mi a tény ? hogy te valakit zsidónak néztél 64ben? és azóta még nagyobb lett az orra? én meg téged hülyének nézlek. ez is tény. faktum. de inkább ne röhögtesd ki magad tudálékoskodással.
Egész pontosan hogyan gyalázták és mivel? Durvábban-e a Mohamed-karikatúránál? Csak mert vagy szabad kritizálni és kifigurázni az összes egyházat, vallást, vagy egyiket sem.
Ez akkor sem indokolja, hogy belekeverd a zsidókat, hisz nincsenek nyilvántartva, ránézésre meg nem lehet megállapítani, ellentétben a kínaiakkal vagy négerekkel. Úgyhogy okafogyott e felvetés, a zsidókat nem lehet beazonosítani. Inkább arról lehet szó szvsz (tudom, most kifejezetten rosszindulatú vagyok, de kiérdemelted), hogy a holokauszt történelmi sokkjával támogasd meg gyenge érveidet, mert magad is érezted, ez így önmagában kevés. Ez viszont nem tisztességes vitatechnika, nagyon nem.
Amit a művészek mondtak az tény.Nem láttam a kiállítást,de viszont láttam az erről szóló(hiába célpontos de korrekt és le nem tagadható ) filmet és abban mutattak elég sok kompromitáló fényképet.Sajnos én csak ezzel tudok szolgálni de nem gondolom,hogy mindenben igazam van.Csak kicsit,mondom kicsit felháborított.
Meg lehet ismerni. Nekem elhiheted. Én már 1964-ben megállapítottam egy akkor nagyon-nagyon a karrierje elején levõ (és azóta híressé vált) popénekesnõrõl,... senki nem hitte el, sokan azt mondták hogy csak beszélek a világba. Azóta 62 éves lett, és amióta öregasszony már csakis a markáns sémita jegyek vannak az arcán, szóval igazam volt, pedig akkor nekem senki sem súgott. Vannak tipikus jegyek, akárcsak az etiópoknál. Azokat ugyanúgy meg lehet a színesek között ismerni, akárcsak a zsidókat köztünk.
nem mondom, hogy előnyhöz kéne juttatni. csak meg kell érteni a türelmetlenségüket. neki már nincsenek meg azok a lehetőségeik, mint a keresztényeknek, ezért verbálisan agresszívek.
a katolikus és a református egyház ideológiájának agresszív és türelmetlen képviseletével éppen elég okot ad a támadásokra. a legtöbb támadást, amit keresztényellenesnek tartasz, szerintem ez váltja ki.
de persze nyilván vannak zsigeri keresztényellenesek is, de nem értem, mi ez a nagy siránkozás a keresztényellenesség kapcsán.
mi a probléma azzal, hogy a különböző ideológiák képviselői osztják egymást?
Ez most más, mert a haladó és toleráns oldalról fogalmazták meg ugyanezt, és mint tudjuk, ilyen esetben ez már nem ugyanaz. Hisz a minősítés és az ítéletalkotás is az ő joguk. Mert nem rasszisták, viszont nagyon toleránsok. Hát ezért, az erkölcsi fölény nagy dolog ám:-)
A történelemünkben a zsidók társadalmi megkülönböztetése ugyanúgy rassz-alapon történt, mint a többi általam felsorolt csoporté. A "kikeresztelkedés" csak ideig-óráig jelentett menedéket. Nem a zsidó vallású volt a célpont, hanem a zsidó származású.