Ezzel csak azt érik el hogy nem csak a gárdatagnál lesz vipera, hanem mindenkinél. Hol lehet kapni? Én veszek egyet, valahogy meg kell védeni magamat, mert a rendőr nem véd meg, csak büntet. Hajrá Gárda!
A ciganynal a szamuraj kard nem szamit semmit, a pisztolyal hadonaszo ciganyoknal sem keresik a fegyvert. Meg jo, hogy a gardista nem vedekezett, mert akkor mar reg racs mogott lenne. Meghogy vipera, hova tart ez a vilag, hogy a szeginy romaknak igy kell reszketni a Gardatol. Persze majd ha garda uzival jarkal akkor majd lesz okuk reszketni.
Történetesen én úgy látom, hogy a proletár internacionalizmus ezredannyira nem került ellentmondásba a hazafiassággal, mint a kapitalista globalizmus. Röviden, akkoriban sokkal többen érezték A HAZA-ként Magyarországot, mint ma...
Történetesen én úgy látom, hogy a proletár internacionalizmus ezredannyira nem került ellentmondásba a hazafiassággal, mint a kapitalista globalizmus. Röviden, akkoriban sokkal többen érezték A HAZA-ként Magyarországot, mint ma... ahol sokaknak ott a haza, ahol a telibb zseb...
Egyébként meg a kérdés nem az volt a hidegháború idején, hogy X.Y és Magyarország konfliktusában hova állnál, hanem, hogy a két világrendszer konfliktusában, a SZU és az USA konfliktusában hova...
OFF "- Amikor én benne voltam a Gárdában, már inkább táborozásról volt szó, semmilyen harcias kiképzést sem kaptunk, a legkomolyabb feladat talán az lehetett, amikor elkísértünk közúti ellenôrzésre egy rendôrjárôrt, és a kocsiból végignéztük ahogyan ellenôrzi az autósokat– mesélte az Ifjú Gárdában töltött idôszakról egy közismert MSZP-s honatya, aki neve elhallgatását kérte, mivel szerinte kellemetlen, ha valakirôl most kiderülne, hogy bármilyen Gárda tagja volt."
kiváncsi lennék, ez mikor volt (vagy hazudott?), mert 88-ban engem simán nem akartak beengedni a müvházba a gárdista úrfik, mert nem volt nálam úttörőigazolvány(!)
"Viperát találtak egy gárdistánál!" - Istenem, de nagy kő esett le a szívemről, már azt hittem, hogy egy rendőrnél... De szerencsére ilyen nálunk nem történhet meg. Most mi van?A rendőrfőkapitány úr is megmondta.
Az Ifjú Gárda a legzombibb bolsi kiskölykök gyülekezőhelye volt.
"Ifjú Gárda eredetileg a KISZ rendezvényeit biztosító rendezőgárdából kialakított, hazafias-honvédelmi nevelést erősítő szervezet volt, a KISZ teljes politikai irányításával."
Ez a mondatod tele van önellentmondásokkal.
Helyesen:" Az Ifjú Gárda eredetileg a KISZ rendezvényeit biztosító rendezőgárdából kialakított, hazafias-honvédelmi nevelést a diktatúrát erősítő erőszakszervezet volt, a KISZ teljes politikai irányításával."
Ugyanis a KISZ és a hazafias-honvédelmi nevelés erősítése kizárta ergymást, lásd: forradalmi ifjúsági napok, meg ilyesmik.
egyébként az Ifjú Gárdával találkoztál anno? én igen.
Az Ifjú Gárda eredetileg a KISZ rendezvényeit biztosító rendezőgárdából kialakított, hazafias-honvédelmi nevelést erősítő szervezet volt, a KISZ teljes politikai irányításával. Szervezete, alapvetően középiskolákra, munkahelykre alapozott. Nagyon kevés területi alegység működött. Szervezeti felépítése katonai volt, raj-szakasz-század-zászlóalj.
a másik gárdája büdösebb kategóriához érkeztünk :-)