Keresés

Részletes keresés

Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.11.10 0 0 443
Kár, hogy nem tudja, hogy erre az egyetlen lehetséges útra éppen Gyurcsány miatt kényszerültünk.

Ez nem igaz. Erre az útra Orbán és Medgyessy miatt kényszerültünk. Gyurcsánynak csak annyi a hibája, hogy nem kezdte el korábban a megszorításokat.
Előzmény: twist (426)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.11.10 0 0 442
A Fidesz hazudott. A "megfelelő" gazdaságpolitika az lett volna, ha nem szavazzák meg.
Előzmény: negyedikk (440)
negyedikk Creative Commons License 2007.11.10 0 0 441

"A magyar gazdasag fo szereploi akkor mar a nyugati orientacioban voltak "

És a nyugat is beleremegett a rubelválságba. A (nekik apró) terheket meg gyorsan átpasszolták a "nyugati orientációjú" keleti országokra.

Előzmény: Derek (386)
negyedikk Creative Commons License 2007.11.10 0 0 440

" a Fidesz megszavazta azt az osztogatást, amely a jelenlegi szar helyzet legfőbb oka. Vagyis felelősséget vállalt az osztogatásért. Ez semmit nem von le a kormányzó koalíció felelősségéből, de a kormánypártok felelőssége sem von le semmit a Fidesz felelősségéből."

Neked még a nyelvészet sem megy, de javaslom maradj annál, mert itt csak elárulod magad.

Már itt is megírták. A fidesz azt mondta, hogy MEGFELELŐ gazdaságpolitikával megoldható a béremelés. És megszavazta. És várta (vártuk) a megfelelő gazdaságpolitikát. Még mindig várjuk, de közben már a maszop osztogatásért is a fidesz a felelős. A hűlyék szemében.

Előzmény: Don Alfonso (382)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.10 0 0 439
"Neked meg Orbánhoz semmi közöd. Ha nem akarod, ne szavazz rá. De ha gyurcsányt sem akarosd, arra sem kellene szavaznod"

És akkor a szavazás napján üresen konganának a szavazóhelységek és a bizottság tagjai seggrepacsival múlatnák az időt.

Valszeg kettő közül kell majd választani: Orbán és ? (lehet, hogy Gyurcsány).

Na már most, nálam Orbán ab ovo kiesik, viszont élni akarok állampolgári jogommal.

Na, minthogy itt IQ szakadékról volt szó, találd ki, hogy kire szavazok!
Előzmény: negyedikk (438)
negyedikk Creative Commons License 2007.11.10 0 0 438

" ez a görcsös Orbánhoz-ragaszkodás a legnagyobb taszító erő a jobboldalról. Hogy lehet, hogy csak és kizárólag egy ember képes azon az oldalon a vezetésre? Lehet, hogy csodálatos államférfi, de ha kétszer elverték, akkor nem kellene mással próbálkozni? Olyannal, aki még nem rekesztette ki a fél országot a "haza" fogalmából?"

Nekem úgy tűnik, egyenlőre ti ragaszkodtok görcsösen gyurcsibohóchoz. Ő kürta el azt a "kurva" országot, és nem Orbán. Ő van hatalmon, nem Orbán.

És ő rekesztette ki a fél országot a hatalom minden formájából. (Monikamonológ, ha emléxel.)

Neked meg Orbánhoz semmi közöd. Ha nem akarod, ne szavazz rá. De ha gyurcsányt sem akarosd, arra sem kellene szavaznod te IQ szakadék. Ha meg a kettő közül gyurcsit választod, akkor fordulj sürgősen orvoshoz. Mert egyet bitztosan tudhatsz. Gyurcsi SOHASEM fogja a te érdekedet kéoviselni.

Előzmény: KukacAV (365)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.10 0 0 437
"És miniszterelnök voltál?"

Na igen.

