Keresés

Részletes keresés

hkv Creative Commons License 2008.02.23 0 0 108
Jók a Paksi képeid. Jelenleg az Ópaksi állomás épülete magánkézben van a múzeum teljes területével. a kis fűtőházon még a múzeum tábla mai napig ott áll, a tulajdonosa nem szedi le emlékként hagyta meg.
Előzmény: pias (97)
Mwin Creative Commons License 2008.02.23 0 0 107
Kösz mindkettőtöknek- ja, hát nyilván nem sokat nézed a vasutat a vízről- nekem meg csak onnan volt érkezésem fotózni akkor. Nem vagyok különösebben vasútbarát , de mert vmely szinten hasonló gépészet van ezekben (vö: nagy motorok, bár ezen a hajón kissé nagyobbak vannak), és mert tudom, hogy a paksi vonal nem bővelkedik ekkora tehervonatokban, rögtön a gépért nyúltam.
Előzmény: Railroadman (103)
Balázs1 Creative Commons License 2008.02.23 0 0 106

Helló!

Eddig nem érkezett levél, amint megkapom, írok. Válaszoltam volna azonnal, legalább annyit, hogy megjött, de eddig még nem. Msn-em nincs, a folytatást egy hozzászólással lentebb láthatod. :)

Előzmény: andras186 (102)
Balázs1 Creative Commons License 2008.02.23 0 0 105

Helló!

Nincs msn-em, időhiány miatt, de ha írsz e-mailt, most van időm, tudok azonnal válaszolni.

Előzmény: Törölt nick (99)
Railroadman Creative Commons License 2008.02.23 0 0 104
Opp, ezt nem láttam.:)
Előzmény: vöri_ae (101)
Railroadman Creative Commons License 2008.02.23 0 0 103
Ezek a fotók hol készültek?:D:D Milyen furcsa, alig ismerem fel. Valószínűleg a szokásos szivacsot viszik a kocsikban.
Előzmény: Mwin (100)
andras186 Creative Commons License 2008.02.23 0 0 102

Hali!!

Remélem megkaptad a levelet!

Ha érdekel még vmi,hajints egy ímélt a címemre,azt akár msn-en tárgyalunk!!!

üdv

Előzmény: Balázs1 (98)
vöri_ae Creative Commons License 2008.02.23 0 0 101
Hirrs ikerkocsikat, amiket Pakson szivacscsal raktak meg.
Előzmény: Mwin (100)
Mwin Creative Commons License 2008.02.23 0 0 100
Hali,
Ez a mozdony mit továbbít?
(2006 november 9, vízről fényképelve)
Előzmény: Railroadman (87)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.22 0 0 99
Eyg kicsit OFF... Balázs neked van msn-ed? Ha igen fel tudsz jöönni most?
Előzmény: Balázs1 (98)
Balázs1 Creative Commons License 2008.02.22 0 0 98
Köszönöm, érdekes amit írtál. A fűtőanyagot honnan hozzák egyébként?
Előzmény: Railroadman (87)
pias Creative Commons License 2008.02.22 0 0 97
A Csajka is Pakson volt. Igaz itt még Pszabolcson.
pias Creative Commons License 2008.02.22 0 0 96
még muzeum
pias Creative Commons License 2008.02.22 0 0 95
Még
pias Creative Commons License 2008.02.22 0 0 94
Itt a kép is.
pias Creative Commons License 2008.02.22 0 0 93

Paks

pias Creative Commons License 2008.02.22 0 0 92
Muzeum
pias Creative Commons License 2008.02.22 0 0 91
Még Paks
pias Creative Commons License 2008.02.22 0 0 90
Akkor Paks-muzeum.
Railroadman Creative Commons License 2008.02.22 0 0 89
Érdekel. Nekem már csak az eladott és felújított állapotról van képem, de ha lesz időm, akkor amim van ide kapcsolódó régi kép, azt megkeresem, kirakom.
Előzmény: pias (84)
Railroadman Creative Commons License 2008.02.22 0 0 88
Ez nagyjából '95-ben készült, amikor vitték a Bz-ket korszerűsítésre ugye? Emlékszem, akkoriban rendszeresen M62 (pl. a megboldogult 221), vagy dácsia vitte a Bz-mellékeket errefelé, utaztam is ilyen vonattal. Egy M47+2 mellék fotóm van, beszkennelem majd.
Előzmény: pias (72)
Railroadman Creative Commons License 2008.02.22 0 0 87
Nos pl.: olyan, hogy amikor ott van a vonat az állomáson, nem érintheted meg a sínt, meg amikor közlekedik ez a vonat, az egész hatos út rendőrautókkal van tele.
Mindenesetre emlékszem egy híradásra, amikor Németországban a nagyon sötétzöldek az atomvonat előtt annyira kikotorták az ágyazatot, hogy meg kellett állnia. Fel is jelentették a csoportot közlekedési veszélyokozásért, vagy valami hasonló címen.
Különben nem csak fűtőanyagot szállítanak az erőműbe, hanem tudtommal pl. gázolajat is a dízelaggregátorok +fene tudja, mi minden részére (ezeknek a motorja az a PA4 V-185, ami az M41-esekben is van). Vagy volt amikor egy trafót vittek, amit a MÁV az állomásig továbbított, onnan pedig az erőműves bobó vontatta el. Ez utóbbiról csak mástól van fényképem, ezért nem közölhetem, de felkeresem a tulaját, hogy megengedi-e.
Előzmény: Balázs1 (56)
andras186 Creative Commons License 2008.02.22 0 0 86

Hali!

