Keresés

Részletes keresés

agicza Creative Commons License 2008.08.19 0 0 55
Szóval, kék függöny le, szvsz. Még az jutott eszembe, hogy ha mégsem ciklámen, akkor ehhez a sötéthez még az élénknarancs egy jó kontrasztszín, bőven mehet belőle, de akkor nem barokkossal, hanem arabos motívumokkal, arany maradhat, mint feldobós kiegészítő, meg tiffany-lámpa meg rengeteg helyi világítás, gyöngyök, csilivili kiegészítők, de asszem, ehhez a marokkói fílinghez gyökeres változtatások kellenének...

agicza Creative Commons License 2008.08.19 0 0 54
Jó az a padlizsán, de hozzá rengeteg drappot, és mutatóba pár cikláment tégy, a nyomott nagymintás anyag nagyon megy majd hozzá, lehet, hogy erre az irányra érdemesebb rágyúrni és a kéket levenni az ablakról.

A fotelt hagynám nyers színében, ha a falak ilyen padlizsánosak lesznek. A sablon jó ötlet, anno átlátszó, műanyag irattartóból csináltam, a kb. fél mm-es vastagságúból. A párnáról simán le lehet venni a mintát, kivágni, óaranyt drappal kevernék, ezt szivaccsal velvinni, ecsettel kiigazítani. Jó ég, de régen csináltam ilyet utoljára... *nosztalgiázik* ;-)
Előzmény: kisidi (51)
agicza Creative Commons License 2008.08.19 0 0 53
Szia, Emzsé! :-) Köszi, remekül, kertelek ezerrel... ;-P Remélem, Ti is hasonlóképpen... ~:-)

Képeket soppoltam, bár elég nyers lett, de a célnak megfelel, már nem volt lelkierőm cizellálni hajnalban: Curves, Color Balance, Hue-saturation, aztán ez jött ki.
Előzmény: mzsperx (50)
mzsperx Creative Commons License 2008.08.19 0 0 52
ezt akartam nektek ajánlani
http://www.allposters.com/
tök jó képek vannak, mi épp a várakozós résznél tartunk, 28-án érkeznek :)
be is kell kereteztetni majd, tudtok valami normális, nem túl drága helyet?
kisidi Creative Commons License 2008.08.19 0 0 51
Szia, de jó, hogy itt vagy. Igen én is látom, hogy picit sok a kék, bár nem igazán adja vissza az igazi színeket, nem vagyok egy fotós alkat, talán egyszer sikerül beállítani, hogy lehessen látni. Szerinted, ha sikerül a fekvőfotelt átfestettni, akkor a szekrény és ágyvég éjjelisz. elmegy? Az ágytakaró és szőnyeg betervezve, a szőnyeg valószínű ikeás Andrea lesz.
A falszínt egy kicsit mélyebb bíbor-padkizsánra gondoltam, ha megtennéd, hogy megnézed pár hozzászólással arrébb a linket amit betettem és bevarázsolnád azt a falszínt?, hálás lennék, mert így sokkal könnyebb, ha látja is az ember.
Esetleg azt is gondoltam, hogy az ágy és íróasztal feletti rész felett az alapszínt sablonfestéssel díszíteném arany-bronz-barnás-kekis színnel (a barna-kekis a párnában van) A tikkurilánál láttam a neten, ami tetszett. De az Ikea Andrea-kakel ágynemű mintája is tetszik, csak nem narancsosban, azt is le lehetne másolni valahogy.
Előzmény: agicza (49)
mzsperx Creative Commons License 2008.08.19 0 0 50
szia ágicza, hogy vagytok? :)

mivel színezted a képet? ez nagyon klassz, hogy magán a szobán látni,milyen lenne, ha, ilyenolyan színre festeném.
Előzmény: agicza (49)
agicza Creative Commons License 2008.08.18 0 0 49
Szerintem sok az a kék - így nekem hideg, egy idő után fázni fogsz benne... Ha festesz, akkor egy kis előzetes, falszín-ügyben:

Előzmény: kisidi (46)
agicza Creative Commons License 2008.08.18 0 0 48
Sziasztok, beszállnék én is, ha lehet... :-) Apropó, jó helyen van a Krea-Tech-hobbik között a topic?

ON: A feltámadt modern köntösbe ölteöztetett barokktól nem kell félni, csak nagy terek kellenek hozzá - ami nálad van, az éppen elegendő. Adok neki, mondjuk, max 4-5 évet, akinek bejön, annak azután is megy az ezüst-arany-fekete-kék/bordó, aki meg trendből szereti, az úgyis a retróból jön és néhány év múlva cseréli is a következő hullámra... Szóval inkább azt nézd, hogy itt és most tetszik-e, aztán ha igen, akkor hajrá.