Ő akkor nem a legtöbbet kapta (mert szemérmes is a lelkem).
Előzmény: negyedikk (435)
damm Creative Commons License 2007.11.10 0 0 436

Na ezt kapd ki!
Orbán is tudta 2006 áprilisában! Sőt, még el is dicsekedett vele a két forduló között. És mégse sikerült a sokak által a  XX. XXI. század Európa szerte legkiemelkedőbb politikusának a bravúr, hogy megfordítsa a választás kimenetelét:

"– Nos, az új helyzet hétfőn állt elő, nem vasárnap. Hétfőn ugyanis a kormány közzétette az ország valóságos pénzügyi helyzetére vonatkozó adatokat. Magyarán az az ötven százalék, aki az általunk feltett kérdésre igennel válaszolt, és a baloldalra szavazott, most szembesült azzal, hogy a kormány becsapta. Márpedig a demokrácia lényege, hogy az igazsághoz mindenkinek joga van, az igazság közös érték. Idézzük fel a választás előtti jelszavakat: dübörög a gazdaság, stabil és nagy a jólét, minket irigyel fél Nyugat-Európa. Ehhez képest hétfőn kiderült, hogy kirámolták a kasszát, a felvett ezermilliárdos nagyságrendű hiteleknek nyomuk sincs, és az adósság nem a szánk széléig ér, ahogy mi gondoltuk és mondtuk, hanem a fejünk búbjáig."

Mondta ezt ápr 15-én, és valahogy nem akartak hinni neki a hívei. Vagy hogy is van ez???

Előzmény: twist (424)
negyedikk Creative Commons License 2007.11.10 0 0 435

"Én csak azt nem tudom, hogy kicsit régebben dolgozom, mint a Csodacsatár, nem is vagyok alulfizetve, mégsincs csak esélyem sem szőlőbirtokokra, svábhegyi házra (bagóért adnak ilyet, ugye?), nem tudtam apukám bányavásárlásait finanszírozni, stb."

És miniszterelnök voltál?

Előzmény: alto (332)
szysssz Creative Commons License 2007.11.10 0 0 434

Az orosz piac számunkra 91-ben omlott össze, miután ministerelnökünk kijelentette: "ezekkel mi nem kereskedünk, ezeknek nincs pénzük" - a volt SzU államairól beszélt egy TV interjúban.

No itt is keresgélheted egyes ma gazdag ember vagyonának eredetét.

Előzmény: Törölt nick (381)
pikdáma Creative Commons License 2007.11.10 0 0 433

Hagyjuk már ezt  hülyeséget, hogy Gyurcsány tudta -- mindenki tudta.

Elég ha végigolvasod itt a topikokat, kiderül, hogy a jobboldaliak  nagyon jól  tudták és fel is hánytorgatták a kormánynak.

Rot Shafranek Creative Commons License 2007.11.10 0 0 432
Egyébként én is azt gondolom, hogy az öszödi beszéd őszinte volt. Elég sokat fogjuk még hallgatni és elemezni, mivel történelmi dokumentum.
wizes Creative Commons License 2007.11.10 0 0 431
Kicsire aszed annak?
Előzmény: Rot Shafranek (429)
wizes Creative Commons License 2007.11.10 0 0 430

Lya, de régi .

Előzmény: Rot Shafranek (427)
Rot Shafranek Creative Commons License 2007.11.10 0 0 429

Csak egy megjegyzés: nem gondolod, hogy túlzás egy 5 éve politizáló politikusra (Gyurcsány) kenni a politikai elit 16 éve tartó marakodásának következményeit?

Rot Shafranek Creative Commons License 2007.11.10 0 0 428
A belpolitikai állóháború kényszerít minket erre. Minden háború pénzbe kerül, a belpolitikai hideg polgárháború is.
Rot Shafranek Creative Commons License 2007.11.10 0 0 427

Valószínűleg hasonló lesz Gyurcsány Ferenc történelmi megítélése, mint a Bokros Lajosé. Most szidják mint a bokrot, mivel nem népszerű a program, de pár év múlva sokan eljutnak (közgazdászok már most is) arra, amire Platzek. Lehet, hogy nem jó stílus, de az egyetlen helyes úton járunk.

Egyetlen út van; rögös, kaptatókkal teli, de legalább NYUGATRA vezet.

Előzmény: Libera nos, Domine! (-)
twist Creative Commons License 2007.11.10 0 0 426

Platzeknek igaza van abban, hogy Gyurcsány az egyetlen lehetséges úton jár!

Kár, hogy nem tudja, hogy erre az egyetlen lehetséges útra éppen Gyurcsány miatt kényszerültünk.

Előzmény: twist (425)
twist Creative Commons License 2007.11.10 0 0 425

Hogy reagáltuk le?

Vegyünk egy általános ( nem politikai) példát!

