Minden Win. része a Paint nevű kis progi. Töltsd bele a kívánt képet. Felső menüsor Nézet feliratra legördülőből Nyújtás, Döntés menü. Itt rögtön kapsz oly helyet, ahol %-ban változtathatsz külön függ. és vizsz. irányban. Beírod amit gondolsz. Kb 3,2 megapixeles kép esetén a 65% már feltölthető. Ha kész, Mentés más néven, itt érdemes jpg kiterjesztést választani!
Nem tudom, ki adta ezeket az infókat, de Tunéziában a legkellemesebb hónap a szeptember. Én 5 ébig dolgoztam kinn és szeptemberben minden évben nagyon kellemes volt mind a levegő ( 30-35 fok ) , mind a víz ( 28-30 fok ) hőmérséklete. Tavaly még novemberben is lehetett fürdeni és napozni. Az október is igazi nyár volt Tunéziában, nem csak a szeptember.
Anno augusztusban voltam Tunéziában és mondhatom, az egyik legrosszabb időpont. Nagyon meleg van, rengeteg a turista. A sivatagi túrán nem tudtam az ágyban aludni, mert nem volt légkondicionálás. Szeptember sokkal jobb lehet, pláne ha akarsz kirándulgatni is (ezt mások véleményére alapozom).
Augusztus legvégén (31) vagy szeptember elején (4.) szeretnénk Tunéziába menni. Többen javasolták, hogy válasszak másik időpontot (aug.-ban), mert ekkor már nincs túl jó idő kinn. Állítólag sokat fúj a szél, nincs ereje a napnak, hideg a víz, szinte lehetelen strandolni. A gáz, hogy nekem csak ezek az időpontok lennének jók. Kérek mindenkit, aki járt már ezekben az időpontokban, hogy írja le tapasztalatát. Mert ha tényleg gáz, akkor inkább elhalasztom a nyaralást...
Mi a Jinene-ben elég sokat fürödtünk a tengerben mert a fiam jobban szereti mint a medence vizét, de napágyunk bent volt. Igaz, hogy keskeny de eléggé széles sávon terül el. Még senki nem panaszkodott rá akik tavaly vagy idén odautaztak.
Igaz a Mahdiai és a Hammameti tengerpartok amik köztudottan a legszebbek úgy mint szélességét a homok minőségét illetően először én sem akartam hinni, hogy ilyen keskeny /meglepödtem, pedig nekem is mondták nem ért váratlanul/. Amikor pedig bemégy a tengerbe mind egyformán vizes :)), nem zavart milyen széles a part. Nem volt fárasztó a kissé hosszabb út. Ami a tengerparti napágyakat illeti igaz, hogy este felé már a víz a két sorból az elsőknek már a szélét nyaldosda, de akkorra már mindig volt szabad hely a másodikban :)). Egyébként jobb védettebb part részen fekszik mint az Orient Palace ami 5*-os és ott igazán keskeny a tenger és gyakran koszos hínáros , sokat sétálgattam arra. A képek sajna amik róla készültek mind nagyok és én nem tudok kicsinyíteni és inkább a tengert látni rajtuk nem a partot. Gizus
Köszi,pretyke:) Megnéztem gyorsan a Rhiad szállodát,a Desert-en,de ott úgy látom csak AI ellátás van.Mi pedig félpanziót szeretnénk hogy ne legyünk oda kötve a szállodához.
Szerintem oktoberben inkább válaszd, Sousset szerintem, mert innnen mindent hamarabb megtudsz közelíteni és a transzfer sem több félóránál max ha sok szállodába visznek utast akkor 45 perc. De több a szórakozási lehetőség látnivaló, mint Skanes Monastirban mert itt csak a szállodák vannak egy kisebb lakonegyedet leszámítva ahol a boltok vannak.
Ilyenkor talán érdemesebb a medinához közelebb lévő szállodát választani de nem olyat ami nem rendelkeziok közvetlen tengerparttal, hiszen úgy emlékszem akik tavaly ilyenkor voltak azt írták hogy még fürödtek a tengerbe. Ha magamnak választanék akkor a Marhaba Szállodák közül, vagy a Riad Palms-ot, választanám, bár Jinene párti vagyok de ez kiesik kissé , taxival 2-3TND-ért bármikor betudsz menni a medinába.
Olvasgatom a hozzászólásokat,és egyre tanácstalanabb vagyok.Októberben mennénk a barátnőmmel,és fiával Tunéziába.Sousse vagy Monastir lenne a cél,de most a szállodákkal vagyok bajban,mert kap mindegyik hideget,meleget.Szeretném ha közel lenne a reptér,és a transzfer nem órákig tartana,de különösebb nagy igény nincs.Max,legyen aránylag tiszta.Még nem választottunk utazási irodát sem,nincs valami ötletetek?
Okt 10-töl megyek a párommal az El Hana Residence szállodába 1 hétre.
Hát én probáltam a keresövel rákeresni a szállodára de semmi, senki nem megy oda rajtunk kivül,régota olvasgatom a fórumot hátha megy ide valaki, de semmi.Segitenétek mi a baj ezzel a szállóval ugy látom a két szomszédos szálló sokak körében ismert, de ez nem. Elöször mennénk tunéziába és meglepetés lesz a férjemnek,mondjátok hogy nem nyultam valami nagyon roszba, ezzel a hellyel.
Ha valaki esetleg járt már itt légyszi irjon már pár sort esetleg képet a szállodárol.Köszi a segitséget.