http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=28651
Titokzatos lábnyom a tényői családirtás helyszínén.
Lehet én vagyok a figyelmetlen, de az indexen erről valamiért nem találtam cikket. Miért? Illetve hozzá kapcsolodó topikot sem találtam... (ha lenne, ezt kéretik törölni)
Kíváncsian várom azon olvtársak véleményét, akik szerint tényleg a családfő volt a gyilkos...
A pokolhegyi eset óta én bármit elhiszek a mostani rendőrséggel kapcsolatban, az eltussolásban való aktív részvételt is.
Ugye akkor egy olyan környéken vizsgálódtak a zsaruk, ahol a helyiek már megszokták, hogy a fiatal lányokat elősötétített autókból szólítják le és prostitúcióra próbálják rávenni őket.
Na most, éppen ezen a környéken történik egy haláleset, egy harminc év körüli nőt találnak hiányos öltözetben a helyi illegális szeméttelepen holtan. Állítólag a nyálától fulladt meg sétálás közben.
Ez nagyon életszerű szerintem, egy egészséges fiatal nő sétálni indul a szeméttelepre, útközben elhagyja néhány ruhadarabját és pár helyen megsérül, majd a szeméttelepre érve hirtelen megfullad a saját nyálától.
Egy név nélkül nyilatkozó műszaki szakember szerint ez lehetetlen. A motoros láncfűrészt nem lehet egyetlen gombnyomással elindítani. Először be kell kapcsolni, majd a láncféket ki kell oldani, utána a szívatót rá kell adni, végül be kell rántani, amihez nagy erő szükséges. Még egy jó fizikai állapotú emberrel is előfordul, hogy csak sokadszor sikerül szögezte le a szakértő.
ez így van. nekem egy Stihl fűrészem van, nem is egy túl nagy köbcentis. amikor hideg a motorja, simán 5-10 berántás, mire elindul. ezt szétvágott, vértől csúszós kézzel megtenni... nem könnyű. ráadásul a láncfűrész nem úgy vág, mint egy körfűrész. ha az ember egy körfűrészbe nyúl, először nem is érzi... van egy ismerősöm, 2 ujját vitte el a gép...
a láncfűrész viszont aránylag lassan forog, ráadásul nagyon roncsol. ha úgy van, ahogy írták (először a lábát vágta el, majd a koponyáját próbálta, végül torokra ment...) akkor azt szinte lehetetlen kivitelezni.
Amikor a lábát szétvágta, jó eséllyel le is feküdt, annyira fájhatott. utána, a fájdalomtól szenvedve megfordítani egy járó (!!!!) láncfűrészt úgy, hogy az egyrészt ne fulladjon le, másrészt közben ne vágja szét vele a kezét-karját... szinte lehetetlen.
javaslom, menjetek el valamelyik barkácsáruházba, és próbáljatok meg egy 4-5 kg-os láncfűrészt fordítva megemelve úgy tartani, hogy tudjátok mindkét gombját lenyomva tartani, fogni mindkét fogóját (hogy stabilan tudd tartani), aztán képzeljétek, hogy mindezt járó motorral, néha meg-megpörgő lánccal csináljátok.
- És Önt kihallgatták a rendőrök? - Olyan aranyosak vótak, átjöttek, itt játszogattak, nem vót azokkal semmi gond, aranyosak vótak, no. Kár értük.
Miért kell kabarét csinálni egy tragédiából?
Szlovákiából nem jöttek át MIG-ek aznap?
A kalocsai gárdista gyilkos a volt lakásunkban ölte meg a barátnőjét, különös kegyetlenséggel, 15 évért cserébe, most sem lakok a helytől 500 méternél messzebb.
Semmivel nem tudok a bűnesetről többet, mint bárki, pedig ismertem mindkettőjüket. Azóta mondjuk sokkal többen ismerni vélik őket, sőt "már megmondták előre".
Ahogy Rejtő írta: az emberek többsége filmforgatókönyvírónak születik.
Hozzáteszem, hogy Olaszliszkán sem voltak a rendőrök a helyzet magaslatán, a család ügyvédje és a barátok folytattak "pótnyomozást", amely fontos eredményeket hozott...
Az erről szóló témát még március 16. környékén törölték, pedig igen sok érdekes hozzászólás volt benne.
Akkor is az körvonalazódott ki, hogy a nyombiztosítást nagyon hamar befejezték, éjjel történt egyébként is, reggelre eltűntek a rendőrök, és már kész tényként közölték a négyes haláleset lefolyását.
Nagyon hihetetlen és hiteletelen rendőrségi hozzáállás volt.
ez nyilvánvaló hülyeség. a legtöbb barom keresztben vágja el az ereit, úgy nehéz elvérezni. ha meg szíveszenszúrja magát, akkor nem kell láncfűrész. vagyis nem vágta fel az az ereit rendesen és szúrni és szarul szúrt, jöhet láncfűrész, az nem tréfál.
1. A nyomozás, ha szakemberek végzik meglepő eredményeket képes produkálni. Elég esténként bekukkantani a természetcsatornák ezirányú műsoraiba.
2. Olyan munkahelyen dolgozom, ahol neutron aktivációs analitikával és prompt-gamma aktivációs analitikával pontos, perdöntő analízisek készíthetők. Vagy 20 éve még havi 80-150 mintát kaptunk az igazságügyi intézettől, mostanság egyet sem (?). 3. Egy háborodott elme, meghökkentően leleményes tud lenni. Sokszor még a több évtizedes tapasztalattal rendelkező nyomozók is hitetlenkedve néznek. Volt hasonló eset a pest megyei Dány községben. Az is a hihetetlen kategóriát súrolta, mégis megtörtént. /Persze a motoros láncfűrész beindítása szerintem is abszurd/
Szumma szummárum, a mai magyar rendőrség - ha akar - egyértelmű, nyitott kérdésektől mentes vizsgálati anyagot képes produkálni.
A következő pár naptól várom, hogy végre kiderüljön az IGAZSÁG! Tessék megcáfolni (tényekkel, bizonyítékokkal), hogy a Bors (szokásához híven) kacsázik, vagy hogy valóban van ott valami idegen lábnyom, vagy akármilyen nyom!
A nyomozás még tart, de máris kijelentették, hogy az apa volt a tettes. Picit túl hírtelen. Szerintem.
Igen. Pontosan. (hozzáteszem: Aki félretájékoztat, akármilyen irányban, az a szememben bűnsegéd, tehát az is mehetne a vasra... legyen az újságíró, politikus, vagy maga a megtestesült örgöd...)
Nyomozni, elfogni, vasra verni.....életfogyt, és az összes nyomozásban ludas rendőrt kirúgni, aki meg utasítást adott a félretájékoztatásra= 5 év letöltendő.
Ha én lennék Bencze heléyben, azonnal jelentés hegyeket követelnék a legutolsó helyszínbiztosítő őrmestertől kezdve Szabadfi úrig - mindenkitől!
De főleg a helyszíni szemlebizottság tagjaitól, meg a vezetőjétől.... és igencsak utána nézetnék, hogy mennyi zsét kapnak egy szennylaptól az információkért cserébe...???
Ha meg az újság(?) valótlanságot állít ( szokás szerint )... akkor eljárást nekik... meg etikai seggberúgást.....