KFT.-nél lejár az ügyvezető megbizatása és újra pályázik a posztra.

Pályázatához benyújtja a KFT. gazdasági helyzetéről szóló beszámolót, amiből kiderül, hogy milyen jól dolgozott.

A 2 komoly jelentkező közül ezért őt választják a tulajok!

Beül az ügyvezetői székbe, majd elmondja a közvetlen kollégáinak, hogy jól átverte a tulajdonosokat.

A hír kiszivárog, tulajdonosok rájönnek, hogy a Kft.gazdasági helyzete kozmetikázott, és egy csomó felesleges pénzt költött el ügyvezető, így KFT. a csőd szélén áll.  

Ügyvezető MEGOLDÁSKÉNT előáll azzal, hogy tulajok dobják össze a pénzt!

Sőt, majd ő megmondja, hogy melyik tulajnak mire nincs szüksége, egyik adja el a nyaralóját, másik a kocsiját, balatoni telkét és szépen összejön a pénz amit ő elpacsált.

Közben hivatkozna arra, hogy igen, hazudott, de végül is megmondta!

Melyik tulajdonos mondaná, hogy ez egy becsületes dolog, és majd én a zsebembe nyúlok?

Úgy elzavarnák a petsába, hogy a lába sem érné a földet!

Pereket is akasztának a nyakába joggal!

Mit csináltunk mi?  

Helyén hagytuk a becstelen ügyvezetőt és kénytelenek vagyunk feláldozni az értékeinket, mert ő maradni akar!

A nagyon buta tulajdonosok még mentségeket is kiatalálnak!

Hogy a másik ügyvezető jelölt még nagyobbat hazudott, mert ő nem 10, hanem 20%-os növekedést ígért.

Ki a nem normális ebben a történetben?   

twist Creative Commons License 2007.11.10 0 0 424

Az őszödi beszédet nem magában kell nézni, értelmezni!

Önmagában még jó is lehetne!

Azt kell megnézni, miről hullott le a lepel, abban Gyurcsánynak mekkora szerepe volt, és a szerepét és " igazságbeszédét" összevetve lehet-e bízni benne?

Őszödiből kiderült, hogy Gyurcsány VÉGIG tudta, hogy milyen állapotban volt az államháztartás!

Az is, hogy a valós helyzetet még a szocik sem tudták!

1)

Gyurcsány tehát tudta, mégis meglépte az áfa csökkentést 1250 milliárdért!   

Az ugyanis ennyi bevétel kiesést okozott!

De a kségvetést nem módosították, így szépen el is költötték azt a pénzt ami bevételként nem folyt be!  Ez 2500 milliárd! Mennyi lehet ennek a kamata?  

2)

Gyurcsány tehát tudta, mégis meglépte a nyugdíjasok 13. havi nyugdíjának a kifizetést 1.500 milliárd Ft.-ért!

3)

Gyurcsány tehát tudta, mégis meglépte az autópálya építést dupla áron!

Ennek azévi kségvetési tételét nem tudom, de 2006 végén és 2007 elején több mint 1000 milliárd Ft. hitelt vállalt át a kségvetés a Nemzeti Autópálya ZRT-től!

Ez eddig kamatok nélkül 5.000 milliárd, amit Feri a SAJÁT ÉRDEKÉBEN pancsolt el és VELÜNK FIZETTETI meg!

Gyurcsány ezt is tudta!

Marha szép és bátor tett, hogy ezt az őszödi beszédben el is mondta, a PÁRTTÁRSAINAK ( nem nekünk) kérdés, hogy mi jól reagáltuk-e le?

Mert ugye áfa csökkentés egyáltalán nem kellett volna, at autópálya kijött volna a feléből, a nyugdíjasoknak meg minek a 13. havi, ha 1 év alatt elinflálódik?

Előzmény: Libera nos, Domine! (-)
bocsai törpe Creative Commons License 2007.11.10 0 0 423

Akkor kaptam az első leckéket tőzsdézésből :)

Vettem 19.700-ért Richter, mert előtte 20-25 ezer között mozgott.

Aztán vettem 17.300-ért, mert ugye már a 19,7 is jó vétel volt.

Aztán amikor befigyelt 4 ezer alá, akkor végre rájöttem, hogy besszre játszani kifizetődőbb. :DDD

És áttértem a határidős kereskedésre...

