Köszönöm az infót, modult már megvettem 2 hónapja most lett volna időm cserélni...( na de hol van : ) ... ha nem vagyok pofátlan tudsz benne segíteni hol találom.
Hátha megoldja a helyzetet, ha nem akkor mindenképp érdekelne a hiba felmérés javítás..
Előre is köszönöm a segítséget..
Egyébként a kocsi is dobta a battery key hibakódot..miután kilett cserélve a kulcsban az akksi azóta nem irja de nem is lett jó..
Jó, akkor mondom neked, 100 E61-ből nagyjából 30-35% modulhiba, 65-70% kábeltörés okozza. Méréssel gyorsan megállapítható, melyik a hibás. Diag ezt nem tudja megmondani, mivel ha nem tud vele kommunikálni, abban az esetben is hibásnak hozza. Ezen kívül van még egy-két másik eshetőség, de azok extrém esetek.
E61 modulom is van, illetve a hibamegállapításban, kábeljavításban is tudok segíteni.
Radio remote control / 66129117116 / Ez nem az ami a spoilerben van. Elvileg ez veszi a kulcs jelet... nem nyitja a távirányító, a kulcsban már kicserélték az akksit ( comfort kulcs) de ha erre a névre keresek videót csak a hátsó szárnyban lévő antenna modulátor cserét dob fel.
tulaj és lábfüggő mint minden márka minden típusánál.
nálam 8.2-nél még nem ment feljebb soha. Gondolom, ha valaki csak városban használja és agyon van már hajtva, gányolva biztosan lehet ennél sokkal több is.
De igen, nem a fogyasztás lesz a legnagyobb baj egy 17 éves e60 vagy e61-nél. Tulaj függő minden.
Sziasztok. Csendes megfigyelőként olvasgatok, de sajna nem találtam, hogy E61 535D mennyire nagy étvágyú? Automata, 2004 évjárat.... Mennyire lehetnek szétélve? Köszi, ha adtok egy választ ;-)
Az ablakfűtés negatív és a pozitív szála két különböző csatornában fut, a negatív a kettesben, pozitív a hármasban. Legtöbb esetben a pozitív törik, mivel a hármas csatornában - kiviteltől függően - 9 kábel fut, míg a kettesben csak a koax, a negatív szál illetve az ablakmosó gégecsöve.
Méréssel egy perc alatt meg is van, melyik szál törött valójában. Ha a pozitív, akkor ott még más szál is meg lesz indulva, azaz a funkció még működik, a kábelcsatorna megbontásáig.
Keress meg ha gondolod. Ugyanaz az email címem, mint a nicknevem, freemailos vagyok.
Már 3 éve dobozában pihenget, nem volt időm vele foglalkozni (most sincs) ezért dobtam be ide, hátha van még rajtam kívül olyan, aki hajlandó ilyenekre költeni! Sajnos az E60-E61 is abba a korba került, mint anno mikor én kezdtem a BMW-zést, az E30, aztán az E36, majd E46. Napi hibákkal kell foglalkozni, keveseknek jut energiája ilyen jellegű beavatkozásokra, mint egy intercooler csere/upgrade. Hívj, ha van lehetőséged!
Ezt mondom, hogy nem kell ahhoz szarnak lennie, hogy lecsereljek az utot par ev utan. Igy is - ugy is lecserelik, akkor meg minek szenvedjen vele a BMW, hogy valami hu de tartos cuccot gyartson?
Sziasztok! Pár hónapja vettem egy e61 525d-t, és fűtés problémákkal küszködöm. Kiegészítő fűtéses, ami elindul, tolja be a forró vizet a radiátor felé, majd megáll. Szerelő szerint az egyik szenzor hibás, mert a diag műszer szerint 114 fokot mér (nem tudja melyik). Két szenzorom van a szellőzőrendszerben, egy a klíma kezelőszervén. Mindegyiket kimértem, de sajnos nem tudom mennyi a helyes érték szobahőmérsékleten. Az, amelyik hátul van a klíma hőcserélőjénél, biztosan jó, mert az új, amit vettem, szintén 3kOhm, mint a régi. A felső, ami közvetlenül a műszerfal altt van, kb 10kOhm, a kezelőpanelban lévő pedig 8kOhm szobahőmérsékleten. Van valakinek infója, hogy mennyi lehet a helyes érték? Melyik lehet rossz? Köszi előre is a választ.
Ez nem összeesküvés elmélet. Ha megnézed a szívósor cikkszámát ETK-ban (nem realoem-en), legalább 15x változott, ki tudja, mikor mit módosítottak.
2010 körül izzítás hiba volt nálam, 180e km, mondtam, nézzünk már rá a láncra, szívósorra, ha már úgyis ott vagyunk.
Ha visszaolvasol, kb. 2010-re tettek meg ezek az autók akkora futásteljesítményt, hogy napi szinten zajlottak itt a fórumon a beeső csappantyúk által kinyírt motorok történetei.
Mindenki hallott ezt-azt BMW szervizektől, hogy melyik típusnál melyik gyártási naptól javították ki a szívósor hibát, de azért mindenki vakdugózott, vagy vett újat, olykor akár indokolatlanul is.
Ma már tudjuk, hogy az összes E60 szívósor csappantyú veszélyeztetett, de akkor ezt még nem tudtuk.
Nyilván nem az örök életnek tervezték ezt a szívósort, de ha a műanyag ház kapott volna a csappantyú fém tengelye köré egy bronz vagy acél perselyt, akkor a 12 perselytől 12 forinttal lett volna drágább a szívósor gyártása, és soha a büdös életben nem esett volna be semmi a motorba. Ez egy kritikus pont, ha beesik a csappantyú, motorcsere következik. Szóval ide illett volna biztonságosan rögzíteni a csappantyúkat. Sajnos a BMW minőség a 90-es években még mást jelentett még, de a 2000-es évektől nem a minőség volt a cél, hanem az, hogy költsenek a tulajok sokat a motorra, a szívósorra, a javításra, végül unják meg, és vegyenek új autót.
Nem szeretem ezeket az osszeeskuves elmeleteket, de nyilvan ezeket az autokat mar nem azert gyartjak, hogy sokat elfussanak. Megveszi a tulaj ujonnan, vagy leasing aztan par ev mulva mehet a haztol. Aki megvette azt kiszolgalta, aki meg majd 5-10 evesen megveszi 200-500 ezer kilometerrel az meg szopjon vele, az mar ugysem hoz penzt a BMW-nek. Ha elfutna 10 millio kilometert anelkul hogy hozza kene nyulni, akkor is le lenne cserelve par ev utan, akkor minek gyartsanak nagyon tartos dolgot? Szoval nem hiszem, hogy direkt lenne elb.szva, mert igy is - ugy is lecserelik par ev mulva, egyszeruen csak nincs mar szukseg a tartossagra.
Tudomásom szerint 150-200 E-nél írja elő a BMW a szívósor cseréjét. Efelett a km teljesítmény felett érdemes időnként ránézni az örvénycsappantyúkra. Szóval a gyár mossa kezeit, vegyél új szívósort, biztos, ami biztos. Ha bekockáztatod, akkor vagy dugózd le, vagy ellenőrizd az örvénycsappantyúk állapotát.