Közös nyilatkozatot adott ki tizenhárom ország budapesti nagykövetsége, amelyben szolidaritásukat fejezik ki a melegfelvonulás résztvevői mellett. Az angol, amerikai, ausztrál, cseh, dél-afrikai, francia, holland, kanadai, német, norvég, spanyol, svéd és szlovén nagykövetségek támogatásukról biztosítják a magyarországi a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösséget.
Én is hiányolom, hogy az unió nem áll mellénk a nyelvtövény ügyében, de ettől még ha egy másik kissebbséget megvédenek annak örülök. Hiszen különben milyen alapon várjuk el, hogy megvédjenek minket ha közben mi meg egy másik kissebbséget szivatunk akármilyen alapon.
Már annyi nem állítják. Régebben igaz lehetett, talán ma is, de nem biztos. Olyan kimutatás is van, amely szerint a melegek jobban ügyelnek az együttlétek során az egészségükre mint a heterók. Mintha olyant olvastam volna, hogy a promiszkuitás is kisebb körükben (Aminek persze technikai okai is vannak.)
Akár, de szerintem erre maguktól is rájönnek, inkább arról kéne szólnia egy ilyennek szerintem, hogy elmondja azt is, hogy ezzel nincs semmi gond és ha előjön ez a téma akkor ne gúnyos kacagás vagy álprűd hozzállás legyen. Vagy azzal kiegészíteni, hogy az ilyen együttlétnek milyen veszélyei vannak. Állítólag a homoszexuálisok körében jobban terjed az aids, ilyesmikre gondolok.
Ezzel a felvonulással nekem is az a bajom, amit itt már leírtak. A meghirdetett (?) cél a heterók és homók közötti feszültség enyhítése, egymás elfogadásának elősegítése. De a megvalósítás mintha ennek ellentéte lenne.
Tinédzser korban még elég sokan vannak, akiknek nem fixálódott a szexuális irányultsága. Ezt tájékoztatónak álcázott homo-reklámmal nem kellene befolyásolni.
Férfi és nő között sok különbség nincs. Ha nem abból indulunk ki, hogy így kapta a világ készen az embert, akkor nem tűnik nagy marhaságnak, hogy nemi szerveink megfeleltethetők egymásnak. Szóval az a különbség férfi és nő között nem is olyan nagy. És mégis. Valahogy, valamiért mégis az van, hogy ezek a szervek mégsem azonosak. Elsődleges biológiai feladatunkhoz (reprodukció) pedig kell ez az eltérés. Hogy mitől, hogyan alakul úgy egyeseknél, hogy saját nemükhöz vonzódnak? Nem tudom. Az biztosnak látszik, hogy nem betegség. Nem betegség abban az értelemben, mint a nátha, hasmenés, szívszéhűdés stb. De talán úgy, mint a törpenövés, vérzékenység, gerincferdülés, egyebek. Én úgy gondolom, hogy az egyén maga nem okolható ezért. Ti. azért, ha saját neme kedvesebb neki, mint az ellenkező nem. Azt sem hiszem, hogy ezt bármiféle módon befolyásolni lehet. Rábeszéléssel biztosan nem lesz valaki meleg, s leszoktatni sem lehet róla. A kisgyermekkorban tapasztaltak hathatnak rá, de ez sem úgy, hogy akinek környezetében melegek vannak, ő is kedvet kap hozzá. Ez igaz lehet az iszákossággal, dohányzással és még sok más dologgal kapcsolatban. Hogy meleg lesz-e valaki a homokos meséktől? Nem tartom valószínűnek. Te igen? A környezeti hatások talán segíthetnek abban, hogy a meglévő homoszexualitás fellobbanjon vagy alva maradjon. Bárhogy is lesz, az ilyen ember mindenképpen boldogtalan lesz. Ha nem a kirekesztés miatt, akkor azért a valamiért, amiről nem is tudja, hogy mi az.
Semmilyen előítéletet nem fejlesztettünk hiszen nem hívtuk meg őket a doki meg nem beszélt sem a leszbikről sem a homókról. A véleményem pedig az, hogy, aki ilyenfajta késztetést érez az úgyis megtalálja a maga köreit.
Nyilt aktust én sem szívesen nézek, de ilyet szerencsére nem is akrat eddig senki erőltetni. A felvonulás az elég messze van ettől vagy akár a különféle sorozatok a tv-ben ahol lehetőségem van egyszerűen elkapcsolni ha nem érdekel.
Egy logikai sémát alkalmaztam a "semmi bajom, de" kezdetű felszólamlások "hazug voltának" cáfolatára, amiben azt próbáltam meg érzékeltetni, hogy ugyan semmi bajom a homokosokkal, de attól még nem szeretnék nyíltszini szexuális aktust látni tőlük.
Ennek a logikai sémának nem volt témája az általában vett nyíltszini aktusok prfererálása vagy elitélése.
Egyáltalán nem gondoltuk, de úgy gondoltuk a pszichosexuális fejlődés szempontjából nem szerencsés ez az előadás. Ráadásul a kamasz fiúk - tartottunk tőle - könnyen beszólhattak volna a homiknak. Botrányt nem akartunk. Elég sok az olyan 14-15 éves fiú akinek van lány partnere és ki is fejezik mennyire nem kedvelik a langyikat.
Azt hogy inkább a környezetének megfelelve próbál életet kialakítani a saját orientációját feladva. Van erre számos példa főlleg olyan helyeken vagy olyan korokból ahol nem nézték el az emberek. Abban talán lehet valami, hogy az olyanoknak tudnak segíteni akiknél ez nem vele született dolog hanem mondjuk egy kiskori molesztálás okozta. Láttam egyszer egy beszélgetést egy ilyen sráccal és nagyon küszködött mert tudta, hogy ő eredetileg hetero volt csak "félrevitték". Persze nem egy felvonulással.:))
Nem és azt meg végképp nem szeretném, ha az óvodában úgy érne véget a mese hogy akkor a bergengóc királyfi megcsókolta az üveghegyen túli királyfit és hetedhét országra szóló lakodalmat csaptak.