnak és meleget se, simán megfáznak... (szombat este +10 fok volt, ez ólban se volt 20 foknál több) - Az előzőből már kiderült, hogy azért 2-3 hetes korig egy kis tápot nem kéne sajnálni a libáktól. Én is eljátszottam a lámpa nélküli és táp nélküli nevelést és nem sokáig húzták... (ez volt a 0. év, vagyis a próbaév)
Gyógyszerrel nem tömném, ha legyengült az immun rendszere az nem fog jobbat tenni. vitamint azért adnék neki + tápot + meleget.
Attól, hogy az ember pl a tűző napon kapál és folyik róla a víz, egy pár napos szárnyas hőháztartása még nincs ilyen jó... A napos kacsa is a kotló alá bújik még nappal is, ha fázik, mivel az önhő termelése még annyira csekély, hogy igényli a kotlóst/lámpát.
Nekem, mondjuk kihült az egyik éjjel, reggel vettem észre amikor már csak a lába rángatózott. (beleesett az üres medencébe és nem tudott kijönni a tojó alá melegedni) Én belenyomtam egy fél polibét, fecskendőből itattam, este még egy polibé, lakás, sok szalma, itatgatás. Reggelre jobban lett, úgy ahogy tudott totyogni és akkor már a kotlós rendbe rakta.
helló. Talalgatni százat lehetne de minek? Sajnos igy még ha orvosok lennénk sem tudnánk mi lehet a baj.sok liba kórság van. Tán egy dokinak kén megmutatnod a hullát. Vitamint meg valami antibiotikumot mindenképp adnék a tőbbinek azzal már nem ártanék talan még nem késö.