Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
A leghosszabb idő a virágzásig a lágyszárú botanikai fajtáknál van. 1-2 évvel hamarabb nyílnak a lágyszárúak, és a "legrövidebb" idő a fásszárú magoncoknak kell ahhoz, hogy először virágozzanak. Hogy pontosan mennyi idő, azt én nem tudom megmondani, mert a fás magoncaim közül még 1 se nyílt ki. Vagy talán idén fog az első, és már vagy 5-6 évesek talán. De vannak itt páran, akiknek már nyílt ki magoncuk, majd biztos elmondják.
Ha igaz kikelt egy Sea Shell magom, de most kicsit kedvem szegted, hogy ilyen hosszú idő telik el a virágzásig, azt meg kifejezetten remélem, hogy nem lesz (ugyan)olyan mint az (egyébként gyönyörű) anyanövény. A fás magoncok mikortól virágoznak? (Egyelőre még ki se kelt, de azért,, hogy tudjam mire számíthatok.)
Lágyszárút szerintem csak akkor érdemes ültetni, ha van kedved vele szórakozni, mert sokszor csak 6-8-10 év múlva lesz rajta virág és akkor sem biztos, hogy olyan lesz, mint az anyanövény. A lágyszárút a legegyszerűbb tőosztani.
Sok kört lefutottam, de idehaza nem tudtam sehol, senkitől beszerezni belőle. Végül egy osztrák bazsarózsa kertészetből rendeltem meg a rózsaszínnel együtt.
Gyönyörűek a növényeid! Nekem csak halvány rózsaszín dupla van.
Hol lehet ilyen sok félére szert tenni?
Magokat nem adnál el? Szívesen megvásárolnám!
Az enyémen még nem emlékszem hogy lett volna benne mag. Viszont az utcánkban van egyik háznál bordó,lágyszárú aminek van magja,kaptam is belőle de nem kelt ki.
Valószínű rosszkor ültethettem,mert náluk vannak kis apró tövek is ami szerintem magonc lehet.
Új vagyok itt. Szeretnék egy két dolgot beszerezni . Venni,vagy cserélni . Érdekelne ,hogy hol lehet ilyen gyönyörűt venni? Ilyenre gyermekkorom óta vágyom.