Euroformulában nem megy mindenki teljes szezont, ráadsául pont azok, akik a mezőny elejéhez tartoznak Trulli és Tramnitz.
Legalábbis a mai verseny után ill a kvali, szabadedzés/tesztek fényében ők ketten azok, akik felfelé lógnak ki innen. Meg talán Leon.
Trulli idén Japánban versenyez az ottani SF Lightsban. Gyakorlásnak nem rossz ez az EuOpen, elvégre ugyanezek a kocsik vannak ott is. Tramnitz meg a Formula Regionalban lesz idén is, és idén több közös hétvégét tartanak. Kizártnak tartom hogy egy hétvégén mindkét mezőnyben vezessen a német.
Így ha nem változnak nagyon az erőviszonyok szinte biztos, hogy ez a Noel Leon behúzza majd az évet ha képes teljes szezont menni itt.
Mai futam úgy indult, hogy a felvezetőn már 1 kiesett (Bergmeister), azaz itt eldőlt, hogy a legjobb újonc Juju lesz, hiszen ketten vannak újoncként elkönyvelve a mezőnyben. Mivel a két túlkoros kiesett, ő lett az utolsó célbaérő, de mint legjobb újonc mehetett a dobogóra. :D
Futam maga nem volt rossz az említett 3-as vitte a prímet meg a rajt után Simonazzi aki a második helyre manőverezett, de hamar átugrották. Elején úgy tűnt Trulli könnyen meglép, de a gyengébb rajtja után Tramnitz zárkózott fel, a táv második részében 1 mp-n belül kergette az olaszt. Jó szoros lett a befutó. Ahol az utolsó métereken lőtte ki a youtube a hivatalos streamet, valami jogi dolgokra hivatkozva, aztán percekkel később visszajött a kép, majd megint eltűnt. Azért tudom ennyire mert a nevemből adódóan érintett vagyok ebben a szériában így nézem. :)
De sokat elmond erről az Euroformuláról hogy az F3-ban teljes szezonban tavaly Trulli 0 pontot szerzett, itt meg pole-győzelemmel kezdett. (bár 21-ben is ment itt de más csapatokkal, de itt a Motopark a csúcs egyértelműen) vagy az egykori bajnok Das szintén 0 pontos volt F3-ban.
F1 Academyre visszatérve:
szerintem az arab csajokat nem a széria erőlteti, hanem az apjuk. Pénzes a család és szeretik az autóversenyzést. Keress rá Khaled Al Qubaisi nevére. Tavaly is közel 50 évesen versenyzett a fiatalok ellen a Formula Regional Asiaban :D lelkes autóversenyző is
Persze hogy jut pénz a lányaira is. Prema állt mögöttük eddig, ami szerintem annyit takart, hogy adott nekik egy zsák pénzt, hogy készítsék fel nekik a kocsikat és állják a személyzetet. Készen megkapnak mindent. Ugyanez mehet most is az MP Motorsportsnál. Más kérdés a Stroll családban a gyereknek több a tehetsége, így többet ki is lehet hozni belőle, de a csajokból max ennyit.
Ahogy nézem Carrie itt sem váltja meg a világot. Német F4-ből emlékszem rá, pár éve ment ott ő is de pontot se tudott szerezni. Váltott GT versenyzésre, meglepődtem hogy formaautózni kezdett megint. max. azért szurkolok itt neki mert jól néz ki kb. más érvet itt nem tudok írni erre az egész bohóckodásra amit látni is csak az eredményekből látunk :D