Ez az ötlet a mai , mindennkinél van vmi fényképező eszközös korban (teló min) hamvába holt. De: a jelmezezés, fotózás lehetővé tétele a turista számára a saját géppel, már látszik használhatónak. És még egy: a mai világban elfelejtik a népek a papírkép gyors előhívását, egy pl 25 ezer ft-os + 100ft/kép árú Hiti mininyomtatóval hőszublimált képeket tudsz USB-ről, cf/sdhc kártyáról nyomni. Tehát rábeszéled a delikvenst a te jelmezeidre, a teáltalad felállított segédfényekkel pl, és egy perc múlva a kiválasztott és az ő gépével (ha van neki) elkészített képet kézbe adod. No, ez talán járható ma, lásd a bulifotós körökben is nagy a gyorsnyomtatók keletje. Ha komolyan gondolkodsz , a mélem publikus. Laci
Üdv! Először is elnézést, hogy ide írok, de nem találtam olyan topikot, ami általános fotós szakmai témájú lenne. Itt biztosan akad olyan, aki hozzá tud szólni a felvetésemhez. Az ötletem röviden: egy történelmei látnivaló mellett felállítani egy kis standot esetleg 1-2 felvehető jelmez, kellék. A cél az arra járó turisták, nézelődők lencse elé csalogatása. Később a képek felkerülnének a netre, dátum szerint katalogizálva, ahol mindenki visszakereshetné a róla készült képet, amelyik tetszik, azt pedig meg tudja rendelni. Nem ebből szeretnék megélni, a fő célom - kezdő lévén - inkább a tanulás, tapasztalatszerzés lenne, csak kíváncsi vagyok, csinált-e már valaki ilyet illetve ti mennyire látjátok ezt működőképesnek?
Basszus! Rút tréfát űz a zindex, megírtam az első hszt, elment, de sehol sem láttam. Írtam a másdikat, és láttam az elsőt. Még szerencse, hogy nincs ellentmondás a két hsz között.
Speedy, Páti! Ha elcsesztem valamit, vagy nem értettem meg, akkor ezer bocs. Csak nem tolongott senki, hogy inkább legyen öt a taglétszám! De legyen, átírjuk a szabályzatot, modik megadják a jogosultságot és rendben a dolog. Jobb is az öt, mert egy döntéshez hamarabb előkerül 3 az ötből, mint 2 a háromból szerintem. Azt nem is említve, hogy ti ketten egy szatyorral több nikket ismertek, mint én például! (remélem nincs harag!!!!!!!!)
Na de kérem! Nyílt kapukat döngettek, hisz az csak jó, ha nem 3, hanem 5 a grémium tagság!!!! Csak eddig nem tiltakozott senki, hogy legyen inkább öt, ne három. Szóval én támogatom nagyon. Még örülök is neki, mert ti ketten egy szatyornyi nikket ismertek jobban, mint én! (ha valamit elcsesztem itt közben, vagy nem értettem, akkor ezer bocs, nem, többezer bocs!!)
Nem, nem félreértesz! Nem arról kellett nyilatkozni a leendő grémiumtagoknak, hogy akarják-e, hanem arról, hogy vállalják-e!:-) Nem kis teher ám az ilyesmi./csak ők még ezt nem tudják!:-))/
Köszi a segítséget. Legyen most 3, aztán, ha majd lesz tapasztalatunk, akkor megnövelhetjük 5-re is. És! De legfőképpen abban bízom, hogy a grémium tagjainak a fölvétel elbírálásán kívül semmi dolga nem lesz.
Khmm..izé....most akkor csak három tagból fog állni a Grémium, nem öt tagja lesz? Csak kérdezem ám, mert ha igen, akkor előző bejegyzésemet tekintsétek okafogyottnak. Nem gond ez sem egyébként, viszont- na, mégis beledumálok már megint.:-(- a Grémiumon belüli többségi szavazások esetén egyértelműbben megnyilvánulna a szándék- nem beszélve arról, hogy valamely grémiumtag/ok/ akadályoztatása esetén /mondjuk betegség, internetdij befizetés elmulasztása:-), nyaralások/ a maradék tagok is döntésképesek lennének.
A szabályzatot tekintsük elfogadottnak. Nemethla észrevett egy kis nyelvtani hibát, azt javítom, a mellékletet is megcsinálom (ez az alapítók névsora). Mindjárt idebiggyesztem az elkészültet. Az alapító tagok listája is elkészült, a többi tagot majd rendes tagfelvétellel fogjuk felvenni. A grémium tagjai az alábbika szrint nemethla 61antana telescoper
A moderálást és az új tagok hozzászólási jogosultságát megadni csak a választott moderátor teheti meg, aki csak a grémium kérésére fog moderálni, illetve tagot törölni/beengedni.
A választott moderátorunk legyen Lencseválogató Fluxusbizottmány. Neki és Lutrának köszönettel tartozunk, mert ők segítettek eddig is nekem/nekünk!
Kisvártatva írok egy rövid ismertetőt, hogyan is műxik az egész.