270 ML szívókönyök / szívósor olajszivárgás a műanyag könyök és a fém közti tömítetlenségtől van főleg vagy a pillangószelepek tengelye melett folyok az olaj ?
Itt is köszönöm a segitséget. Üdv mindenkinek. Kérdésem hol tudok a ml 430 2000es évjátu mercimhez kulcsot csináltatni mert 1 kulcsal vettem. Elektromos ablakok nem müködnek csak a jobb1, biztik jók. tanács?
Kösz az egészséges érdeklődésedet:-)) Kölönben jól vagyok,és a kocsim is remek formában van az elmúlt műtét utáni 5800 kilóméteres futásteljesitménye alapján.
Az nem diag. Az egy 3 dvd-nyi speckó német progi,ami fedi az összes kb 2004-2005 ig gyártott összes mercedes személy,és teherautók teljes félmetszet-félnézet..sok metszet sok nézet:-) ben minden egyes alkatrészét fődarabjait,felépitését az utolsó csavarig a teljes tételes cikszámai alapján.
Segitünk ahol tudunk 1másnak. Van aki komoly szak,és alkatrész ismeretekkel bir. De minimum meg van neki a WIS nevű progija,amiböl ki tudja lesni a tutit,és van olyan aki csak ugatja a szakmát mint én,de állandóan fúr-farag,és mindent megold a "maga módján" :-)) Mondjuk a nevezett progi nekem is föl van telepitve a 3 dvd lemezével 1 win2000 emulátor alá,csak lusta vagyok ott molyolni.
Amúgy teljesen egyet értek ezzel. Amikor csak időm engedi magam csinálom,de sajnos akna és tágas garázs hijján szűkösek a lehetőségek. És nagyon köszönöm az instrokciókat ,tényleg jó ez a fórum !
Hali. Nem ment el a kedvem. Volt szakműhelybe a gép. 3-4 közti szeleptest hibát javították (70 pénz) wandlert nem találták hibásnak. Motortartóbakcserét már Én csinálom és még szerintem a szívósort is le kell venni mert eléggé nyomja az olajat. Szívósort ha leveszem és ledugózom fog lustulni az autó?
A méretek miatt. Nekem kb ott a piros pontnál van az a pont,ahol a zárhid alsó lemezére nyomva be tudok nyúlni a 12 centi mély,és 5 centi pipába hajtott csavarhúzóval. Ha a méreteket betartod,kb ott fogysz kavirnyállni a vas végével,ahol kell:-)) És jobbra az óra járásával megegyező irányba!
Melyik vége szakadt?Többnyire az utastér oldalán pattan le a bovdenvég. Ha igy van,akkor nem nagy ügy.Kibányászni a bovdenvéget,massziv csőrös fogó,és húzni:-). Ha a túloldalon szakadt le a vége,akkor sajnos "pecázás" van Gépház közepétöl jobbra kb 6-8 centire van a fül,amit húzna a bovden . Én ezt 1 hosszú "profilra" hajtott csavarhúzóval pöcköltem ki alulrol a diszrácson keresztül. Biztos tudományosabban is meglehet oldani,de nekem ez jutott eszembe,és működött!! Ja ,egy kicsit nem árt nyomni a gépháztetőt feszités pillanatában,mert könyebben kipattan!!
Üdv mindenkinek. ML 430 2000-es évjárat most vettem. Eletromos ablakok nem müködnek csak anyós ülésnél. Biztik jók valakinek tippje? JKöszönöm a segitséget.
Igen. Mint emlitettem ,utólag "helyre" lett téve a dolog.. További másfél órás szüttyögéssel hanyatt a betonon. A komplett váltót nem méregettem. Csak annyit éreztem,hogy hiába vagyok jó erőben,vállon nem birtam volna kicserélni. 1ébként meg köszönjük a hasznos infókat,megpróbálunk épitkezni belőlük.
Van egy rossz hírem neked: ha nem tudod szabadon forgatni a wandlert bent a helyén, akkor nem lett rendesen feltéve a nyelestengelyre. Ha így raktad össze, akkor feszíti a fogaskoszorút, és szétbarmolja a tehermentesítőt is. A rendesen felrakott wandlernek bent a helyén van legalább 5mm szabad játéka, és simán ráforgatható a csavarok furatára.