Fene a belét az UPC-nek, április 1-től megszünteti a MEZZO sugárzását. Ez egyetlen komoly zenei csatorna volt. Kit zavart vajon a sok gagyi csatorna között, hogy itt klasszikus zenét és igényes jazzt is hallgathattunk? Tiltakozzunk, mentsük meg az ezt a nem 0 zenei csatornát!
Elhiszem, hogy kevesebben nézik a mezzo-t, mint a BPTV-t, (ami az én készülékemen csak "helyi szar"-ként szerepel), de nem csak ez számít. Amennyiben megszűnik a sugárzása, az egy olyan csatornától fosztja meg a nézőket, amit máshonnan nem tudnak pótolni.
Létezik továbbá egy olyan fogalom is, hogy társadalmi szerepvállalás. Ezt inkább akkor szokták használni, amikor egy multi cég alamizsnát vet egy - esetenként a vezetőséghez közel álló - alapítványnak. Az én olvasatomban az is társadalmi szerepvállalás, hogy ha már egyszer felrakott egy kábítószert a kínálatába, akkor nem vonja meg szegény függőktől fals indokokkal... mert a zene az egyfajta függőség, azt hiszem ezt elfogadhatjuk...
Szóval én is aláírom a "petíciót".... "mezzo-t a parasztnak"!
"A DrogerieMarkt -üzlethálózat tájékoztatja kedves vásárlóit, hogy a Median felméréseinek eredménye alapján árukínálatából törli a fogápolási cikkeket. A felmérésből kiderült, hogy a vásárlók nagyrésze utál fogat mosni, viszont az édességeket nagyon szeretik, ezért megnöveli cukorka és csokoládé kínálatát."
Igazán felhagyhatna az UPC ezzel s "munkáslevelezőink kérték" dumával, az ilyesmi már húsz éve sem volt valami hiteles. Egyszerűen nem hiszem, hogy a "nép" követelte ki egy sokadik sorozatcsatorna indítását. Belenéztem az AXN műsorába, szinte kizárólag más csatornákon éppen futó, vagy már háromszor lejárt sorozatokat adnak. A mostani csatornaváltásnak érzésem szerint semmiféle nézettséghez nincs köze, sokkal inkább különféle érdekek érdekes összefonódásához...
Szomorú. A Mezzo-t legyőzi valami sorozatcsatorna, a műveltségi vetélkedőt lenyomja a valóságsó, a gépi tinglitanglit bezzeg több csatorna is nyomja orrvérzésig. Az igényes komolyzene és jazz meg mehet a lecsóba (3 és 6 éves fiaim képesek egy óráig ülni a Mezzo műsora előtt és hallgatni a ZENÉT).
"A UPC szóvivője, Szűcs László...azt mondta:...új adót csak akkor tudnak felvenni, ha egy másikat kivesznek a csatornakiosztásból. ... akármit hagynak el, akkor az adott téma rajongói, vagy éppen a csatorna nyelvét beszélő kisebbség és a nyelvtanulók tiltakozni fognak. Ha új csatorna jelenik meg, akkor kénytelenek is ezt mérlegelni, hiszen ha nem veszik fel a kínálatba, akkor is lesz egy réteg, amely úgy érzi, megfosztják valamitől - véli Szűcs."
Süketelés, nem létezik, hogy a MEZZO lenne a legnegatívabban fogadott csatorna, ám ha így is lenne, akkor is megilletné valamilyen védelem. Ezen az alapon előbb-utóbb csak a legigénytelenebb csatornák maradnának fenn. Szerintem továbbra is ütni kell a vasat, még az is elképzelhető, hogy reklámfogásként bejelentik, hogy az előfizetők óhajára visszateszik a MEZZO-t. Van egy halom tök felesleges csatorna, lehetne sorolni, amelyeket mindenki mellőzhetne, mert van alternatíva, de ennek a csatornának nincs.
Én azért vagyok nagyon csalódott, mert ez volt az egyetlen adó, ahol balett van. Ráadásul a világ legjobb színházaiból, ahova amúgy nem jutnék el (pl. Párizsi Opera előadásai kiválóak). Ezt sehol máshol nem találom.
Tudom, hogy a focit és az akciófilmeket többen nézik, de azért vannak jónéhányan, akik főleg a Mezzo miatt fizettek be UPC-re. Ebből a műfajból ezt az egy darabot igazán nem kellett volna kiirtani.
