Nagy örömmel értesítem Önöket, hogy teljes jogú tagja lettem az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési (Szak)Bizottságának. A munkát már a jövő heti (július 20-21.) ülésen megkezdem. Nagyon számítok a magyar gazdák segítségére, támogatására, arra, hogy tapasztalataikat és javaslataikat megosztják velem. Az első ülés egyik fő témája a tejtermelők helyzete lesz. Szeretnék felszólalni és közvetíteni az EU felé a magyar gazdák üzenetét, tapasztalataikat és követeléseiket...."
Részlet a beszédből:
Tisztelet Képviselőtársaim!
Mint azt Önök is tudhatják, 2006. október 23.-án Budapesten a gyurcsánybajnaista magyar rendőrség a kommunista-rákosista időket idézve elképesztően brutális kegyetlenséggel verte szét békés tüntetők több ezres tömegét, több százukat börtönbe vetette és megkínozta. A magyar tejtermelők nevében követelem, hogy az EP szigorúan vizsgálja ki, hogyan eshet meg ilyesmi a XXI. sz. Európájában. Nem Kínáról, nem Koreáról beszélek, T. Képviselőtársaim, hanem Európáról, azon belül a kommunista rezsim elnyomta hazámról, Magyarországról. Felvetődhet Önökben a kérdés, miért említem ezt itt, ebben a bizottságban és témakörben. Nos, T. Képviselőtársaim egyrészt azon oknál fogva, amit az előbb már említettem, a magyar tejtermelők általában véve is tiltakoznak az ilyen eljárás ellen, szűkebben pedig azért, mert tudomásomra jutott, hogy a tömegben tejtermelők is voltak, szám szerint hatan, közülük ketten meg is sérültek, ezért ők aznap a Riskát már nem tudták megfejni. Kérem T. Képviselőtársaimat, hogy a bizottság napirendjére vegyük fel a magyarországi tejtermelők politikai helyzetét, különös figyelemmel a Riska megfejésére...vesszen Bajnai
mint tudjuk ez olcsóbb és ezerszer sikeresebb módszer a többi kampányhoz képest! Mellesleg le a kalappal a módszere előtt:-)))))
Példát vehetnének róla a politikusaink, hogy mondjuk az IN-KAL menne havat lapátolni ( úristen mit mondtam???!!!), meg mindenki csinálna egy csapatot és ők mindenféle jót tehetnének a köz érdekében! Most nem azért, nem száradna le a kacsójuk ha leereszkednének a néphez, és hihetetlen sikeres lenne a kampányuk!
"Már régen az az érzésem, hogy a valóságos világban, az anyagon túl, hol az időnek nincs semmi szerepe, a bibliai bukott angyalok és az eredendő bűn története nem a múltban zajlott le, hanem MOST történik!!!!!"
A Biblia ismetli onmagat , csak ami ott egy mondatban van leirva , az a valosagban evtizedekig tart...
Megmondta a papa is(es nekem is ez a velemenyem) , hogy ennek a nagy vilagvalsagnak semmi egyeb oka nincs , csak a bankok merhetetlen kapzsisaga. Ha most minden bank felere csokkentene a torlesztoreszleteket , megoldodna az egesz. Az iszlam bankoknal meg a vallas torvenyei szerint tilos a nyereszkedes(na meg ne felejtsuk el az olajat sem...)
Nem tudom mi lenne sürgetőbb egy gyökeres rendszerváltásnál.
Nem csupán Magyarországon, hanem a teljes golyóbison.
Miközben a termőképes területet agyonkvótázzák, milliók halnak éhen. És az egészet kizárólag az életfeltételek monopolisztikus kisajátításáért teszik.
Anyagi hasznuk sincs belőle, csupán a vilgághatalmukat növelhetik vele egészen az isteni trónig.
Élet-halál urai akarnak válni a teremtő természet helyett, gyilkosságtól sem riadva vissza e sátáni célért.
Már régen az az érzésem, hogy a valóságos világban, az anyagon túl, hol az időnek nincs semmi szerepe, a bibliai bukott angyalok és az eredendő bűn története nem a múltban zajlott le, hanem MOST történik!!!!!
A sok negatívum tudod miért van? Mert a választók, az olyanok mint te, hisznek a populista szólamoknak. Gyurcsányék összevissza hazudoztak, egy fejlettebb társadalom már ezt rég észrevette volna. Sőt, mint ahogy írtam, ha nagyobb lett volna Magyarország pénzügyi függősége az EU-ban (eurozóna, vagy csak a maastrichti kritériumok betartása), már 2005-ben kidőlt volna a bili. Sőt már talán 2003-ban a magyar kormány kezére csapott volna az EU. Magyarul a magyar politikosok többsége felelőtlen. Tetszik, nem tetszik, Gyurcsány ártott a legtöbbet. Költekeznek, lopnak, hazudnak. Az MSZP igérgetett. A FIDESZ igérget. A Jobbik igérget. Az SZDSZ álliberalizmusa szinte vérlázító, egy ilyen pártnak nincs helye a palettán. Igérgetnek, de azokat az igéreteket lehetetlen megtartani. Egyébként ez alól az igérgetés alól talán kivétel az MDF, de tele vannak botránnyal ők is, nekik sincs esélyük a magyar politikában.
Hogy mi lesz? Megmondom. A további évtizedekben további kínlódás, teljesen mindegy ki lesz hatalmon, mert nincs jelenleg olyan politikai erő Magyarországon, aki ezen változtatni tudna.
Ezúton tudatom az olvtársakkal, hogy amennyiben ettől a ponttól nem reagálnák a hozzászólásokra, azt nem azért teszem, mert nem lenne érdembeli cáfolatom, hanem azért mert egyes vitapartnerek elvesztették az érdeklődési körömet! Magyarán nem vitázom. nincs kivel!
annyiban igazad van, hogy sürgetőbb, égetőbbek a bajok immár, nagyon messze jutottunk ennyi év alatt a dágványba, de újraválasztásig tehetetlenek vagyunk, csak a viszályt tudjuk szítani, és ez egyesek malmára hajtja a vizet!
vagy nem figyelnek sokan? nem készült ismertetőanyag a 2006 októberi eseményekről ismertetőanyag régebben? És nem lett az EP-ben bemutatva?
Csak úgy kérdem.... Nem lett már felhívva a figyelem a később csatlakozott országok hátrányaira?
tudod ezeket az elmúlt években csendben a háttérben CSINÁLTA a fidesz. Ha nem hiszed, keress rá a neten, mikor átadták pl. az eseményekről az anyagot. Még fotó is van!
Nem az a munkásság, amit az emberek képébe tolnak erőszakkal, azzal sokszor csak elutasítást érnek el.
Neked békejobbot már nem is nyújtok, nem az a fajta vagy, aki cirkusz nélkül lélegezni tudna:-)
"Elszóltam magam"? nocsak!:-DDD
Egyrészt eleve a gárdával szembeni antidemokrata viselkedés miatt dacoló verziókat, amivel a GÁRDISTÁK beinthetnének, miszerint egyöntetűen elmennének civilben, és amennyiben ez nem tetszik a hatalomnak, akkor biza bizonyítsa be! Merthogy gárdista érzelmű emberek, akik nem hivatalos gárda szervezésre gárda által támogatott cselekedetre civilbe mennek, azzokkal ugyan mit kezdene a rendőrség?
Súlyos értelmezési problémád van?????????? Fel sem tételezed, hogy egy nem jobbik fan is felháborodhat az ilyetén lábbal tiprástól?????
azzé Te is mehetsz az eccerűek közé:-((((((((((( Sicc