Szóval a lila-fehér mintás szerintem nagyon jó, nyersfehéret, feketét és csak jelzésszerűen tégy ebből a petrolkékből, különben nagyon rideg lesz az összhatás. Egyébként ez a tónus az ezeregyéjszaka-fílinghez szvsz nem megy, inkább a modern-minimált érdemes vele keverni, óaranyat vagy ezüstöt még tehetsz hozzá, szegélyként, foltszerűen megjelenve. Falszínhez nyersfehér ÉS valami nagyon sötét, bársonyos mályvalila illik úgy, hogy utóbbi ne nagyon nyomja agyon a teret, de markáns megjelenésére szükség van, feldobja és bennsőségessé teszi a teret. Ezt lehet szegélyezni ilyen mintás bordűrrel, ezüsttel/arannyal.
Előzmény: kisidi (11)
ZsuR Creative Commons License 2008.08.18 0 0 47
:)) Alalkul!!! :)) Szep lesz a lila fallal - csak talald el a megfelelo arnyalatot.
Előzmény: kisidi (46)
kisidi Creative Commons License 2008.08.18 0 0 46
Határozottan sötétebb, teltebb falszínt kíván!
kisidi Creative Commons License 2008.08.18 0 0 45
Feltettem a függönyöket a cikláment kivéve, de még felvarrva nincsenek, majd odaviszem a vasalódeszkát és helyben rávasalom a felhajtószalagot. A négy képet is feltettem a radiátor fölé, addig, mig nem kapok valami izgalmasat, ez is megteszi. De az már látszik, hogy a radiátort muszály lesz a fal színére festeni, mert nagyon virít. Radiátortakarást csak azért nem akarok, mert azért az levesz a teljesítményből, fázni nagyon nem szeretek, de a gázárak miatt azért próbálunk spórolni.
Apropó, van valakinek tapasztalata arról a spéci NASA falfestékről, ami hőszigetel? Van belső meg külső is. Valami kerámiagolyócskák vannak benne, ami visszaveri a hőt, olyan cserépkályhameleg-sugárzás lesz tőle. Csak jó drága. 1000 ft/ nm kb. de ez a fehér, erre jön a színezés, ami 70-1600 ft-ig is lehet.
Teszek fel képet nemsokára.
kisidi Creative Commons License 2008.08.17 0 0 44
1-2 részt én is láttam belőle, ügyes! Azt nem tudtam, hogy eladók, gondoltam, csak a műsor kedvéért kreál. Egyébként ő az egyik legnevesebb hazai virágkötő.
Előzmény: chablis74 (41)
kisidi Creative Commons License 2008.08.17 0 0 43
Ez is nagyon jó oldal! Be is tettem a kedvencek közé.
Ma végre megvartam a türkisz függönyt, nem könnyű ezzel az anyaggal dolgozni, csúszkál mindenfele. Fel is raktam őket, azt hiszem mégis vasalásfelvarrás lesz, mert most elég volt a varrásból. A cikláment még nem tudom felrakni, mert a nagynénémtől kapom a párnával szülinapomra, és elvileg még nem is láttam, - anyut bízta meg, hogy vegyen valamit aminek örülnék. Nagyon meg fogok lepődni! Anyu persze nem merte nélkülem, és ha már ugyis ott voltunk...
Előzmény: chablis74 (42)
chablis74 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 42
Ilyen volt-ilyen lett:http://www.hgtv.com/decorating/harmonious-feng-shui-maeove/pictures/page7.html
chablis74 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 41
A tévében láttam egy műsort, egy Móri Imre nevű iparművész lámpákat készít benne. Egész egyszerű, olcsó anyagokból is, és nagyon hangulatosak! Van valahol Pesten egy üzlete, (talán virágüzlet?), ahol ezeket árulja. Csak ötletszerzés szempontjából is érdemes ellátogatni oda. Pl. vesszőből font 30 cm-es gömbökbe belegyömöszölte a karácsonyi égőket. Nagyon klassz fénye lett!
Előzmény: kisidi (37)
mzsperx Creative Commons License 2008.08.17 0 0 40
wow, ez állati
én is ilyen budoárost szeretnék majd...
Előzmény: kisidi (39)
kisidi Creative Commons License 2008.08.17 0 0 39
http://www.getdecorating.com/bedrooms.cfm?master=24540&page=1
ez majdnem az a színvilág. A függöny nem tetszik, de egyébként szuper.
Köszi, mzsperx.
mzsperx Creative Commons License 2008.08.17 0 0 38
kis nézegetni való:
http://www.getdecorating.com/
kisidi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 37
Ha nem találok megfizethető és tetsző lámpákat, kénytelen leszek ezekkel kezdeni valamit. Antikolni muszály lenne,talán üveggyöngy, színes üveg egy kis tiffanytechnikával hozzáforrasztva, hát... ( A z igazság az, hogy vannak még lemaradt munkáim amit beterveztem itthonra, pl. a konyhabútor üvegajtója, a mosókonyha-kazánház és a közlekedő közti bevilágító ablak. Nem volt hozzá kedvem mostanában, bár a tervek megvannak valahol.)
De a fazonja akkor is ilyen maradna :( DE retrohoz egész jók!
A lyuggatástól érdekes lenne, de nekem olvasáshoz kellenek, és szerintem zavaró lehet a sok kivetülő fénypont a sötétben.
Előzmény: chablis74 (34)
kisidi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 36
A dulux honlapján amit mzsperx ajánlott elég szép színeket látni harmonizáló ill. összemosódó színekből, ezek tetszenek, lilás-bíbor- padlizsán, kevés kékeszöld és türkisz, mint a függönyök, párnák. De semmi esetre sem kontrasztos színek. A hálószobabútorgarn egyenlőre marad így. Lehet, hogy még újszerű is lesz, hiszen mindenkinek sötétebb bútorok ugranak be erre a stílusra, de sokszor a szükségből születhetnek jó megoldások.
A tikkurila oldalán is vannak nagyon különleges festékek, majd bemegyek jövő héten prospektusért. Lehet, hogy lesz benne valami pamacsolás, törlés, hengerelés. Bár a fűrészporos tapétán nem biztos, hogy u.úgy hat.
Előzmény: chablis74 (35)
chablis74 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 35
Szerintem nem kell félni a fehér és a sötétebb színek kontrasztjától.  De ezt általában mondom, persze ez a Te szobád. Arra gondoltál, hogy a fal ne homogén legyen, hanem antikolt jellegű? Talán elcsépeltnek hangzik... de egy szín két árnyalatának keverésével érdekes hatást lehet elérni. Meg tök jól a pacsmagolás is :D
Előzmény: kisidi (23)
chablis74 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 34