Sziasztok, kedves barátaim. Azt hiszem bele kell törődnünk, az UPC adta, az UPC elvette. Az Erkel Színházért nagyobb kár, higyjétek el. Mindenesetre (sajnos) nagyobb az esély az UPC-nél a "visszarendezésre", mint az Erkel megmaradására. Addig is: ideiglenesen a YouTube bőséges kínálatát ajánlom szíves figyelmetekbe pl: <a href="http://www.youtube.com/results?search_query=Berezovsky+LISZT&search=Search" target="_blank">ezt</a> nem bírtam elérni a Mezzón, pedig nem mindennapi élmény. Vagy aki "turkálni" szeretne egyes szerzők, előadóművészek életművében EZZEL van rá lehetőség. Ha a digitális médiadömping beindul, akkor lesz nekünk is válogatnivaló. Tudomásom szerint 1-2 év türelem kell. (Én is reménykedem, és írtam az UPC-nek)
részemről meg is tízszerezhetném, mert nagy családom többi tagja nem fórumozik - ellenben szintén UPC-előfizetők a főváros más-más kerületében és zenemániások!
Nekem 16 csatorna van beállítva, annak a felét akár nézem is:-) Ami a legjobban számít természetesen a MEZZO. A többi töltelék.
Most 5490-et fizetek a 50 csatornáért. Színesen fizetnék 3 rugót 10-ért, ha azokat én válogathatnám össze. Ebbe nem számítana bele a fizetős HBO. Az is csak sallang.
Kedves analfa béla, az én hűségidőm is most jár le, nem tudom, mire fizessek elő / komplex tv-internet-telefon/. Gondoltam valami IP-tévére, de félek, bonyolultabb műszaki megoldásokat már nem tudok felfogni, lévén egy analfa -byte vén hüle /nem köll ahhoz valami digitális tv-tuner a gépbe?, meg milyen telefon ? jajjj /
http://www.upc.hu/ , de itt aztán se bizonyíték, se ígéret :-) Itt http://www.kabelszov.hu/ viszont folyamatosan mérik a csatornák kedveltségét, a MEZZO mindig 6-9% között áll /most épp 8%/, elküldtem nekik a linket a válaszlevélben, találjátok ki, milyen választ kaptam? Na? Ön nyert /semmilyet/! Persze ez nem hivatalos tudományos mérés, itt csak a tévénézők szavaznak...
Azon tünődök, hogy ha öszejönnek 100 (száz!) ember, aki jelzi a cég felé, hogy addig szünetelteti az előfizetést, amíg nincs MEZZO, akkor az nekik havi -10 millió (én ugyan 17 ezret fizetek, de az átlag 10 ezer körül lehet. Alternatíva van a legtöbb helyen, még örülnek is, de ki is lehet bírni pár hónapot. Ha pedig gyűlnek a tiltakozók, múlik az idő, rövidesen százmilliókat bukhatnak. Talán ettől észheztérnének. Szerintem érdemes volna belegondolni és lépni, persze együtt. Előtte akár ultimátum is mehet a cégnek, aláírásokkal, stb. Persze nem tudom, hogy ezek a milliók, 10 milliók hogyan aránylanak a saját biznicükhöz.
Én is tiltakozom! Hozzáteszem, hogy részemről egy csomó adót (VIVA, és társai, rajzfilmcsatornák, UPC-képujság) be sem programoztam a TV-be. Kár, hogy engem nem kerestek a "közvéleménykutatók". Annak idején épp a MEZZO miatt választottam az UPC-t! Nem fogok belenyugodni, az tutti!
azt állítják az okosok, hogy valami média-közvélemény kutató felmérés alapján másra van igény. ez OK, de miért pont a Mezzot kell megszűntetni? valóban egyszerűbb lenne mondjuk a görög csatornát lenullázni...
Elmondom Neked, hogy a TV Deko-ra, Sport csatornákra és sajnos a Budapest TV-re is igény van. A Hustler TV a Travel-lel van osztott műsoridőben így sok vizet nem zavar. Új csatorna bevezetésekor általában úgy döntik el, hogy melyik csatorna kerüljön ki, hogy melyik az amelyikkel könnyen szerződést tudnak bontani, elképzelhető, hogy ezek a szempontok is közrejátszottak a Mezzo csatorna kikerülésének eldöntésekor. Valószínűleg a magyar nyelvű csatornák nagy részével hosszútávú szerződést kötöttek, amit nem éri meg nekik sem felbontani. Zone csatorna nem vlószínű, hogy ki fog kerülni a kínálatból, mert UPC érdekeltségű csatornák (közös a tulajdonosuk). Az AXN pedig nem annyira rossz csatorna, biztos vagyok benne hogy sokan fognak örülni neki (ahol már van, ott elég kedvekt csatornává vált). Én egyébként a kínai vagy a görög csatornák kikerülését támogattam volna.