A WiZink mellbevágóan hatalmas, néhány üres hely még a Barca ellen is akadt, szóval ha vki készül Real meccsre, jó eséllyel kap majd jegyet. A csarnok abszolut a belvárosban van, a 2-es, a 4-es és a 6-os metró is csak néhány perc gyaloglásra áll meg, szóval a megközelíthetőség is ideális.
És a görög-török csata sem lehetett rossz, mikor átnyomtam pont beesett egy mákos trí a törököknek, azzal lett 65-65!
A litvánoknak nagyon fog hiányozni ez a meccs, mert a Bayern 8-ban nem lesz, a litvánoknak meg nagyon kellett volna a végelszámolásnál ez a W. Az első félidőben borzasztóan játszottak, ez megbosszulta magát.
Mondjuk nekem nem volt kedvem streameket vadászni, totál hulla voltam a melótól. Egyik oldalon örülök ha a Digi jól kiszolgálja a nézőket (mert a foci El-el azt teszi), csak éppen a kosár EL kárára.
Nekem volt szerencsém már abban a csarnokban pár meccset megnézni, és kívülről, főleg a főbejárat felől, nem is gondolnád hogy egy 16 ezres csarnokot rejt a belseje.
Szerintem abszolút téves a kolléga szcenáriója. Az Euroligában eddig nem sok jele volt annak hogy a play offról lemaradó csapatok letojnák a sorozatot miután elszállt a valós esélyük a rájátszásra, arra meg végképp nem igazán volt példa hogy a b-sor játszott volna, az ifik felvetése meg végképp csacsiság.
Minden sorozatban reális veszély, főleg, ahol nincs kiesés, hogy az elején leszakadó csapat motiválatlanná válik. De nem gondolom, hogy az Euroligában ez hangsúlyosabban jelen lenne, pláne, hogy a sorozat presztízse sérülne ezáltal.
Ugyanakkor rendkívül dühítő, hogy nem tudnak megegyezni a FIBA-val. Viccé teszi a válogatott eseményeket, hogy egy időben tolja a Zalgiris és a litván válogatott a meccsét... Normális, ésszerű kompromisszum kell!
Ennek a mostani bővülésnek az apropóján tettem fel a kérdést, hogy fog-e annyira bővülni majd egyszer, olyan gazdasági rendszerben, ösztönzőkkel, hogy az itt induló csapatoknak már annyira megéri, hogy elengedik a hazait.
Sokkal előbb lesz az hogy az Euroliga indulók között(feltételezve saját bajnokságában mindenki játszik nyilván,illetve hogy a fiba és az uleb nem szívesen fésüli össze a menetrendjét) akarva akaratlanul ,kialakul majd egy presztízs a sorozatok között.
És bármennyire is szeretem,vélhetően itt az Euroliga húzhatja a rövidebbet.Szerintem.
A jelenlegi El-rendszerbe elég hamar kiderül hogy egy csapat rossz rajt után az alsó harmadban marad,(idén maccabi,tavaly efes pl) akkor onnan nem nagyon van visszaút.
Onnantól meg bármennyi forduló lesz "elengedi",hogy otthon lehessen belőle még valami.Innen meg lehet hogy téves a prekoncepcióm-de jönnek majd a minden mindegy-beleszarok-b csapat-c csapat-ifi stb játszik euroliga meccsek ami szerintem nem hiányzik senkinek.
Kérdés, hogy elég nagyra és gazdaságilag annyira relevánsá tud-e nőni az Euroliga, hogy a nemzeti bajnokságokban majd ne induljanak a csapatok. A FIBA-nak persze mindig marad a válogatottban való részvétel megtiltása, ha olyan klubban szerepel egy játékos, amelyik nem indul a nemzeti bajnokságban.
Ez már most 34 forduló + 1 PO kör+ Final4.
Még 4 csapat csatlakozik, az már 42 meccs + 2 PO kör + Final4 (ha marad és nem lesz ott is több meccsig tartó párharc, Final4 most lényegében csak azért van, mert így fér bele a nemzeti bajnokságok rájátszás meccsei mellé...)
De 4-6 éven belül ezzel a kérdéssel fogunk foglalkozni aktívan, ebben biztos vagyok.
A múlt heti dömping után a mai kínálat elég szegényes. A Real-CSZKA felvételről 23.00-kor. Slussz passz... 21.00-kor kezdődik, a 8! focimeccsből egyről kellett volna lemondani...
Hivatalosan is eldőlt, a következő szezontól, legalább 2 évig, 18 csapatos lesz az Euroliga. A 2019/2020-as évadtól 2-2 éves licence-t kapott a részben az NBA sztár Tony Parker tulajdonában álló francia Asvel Villeurbanne, és a német Bayern München. Ezzel az is eldőlt, hogy jövőre 34 forduló lesz az alapszakaszban, benne legalább 8 olyan héttel amikor 2 forduló is lesz 4 napon belül...