A lámpákat  lehet diszítgetni, csak arra kell ügyelni, hogy a díszítés "tűzálló" legyen. Mondjuk nekem az jutott eszembe, hogy átlyuggatnám őket, bár az nem egyszerű :)  Vagy a szélükre lehetne pici kristálysort erősíteni,  rezgőket. Vagy ha le tudod szerelni a burát, akkor bármi lehetséges. A karokat bevonhatod olyan anyaggal, ami beillik az összképbe (szerintem az lehet akár textil, vagy egyszerű zsinór, díszesebb szalag,  vékony rézdrót, még lánc is). Alkoss bátran! :)))

Előzmény: kisidi (14)
mzsperx Creative Commons License 2008.08.16 0 0 33
a vár az matrica, innen:
http://www.wallies.hu/
annyira jók vannak!
Előzmény: kisidi (32)
kisidi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 32
Jó ez a levelibékazöld. Már uncsi a kék, rózs. stb. A kicsiknél a legfontosabb szerintem a nagy tér, persze a biztonság után. Az Ikeában azt szeretem, hogy a gyerekeknek is mindig kitalálnak valami újat és jól kombinálhatóak egymással. A várat ti festettétek?
Előzmény: mzsperx (31)
ZsuR Creative Commons License 2008.08.16 0 0 30
Azt hiszem az azonos szin jobban "eltunteti". Ha meg nem tul sotet, nem nyomja agyon.
Előzmény: mzsperx (26)
mzsperx Creative Commons License 2008.08.16 0 0 31
gyerekszoba:

festés után:

és most:
mzsperx Creative Commons License 2008.08.16 0 0 29
nappali a költözéskor:

és festés után:

azóta már van némi bútorzat is, msot nem fotózok, olyan kupi van :D
de majd, ha rendet raktam...
mzsperx Creative Commons License 2008.08.16 0 0 28
egyelőre az aranyfüstöt nem tudom elképzelni. de én valahova tuti tennék sötétet :) ha egy falra is. és szerintem egyáltalán nem gáz a sötét fal előtti fehér ágy... a ferde falat simán meg lehet hagyni fehérre.
(alig várom, hogy a mi hálónkban is festhessünk - hol van az még, most olyan fossemmilyen zöld.)
nade mutatok mindjárt, eddig a földszinten mit festettünk.
Előzmény: kisidi (23)
mzsperx Creative Commons License 2008.08.16 0 0 27
olyasmi mintával, mint a lila papír :)
Előzmény: ZsuR (22)
mzsperx Creative Commons License 2008.08.16 0 0 26
látod, a tetőtérről megfeledkeztem :) nem tudom, a halvány árnyalat olya "semmilyenné" tenné számomra a dolgot, ezért próbáltam sötét színt keresni :)
Előzmény: ZsuR (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!