Az első próbálkozásomnál lenyúlta egy bróker a TVK pozíciómat (nap elején még 4.700 volt a piaci ár, persze adtam be eladási megbízást, estére meg 4.200 - a bróker meg a képembe hazudta, hogy ugyan volt kötés az általam megadott áron, de sajna az nem az enyém volt...), t.i. akkoriban még nem azonnali elszámolás volt a tőzsdén, hanem zárás után ejtették meg az allokációt.

Hát így tanulgattam.

Érdekes volt, ahogy 2000. elején mindenki vásárolt, én meg azt sasoltam, hogy mikor adhatok el (és hogy ne legyek teljesen off: a "dotcom lufi" nem kicsit hasonlít a szocik 2006-os nyeréséhez :)

Mondjuk a legnagyobb kaszálást a véletlennek köszönhetem, pár hónapja gondoztam már egy szépen fölépített portfoliót, amikor is egy bróker fölcserélte az eladási ár ajánlatát a kontraktussal (el akart adni 100 kontraktust 9000-ért, de a könyvbe úgy vitte be, hogy 9000 kontraktust ad el 100-ért - ez aztán kisöpörte a vételi ajánlatokat, közte az enyémet is persze :))

Előzmény: halinorbi (401)
halinorbi Creative Commons License 2007.11.10 0 0 421

2000 tavasza: "A kormány kedden döntött arról, hogy a konzervgyárak az év végéig átütemezhetik 17 milliárd forintra tehető hiteleiket. Ez immár a sokadik állami segítség az ágazatnak, a megtérülésre kevés az esély. A beavatkozásra azért volt szükség, mert az orosz piac még mindig nem tért magához a két évvel ezelőtti válságból, így az ágazatban dolgozó, elsősorban az orosz piacra szállító vállalkozásoknak esélyük sincs arra, hogy hiteleiket visszafizethessék."

És mi van most: traktorral_behajtani_tilos táblák tömkelege pesten. Ez a diktarrúra szimbóluma is lehetne. Kit zavartak a gazdák a Hősök terén???? És miből gondolja Demszky, hogy egy tábla miatt nem fognak tüntetni? És mit gondolhatnak a külföldiek, akik azt a sok táblát nézik a körúton??? "Jó nagy parasztok ezek. Mindenhova traktoral akarnak járni..." :-))

Vagy épp ÁFAvisszatartás... Mintha nem lenne elég körbetartozás, még rakjunk rá egy lapáttal. Komcsi gazdaságpolitika: beleszarunk a tányérba, aztán arról szól a négy év, hogy törölgetjük. Csak azé, hogy ne unatkozzunk.

Derek Creative Commons License 2007.11.10 0 0 420
azok.
Előzmény: Törölt nick (418)
Derek Creative Commons License 2007.11.10 0 0 419
van mit osztanom es latod ingyen teszem itt,odahaza megkertem az arat.
Előzmény: Törölt nick (417)
Derek Creative Commons License 2007.11.10 0 0 416
en nem akartam lelepni,nem volt nekem otthon semmi gondom  ,csak 92 februarjaban volt egy lehetoseg es aprilisban mar az USA-ban voltam.aztan itt ragadtam mint sokan masok is az en szakmamban,vagy hasonloban.
Előzmény: Törölt nick (413)
Derek Creative Commons License 2007.11.10 0 0 414
Tulelem
Előzmény: Törölt nick (412)
Derek Creative Commons License 2007.11.10 0 0 411
Hogy mastol mit hallottal az egy dolog de azt miert enram akarod ralocsolni,foleg ugy,hogy en se tagja se szavazoja nem voltam soha a szociknak.
Előzmény: Törölt nick (407)
Derek Creative Commons License 2007.11.10 0 0 410
Na latod ez az amihez semmi kozod .
Előzmény: Törölt nick (408)
Derek Creative Commons License 2007.11.10 0 0 409

"és nem nagyon volt vállalkozó aki az akkori orosz piacra megkockáztatott szállítani mert pénzt nem látott volna viszont az biztos."

Latod milyen okos volt Kapolyi,o nem vitt oda semmit csak hozott:-)0 Milliomos  is lett.

Előzmény: Törölt nick (395)
Derek Creative Commons License 2007.11.10 0 0 406
En otthon is okos voltam ,azert fizettek.
Előzmény: Törölt nick (403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!