8. alkalommal kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók kontinensbajnoksága. Magyarország a C. csoportban Németországgal, Spanyolországgal és Fehéroroszországgal mérkőzik a 8 közé jutásért.
Negatívumok: itt is volt egy "mehlmannunk"; sportdiplomáciánk ugyanúgy csőd volt, mint a női VB-n (időpontmódosítás); rettenetes pech a többi meccs alakulásánál; célunkat nem értük el.
Pozitívumok. tulképp csak egy félidő volt nagyon gyenge; nem panaszkodhatunk a bíráskodásra; egyáltalán: jó és szerethető csapatunk van.
És: egy ország megtanult számolni az elmúlt napokban ...
Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy 1-2 éven belül lesz egy szép sorozatunk világversenyen, amikor már nem csak Spanyolországot verjük el, hanem Izlandot is, legfeljebb egy meccsen lesz 0-7-es szériánk, és nem kapunk majd pontvesztést érő gólt másodpercekkel a vége előtt, mint Svédország vagy tavaly Oroszország ellen.
Van potenciál a csapatban és látható fejlődés is. Igaz, hiányposztok úgyszintén.
Hát ha az övéket nem láttad, akkor inkább ne beszélj a mieinkről. Egyébként gondolj bele, hogy ha ezt a francia B-vel megtették, akkor pl. a mezőkövedi csapatnak miket el tudtak volna adni ma legjobbjaink.
Ha megszerezzük a 7. helyet én nem leszek csalódott, mert látszott hogy a VB-hez képest fejlődött a csapat és mondjuk ez a női válogatottról nem mondható el, pedig ott jobb játékosok vannak.
Le kell vonni a tanúlságokat. Sokat kell fejlődni erőnlétbe és minél több energiát fordítani az utánpótlás nevelésre, az utánpótlás válogatottakra.
Ne feledjük, júniusban vb-selejtező ott is belefuthatunk kellemetlen ellenfélbe.
Mellesleg úgy érzem kicsit túl lett misztifikálva ez a kvalis hely, abbóla szempontból mintha ez már egyben az olimpiát jelentett volna, pedig onnan se lett volna 50%-nál több esélyünk kijutni.
Mondjuk az izlandi zakóban vastagon benne volt. Időkérésnél szólni sem tudott, csak állt bambán. És összevissza cswerélt. Még a bevált kezdőcsapatot is szétcsapta.
nagyon egyetértek, nem az olimpiáért kellett volna küzdeni (amúgy is egy bohóckodás lesz, a világ másik végén, idióta időpontban), hanem azért mert ezzel a csapattal lehetett volna esélyün 4be jutni.
na asszem lassan férfi kapitányt is elkezdenek keresgélni, ennek ellenére nem hiszem, hogy Skalán múlott volna, jól forgatta a csapatot, ált. ültek a cseréi
az izlandi meccsen viszont mintha ő is leblokkolt volna, legalábbis hiába próbált bármit, nem tudtunk kijönni a gödörből
Természetesen a spanyol-verés után én is egyből ragyogni láttam az eget, de túlzásnak éreztem, amit szerettek volna kezdetben.
Pedig az EB előtt Skala azt mondta: a cél az első hat, továbbá a sejeltezős jog, de ő is elismerte: ebben a mezőnyben ez óriási feladat, bár nem lehetetlen.
Azaz: kb. annyi történt, hogy az álomszerűnek titulált cél alá mentünk valamivel, de ahhoz közel.
Amelyik sportoló nem azt mondja nyerni megy ki, az ki se menjne. Aki meg azt várta hogy bent leszünk a 4-be, az nem ismeri a mezőnyt. Ha 7. leszünk az már szép eredmény, egy kis szerencsével jobb koncentrációval még előrébb is kerülhettünk volna.
Engem zavar, hogy az egész EB-n csak arról beszéltünk, kit hogy kéne megelőzni, hogy olimpiai kvalizhassunk. Könyörgöm, ez nem egy selejező, hanem egy Európa-bajnokság! Elsősorban ezen a rendezvényen kell eredményt elérni. Engem ezerszer jobban érdekelt volna egy négybe jutás itt (ugye, ha Izlandot elkapjuk, meg is van...), mert az már eredmény. Pusztán az olimpiai szereplés tétje nem feledheti, hogy itt nem egy iskolai ki mit tud van, amely majd a Helsinki VIT-re kijuttat.