Az épület maga még áll,ki tudja meddig...

Amit kértél levélben,ma délután el fogom küldeni,csak eléggé elfoglalt voltam...

Előzmény: Balázs1 (85)
Balázs1 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 85

Engem érdekelne, közben én is előkeresem majd a paksi múzeumos képeimet, úgy emlékszem, nekem is van néhány a 90'-es évek közepéről.

Egyébként azóta láttam a gépek egy részét a Vasúttörténeti Parkban. Milyen most a paksi múzeum állapota? Meg van még egyáltalán?

Előzmény: pias (84)
pias Creative Commons License 2008.02.21 0 0 84
Paks vasuti muzeumrol van pár fényképem. Ha valakit érdekelne, jelezze. Akkor beszkennelem s felrakom. Akkor még müködött a muzeum. A jármüvek nagyrésze rajtuk van.
pias Creative Commons License 2008.02.21 0 0 83
Üdv. Az Előszállási képröl azt hittem, hogy az én fotóm. De ahogyan jobban megnéztem kiderült, nem én fényképeztem. Szerintem Dujvbol kaptam valakitől. Sajnos igy nem tudom, mikor lehetett fényképezve. Mikor kirendelésben voltam, volt egy tolatós menet Paksra. Onnan gépmenet jöttünk volna vissza, de a személy elé raktak előfogatnak bennünket. Egy motor volt csak a vonat. Igy jó kis szerelvény állt össze. Egy M62-es vontatta Bz motor. Ugy emlékszem fényképeztem is, de nem tudom hova lett a fénykép. Ezzel az Előszállásival kevertem össze. De ez nem az. Más. Az előzőekben emlitett sódervágány az miről kapta a nevét?? Az ágyazatrol, vagy más valami volt a névadó. Ma reggel elindultam Dujvba Pszabolcsrol. Egy vasuti átjárónál pirosat kaptunk. Megálltam. Vártuk a vonatot. Mikor feltünt, szembetünt egyböl, hogy ilyenkor Dujvbol nem szokott jönni bhv-s szerelvény. De a mozdonyt is furcsállottam. Remot szergely volt. Mögötte egy gigant s utánuk vagy 6 kocsi. Kiugrottam a kocsibol. Fotómasina s azt hidegzuhany. Az akku nem volt a gépben. Kivettem töltésre, s nem tettem vissza. Igy megörökités nélkül ment el a vonat. Más:: Atomvonatrol kielégitő volt a válasz. . elég az, amit irtatok. köszi. A keresés közben előkerült néhány diakocka. Csillagos gépek is vannak rajta. Tudtok Dujvban fotóboltot, ahol diárol készitenek fényképet. Ha sikerül, akkor megosztom veletek is. Igaz Dujv-i fotó nincs köztük. Ma körülnéztem a régi Rácalmás állomásépülete körül. A 7-es őrház is megvan még. Kicsit romos, de még megvan. Majd feltöltöm a gépre a képeket. Akkor felrakom ide is.
Szogelosvezer Creative Commons License 2008.02.20 0 0 80
A másik két AB motor (440,458)

Kifelejtetted a képeket:

ABmot 440

ABmot 458
Előzmény: Captain Thomas (78)
Szogelosvezer Creative Commons License 2008.02.20 0 0 79

Még, még képeket a gyerekkoromból!

A gőzös, a stoki és a sódervágány, fekete-fehérben, más perspektívából:

Előzmény: pias (73)
Captain Thomas Creative Commons License 2008.02.20 0 0 78

Az AB motorok közül az elsőn nagyitóval elolvasható volt a pályaszáma. ABMot 448.

AB 448! Köszönjük a választ. A 3 AB motor a 80-as évek közepén érkezett Dunaújvárosba. Festés után a sóder vágányon álldogáltak. Egykori visszaemlékezések szerint egy külföldi (talán osztrák) úriember érkezett egy papirt lobogtatva, hogy amelyik motor beindul, azt ő elviheti. A legelöl álló AB (ezekszerint 448-as?) beindult, az osztrák úriember a vele lévő (talán kaposvári) motorvezetőkkel távozott vele. A másik két AB motor (440,458) a 90-es évek elején lekerült Bátaszékre, majd Pécsre, onnan Pécsbánya rendezőre.

Atomvonat:: Nemrég láttam Szabolcson áthaladóban. Két zöld személyszállitó jellegü vagon alkotja a vonatot. Én nem látta, seholsem a vonat biztonságára vigyázó embereket. Se rendőrt, se senkit.

Az nem az atomvonat volt, csak az üres bizottsági kocsikat vitték vissza és ha nincs fennakadás a sztrájk miatt, még az éj leple alatt lezajlott volna a menet.

Előzmény: pias (75)
Bz-Ps Creative Commons License 2008.02.20 0 0 77

Mikor készült?

Előzmény: pias (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!